» »

Mercedes E220d W213 problem - čudni zvoki. Mehaniki pomoč :)

Mercedes E220d W213 problem - čudni zvoki. Mehaniki pomoč :)

«
1
2

trunkss ::

Pozdravljeni,

pravkar smo uvozili 1 leto starega E220d (W213). Pri zavijanju na mestu, če se drži zavora, avtomobil spušča glasove, ki jih lahko slišite na tem videu, ki sem ga uploadal: .

Je tu kakšen poznavalec, ki bi lahko na grobo diagnosticiral problem?

Hkrati bi vprašal še, če je normalno, da se med zavijanjem levo in desno (ob obračanju volana), avtomobil zvišuje in spušča za par centimetrov?

Avtomobil bom odpeljal na servis, vendar trenutno še ni homologiran, saj se čaka odločbo z urada. Tako, da ga na servis še ne morem peljati. Kupljen pa je bil iz Junge Sterne programa... vendar izgleda, da ga niso kaj dosti pregledali, preden so ga prodali.

Najlepša hvala za informacijo!
  • spremenilo: trunkss ()

xda develope ::

Hkrati bi vprašal še, če je normalno, da se med zavijanjem levo in desno (ob obračanju volana), avtomobil zvišuje in spušča za par centimetrov?
ja je normalno saj se spreminja kot gume.

Pri zavijanju na mestu, če se drži zavora, avtomobil spušča glasove, ki jih lahko slišite na tem videu, ki sem ga
tega se ne dela.... lahko da je poškodovana gred ali pa samo slab stik motorja in gredi.

Če že zavijaš na mestu zakaj hudiča sploh držiš bremzo. Pobegnu avto nebo če ne daš gasa..

Zgodovina sprememb…

V nasprotnem primeru gre avtomobil sam nazaj, ko je v reverse... in z bremzo ga ustavim. Ko bremzo spustim, ponovno vleče nazaj. Tako da je parkiranje veliko težje kot na manual passatu prej

Nisem ga še popolnoma naštudiral

Zgodovina sprememb…

Zgodovina sprememb…

Hvala!

Ampak če bi jaz delal to kar dela on, bi škripalo tako kot v videotu

Daj pregledati gred.

Boš moral ali popraviti ali zavijati več točkovno brez obračanja na mestu.

Sicer normalno pokanje ni samo ni pa niti priporočeno obračati na mestu saj tako škodiš dosti komponentam.

Zgodovina sprememb…

korenje3 ::

važn da je bil avto poceni.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Pač, normalna cena za rabljen avtomobil te vrste

Edit: sem ugotovil, da skoraj pri vsakem bremzanju spušča takšne zvoke, enkrat bolj, drugič manj

val46 ::

mogoče kak homokinetični zglob slab? sam predvidevam...

TheBlueOne ::

Zna biti, da se fedra zgoraj pri amortizerju zatika.

Ce googlam problem "ball join sound" ali "ball joint noise"

Je zvok zelo podoben

Vcasih se sliši takšen zvok tekom celotnega obračanja volana

Če googlam "creaking noise" se sliši točno takšne probleme kot jih ima ta avtomobil. Kaj bi to bilo?

DOOM_er ::

podobne zvoke je spuščal kolegov avto ko je s precejšno hitrostjo nabil na pločnik, dokler ne boš dal na servis ne boš vedel kaj točno je.
Robots will steal your job. But that's OK

Ganon ::

Ko sem videl temo, da boš uvozil avto iz tuje države, sem se samo križal. No, pa smo tam. Je bilo vredno?

Na žalost je takšna izkušnja, ampak če se zadeva uredi, me ne bo motilo, nisem prehud picajzel. Vseeno za takšen denar ne bi dobil polovično tako opremljenega avtomobila pri nas.

Je pa res, da ostane grenak priokus, da ima avtomobil v končni vrednosti 43.000EUR iz uradnega programa Junge Sterne takšne težave

Morda se težava odpravi in ne bo problemov. Morda bi lahko avtomobil kupil tukaj in bi se težave pokazale čez čas in jih prodajalec ne bi hotel odpraviti... nikoli ne veš

Zgodovina sprememb…

shadeX ::

Ko sem videl temo, da boš uvozil avto iz tuje države,

Roko na srce, raje iz tuje države (če se gre za okoliške EU in ne neke balkanske), kot pa od prodajalca iz Slovenije.

Nategujejo sicer povsod, s(m)o pa Slovenci pri nategih v samem vrhu. To da se iz tujih držav uvaža rabljene avtomobile in se jim tukaj zbija kilometre, ve že vsak kekec.

@OP: Upam da boš zrihtal avto, okus zagotovo imaš :)

Hvala, tudi sam upam, da se čim hitreje uredi :)

springfield ::

trunkss je izjavil:

Vseeno za takšen denar ne bi dobil polovično tako opremljenega avtomobila pri nas.

Je pa res, da ostane grenak priokus, da ima avtomobil v končni vrednosti 43.000EUR iz uradnega programa Junge Sterne takšne težaveš

Ti ni bilo nic sumljivo, da je eno leto star avto tako poceni?

Za takšno ceno jih najdeš kar nekaj z identično opremo

in celo kakšnim kilometrom manj

Zgodovina sprememb…

Evo, mislim, da bo to problem:

Kaj je "caliper" v slovenščini?(naj bi bila plošča, ki stisne diska med zaviranjem) Potrebna naj bi bila menjava le tega...

r00k ::

Brake caliper je zavorna čeljust/klešče.

Isotropic ::

lahko tudi samo kaj spucati

trunkss je izjavil:

Ne vem, meni bi bilo sumljivo ze to, da se avto prodaja po enem letu.
Upam, da bo res kaj preprostega/poceni. Ne bos pa tega vedel, dokler avta ne spravis na servis.

Ganon ::

springfield je izjavil:

trunkss je izjavil:

Vseeno za takšen denar ne bi dobil polovično tako opremljenega avtomobila pri nas.

Je pa res, da ostane grenak priokus, da ima avtomobil v končni vrednosti 43.000EUR iz uradnega programa Junge Sterne takšne težaveš

Ti ni bilo nic sumljivo, da je eno leto star avto tako poceni?

Ne, ni poceni. Meni je noro že to, da si pripravljen odšteti več kot 40 tisoč evrov za nekaj, kar si videl samo na sliki. ;((

Isotropic ::

springfield je izjavil:

trunkss je izjavil:

Upam, da bo res kaj preprostega/poceni. Ne bos pa tega vedel, dokler avta ne spravis na servis.

takih je dosti tam, to ni noben problem. verjetno so bili testni avti ali kaj podobnega.

jero_no1 ::

trunkss je izjavil:

V nasprotnem primeru gre avtomobil sam nazaj, ko je v reverse... in z bremzo ga ustavim. Ko bremzo spustim, ponovno vleče nazaj. Tako da je parkiranje veliko težje kot na manual passatu prej

Nisem ga še popolnoma naštudiral

Verjetno je nekje tipka, ki bo vklopila avtomatsko zavoro in potem ne bo teh težav - ko bo avto v prestavi, boš stisnil zavoro, da se avto ustavi in ko jo boš spustil, bo avto še vedno stal, premaknil se bi šele po pritisku na 'gas'.
In ko se ga boš navadu - dobil obcutek, bo parkiranje ravno tako enostavno kot z ročnim menjalnikom.

Btw: ali ima avto še tovarniško garancijo?

Avto je še skoraj leto v tovarniški garanciji, sem klical na Prigo na brezovici in so dejali, da bodo uredili... upam, da res :) od takrat naprej pa mi še leto in pol velja junge sterne jamstvo

Zgodovina sprememb…

Zakaj se potem tolk obremenjuješ? :)
Naj ga pridejo iskat z avtovleko in v tem času ko boš ti dobil papirje, bo avto že popravljen... Ali je kakšen zadržek glede tega?

Se mi je porodila ta misel, da :) gre na avtovleko in na servis

c3p0 ::

springfield je izjavil:

Vsi junge sterne avtomobili se prodajo po enem letu.

Kaj se prodajo po enem letu? Da so samo lanski modeli v programu Junge Sterne? Ker to ne drzi.

TheBlueOne ::

Drugace jaz moj Mercedez vcasih vozim v Hotunje pri Celju (Martin Sibal), kjer se tip specializira za Mercedez, ni pa uradni servis. Ima nekako normalne cene. Meni je reseval zvok amortizerjev ko sem sel cez ovire.

Poklici ga, praviloma pozna napake in ti morda takoj pove kaj je.

c3p0 ::

springfield je izjavil:

Kaj se prodajo po enem letu? Da so samo lanski modeli v programu Junge Sterne? Ker to ne drzi.

Potem pa povej kaj drži. Na tuji strani vidim opis za Jahreswagen (sem mislil, da je to enako kot Junge Sterne, očitno ni), ki pa morajo biti mlajši od 18 mesecev in pod 50kkm.

Utk ::

No torej je avto pod tovarnisko garancijo, v cem je sploh problem. Cudno samo da ga niso ze v Nemciji popravili.

c3p0 je izjavil:

springfield je izjavil:

Potem pa povej kaj drži. Na tuji strani vidim opis za Jahreswagen (sem mislil, da je to enako kot Junge Sterne, očitno ni), ki pa morajo biti mlajši od 18 mesecev in pod 50kkm.

Si si kar sam odgovoril, da si narobe gledal :) Kolikor sem gledal, so med Junge Sterne tudi letniki 2013.

Evo avto sem peljal na Prigo

Dal 50 eur za pregled in mnenje

So rekl da je vse kul z avtom

Pa sm dal se 300 za poliranje tko da izgleda res prijeten na pogled, jih moram pohvalit (oz to je opravla za njih zunanja sluzba)

Pa se eno rahlo poskodovano letvico sm zamenjal za 100 eur

Tko da all in all pozitivna izkusnja

Hvala vsem za pomoc:)

Tud tisto "pokanje" o katerem si spraševal je "kul" ?

shadeX je izjavil:

Tud tisto "pokanje" o katerem si spraševal je "kul" ?

Sem hotel vprašati isto.

Ja avtomobil je stal na mestu, sedaj ko je vozen, tega ni vec

Super. Srečno vožnjo :)

Hvala:)

Mogoče še kratko vprašanje. Koliko te letno košta tale stroj, da ga lahko sploh na cesto zapelješ (brez kaska, če ga imaš)? Koliko KW?

220d po moje kakšnih 400€.

Jaz dam za svojega 1000€/leto.

Kaj pa maš?

raje ne povem, ker bodo reveži to smatral za hvaličenje. iz teme "ročne ure" so me že skenslal, ker je določenim šlo v nos kar imam. vsak ki da sliko ure ki je nad 1000€ ima predlagane izbrise. toliko o tem forumu.

shadeX je izjavil:

Mogoče še kratko vprašanje. Koliko te letno košta tale stroj, da ga lahko sploh na cesto zapelješ (brez kaska, če ga imaš)? Koliko KW?

Polni kasko + ao + ao+ je agent uredil za 1000 eur/leto

Registracija 200

Je pa 220d 194Hp

Zgodovina sprememb…

A si še bolj na začetku z bonusom, ker se mi zdi kar visoka cena zavarovanja?

Maximus ::

@jero_no1 Pri takem avtu je tako zavarovanje pričakovano s polnim bonusom. Lahko da še za kakih 100€ varira gor ali dol.

Po eurotax je ocenjen na 77.000 in zato je takšna cena

Prej je bilo za passata v vrednosti 31.000 okoli 760 eur za isto zavarovanje

Tako da meni se zdi cena kar ok
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mercedes Benz E220 D (W213)

Oddelek: Na cesti
194793 (4213) Ales
»

Subaru

249631 (8500) galimim
»

nakup rabljenega avtomobila (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32690430 (55974) lucky13
»

Renault Twingo 1.2 - problemi s težavami (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11420107 (17765) ;-)

Več podobnih tem