Forum » Pomoč in nasveti » Nakup iz banggooda
Nakup iz banggooda

Blinder ::
Puščico ima oranžno. Jaz bi tudi Amazon dodal v klub prodajalcev z oranžno barvo
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

miko22 ::
Komu lahko prijavim tole šalabajzerko trgovino? Obstaja kaka EU instanca? Ker tole je višek, ker se delajo norca iz mene. Verjetno si mislijo, kaj pa nam more?

ZveeZ ::

ZveeZ ::
Zanimivo, da te drkajo.
Vcasih je bil na forumu en uporabnik, ki je redno lepil kode za bggood in je tudi assistiral, ce je bil kaksen problem.
Jaz pri kitajskih posrednikih kupujem samo se malenkosti.
Vcasih je bil na forumu en uporabnik, ki je redno lepil kode za bggood in je tudi assistiral, ce je bil kaksen problem.

KTr1sk ::
Zanimivo, da te drkajo.
Ja kontaktiraj PrimozBG
https://slo-tech.com/profili/91193
drugače pa jaz si vzamem v zakup, da garancija je vprašljiva pri vseh kitajskih trgovinah, na aliexpressu sem uveljalval takoj na začetku preden sem dal feedback, kasneje pa nikoli, tako da niti ne vem kako je v praksi.
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Pa nikjer nisem imel težav, samo sedaj. Dobesedno me res drkajo. zadnje so poslali so mi link, kjer si naj prenesem fajl pa telefon flasham.
Flash pa uniči garancijo.
Aliexpress, temu, amazon...nikoli težav. Tu pa dobesedno drkanje, pa čakajo da se naveličam. v 3 mesecih sem poslal ziher 30+ sporočil. Oni pa recimo v smislu:
Flash pa uniči garancijo.
Aliexpress, temu, amazon...nikoli težav. Tu pa dobesedno drkanje, pa čakajo da se naveličam. v 3 mesecih sem poslal ziher 30+ sporočil. Oni pa recimo v smislu:
we totally understand your anxiety. we will inform you after we get news from supplier . If by any chance you failed to receive response from us, please feel free to contact us again for further solution. We hope for your understanding on this matter and wish you a good time on weekend.

MIHAc27 ::
Od kdaj pa flash uniči garancijo? Če so ti iz trgovine dali tako navodilo, in če slediš garancija more veljati še naprej.

Tale jajc
No telefon je super, samo android...krš. Izginjajo pri zagonu prsni odtisi in jih moraš nonstop dodat. Vibra ne dela, pa še kaka malekost. Drugače ni slab telefon.
No telefon je super, samo android...krš. Izginjajo pri zagonu prsni odtisi in jih moraš nonstop dodat. Vibra ne dela, pa še kaka malekost. Drugače ni slab telefon.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: miko22 ()

tomlin ::
Tale jajc
In koliko si dal za ta jajca?
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman
M. Friedman

Če pa zgleda hudo... to je najbolj važno. Sej specifikacije niso slabe, za firmo pa itak prvič slišim.

Evo, še vedno brez zaključka. Sedaj se celo strinjajo z vračilom, če pošljem telefon na lastne stroške nazaj na kitajsko, ker so za njih previsoki.
Mogoče kdo ve kako najceneje poslat z sledilno na kitajsko?
We are sorry that the shipping cost is too high for us to afford.
Mogoče kdo ve kako najceneje poslat z sledilno na kitajsko?

zajtam123 ::

Na pošti, ampak prej moraš preko njihove aplikacije vnest vse podatke (pismo do 2kg, vrnjeno blago) Tam cene niti ne vidiš, ko končaš. Dobiš samo kodo, ki jo uslužbenki poveš, ona ima pa potem naslovnika, pošiljatelja takoj v sistemu. Točna cena za 200g paket je 7.5€ Mislim, da brez sledenja. Če hočeš je to pa še 1 ali 2€ več se mi zdi.

Samael ::
2tedna nazaj sem poslal en lcd od telefona nazaj... bilo je 7EUR.
To si na pošti zrihtal? Ker prek spleta ne najdem nič
Evo:
https://www.posta.si/zasebno-site/Docum...
Blagovno pismo brez sledenja - ostali svet
do 100 g 5,67 USO
nad 100 g do 250 g 7,50 USO
nad 250 g do 500 g 10,80 USO
nad 500 g do 1.000 g 16,56 USO
nad 1.000 g do 2.000 g 26,32 USO
Blagovno pismo s sledenjem – ostali svet
do 100 g 7,84 USO
nad 100 g do 250 g 9,36 USO
nad 250 g do 500 g 12,53 USO
nad 500 g do 1.000 g 17,70 USO
Blagovno pismo s podpisom – ostali svet
do 100 g 9,14 USO
nad 100 g do 250 g 10,87 USO
nad 250 g do 500 g 13,83 USO
nad 500 g do 1.000 g 19,05 USO
Običajno je s sledenjem čisto okej, ker ravno tako napiše, da je naslovnik prejel pošiljko. Se pa zgodi, da v kakšne eksotične države te opcije ni in moraš izbrati s "podpisom".
Pa deklaracijo izpolni že doma, kot ti je Miha zgoraj rekel https://uvoz-izvoz.posta.si/sl/entry (pošlji pošiljko), Če nimaš tiskalnika pač prepiši številko deklaracije, pa bodo sprintali na pošti.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()

Hvala za tole, samo ne bom pošiljal nazaj. Ker je teža več kot pol kile. Pa banggood hoče, da jaz plačam poštnino, kljub okvari. ne hvala. naslednjič raje kupim par € dražje na Amazonu, ki ne kompclicira z vračili.

Hvala za tole, samo ne bom pošiljal nazaj. Ker je teža več kot pol kile. Pa banggood hoče, da jaz plačam poštnino, kljub okvari. ne hvala. naslednjič raje kupim par € dražje na Amazonu, ki ne kompclicira z vračili.
Po mojih izkušnjah kitajske trgovine nikoli ne odobrijo RMA na prvo žogo, se nekaj časa človek z njimi vrti v krogu (a si naredil to ono, poslikaj, pa spet a si poskusil to in ono, itd...) in je treba biti res vztrajen, da uvljaviš kar pač uveljavljaš.
Če so bolj trmasti, je končn faza lahko še vedno PayPal dispute (dokaj enostaven postopek) ali credit card chargeback (je treba na banko). Seveda jim prej to poveš, mogoče se šele takrat omehčajo.
Ne vem, kakšna zgodba je zadaj, ampak sistem je nastavljen tako, da se del ljudi ohladi, odstopi od uveljavljanja napake, že sredi samega postopka, se jim ne da jajcati s tem.
Samael != Samuel

Magic1 ::
Paypal dispute normalno reši zadevo takoj, so takoj mehki in akomodajoči. Je pa Paypal nekaj spreminjal pogoje, tako da rabiš vedet, kdaj lahko disputaš.
Magic

solatko ::
Samael, Magic1 - kupil 2D avtoradio, ker ni delal (napako smo pozneje odkrili in lepo dela), smo prodajalca obvestili, da pošiljka ni prišla (rok je bil 14dni in GB), naslednji teden je bil denar na PP, brez kakršnih koli komplikacij. Pošiljat nazaj se ne splača, vrednost pod 50€.
Delo krepa človeka

Je pa Paypal nekaj spreminjal pogoje, tako da rabiš vedet, kdaj lahko disputaš.
Kaj točno pa naj bi to pomenilo? Če izdelek ni takšen, kot je opisan, to pomeni tudi če ne deluje, itd... lahko odpreš paypal case. Tu ima trgovec še opcijo se zmeniti s teboj, predlagati rešitev. Če je neuspešno, ni odziven ali se ne strinjaš s predlagano rešitvijo, case eskliraš v claim. Potem odloča paypal.
Zadnja večja sprememba paypal pogojev v tej smeri je bila po mojem vedenju skoraj deset let nazaj, ko so izenačili digitalne storitve (kot je recimo webhosting) s fizičnimi oz. omogočili izpodbijati tudi transakcijo digitalnih "intangible goods".
Se je v kratkem okoli paypal zahtevkov kaj konkretnega spremenilo, ali pa zgolj splošni pogoji, pravniški jezik, itd... kar se itak skoraj vsako leto, pa nihče, vključno z menoj, tega ne prebira?
Samael != Samuel

Včasih je bilo tako, da si lahko pol leta disputal karkoli, če je v tem času kaj crknilo. Kot sem nazadnje bral, naj ne bi krilo glih okvar po 5 mesecih. Detailov ne vem, ker nimam več časa se ukvarjat s malenkostmi od Kitajcev.
Magic

Sem se podal malce v raziskovanje in https://www.paypal.com/us/cshelp/articl... ... ne vem, če je odebeljeni del sprememba, ampak ja, lahko bi bila.
Mimogrede, tudi če paypal ne odobri disputa, je tu še vedno opcija chargebacka, ki ni vezan na časovne roke paypala - seveda pod pogojem, da paypal plačila izvajaš preko kreditne.
In ja, paypal se od tega bolj ali manj ograjuje, to pomeni da chargeback priznavajo kot legitimno pravico kupca v katero sami ne posegajo, te ne sankcionirajo in če prodajalec izpodbija chargeback je največ kar storijo to, da na njegovo zahtevo pospredujejo prodajalčev ugovor, dokaze itd... banki, preko katere izvajaš chargback. Je pa tu za prodajalca precej manjša možnost uspeha, ker nima neposrednega kontakta s tvojo banko.
Nekaj o tem tu: https://www.paypal.com/us/brc/article/w...
Timeframes for filing a dispute:
- Item Not Received: Dispute must be opened within 180 days of the date you sent the payment to the seller.
- Significantly Not as Described: Dispute must be opened within 30 days of the date of delivery or fulfillment (as applicable) of an order or within 180 days of the date you sent the payment to the seller, whichever is sooner.
- Unauthorized transactions: If your PayPal account statement shows transfers that you did not make, you should tell us at once.
- Other Errors (not including Unauthorized transactions): Notify us as soon as you can if you think your statement or receipt is wrong or if you need more information about a transfer listed on the statement or receipt. We must hear from you no later than 60 days after we sent the FIRST statement on which the problem or error appeared.
Mimogrede, tudi če paypal ne odobri disputa, je tu še vedno opcija chargebacka, ki ni vezan na časovne roke paypala - seveda pod pogojem, da paypal plačila izvajaš preko kreditne.
In ja, paypal se od tega bolj ali manj ograjuje, to pomeni da chargeback priznavajo kot legitimno pravico kupca v katero sami ne posegajo, te ne sankcionirajo in če prodajalec izpodbija chargeback je največ kar storijo to, da na njegovo zahtevo pospredujejo prodajalčev ugovor, dokaze itd... banki, preko katere izvajaš chargback. Je pa tu za prodajalca precej manjša možnost uspeha, ker nima neposrednega kontakta s tvojo banko.
Nekaj o tem tu: https://www.paypal.com/us/brc/article/w...
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()

tikitoki ::

To je sivo področje. Kakšni so kitajski zakoni niti ne vemo, pa četudi so, jih lahko za tuje kupce gladko ignorirajo. Ponavadi najbolj pomaga paypal dispute, ali chargeback. Postane takoj brezplačna poštnina.
Magic