Forum » Pomoč in nasveti » Počasen in neodziven sistem - Intel 7820x
Počasen in neodziven sistem - Intel 7820x
skidoo600 ::
Pozdravljeni,
ima morda kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo narobe pri sledeči konfiguraciji, ker mi vse dela obupno počasi in je odzivno manj kot moj 13" macbook pro.. Že samo kopiranje, odzivnost explorerja, chroma, lightrooma itd.. Ko exportam mi vmes šteka še miška, kar je nesprejemljivo in se mi ne pojavlja na nobenem drugem sistemu. Poleg tega mi občasno ob obremenitvi vrže bluescreen (whea error). Bil na servisu pa jim ni uspelo poustvariti BSODja.. Pojavi se namreč enkrat na teden.
Sistem:
Asus X299 Prime-A
Intel i7 7820X (hladilnik je Mugen Max - temperature tudi ob največji obremenitvi ne presežejo 75 stopinj)
G.skill 4x4gb 2666mhz
2x Samsung M.2 960 EVO 500gb
Napajalnik Gigabyte G750H
Asus Geforce GTX 970
Zaradi dela potrebujem zadevo, ki bo kos vsem nalogam (urejanje fotografij, montaža videoposnetkov itd). Kakšen sistem mi priporočate oz kaj naj nadgradim? Ram bi lahko bil problem včasih, vendar tudi ko mi ne kuri vsega, težave ostajajo.
Hvala in lp
ima morda kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo narobe pri sledeči konfiguraciji, ker mi vse dela obupno počasi in je odzivno manj kot moj 13" macbook pro.. Že samo kopiranje, odzivnost explorerja, chroma, lightrooma itd.. Ko exportam mi vmes šteka še miška, kar je nesprejemljivo in se mi ne pojavlja na nobenem drugem sistemu. Poleg tega mi občasno ob obremenitvi vrže bluescreen (whea error). Bil na servisu pa jim ni uspelo poustvariti BSODja.. Pojavi se namreč enkrat na teden.
Sistem:
Asus X299 Prime-A
Intel i7 7820X (hladilnik je Mugen Max - temperature tudi ob največji obremenitvi ne presežejo 75 stopinj)
G.skill 4x4gb 2666mhz
2x Samsung M.2 960 EVO 500gb
Napajalnik Gigabyte G750H
Asus Geforce GTX 970
Zaradi dela potrebujem zadevo, ki bo kos vsem nalogam (urejanje fotografij, montaža videoposnetkov itd). Kakšen sistem mi priporočate oz kaj naj nadgradim? Ram bi lahko bil problem včasih, vendar tudi ko mi ne kuri vsega, težave ostajajo.
Hvala in lp
cekr ::
Iz tega poskusi sestavit minimalno konfiguracijo.
RAM uporabi samo eno palčko, samo en SSD. Nisem gledal, kakšen je procesor. Če ima grafični del, potem ven vrzi še grafično kartico. Če bo tako delovalo, potem počasi dodajaj komponente. Grafično kartico čisto na koncu. Sicer jo malo sumim, ampak, no, nikoli ne veš. Lahko bi bil problematik tudi napajalnik.
RAM uporabi samo eno palčko, samo en SSD. Nisem gledal, kakšen je procesor. Če ima grafični del, potem ven vrzi še grafično kartico. Če bo tako delovalo, potem počasi dodajaj komponente. Grafično kartico čisto na koncu. Sicer jo malo sumim, ampak, no, nikoli ne veš. Lahko bi bil problematik tudi napajalnik.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Han ::
Posodobi, resetiraj in pravilno nastavi BIOS. Testiraj procesor, spomin, diske...
https://downloadcenter.intel.com/downlo...
https://www.memtest86.com/
Zaženi Live Linux z USB ključka... Znova namesti Windows...
https://downloadcenter.intel.com/downlo...
https://www.memtest86.com/
Zaženi Live Linux z USB ključka... Znova namesti Windows...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Luka4m ::
Zdravo, ne vem, ce tole spada k tejle temi ampak je nujno!!! Imam nov racunalnik sestavljen in ima windows 10(star je manj kot teden). Vsakic ko hocem v katero koli aplikacijo mi napise Windows nima dostopa do navedene naprave, poti ali datoteke pri nameščanju, posodabljanju ali zagonu programa oziroma datoteke. Ce hocem odpreti upravitelja naprave ne dela nic ne dela kaj naj naredim!!! Nujno pomagajte cim hitreje....hvala vsem ze v naprej
Lp.
Lp.
Spock83 ::
Zdravo, ne vem, ce tole spada k tejle temi ampak je nujno!!! Imam nov racunalnik sestavljen in ima windows 10(star je manj kot teden). Vsakic ko hocem v katero koli aplikacijo mi napise Windows nima dostopa do navedene naprave, poti ali datoteke pri nameščanju, posodabljanju ali zagonu programa oziroma datoteke. Ce hocem odpreti upravitelja naprave ne dela nic ne dela kaj naj naredim!!! Nujno pomagajte cim hitreje....hvala vsem ze v naprej
Lp.
Predpostavljam, da imaš SSD in je šel v freeze lock. Ponavadi pomaga, če pri delujočem računalniku (ja pri delujočem in ne ko je ugasnjen!) izklopiš SSDju napajanje za 2 sekundi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | odstranjevanje usb ključaOddelek: Strojna oprema | 3602 (3090) | vostok_1 |
» | Kaj za vraga se je zgodilo?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2778 (1267) | Aramis |
» | Windows nima dostopa,.... tezavaOddelek: Pomoč in nasveti | 2785 (2707) | fosil |
⊘ | televizija v živo prek internetaOddelek: Pomoč in nasveti | 11169 (7110) | KoMar- |
» | Napaka pri odpiranju .exeOddelek: Pomoč in nasveti | 1697 (1640) | Azrael |