Forum » Omrežja in internet » Brskalnik Vivaldi 2.0
Brskalnik Vivaldi 2.0
Samo346 ::
Pozdravljeni,
ima kdo kakšne izkušnje s tem brskalnikom?
Ima kakšne prednosti od Chroma?
kakšne posebne značilnosti zaradi katerega se ga splača naložiti?
Slabosti?
ima kdo kakšne izkušnje s tem brskalnikom?
Ima kakšne prednosti od Chroma?
kakšne posebne značilnosti zaradi katerega se ga splača naložiti?
Slabosti?
Vaseer ::
Uporabljam. Dela super. Če pravilno razumem so zadaj razvijalci "original" Opere (Presto engine, do verzije 12) in ima kar nekaj podobnih funkcionalnosti.
Slabosti zame nima/jih ne opazim.
Slabosti zame nima/jih ne opazim.
Ales ::
Slabost: ni v celoti odprtokoden (podrobnosti).
Prednost: koda je dosegljiva na vivaldi.com/source.
Svetujem, da si vsak sam prebere pravila o zasebnosti in presodi, ali mu ustreza. Meni se zdi napisano pogojno ok. Ali je res to vse pa bomo videli...
Brskalnik kot tak se mi zdi dobra menjava za Chromium in Chrome in to iz dveh razlogov:
- debilom pri Googlu se je do konca sfecljalo s temi zadnjimi potezami (nasilno brisanje www kljub DNS zapisom, avtomatska prijava v browser takoj ob prijavi v kateri koli Googlov servis) in nič ne kaže, da se jim bo kaj kmalu odfecljalo
- Vivaldi omogoča zares podrobne nastavitve in nekaj dobrih UI rešitev, ki jih drugje ni.
Poleg tega kot menjavo za Chromium in Chrome priporočam tudi Inox Browser. Kot brskalnik na splošno pa na prvem mestu še vedno Firefox...
Prednost: koda je dosegljiva na vivaldi.com/source.
Svetujem, da si vsak sam prebere pravila o zasebnosti in presodi, ali mu ustreza. Meni se zdi napisano pogojno ok. Ali je res to vse pa bomo videli...
Brskalnik kot tak se mi zdi dobra menjava za Chromium in Chrome in to iz dveh razlogov:
- debilom pri Googlu se je do konca sfecljalo s temi zadnjimi potezami (nasilno brisanje www kljub DNS zapisom, avtomatska prijava v browser takoj ob prijavi v kateri koli Googlov servis) in nič ne kaže, da se jim bo kaj kmalu odfecljalo
- Vivaldi omogoča zares podrobne nastavitve in nekaj dobrih UI rešitev, ki jih drugje ni.
Poleg tega kot menjavo za Chromium in Chrome priporočam tudi Inox Browser. Kot brskalnik na splošno pa na prvem mestu še vedno Firefox...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Chrome za Windows postal 64-bitni (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 37485 (31446) | Tr0n |
» | Slo-Tech preko TLS povezave (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Obvestila | 17141 (12781) | Jst |
» | Na Cr-48 teče tudi UbuntuOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 6530 (5442) | matejdro |
» | Chrome Web Store predstavljen, Chrome 9 novostiOddelek: Novice / Brskalniki | 13082 (11275) | PARTyZAN |
» | Internetni brskalnikiOddelek: Programska oprema | 4426 (2804) | masterpsi |