» »

Kak Hi FI komponenta internetni radio in Dab + hkrati kupiti

Kak Hi FI komponenta internetni radio in Dab + hkrati kupiti

mat xxl ::

Torej, kot naslov teme, kaki nasveti, kaj kupiti ?

Mr.B ::

Rabis 2.0 2.1 5.1 7.1 z /brez hdmi in4out, lan ali wireles, optika in ali coax koliko vhodov, d klass ojacevalec ali ab,kaj bos prikljucil gor, no kok dnarja.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

mat xxl ::

Rabim, kot je napisano samo 1 komponento Internetni radio + Dab+ in lahko še kaj npr. tuner, ki sprejema KATV Telemach radijske kanale.

Samo to, ostalo že imam dokaj vrhunske zadeve 5.1 sistem in sem zelo zadovoljen z ostalim delom. Torej samo nov radio ..... Izhod pa lahko optika, coax, chinch ipd..... podpira ojačevalec veliko stvari, lahko tudi hdmi za štelanje na TV ju, wifi ne rabi, je lan zraven, je pa dobrodošel sprejem BT iz telefona ......

No za enkrat sem našel tegale povsem nov model, cena ugodna ( pa ni tako zelo pomembna), da ne bo kdo rekel, da se mi ni dalo niti malo pogledati ima vse, kar si želim, razen sprejema KATV radijskih kanalov. :

https://www.hama.com/00054890/hama-dit2...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()

Darko! ::

mat xxl ::

Ne vem, Rotel prazna škatla za 830 eur, pa še brez lan priključka ???

Žal Hamma tudi po testih audiofilov pomeni boljšo izbiro, sem pa našel možnost, kako do nje, ker je novi model sicer dokaj težko dobiti, dokončno se pa odločim v ene 2 tednih, ko naj bi bili dobavljivi.

Darko! ::

Imaš prav.
830 EUR se res veliko bolje lahko porabi.

Če mene vprašaš, take škatle (pa tudi tiste druge) sploh ne bi kupil.
Škoda vsakega eura za obe.

Ampak to ni naslov teme ...
:)

LeQuack ::

Radio prek kabelske če misliš analogen bi moral preko FM delati, če pa misliš digitalni radio pa dvomim da ima kateri hi-fi še kombinacijo DVB-C dekodiranja.
Quack !

krepki ::

Menjal bom svoj reciver Yamaha RX-V477 B7987D,ki ne podpira HDR 4K itd imam zvočnike Dali Zensor in sicer.
https://www.bigbang.si/zvocniki/zensor-...
https://www.bigbang.si/zvocniki/zensor-...
https://www.bigbang.si/zvocniki/zensor-...
Kateri reciver mi priporočate,mora podpirat HDR 10,dolby vision,bluetoth internetni radio in da bi se najbolje ujemal z zvočniki,ker na yamahi se mi zdi da se je prava glasnost začela nekje okrog 40 to je nekje na polovici jakosti a je to pri vseh reciverjih enako ali ne?

Han ::

Ostani na Yamahi. RX-V485 podpira vse kar rabiš. Lahko vzameš tudi lansko RX-V483, ki je vsaj 50 eur cenejša...

https://helptochoose.com/compare-av-rec...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

mat xxl ::

LeQuack je izjavil:

Radio prek kabelske če misliš analogen bi moral preko FM delati, če pa misliš digitalni radio pa dvomim da ima kateri hi-fi še kombinacijo DVB-C dekodiranja.



Ima, sem kar precej raziskal zadeve , evo tale to ima.... https://www.ebay.de/itm/Vistron-VT855-D...

Žal mu pa manjkajo ostale zadeve. Sam sem se uspel povezati in priti do Haminih razprodanih novih modelov telih :

https://www.hama.com/00054890/hama-dit2...

No razprodanih, vem kako dobiti po pametni ceni kak kos z papirji če bo kdo rabil, žal pa teli nimajo DVB-C radija, sem njihovi tehnični službi predlagal, dodati še kaj takega v kak nov model, čeprav ne bo potrebe verjetno še za to .....

Dobim drug teden, pa poročam, menim, da je to daleč top of top buy za ta denar, tudi po ocenah audiofilskih revij je zadeva ok, vse sicer moti najbolj sama znamka, ki nima ravno slovesa med audiofili, nad ostalim so pa navdušeni.... poročam... kaj kako....

krepki ::

Han je izjavil:

Ostani na Yamahi. RX-V485 podpira vse kar rabiš. Lahko vzameš tudi lansko RX-V483, ki je vsaj 50 eur cenejša...

https://helptochoose.com/compare-av-rec...

Kaj pa tale denon a se lahko primerja z tole yamaho,ki si mi jo predlagal.
https://www.aliansa.si/izdelek/av-sprej...

krepki ::

krepki je izjavil:

Han je izjavil:

Ostani na Yamahi. RX-V485 podpira vse kar rabiš. Lahko vzameš tudi lansko RX-V483, ki je vsaj 50 eur cenejša...

https://helptochoose.com/compare-av-rec...

Kaj pa tale denon a se lahko primerja z tole yamaho,ki si mi jo predlagal.
https://www.aliansa.si/izdelek/av-sprej...

Ali pa ta novejši model:
https://www.aliansa.si/izdelek/av-sprej...

Han ::

Osebno nisem pristaš Denonov, ker so se stari modeli precej greli in posledično izklapljali. Glede na teste je AVR-X2400H kar dobra mašina. Primerjava s Sonyjem in Yamaho:

https://www.whathifi.com/features/denon...

Malo si še preberi mnenja na Amazonu (če ne znaš nemško, uporabi Google prevajalnik):

https://www.amazon.de/gp/product/B072LZ...

Z Yamaho RX-V483 so v glavnem zadovoljni:

https://www.amazon.de/gp/product/B071NP...

RX-V485 ima zaenkrat le dve (najvišji) oceni:

https://www.amazon.de/gp/product/B07CNP...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

krepki ::

Kako je pa laj z nakupom elektronike na amazonu glede garancije,sicer manjše stvari kupujem na amazonu,kaj večjega in dražjega pa še nisem kupil,kot sem preveril denona ne pošiljajo v Slovenijo za Yamahin model RX-V 483 je 11€ poštnine model RX-V485 pa pošljejo brez poštnine,kar se verjetno izplača.

Trupl0 ::

If you are going through Hell, keep going !

Han ::

@krepki: načeloma velja EU garancija, zato jo lahko uveljaviš tudi pri nas. Za dobro ceno poglej na geizhals.de in idealo.de.

Han ::

Če potrebuješ Dolby Atmos, Dolby Surround in DTS:X, potem glej RX-V583 ali RX-V585. Primerjava med lanskimi modeli RX-Vx83 je spodaj. Letošnji RX-Vx85 so skoraj enaki. Dodali so jim še drugo Wi-Fi anteno, daljinec pa naj bi deloval bolj ceneno.

https://europe.yamaha.com/en/products/a...

icko ::

Imam novo v škatli 581 za 300 veveric btw.

Darko! ::

To je sicer off-topic ampak vseeno ker je bilo omenjeno gretje, morda komu koristi.

ker so se stari modeli precej greli in posledično izklapljali



Ljudje so podobno govorili tudi o Onkyo AV receiverjih, pa najverjetneje tudi o kakšnih serijah ostalih široko poznanih znamk (znamke lahko preštejemo na prste ene roke, plus kakšen prst). Potem pa so to večinoma posplošili in dejali, da so ti in oni AV receiverji zanič, ker se pač grejejo oziroma kličejo tako ali drugače.


Ampak bi delali krivico Denonu, Onkyu in vsem ostalim. Dejstvo je, da vsak trgovec preferira tisto znamko, ki jo ponuja; slab in dober glas o napravi pa se širi tako ali drugače. Tudi razne specializirane revije ali on-line portali zelo hitro lahko postanejo le trobila določenega segmenta audio industriije.

(Recimo What Hifi - težko bo kakšen Yamaha ojačevalec ali receiver odlično ocenjen, medtem ko je njihova "domača roba" klasičen Best Buy; saj ni važno, da je narejena na Kitajskem, važno je, da je filozofija izdelave "angleška". Določenih znamk, pa sploh ne testirajo. Mimogrede, tudi neverjetnemu uspehu zvočnih omaric Q-Accoustic se je, vsaj od začetka, zahvaliti predvsem domačemu tisku, ki je velike trgovce z HiFi ropotarijo, ko so se odločili lansirat lastno blagovno znamko, nagradil z fenomenalnimi ocenami. Težko je verjeti, da ne gre za povezan dogodek.)


Da bi povprečen uporabnik AV receiverjev (uporabljam izraz "škatle", kar pa ima širši pomen; škatla je v tem primeru lahko tudi ojačevalec, receiver - torej vsa HiFI ropotarija s funkcijko končnega močnostnega ojačanja signala - signala, ki ga povežemo na zvočne omarice) vsaj približno razumel, je dobro, da se pojem "segrevanja" loči na dva segmenta in pojasni njihovo ozadje. "Segrevanje" bi bilo pravilneje opredeliti kot:

- segrevanje škatle,
- segrevanje in posledično izklapljanje škatle.



Segrevanje škatle na splošno sploh ni povezano z njeno kvaliteto. Nekateri najboljši primerki ojačevalnih škatel, ki se jih da dobit pod soncem, se grejejo tako močno, da jih pozimi komot uporabimo namesto priročnega kaloriferja ali oljnega radiatorja. Če ima uporabnik take škatle pasivno bajto, jo bo moral jeseni previdno uporabljat, poleti pa bo bentil, zakaj je strošek klime enormno visok (ali pa bo škatlo, ker bo imel vročine dovolj, enostavno zamenjal za nekaj "manj linearnega".

Tudi v nižjih cenovnih razredih proizvajalci AV receiverjev ponujajo poleg D (vstopni modeli) tudi AB razred ojačevalnih dizajnov. Razred D (kot "digitalen") je znan po tem, da je s stališča porabe moči zelo učinkovit. S tem se pri isti moči taka škatla manj greje glede na njenega AB brata. Vendar to ne pomeni, da je AB škatla, glede na njene zvočne lastnosti, slabša. Prej velja ravno obratno, predvsem zato, ker je dober izdelek D razreda, velik težje dizajnirat.


Segrevanje in posledično izklapljanje škatle pa nadalje lahko razčlenimo še na dve podkategoriji:

- šalabajzarstvo proizvajalca,
- nerealna pričakovanja uporabnika in nepravilna uporaba škatle.


Šalabajzarstvo proizvajalca je enostavno pojasnit. Gre za to, da proizvajalec varčuje preko vseh meja in v škatlo stlači minimum od minimuma robe, s to omejitvijo, da lahko končnemu izdelku še vedno reče AV receiver. To je podobno, kot če nekdo kupi nov prenosni računalnik za 200 EUR. Škatli se sicer reče "prenosni računalnik", vendar ni potrebno biti ravno power user, da uporabnik hitro ugotovi, da je "prenosljivost" takšnega laptopa pogojna in "uporabnost" res osnovna.

Ker je večina potrošnikov norih na funkcije take škatle, proizvajalci pri šalabajzarskih izdelkih varčujejo tam, kjer se ne vidi na prvi pogled ali ne sliši na prvi posluh; varčevanje pa resno prizadane eno od osnovnih funkcij takšne škatle. Poleg povezljivosti in dekodiranja je to močnostno ojačanje signala.

Kvaliteta močnostnega ojačanja signala pa je neposredno povezana s kvaliteto vgrajenih komponent, njihovimi tolerancami, kvaliteto navitij, težo hladilnih reber, velikostjo transformatorja in spoji med vso to elektronsko navlako, vključno z izhodnim panelom in ohišjem škatle, ki mora biti dovolj stabilno, da se vsa ta navlaka ne razrahlja in audio signalu otežuje pot od vhoda do izhoda.


Takšne, šalabajzarsko izdelane AV receiverje (pa tudi ostalo HiFi ojačevalno ropotarijo), se na splošno spozna po kombinaciji:

- D razreda ojačanja,
- tankem plehu ohišja, ki se krivi,
- odsotnosti zvočniških banana konektorjev z možnostjo vijačenja golega kabla na zadnjem panelu,
- transformatorju majhnem kot četrt bureka,
- odsotnosti kakršnihkoli vijakov v notranjosti (vsi elementi so na ploščice in ohišje prilotani, zasmoljeni ali kako drugače poviti, da visijo v zraku),
- odsotnosti hladilnih reber ali uporaba pločevine za hladilna rebra, ki je tanjša kot za konzerve sardin,
- uporabe hladilnih ventilatorjev, za katere se kasneje izkaže, da delajo non-stop,
- (ne)prikazovanja notranjosti škatel v reklamnem materialu iz razumljivih razlogov.


Nerealna pričakovanja uporabnika in nepravilna uporaba škatle pa se kaže predvsem v tem, da uporabnikom nikakor ni jasno, da je realna "glasnost", ki jo AV receiver premore, nič več kot tista, ki jo dobi pri zasuku VOLUME gumba :

- za kakršnokoli muziko in efekte do max. 12 o'clock (Glasnost se pri pravilni uporabi AV receiverja pridobi izključno z izbiro bolj občutljivih zvočnih omaric; nikakor ne z zasukom VOLUME gumba nad 12 o'clock.)

in

- za znano muziko brez presenečenj; torej za muziko brez nenadnih močnih piskov, cviljenja, bumov in drugih efektov do max. 2 o'clock.

Zasuk gumba nad 2 o'clock pa je podobno kot praskanje srečke za loto okencem.

To pa ne velja samo za AV receiverje, ampak tudi za vsako drugo Hifi ropotarijo s potenciometrskim VOLUME gumbom. Ob tem velja omeniti tudi to, da je naprava, ki se nenormalno greje in izklopi pri zasuku VOLUME gumba pod 12 o'clock, nedvomno absolutno šalabajzarske izdelave in kot taka ni vredna niti eura potrošnikovega denarja.

umexteacher ::

Pa sej ti internetni radio pokrije ves dab+ spekter postaj?
Ne prosim rotel primerjati s cenenimi rešitvami.
Meni osebno internetni radio predstavlja težavo, ker ponavadi te komponente nimajo ekrana, nastavitev pa je enormno + glavni razlog za nenakup razvada iz starih časov, da ko si nekaj prižgal je zaigralo brez vsakega nadaljnega pritiska tipk za vhod v neko mapo in potem play in čakanje za povezavo itd.

Osebno imam squeezebox touch in omogoča s pritiskom play takojšnje predvajanje, ima touchscreen, ima ir daljinec , lahko pa ga upravljaš tudi z androida in appla. Zame osebno je to best buy, in nima nobenega tekmeca do 1000€, ki bi vse to omogočal. Ostalo kar predvaja ponavadi še filme pa postane tečno zakomplicirano ali pa zvokovno dokaj slabo ali pa enormno precenjeno.

Samo moje osebno mnenje, imam tudi ostale predvajalnike, pa niso vredni omembe. Če še kdo doda kakšen predlog, super.

krepki ::

Han je izjavil:

Če potrebuješ Dolby Atmos, Dolby Surround in DTS:X, potem glej RX-V583 ali RX-V585. Primerjava med lanskimi modeli RX-Vx83 je spodaj. Letošnji RX-Vx85 so skoraj enaki. Dodali so jim še drugo Wi-Fi anteno, daljinec pa naj bi deloval bolj ceneno.

https://europe.yamaha.com/en/products/a...

Sem nabavil Denon AVR-X1400H ima Dolby Atmos,Dolby Surrond,DTS:X,bluetooth,skratka vse kar potrebujem 4K HDR dela odlično,zvok je celo boljši kot na prejšni Yamahi.

Edini problem ki ga še nisem uspel rešit pa je na reciver imam priklopljen t-2 box amino in Aple TV4K,vse je nastavljeno na hdmi ARC,da se ob vklopu tv ja vklopi tudi reciver box amino vklopim posebej,ampak se mi istočasno vklopi tudi ATV 4K in mi povozi box,tako,da moram ročno prestavit ma T-2 box.

edi45 ::

krepki je izjavil:

Han je izjavil:

Če potrebuješ Dolby Atmos, Dolby Surround in DTS:X, potem glej RX-V583 ali RX-V585. Primerjava med lanskimi modeli RX-Vx83 je spodaj. Letošnji RX-Vx85 so skoraj enaki. Dodali so jim še drugo Wi-Fi anteno, daljinec pa naj bi deloval bolj ceneno.

https://europe.yamaha.com/en/products/a...

Sem nabavil Denon AVR-X1400H ima Dolby Atmos,Dolby Surrond,DTS:X,bluetooth,skratka vse kar potrebujem 4K HDR dela odlično,zvok je celo boljši kot na prejšni Yamahi.

Edini problem ki ga še nisem uspel rešit pa je na reciver imam priklopljen t-2 box amino in Aple TV4K,vse je nastavljeno na hdmi ARC,da se ob vklopu tv ja vklopi tudi reciver box amino vklopim posebej,ampak se mi istočasno vklopi tudi ATV 4K in mi povozi box,tako,da moram ročno prestavit ma T-2 box.


Imam isti receiver in sem zelo zadovoljen. Najboljša opcija ti je, da TV priklopiš preko HDMI arc na Denon in apple tv in t-2 box z hdmi na tv.

Mavrik ::

edi45 je izjavil:


Imam isti receiver in sem zelo zadovoljen. Najboljša opcija ti je, da TV priklopiš preko HDMI arc na Denon in apple tv in t-2 box z hdmi na tv.


S tako postavitvijo vržeš stran podporo za DD+/EAC3 (ki ga uporabljajo Netflix, Amazon in ostali), DTS-HD, Dolby Atmos, DD-MA in praktično vse kar ni DD/DTS. Če ti TV ne zna transcodat DD+ v DD boš na aplikacijah kot je Netflix ostal celo brez prostorskega zvoka in boš dobil samo stereo audio.
Namreč na specifikacijah predvajalnika ne vidim podpore eARC (pa tudi TV bi moral to podpirati).
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

krepki ::

edi45 je izjavil:

krepki je izjavil:

Han je izjavil:

Če potrebuješ Dolby Atmos, Dolby Surround in DTS:X, potem glej RX-V583 ali RX-V585. Primerjava med lanskimi modeli RX-Vx83 je spodaj. Letošnji RX-Vx85 so skoraj enaki. Dodali so jim še drugo Wi-Fi anteno, daljinec pa naj bi deloval bolj ceneno.

https://europe.yamaha.com/en/products/a...

Sem nabavil Denon AVR-X1400H ima Dolby Atmos,Dolby Surrond,DTS:X,bluetooth,skratka vse kar potrebujem 4K HDR dela odlično,zvok je celo boljši kot na prejšni Yamahi.

Edini problem ki ga še nisem uspel rešit pa je na reciver imam priklopljen t-2 box amino in Aple TV4K,vse je nastavljeno na hdmi ARC,da se ob vklopu tv ja vklopi tudi reciver box amino vklopim posebej,ampak se mi istočasno vklopi tudi ATV 4K in mi povozi box,tako,da moram ročno prestavit ma T-2 box.


Imam isti receiver in sem zelo zadovoljen. Najboljša opcija ti je, da TV priklopiš preko HDMI arc na Denon in apple tv in t-2 box z hdmi na tv.

Bom poskusil samo ne vem če bo potem delal Dolby Atmos,ker glih danes sem sprobal na Netfliksu in serija Iron First je posneta v Dolby Vision in ima Dolby Atmos zvok,seveda sem moral prej na ATV 4K nastavit zvok na Dolby Atmos da je prekloplo avtomatsko.

edi45 ::

Mavrik je izjavil:

edi45 je izjavil:


Imam isti receiver in sem zelo zadovoljen. Najboljša opcija ti je, da TV priklopiš preko HDMI arc na Denon in apple tv in t-2 box z hdmi na tv.


S tako postavitvijo vržeš stran podporo za DD+/EAC3 (ki ga uporabljajo Netflix, Amazon in ostali), DTS-HD, Dolby Atmos, DD-MA in praktično vse kar ni DD/DTS. Če ti TV ne zna transcodat DD+ v DD boš na aplikacijah kot je Netflix ostal celo brez prostorskega zvoka in boš dobil samo stereo audio.
Namreč na specifikacijah predvajalnika ne vidim podpore eARC (pa tudi TV bi moral to podpirati).


Sam imam mislim da isti tv kot on in avr receiver in imam preko arca in lahko vse upravljam preko daljinca od tvja, isto kot pri prejšnjem soundbaru. Je pa res da nimam nobenih zunanjih naprav še gor priklopljenih, kot kakšen tv box, apple tv itd..imam pa dolby 7.1 zvok na netflixu in amazonu.

krepki ::

Ja z edi45 imava isti tv sem sedaj poskusil ATV priklopit na tv,res da je zvok 5.1 in dela prostorski zvok ne dela pa Dolby Atmos,ga tudi ni več mogoče nastavit v ATV kot prej,ko je bil priklopljen direktno na reciver.
Malo se bom probal še špilat z nastavitvami,če kaj rata drugače bo potrebno ali pustit tako kot je ali pa ženo naučit,kako preklopit nazaj na box.

sulaco ::

jaz imam v garaži star mobitel priklopljen na stolp in mi skoz špila Rock Radio v najboljši kvaliteti, ampak:
- neumno se mi zdi, da mora biti skoz priklopljen na 220V (stalno polnjenje li-ion baterije)
- program TuneIn se vsakih 24ur resetira in ga je potrebno ročno zagnati
- tudi mene jezi, da je potrebno pritisniti par gumbov več pri internetnih radijih, etc
- včasih me zajebava WiFi povezava z ekstenderji in potem totalno seka signal-veliko bolj nadležno kot šumenje na FM, ali pa vse skupaj crkne

Trenutno se prepričujem, da bi tole rešilo večino mojih problemov ;)
https://www.cyberport.de/?DEEP=B713-171...

Furbo ::

Jaz sem si nekoč tudi kupil Sony stolp z internetnim radiom, obup z meniji. Ne vem kateri antitalentirani kreten ga je zasnoval.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

mat xxl ::

Ja no na tej Hami, o kateri pišem ni nobenih težav .... s tem....

umexteacher ::

Torej si kupil? Dva modela hame sta 2000 in 2010, je kakšna večja razlika? Mene so velikokrat odvrnili tudi ceneni ali pa prekomplicirani daljinci... Kako so jo sprejeli audiofili? Sam bi šel mogoče kar na kak soundbar ali pa aktivne zvočnike s tremi vhodi in daljincem. Je manj žic...

lufthammer ::

Doma imam tole in je odlično, vredno vsakega funta.

Zgodovina sprememb…

mat xxl ::

umexteacher je izjavil:

Torej si kupil? Dva modela hame sta 2000 in 2010, je kakšna večja razlika? Mene so velikokrat odvrnili tudi ceneni ali pa prekomplicirani daljinci... Kako so jo sprejeli audiofili? Sam bi šel mogoče kar na kak soundbar ali pa aktivne zvočnike s tremi vhodi in daljincem. Je manj žic...



Če bi malo prebral temo je že vse napisano, to, kar navajate so stari modeli cca 2 meseca nazaj je prišel še en model : https://www.hama.com/00054890/hama-dit2... je tudi v črni barvi, lahko pomagam na zs z dobavo v RS vse uradno.

Ja audiofile najbolj moti znamka, ne razumejo pa, da taka znamka kvalitetno povozi po uporabniški izkušnji tudi 3 ali 4 x dražje zveneče znamke.

Nastavitve stvar 10 minut poveš iz katere države si se vklopi na server nalovda vse slo internet radijske postaje lahko za več držav..... skratka bolj enostavno bi težko bilo.... Zadeva deluje solidno, daljinec je bel deluje malo pocensko....

Sam sem zadovoljen ima tudi.......... no ja vse piše na linku....

          ::

V kakšni kvaliteti pa oddajajo radijske postaje? Ali ni to samo nek osnoven MP3 format? Ali obstajajo tudi postaje s kvalitetnejšim signalom, če se že pogovarjamo o audiofilskih zadevah?

mat xxl ::

Žal na radiju redke radijske postaje oddajajo z 320, večina tam ca 240 ali 192, kar je tak tak ......

black ice ::

192kbit/s je že čez mejo transparence.

          ::

OK, torej daleč od tega, da bi zadevo lahko imenovali "audiofilska".

cryptozaver ::

Obstaja kak DAB vmesnik med anteno in klasicnim HIFI old fashion tuner am/fm komponento?

joze67 ::

DAB-008
Nabaviš si še 12V napajanje in rešetko za zračenje, pa si na konju.

I mean, seriously?

firbec ::

obujam temo
imam starejši, brezhibni ONKYO ojačevalec, imam pa tudi slab radijski signal.
Obstaja kak vmesnik, ki bi ga priklopil na enega od prostih Onkyo vhodov.
Preko tega vmesnika bi rad fural internetni radio, se pravi mora imeti LAN vhod, če pa bi imel še bluetooth vmesnik, bi bilo pa top.
Ve kdo za kakšno tako zadevo

mat xxl ::

Imaš gor vse napisano, kot komponenta , imam pa sam en tak vmesnik ne , kot komponenta točno to , kar iščeš, sem dobil za darilo in potem vseeno kupil zgoraj omenjeni radijo Hama, tako, da ne rabim. Preverim pa javim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()

_marc_ ::

Zanima me, če lahko na omenjenem radiu internetne radijske postaje izbiraš direktno v radiu, ali potrebuješ še kak vmesnik(telefon ali kaj podobnega)?
https://www.alzashop.com/gogen-ir-167-b...

Zimonem ::

_marc_ ::

Tole sem videl, samo nisem siguren, če lahko postaje izbiraš direktno v radiu, saj je imel v videu priključen telefon. Rad bi bil siguren, da lahko npr. Val 202, ali pa Radio 1 izberem preko interneta.

pia2001slo ::

@marc

seveda iščeš radijske postaje direktno na radiu (po žanru,državi,...) - telefona ne potrebuješ

lp

_marc_ ::

Ok, hvala.

mat xxl ::

Navadno lahko celo obe opcije ....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako povezati tv in soundbar,prosim pomoč

Oddelek: Zvok in slika
275535 (990) Škorc
»

Denon AV sprejemnik AVR-X250BT

Oddelek: Zvok in slika
202598 (2000) Darko!
»

Hišni kino sistem - Kaj kupiti ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
12230483 (22022) p|X|
»

Nakup A/V Receiverja (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
23546094 (27559) Anney

Več podobnih tem