» »

ADSL se noče povezat

ADSL se noče povezat

matter ::

Problem je da se noče povezat
Javi naslednje:

Povezava je vredu delal, ko sem se nanovo povezal je začel mi to pisat.

Ne da sem povezan pri ADSL modemu občasno utripa lučka za TxD.
Probal modem soft reset, ven iz štroma, pa zmer isto.

A je možno da je modem crknu ?

PS:
Slike ne kaže, je na naslovu :
  • zavaroval slike: Predator ()

Dusko ::

kaj pa kaj na siolu pravijo na njihovi helpdesk?080 1000
Povej številko errorja.
Potem probaj če imaš kakšnega soseda s kabelskim dostopom ali pa pa adlsom nešem svojo mašino tja probaš tam konektat se.Pol lahko če ma on adsl probaš tvoj sros kabel dat za povezavo z njegovim modemom.
Ker te če se ti bo povezalo v obeh primerih potem veš ,da je mrežna oki, da je tudi tvoj cross kabel ok.
Potem lahko še enkrat pokličeš siol ampak tam te bodo samo vprašali če lučka Eth sveti.Ta lučka je za njih kot za ljudi Sonce,če to sveti je po njihovem z modemom vse oki.
Pa tudi če lučka sveti in si sprobal že prej vse omenjenjo torej prevero pri kolegu če dela mrežna kartica,potem tudi cross kabel.
Potem pokliči na 116 to je telekom motnje na omrežju.
In potem ti oni probajo na daljavo resetirat zadevo.
In te kličejo če zdaj že deluje in tako dalje.In če še vedno ne deluje pridejo do tebe domov s laptopom in se probajo povezat s tvojim modemom na internet in če jim ne uspe.Ugotovijo da je modem šel rakom žvižgat in ti dajo novega in oddidejo.
Na siolu bodo verjetno rekli ,da je problem pri tebi ,da maš napačne gonilnike.Ampak ne pusti se zmest in formatiraj diska tako kot sem ga jaz :) ko je šel modem si2000

Wox ::

Kera lučka je to TxD od zgoraj navzdol? Zdaj, ne spomnim se glih dobro, vendar če je to lučka, ki signalizira sinhranizacijo, potem je možno dvoje. Da je linija slaba ali pa se je modem pokvaril.
Meni se je že pokvaril modem (ta črni, s celim kupom lučk). Zdaj mam Callisto821.

matter ::

Nimam nažalost sosedov.
Je pa zdej tko:
RasPPPoe ne dela in javi to kar je na sliki. Zdele se mi je povezal drugi reconnect čez nekaj minut pa spet ne dela. Siolov klient javi napako "Line is busy."

TxD je zgornja lučka na črnem modemu ja.

Tak da ne vem kaj je. Mogoče kej trenutno jebe, poklical pa bom ko bo sila in ne za vsako malenkost. Upam da je to malenkost :)

Mogoče vročina ni dobra za tele črne modeme hehe :)

Wox ::

Aha. Torej zgublja sinhronizacijo, kar pomeni da je nekaj narobe na liniji, centrali (port) ali modemu. Kliči 116.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RS232 problem ... nujno

Oddelek: Strojna oprema
112280 (2102) BigWhale
»

ADSL ne dela!!!

Oddelek: Omrežja in internet
282403 (1652) Pyr0Beast
»

Connecting through WAN Miniport (PPP0E) failed ? error 678

63342 (3213) jl
»

ADSL problem (telekom)

283070 (2217) TribesMan
»

Nokia 3650, IrDA in ne vem kaj povezati!

Oddelek: Pomoč in nasveti
51081 (1007) MadMicka

Več podobnih tem