Forum » Sedem umetnosti » The Hours - Ure
The Hours - Ure
DoloresJane ::
Včeraj sem gledala Daldryjev film Ure (The Hours). Globoko priporočam. Kdo bi si mislil, kaj vse se skriva pod ženskim nasmeškom.
Je pa izjemno nekonvencionalen film - spiljen do konca. VEliko bolj si zasluži oskarja od Chicaga. Ampak v navadi Akademije ni, da bi podarjala kipce za filme o norih ženskah oz. o ženskah, ki imajo lezbična razmerja in z AIDSom okužene prijatelje.
Ne priporočam tistim, ki ne marajo dram. Če pa se kdaj počutite, da ne spadate v ta svet, je ogled skoraj nujen.
Je pa izjemno nekonvencionalen film - spiljen do konca. VEliko bolj si zasluži oskarja od Chicaga. Ampak v navadi Akademije ni, da bi podarjala kipce za filme o norih ženskah oz. o ženskah, ki imajo lezbična razmerja in z AIDSom okužene prijatelje.
Ne priporočam tistim, ki ne marajo dram. Če pa se kdaj počutite, da ne spadate v ta svet, je ogled skoraj nujen.
BigWhale ::
Poznam precej ljudi, ki so imeli kar nakaj komentarjev na ta film. ;>
Jaz sem ga gledal, pa ga bom se enkrat. Se splaca...
Jaz sem ga gledal, pa ga bom se enkrat. Se splaca...
Tomi ::
Sem gledal film, ker so mi ga predlagali v temi Filmi za razmišljanje.
Film mi je bil všeč, sploh, ker je ima tri plepletene zgodbe in precej časa ne veš, v kakšen odnosu so osebe.
Je pa res, da mnogo ljudem ni bil všeč, mogoče zaradi tega, ker je pač drama.
Film mi je bil všeč, sploh, ker je ima tri plepletene zgodbe in precej časa ne veš, v kakšen odnosu so osebe.
Je pa res, da mnogo ljudem ni bil všeč, mogoče zaradi tega, ker je pač drama.
metrodusa.blogspot.com
asPeteR ::
->Se mi pa zdi, da se zenske lazje vidijo v njem.
Ze mogoce. Kar pa ne pomeni, da ga moski ne razumemo.
Drugace pa je bil meni tudi zelo vsec.
Kaj je bil za vas point tega filma, tisti ki ste ga ze videli?
Ze mogoce. Kar pa ne pomeni, da ga moski ne razumemo.
Drugace pa je bil meni tudi zelo vsec.
Kaj je bil za vas point tega filma, tisti ki ste ga ze videli?
http://blog.stegnar.com
Gaby ::
asPeter: Za mene je bil point, da moras biti to kar si. Zivet moras po svoje in po svoji vesti in slediti temu kar te pritegne.
asPeteR ::
Ah ... Ce povem po pravici - meni je pa tista briljantna ideja zbledela, ki sem jo dobil po gledanju filma ...
Tako, da sem sklenil, ga moram se enkrat gledat ...
Tako, da sem sklenil, ga moram se enkrat gledat ...
http://blog.stegnar.com
Zanimivo. Meni se je namreč zdelo, da je bistvo tega filma, da so ljudje (ali ženske) pravzaprav grozno žalostna in nesrečna bitja, ker ne morejo živeti življenja, ki so ga oz. naj bi si ga zaslužile. Film ne deluje patetično, tako tudi misel, ki sem jo zapisala ni mišljena obrabljeno. Bistveno se mi je zdelo tudi, da so ženske tako obremenjene z osebami okoli sebe, da začnejo izgubljati stik s samo seboj (Clarissa se npr. sploh ne zaveda, kaj ji je, da kar naprej joka, ko pripravlja proslavo).
Je morda kdo vedel, da se Virginia ubije na dan, ko so Nemci med 2. svetvno vojno najmočneje bombardirali London?
Je morda kdo vedel, da se Virginia ubije na dan, ko so Nemci med 2. svetvno vojno najmočneje bombardirali London?
DavidJ ::
Le ideja za film je dobra. Vse ostalo je v sivem povprečju.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')
DavidJ ::
Gaby, lažje je dojeti, da so nekateri ljudje neumni, kot da imajo različen okus, ha?
Kot sem rekel, ideja za film je odlična. Pri Tudi zgodba mi je povsem jasna.
Največje razočaranje je izvedba filma -- glede na to, kaj bi film lahko bil. Film je boring kot vsi ponedeljki v letu skupaj. Odigran je za moj okus slabo in neprepričljivo, z izjemo Kidmanove. Da boš vedela, o čem govorim, si poglej ta film in takoj za njem LA zaupno ali Let nad kukavičjim gnezdom. Film je neizkoriščen potencial, imHo.
Kot sem rekel, ideja za film je odlična. Pri Tudi zgodba mi je povsem jasna.
Največje razočaranje je izvedba filma -- glede na to, kaj bi film lahko bil. Film je boring kot vsi ponedeljki v letu skupaj. Odigran je za moj okus slabo in neprepričljivo, z izjemo Kidmanove. Da boš vedela, o čem govorim, si poglej ta film in takoj za njem LA zaupno ali Let nad kukavičjim gnezdom. Film je neizkoriščen potencial, imHo.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DavidJ ()
Osebno se mi je nekoliko bleda zdela le Julianne Moore. Kasneje sem začela razmišljati, da je njen karakter dejansko tak - in da s samim igranjem ni bilo nič narobe. Če pomisliš, kaj se je od ženske-gospodinje v 1950. zahtevalo, boš videl samo pretanjen nasmešek. Vendar lik ni popolnoma plosek. Scena s Kitty je dokaj nepričakovana. Zdi se mi, da skozi zgodbo spoznaš resnične travme(?) lika J. Moore, ki jih ona (kot odsev zahtev časa) skriva pod nasmeškom. Tukaj je tudi močno opazna paralela z Meryl Streep, ki se pravzaprev ves čas smehlja, v njej pa brbota.
Pravzaprav ne morem čakati, da si film ponovno ogledam -- in - da preberem knjigo. Jo je kdo že?
Razumem, da imamo različna mnenja in tvojega spoštujem. Morda mi je tak tip zgodbe izjemno blizu in zato vlečem vzporednice, ki jih ti ne vidiš ali se ti zdijo nepomembne. Bom pa ob prvi priložnosti pogledala tudi ostala dva filma.
Kaj pa mislite o močnem vzporejanju vseh zgodb? Gaby?
Pravzaprav ne morem čakati, da si film ponovno ogledam -- in - da preberem knjigo. Jo je kdo že?
Razumem, da imamo različna mnenja in tvojega spoštujem. Morda mi je tak tip zgodbe izjemno blizu in zato vlečem vzporednice, ki jih ti ne vidiš ali se ti zdijo nepomembne. Bom pa ob prvi priložnosti pogledala tudi ostala dva filma.
Kaj pa mislite o močnem vzporejanju vseh zgodb? Gaby?
Avenger ::
Po ogledu 1/3 filma me je prijela skoraj neustavljiva želja, da bi se vrgel skozi okno....
Nikol nisem pogledal do konca.
Nikol nisem pogledal do konca.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
undefined ::
> Po ogledu 1/3 filma me je prijela skoraj neustavljiva želja, da bi se vrgel skozi okno....
LOL! Jest še 10 minut nisem gledal vse skup, le nekaj izsekov, pa me je začela grabit podobna stvar. Zato sem film hitro ugasnil, da ne bi kaj storil, kar bi lahko kasneje obžaloval (če bi še lahko).
LOL! Jest še 10 minut nisem gledal vse skup, le nekaj izsekov, pa me je začela grabit podobna stvar. Zato sem film hitro ugasnil, da ne bi kaj storil, kar bi lahko kasneje obžaloval (če bi še lahko).
OrkAA ::
Jest sm film gledov v družinskem krogu (res ni blo čist nč druzga za počet)
Sej film je dobr narjen in ma fajno zgodbo, ampak me je pa zamoril
Ubistvu mam rajš komedije, ker bolj ustrezajo mojemu značaju
Sej film je dobr narjen in ma fajno zgodbo, ampak me je pa zamoril
Ubistvu mam rajš komedije, ker bolj ustrezajo mojemu značaju
DA! Definitivno se strinjam z vami. Oh... kaj hočemo. Všeč so mi filmi, ki me tako globoko prepričajo.
Začela sem se namreč spraševati - kaj je tisto v ljudeh, da tako različne osebnosti ob istem impulzu pošlje čez okno?
Začela sem se namreč spraševati - kaj je tisto v ljudeh, da tako različne osebnosti ob istem impulzu pošlje čez okno?
undefined ::
> Začela sem se namreč spraševati - kaj je tisto v ljudeh, da tako različne osebnosti ob istem impulzu pošlje čez okno?
Pri meni je to bila predvsem debilnost v filmu. Ne vem, al so igralci tolk slabo igrali, al je bla zgodba neprepričljiva, ali nekaj vmes. ;)
Pri meni je to bila predvsem debilnost v filmu. Ne vem, al so igralci tolk slabo igrali, al je bla zgodba neprepričljiva, ali nekaj vmes. ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: undefined ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Oblivion (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 15672 (328) | oo7 |
» | Filmi, filmi, filmiOddelek: Sedem umetnosti | 7803 (861) | kuglvinkl |
» | Iron Sky (strani: 1 2 3 )Oddelek: Sedem umetnosti | 18270 (7836) | oo7 |
» | IdilaOddelek: Sedem umetnosti | 10953 (6370) | mackilla |
» | The Dark Knight (strani: 1 2 3 )Oddelek: Sedem umetnosti | 17933 (13067) | Nikec3 |