» »

Zalman CNPS6000-AlCu vs. ThermalTake Vulcano 9

Zalman CNPS6000-AlCu vs. ThermalTake Vulcano 9

hardfreak ::

Zanima me čemu taka razlika > beri problemi med obema hladilnikoma. Zalman recimo driži mojega Bartona 2500+ na 64+, medtem ko pa se z ThermalTakeom pregreva, kdo bi kaj vedel o tem???

||_^_|| ::

64+?? Maš tok navitega al maš sistem 50 stopinj?

p.s. volcano, ne vulcano

nikonezna ::

Sam...kaj maš vse v kišti? A maš vse nabasano z miljon kabli not, miljon komponent in nobenega venta na ohišju???? Lahko da se ti zaradi prenabasanosti sploh ne kroži zrak in probaš s toplim zrakom hladit:))
brez podpisa

Bremzi ::

Čaki, mam vulcano 9+ cool mode in mi v najbl vročih dneh drži temperaturo na 50°C, med tem ko jo danes na 44. Seveda na najnižjih vrtlajih.

LP

Sid Izprijeni ::

Sam sem imel podobne probleme. Rešil sem jih tako, da sem bakreno Zalmanovo pahljačico lepo dol snel, še enkrat previdno z žiletko nanesel termalno pasto po navodilih od proizvajalca (sicer AS2) in malo na roko ukrivil feder, da je potem bolj tiščal hladilnik na procesor. Razlike je bilo potem za 10 stopinj.

Vsa umetnost pri meni. :)
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

hardfreak ::

@Sid, dej mi ti malo bolj natančno javi na mail da bom še jaz tako naredil, sicer pa mislim, da je pri meni problem procesor, saj sem pod lupo malo pogledal in je en rob podrsan, očitno sem takega že dobil v roke od podjetja, samo volcano pri polnih obratih ni več ravno tih :D sem mislu, da je bo pc zletel. Ne nimam nič natrpano not, notri mam grafiko in ostale komponente od plate, vent, razen od plate in TT oz, ko dam not Zalmana drugih ni. Pri natrpanem Celerono 466 z enim ultra majhnim ventom, pa dela na 36 stopinjah. Obe mašini pa nisem nič navijal, ker tega pač uradno ne počenjam, razen ko kod tako hoče, ko mu mašino prodam 8-)
Torej napaka je procesor :D

Sid Izprijeni ::

Evo, ti kar tukej napišem. Zdej, lahko da bo kaj preveč napisano (bo še kak bučko razumel), samo boljš preveč, kot premal. :D

- Platko obvezno ven vzet, dat na trdo podlago, vmes pa kako brisačko.
- Procesor fino brisat vse nesnage, po možnosti s izopropilnim (mislim da) alkoholom, če pa ni, bo pa tut navaden etanol ok, samo moraš lepo počakat, da se fino posuši. Pazit, da ni nobene dlačice na procu opd kake vatke. Najboljš nucat kak papirnat robček.
- Vzet čisto žiletko pa zelo na fino namazat termalno pasto na proc. Velikost riževega zrnca bi morala zadostovati. Pa gladko mora bit. Aja, pa za ziher vzameš selotejp in oblepiš jedro proca, tako da s pasto ne nasvinjaš kakih mostičkov ipd. Previdnost pač, čeprav AS bojda slabo prevaja.
- Spucat hladilnik takisto z alkotom in ga fino posušit. Vzet čisto polivinil vrečko notri prst zbasat in malo paste še po hladilniku razmazat. Res malo. Samo toliko, da se bodo tamale brazdice zafilale. Še zmerom se mora videt tudi kovina od hladilnika.
- Prištimat feder, ki ga pri zalmanu lahko še malček bolj ukriviš v kontra smer, da potem bolj prišpona. Samo ne pretiravat.
- Vstavit proc v socket in poveznit nanj zaščitno bakreno ploščico.
- Previdno naštimat hladilnik na proc tako, da bo jedro v centru hladilnika in da bo hladilnik lepo vzporeden z ravnino jedra.
- Pričvrstit vse skupaj na plato s fedrom.
- Potem samo še lepo naštimaj vent, tako kot je narisano v navodilih od zalmana. Pa na nizke obrate raje pozabi.

To je to. Pravzaprav nobena umetnost. Vzet si moraš tistih par minut in vse skupaj naredit brez hitenja. Po mojem se splača, ker itak narediš to po možnosti enkrat za zmeraj.

Sej ne vem, če sem res nekaj blazno novega napisal...0:)
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Samuel ::

tole je malo za lase privleceno, ce je podrsan cel rob, pol ti proc skoraj zagotovo ne bi delal.

a si si pogledal mal votazo proca, ker je lahko to problem? :\

hardfreak ::

@Sid tisočkrat ti hvala
@Mondeo > nisem štelal nič voltaže, ker je avtomatika > Chaintech 7NJS (star model, ne Ultra), tako, da je z Zalmanom še nekako blo (63-65°) Z Volcanotom pri polni hitrosti pa ga po pol minute izklopi. Sem rekel, da je le kak delček roba z prostim očesom zelo težko vidno, zato je pa tudi problem da se pregreva, ker začetna temperatura je 48°pol se pa takoj dvigne do 85°in mašina se izklopi, ker mam tako naštimano, da pri tej temperaturi izklopi mašino. Očitno bom moral menjat procesor. Ker drugega ne vidim.

Jackass ::

Sej js vedno pravm da je Zalman najbolši! :D

Ej en moj frend je mel isto težavo! K je pržgal komp, je temp proca v nekaj minutah narasla na 85°C in komp se je ugasnu. Pa je nesu na servis, pa so rekl da mora dat več paste vmes. On je dal pa tolk, da se je skos vidl, k vedno vsi govorijo "ne preveč paste", "čist mal paste!" In zdej mu dela normalno.

Probi z mal več paste, sej, kaj maš pa za zgubit! Razn če si težavo že rešu!;)

aja, pa mal več ne pomen, da stisnš celo tubo
jAcKaSS

Sid Izprijeni ::

Ja, Jackass me je spomnu. Mogoče nisem bil dovolj jasen. Paste moraš dat toliko (zihr je zihr), da je površina proca popolnoma pokrita in se ne vidi skozi. Je pa riževo zrno res zadostna količina. 0:)
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

hardfreak ::

@Jackass torej kot sem te razumel mora bt procesor oz. glava procesorja bele barve :)) da se vidi, da je pasta gor. Okay bom probal še tako, Samo je pa kot sem napisal delček roba procesorja podrsan (tista vijolična plast), to vem, da igra tudi negativno vlogo za procesor, kaj praviš?

Sid Izprijeni ::

> bele barve

S katerimi jajci pa to mažeš? Kakšen lepljiv goo!? Vzemi kakšen Arctic Silver, zaboga. Pa ne samo ker je srebro notri, ampak tudi zato, ker se jo da zelo fino in na tanko namazati in zapolni še tako drobne brazdice.

Za tist delče roba pa ne skrbi. Po mojem ni panike. Itak znaša majhen % celotne površine...:)
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Jackass ::

A je podrsano jedro, ali tisto okoli jedra? Ker jedro je kolikor je meni znano srebrne barve.

Če je podrajsano tisto okoli jedra (vijolčno ali druge barve) potem ni panike.

Če je pa podrajsano jedro, potem pa...
jAcKaSS

hardfreak ::

@Jackass ma če sem prav vidu, je tudi delček jedra poškodovano. Tako, da ne vem, je pa čudno zakaj mi Zalman bolj hladi kot pa TT!?!? To mi ni ravno jasno, samo pa TT je res nemogoč Ventilator, odsvetujem ga vsem, ki ga namerajavo kupovat! 8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pregrevanje procesorja

Oddelek: Strojna oprema
201386 (940) matejmesar
»

Amd 64 po odstranitvi IHS-ja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
282275 (1417) Shark-357
»

Vas nasvet hlajenja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
412078 (1455) delfinus
»

Vesoljske temperature procesorja!!

Oddelek: Strojna oprema
111327 (1080) budili
»

T-bred B, voltaza + temp = ?

Oddelek: Navijanje
18937 (704) Fury

Več podobnih tem