» »

Kolesarske dirke - Giro, Tour, Vuelta+

Kolesarske dirke - Giro, Tour, Vuelta+

Temo vidijo: vsi
««
61 / 75
»»

val46 ::

Kot sem povedal že prejšno etapo, ki jo je Jonas dobil...ta tip gleda samo nase in ga boli K tako za Roglo kot tudi za Kussa. Sej to da Rogli ne pomaga še nekako razumem...vseeno je dvakratni zmagovalec toura in se zato lahko malo več nosi, ampak da pa na tak način napada Kussa in rdečo majico? Če tle ne bo počilo že pred koncem Vuelte, sem pa prepričan, da bo pred naslednjo sezono. Tle se lepo vidi, da je bil Jonas že od samega začetka...ma kaj začetka, že od same napovedi, da pride tudi Jonas na Vuelto, prvi in kot zgleda edini kapetan. Roglič je preveč "pošten" in igra malo bolj fer igro ter ne napada Kuss-a že zaradi dobrega počutja in mirne vesti v ekipi. Ne pozabite, da je isto počel 2020 na Touru, ko je sam povedal, da nima namena loviti Slovenca. Tadeja namreč. Na koncu ga je to stalo zmage na Touru. Jonas je drugačen tip kolesarja...in predvsem človeka in gleda v prvi vrsti samo nase. Sploh od letos, ko je dobil drugi tour in so mu po domače povedano, zrasla krila. Wcpapir lahko govori karkoli, in ja, do neke mere ima prav. TJV je pomembno samo zmagat Vuelto, s kom in na kak način, jih ne zanima kot kaže. Ampak ja...ob taki prednosti Kuss-a in formi kot jo kaže, bi lahko enostavno Jonas navijal tempo, tak, kot bi ga Kuss zmogel. Če bi ta tempo bil za Massa ali Ayusa pač premali in bi nekdo napadel, bi lahko še vedno takrat šel za njim. In če bi Kuss pač toliko zaostal, bi on oblekel rdečo majico, ne pa tisti ki bi napadel. Ma sej ne vem kaj naj si mislim. Me resnično zanima, če bo Kuss na koncu recimo drugi ali tretji in ne bo zaostal več kot kako minuto za prvim, kako bo naslednje sezone še pomagal temu kapetanu v bodoče. Isto me zanima kako na to gleda Primož...pa ne tiste izjave ki jih daje na koncu dirke za TV...tisto je tako politično korektno, da nima nobene prave vrednosti. Rad bi zvedel, kaj si dejansko misli na vse kar se dogaja...

Samael ::

val46 je izjavil:

Isto me zanima kako na to gleda Primož...pa ne tiste izjave ki jih daje na koncu dirke za TV...tisto je tako politično korektno, da nima nobene prave vrednosti. Rad bi zvedel, kaj si dejansko misli na vse kar se dogaja...


Danes je imel "zanimivo" izjavo (ki je sicer nisem slišal, zgolj prebral na sportalu), ki še vedno ne pove prav ničesar, je pa za razliko običajno politično korektnih precej dvoumna.

Roglič pa je na vprašanje, zakaj ni napadel, odvrnil le z besedo: Simpl (preprosto, op. a. ), kar bi lahko imelo več pomenov, ali ni mogel, ali pa ni smel.

vir: https://siol.net/sportal/kolesarstvo/ku...
Samael != Samuel

Utk ::

Jonas za obranitev 3. mesta ni potreboval tega napada. Tudi za etapo ne bi rabil napasti toliko pred ciljem. Kdor ne vidi, da je Jonas totalno sebičen in ne dirka za ekipo ampak zase, pač kaj dost pojma o kolesarstvu nima. Če mu to dopuščajo šefi ekipe, zarad katergakoli razloga, tega to nič ne spremeni.

Utk ::

Sicer naj bi danes zaključek bolj ustrezal Rogliču, ampak je Jonas prevzel. Kar je tudi kretensko.

no comment ::

Če se Roglič jutri odpelje Kussu, ga bomo tudi popljuvali?

Utk ::

Če ne bo noben drug konkurent blizu, Roglič sigurno ne bo napadel rdeče, največ zmago na etapi v finišu. Če Kuss totalno popusti, pa pač nimajo kaj, morajo vozit naprej. Sej je še 5 drugih, da mu pomagajo.

GupeM ::

no comment je izjavil:

Če se Roglič jutri odpelje Kussu, ga bomo tudi popljuvali?

Če bi to naredil včeraj, ga verjetno ne bi popljuvali tako kot Danca, bi pa zagotovo rekel, da je totalno nepotrebno. Ker Danec je napadel tako Primoža kot Seppa, Primož bi pa samo Seppa.

Če to naredi zdaj, ko je Danec pokazal svoj obraz, ga pa zagotovo ne bi popljuval. Še vedno privoščim zmago Seppu. V bistvu bi bil pa zelo zadovoljen, če zaradi posledic včerajšnjega neumnega napada, TJV ostane sploh brez stopničk.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

val46 ::

Ja, v tem interviju, je Kuss najbolj opisal situacijo s tem, ko je rekel, da je Jonas z napadom presenetil vse. Verjamem da še najbolj njega in Primoža. To pove vse o njegovi nameri in delovanju. Pri Primožu se je pa lepo videlo, da ko je napadel in sta mu sledila Mass ter Ayuso, Kuss pa ni mogel takoj, kako je upočasnil in počakal na Kussa. Pomoje le zato, da ne bi odpeljal oba španca+Vlasova proč od Kussa in jim s tem pomagal pridobiti sekunde pred njim. Lahko bi se reklo, da je podredil svoj tempo vodilnemu v skupnem seštevku. Če bi Jonas isto počel, bi sedaj Kuss mel prednost pred ostalimi, ne TJV sotekmovalci še višjo. Resnično bi privoščil Kussu zmago na koncu, ampak po dveh takih dnevih, vseeno želim, da se Primož danes strga s ketne, ne zaradi Kussa, ampak zaradi Jonasa...da mu da vedet, da ni edini v ekipi, ki lahko dirka zase.

Utk ::

Ja, Jonas je presenetil komentatorje na eurosportu, bivšega kolesarja, Kussa, Rogliča, vse, edino slotech inteligenza razume to strašno advanced taktiko.
No, v bistvu mene ni presenetil, ker sem napovedal 3, 4 dni nazaj pri prvem izpadu Jonasa, da je očitno egoistična pizda in da bi znal napasti rdečo majico svoje ekipe.

Anney ::

Če mu je vodstvo ekipe dalo zeleno luč, zakaj se potem čudite? Lepo se je videlo, da je pred napadom govoril po radiu. Torej?

"Jonas je po radijski povezavi vprašal, ali lahko napade"

Kuss je v pogovoru za španske medije priznal, da so danes stavili na Rogliča, ki mu je bil ciljni klanec pisan na kožo, a da se je načrt nekoliko spremenil. "Tik pred začetkom strmega dela klanca je Jonas po radijski povezavi vprašal, ali lahko napade. To je bil zanj zelo dober trenutek, vse je presenetil," je dejal Kuss.


Mogoče je pa danes primožev dan, kaj bi vedeli kaj se ekipi oz vodstvu plete po glavi.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Anney ()

Utk ::

Če mu je vodstvo ekipe dalo zeleno luč, zakaj se potem čudite? Lepo se je videlo, da je pred napadom govoril po radiu. Torej?

Če obnašaš kot kreten, ti da lahko zeleno luč sam papež, pa to ne pomeni, da nisi kreten.
Kuss recimo ni izjavil, da ga je kdo kaj vprašal, še manj Roglič. In rdeča majica bi morala imet nekaj besede preden gre en od pomočnikov v napad.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Invictus ::

Pa ja niste mislili, da bo Jonas prepustil zmago Kussu, če se bo dobro počutil?

Kolikor je kolesarstvo ekipni šport, je pa zmaga posameznika.

Roglič se je pa že večkrat izkazal za naivneža, kar ga je stalo končne zmage, na žalost takrat na TDF... Zgleda tokrat tudi na Vuelti.

Rad bi rekel, da ima zadaj neko drugo zgodbo, sam mislim, da ne...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

Anney ::

Dogovor je bil sicer drugačen v ekipi, ko pa je Jonas po radiu vprašal, če lahko napade, so mu pritrdili in je šel. Jaz tu ne vidim problema, če mu športni direktor potrdi (mogoče je bil to plan B), ne vem pa ali sta Kuss in Rogla to vedela oz slišala. Bomo videli kaj so naumili za danes.

https://www.rtvslo.si/sport/kolesarstvo...
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Anney ()

wcpapir ::

Če ima eden od clanov dobre noge in moč bi bilo nesmiselno čakati, že danes lahko kdo preseneti. 2 min prednosti ni nevem kaj.

Groot ::

Hahah pa kdo bo presenetil? Ayuso? Dajte lepo prosim no celemu svetu je jasno že od kronometra dalje da so konkurenti za skupno zmago samo 3, Primož, Kuss in JV. Ayuso največ kar zmore je držati na tempo do cilja, če se v TJV odločijo da ne napadajo. Ostali so pa še malce bolj zadaj.

Postalo je jasno da šefi v ekipi preprosto ne želijo določiti vodje in sedaj puščajo praktično vse. Ja marsikdo bo rekel da bo tako na koncu zmagal najmočnejši. Ampak kolesarstvo ni samo ena dirka, je treba kdaj gledati malce širše. Posledično ne bi bil presenečen če bi tole imeli malce širše posledice, sploh če se danes ponovi kaj podobnega. Sumim da v ekipi sicer močno upajo da Kuss odpade sam od sebe in se bodo posledično znebili očitkov o preferiranju JV.

Utk ::

wcpapir je izjavil:

Če ima eden od clanov dobre noge in moč bi bilo nesmiselno čakati, že danes lahko kdo preseneti. 2 min prednosti ni nevem kaj.

Ravno zato bi bilo smiselno čakat, da bi danes lahko vlekli Kussa, ali pa vsaj brez Kussa (če popusti) sledili tistemu, ki naj bi danes presenetil. Če se je Jonas včeraj skuril, bo morda danes nekoristen. Saj se ni, ampak teoretično. Za etapno zmago se pa v klanec potegne 500m pred ciljem, ne 4 km. Če bi še kdo drug resno hotel rdečo, bi včeraj sledil Jonasu. Tudi Roglič. A mislite da mu res ne bi mogel. Ampak to bi bila potem burleska. Čeprav sem prepričan, da bi wcpapir tudi to poskušal opravičit.

Postalo je jasno da šefi v ekipi preprosto ne želijo določiti vodje in sedaj puščajo praktično vse.

Ja, v ekipi ni šefa, ki bi si upal udarit po mizi in zložit stvari.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Anney ::

A pri Jumbo-Vismi, ki ima odlično izhodišče, razmišljajo drugače. "Kuss, Roglič in Vingegaard so trije veliki šampioni in naše sanje so, da bodo v Madridu na 1., 2. in 3. mestu. Jonas je včeraj pokazal, da je bil najmočnejši. Prikazal je moč. Videti je, da ima najboljše karte, a meni je vseeno, kdo je na najvišji stopnički v Madridu, samo da je nekdo iz naše ekipe," poudarja športni direktor Jumbo-Visme Grischa Niermann.


https://siol.net/sportal/kolesarstvo/pr...
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Utk ::

Če mu je vseeno, naj še Roglič dirka zase...če sme, mora it v drugo ekipo, ker to ni ekipa, če ne sme, mora it v drugo ekipo, ker tu ni več nek faktor. V vsakem primeru mora drugam, res je.

Invictus ::

Roglič je svoje trenutke, da zmaga TDF zamudil. Zdaj je preprosto prestar, da bi zdržal 3 tedne TDF...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

GupeM ::

Anney je izjavil:

Dogovor je bil sicer drugačen v ekipi, ko pa je Jonas po radiu vprašal, če lahko napade, so mu pritrdili in je šel. Jaz tu ne vidim problema, če mu športni direktor potrdi (mogoče je bil to plan B), ne vem pa ali sta Kuss in Rogla to vedela oz slišala. Bomo videli kaj so naumili za danes.

https://www.rtvslo.si/sport/kolesarstvo...

Glej, tudi če še nima rdeče majice in če Kussa ne bo več napadal do cilja, si je s tem egoističnim napadom naredil veliko prednost. Če Kuss v naslednjih dneh odpade, je Vingegard že avtomatsko pred Rogličem in v dobrem položaju, da osvoji Vuelto.

Jaz verjamem, da je Jonasu in Primožu popolnoma vseeno, kdo od njiju bo na koncu drugi in kdo tretji. Če pa Kuss odpade, jima pa zagotovo ni vseno, kdo od njiju bo prvi in kdo drugi.

dunda ::

Jumbo mi ni preveč pri srcu. Vseeno pa dopuščam možnost, da so s trenutnim trojnim vodstvom (nekaj etap pred koncem) tako prepričani v osvojitev naslova, da bodo fantom dajali proste roke pred konci etap. Naj pač vsak odpelje, kot mu gre. Verjetno je pa Jonas trenutno najmočnejši, če gre za daljše napade. Roglič za bolj eksplozivne pospeške.
https://www.kacnje.eu

wcpapir ::

Utk je izjavil:

wcpapir je izjavil:

Če ima eden od clanov dobre noge in moč bi bilo nesmiselno čakati, že danes lahko kdo preseneti. 2 min prednosti ni nevem kaj.

Ravno zato bi bilo smiselno čakat, da bi danes lahko vlekli Kussa, ali pa vsaj brez Kussa (če popusti) sledili tistemu, ki naj bi danes presenetil. Če se je Jonas včeraj skuril, bo morda danes nekoristen. Saj se ni, ampak teoretično. Za etapno zmago se pa v klanec potegne 500m pred ciljem, ne 4 km. Če bi še kdo drug resno hotel rdečo, bi včeraj sledil Jonasu. Tudi Roglič. A mislite da mu res ne bi mogel. Ampak to bi bila potem burleska. Čeprav sem prepričan, da bi wcpapir tudi to poskušal opravičit.

Postalo je jasno da šefi v ekipi preprosto ne želijo določiti vodje in sedaj puščajo praktično vse.

Ja, v ekipi ni šefa, ki bi si upal udarit po mizi in zložit stvari.

Ne razumem zakaj naj bi bilo tako kot si si ti zamislil in zakaj bi Roglic "moral" zmagati. Ze od vsega zacetka pravijo, da jim je vseeno kdo zmaga, zakaj se toliko ukvarjate s tem ne vem. Zmagala bo ekipa pa ceprav bo pokal samo eden. V vecini služb zmaga le šef konec leta, isto je tukaj.

Utk ::

Mi se ne ukvarjamo s tem, sploh pa ne s tem, da bi MORAL zmagat Roglič. Kje je kdo to napisal? Jonas ima edini problem s tem, kdo naj bi zmagal. Ekipi je vseeno, Roglič ne bo napadal Kussa, Kuss bi rad zmagal, jaz nimam problema z ničemer od tega. Imam pa "problem", ker pride Jonas in napada svojo ekipo, pa še to mi ni tak problem kot to, da nekateri mislite, da je to nekaj normalnega in obenem da veste karkoli o taktiki v kolesarstvu.
Kaj če bi včeraj Kuss na vsak način hotel sledit Jonasu, ker ne bi hotel izgubit rdeče? To bi bila čisto legit poteza. Poslal bi Rogliča, da ga vleče za Jonasom, oba se bi skurila, vsi 3 bi se skurili, in ostali pri približno enakem razmerju kot prej, 20 sekund gor dol, proti ostalim bi pa pridobili morda pol minute, če še tolk. Smejel se jim bi cel svet. Ampak če bi bli vsi tako "pametni" kot Jonas, bi se točno to zgodilo. Na srečo imata Kuss in Roglič iq nekaj nad 70, v nasprotju z Jonasom, in tabo, če tega ne razumeš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

mikhaair ::

Utk je izjavil:

Mi se ne ukvarjamo s tem, sploh pa ne s tem, da bi MORAL zmagat Roglič. Kje je kdo to napisal? Jonas ima edini problem s tem, kdo naj bi zmagal. Ekipi je vseeno, Roglič ne bo napadal Kussa, Kuss bi rad zmagal, jaz nimam problema z ničemer od tega. Imam pa "problem", ker pride Jonas in napada svojo ekipo, pa še to mi ni tak problem kot to, da nekateri mislite, da je to nekaj normalnega in obenem da veste karkoli o taktiki v kolesarstvu.
Kaj če bi včeraj Kuss na vsak način hotel sledit Jonasu, ker ne bi hotel izgubit rdeče? To bi bila čisto legit poteza. Poslal bi Rogliča, da ga vleče za Jonasom, oba se bi skurila, vsi 3 bi se skurili, in ostali pri približno enakem razmerju kot prej, 20 sekund gor dol, proti ostalim bi pa pridobili morda pol minute, če še tolk. Smejel se jim bi cel svet. Ampak če bi bli vsi tako "pametni" kot Jonas, bi se točno to zgodilo. Na srečo imata Kuss in Roglič iq nekaj nad 70, v nasprotju z Jonasom, in tabo, če tega ne razumeš.

Točno tako. In seveda v kolesarstvu velja nekaj tudi gentlmentsvo in nenapisana pravila. JV se je naredil malo neumnega in vprašal šefa če lahko. Prvo bi bilo lepo, da se zmeni s Seppom in Primožem, ne pa da tako pritlehno zaobide najpomembnejše člene ekipe. Tako danes stvar izgleda...pustimo se presenetit. Fajn bi bilo, da gre Primož s Seppom v novo ekipo. :)

Samael ::

no comment je izjavil:

Če se Roglič jutri odpelje Kussu, ga bomo tudi popljuvali?


GupeM je izjavil:


Če bi to naredil včeraj, ga verjetno ne bi popljuvali tako kot Danca, bi pa zagotovo rekel, da je totalno nepotrebno.

Verjetno ne bi, ker - zanimivo, prav nihče ni omenil, da je Primož v pobegu s seboj potegnil Ayusa in Masa, ki sta mu sledila, Kuss pa ni mogel. Posledično je konkurentoma drugih dveh ekip pomagal zmanjšati razliko do Kussa. A je bilo potrebno? :)

(ni me zmotilo, na splošno me takšne stvari tako zelo ne zmotijo, se bo upam vsaj še malo tekmovalo, samo omenim, kako tudi on ni delal ravno usluge Kussu, pa smo nekako spregledali, ker pač ... :-)
Samael != Samuel

wcpapir ::

Res je Roglic je malce zaj*** in včeraj s skokom odvzel nekaj sekund Vinkotu. To je bilo nespametno.

Ampak kakorkoli na prvih treh pozicijah so in močni so, to je vse kar je pomembno.

V kolikor bi včeraj čakali do konca bi bila etapna zmaga v zraku, pri šprintih na 500m je večje gemblanje kot če Vinko oceni da lahko potegne kake 4km in se zadnjih 500m pripelje lagano v cilj.

Danes bo zanimiva etapa. Predvsem zaradi teh treh igralcev, mogoče tudi Remco priredi kak show :)

Nekaj se tudi govori, da če bi Ayusa in Remco stopila v tandem pri daljsem pobegu bi znalo biti zanimivo, oba bi lahko imela korist. Ampak glede na nerazgledanost Remcota dvomim.

Danes imamo veliko možnih scenarijev od mirnega, da rdeco majico vlečejo kolikor gre.

Do tega, da rdečo majico vlečejo, potem pa napad ali Vingegaarda ali Rogliča, do kakšnega skoka Rogliča že prej.

Glede na pritiske "navijačev" (X je poln očitkov) bi bilo možno, da bo imel Vinko rdečo luč in bo pomagal Kussu, potem si ne vem zamisliti kaj bi dovolili Rogliču in koliko ga dejansko je še na voljo...zadnje dni nekih presežkov ni pokazal, lahko pa da se špara. Pri TJV se nikoli ne ve scenarij naprej. Vseeno pa mislim, da se TJV in tekmovalci manj obremenjujejo s tem kako si bodo razdelili mesta kot mi.

Nekaj je samo zagotovo, Kussa na vso silo ne bodo vlekli, če jih bo to ogrožalo bodo stopili in to se je pokazalo včeraj, tudi etapa je nekaj vredna in zato so spustili Vingegaarda. Roglič je pa malo smešno reagiral, ampak pametne rešitve tako ni imel...najprej je ostal zraven Kussa na koncu se je čutil ogroženega in ga pustil...danes bomo videli koliko jih je včeraj poslušal zaradi te poteze in ali je bila dogovorjena. Če nimam prav, da je pomembna ekipa in ne posameznik, ki zmaga potem bomo danes lahko gledali razpad sistema, ki pa ne bi bil dober za Vingegaarda. V začetku dirke si lahko Primož podredi Tratnika kasneje pa Kussa, če bi prišlo do razpada sistema v TJV. Tratnik bi mu brezpogojno pomagal, Kuss pa enako. Ampak dvomim v to, po moje so mirni kar se tiče tega kdo bo zasedel katero mesto. TJV je njihov delodajalec zaenkrat.

Na nek način si mislim da bi se lahko zgodilo, da drugo leto TJV ne bomo gledali v taki zasedbi kot letos. Na nek način-mogoče.

Edit.: Danes ima Kuss roj.dan to znanveliko vplivati na etapo, vrjetno ga bodo vlekli do konca če ne odpove. Trend je tak da se zmage posvečajo razno raznim dogodkom in ljudem :p

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: wcpapir ()

free_rider ::

TJV = Team Jonas Vingegaard, da ni kdo mislil, da je to Team Jumbo-Visma.

aerof ::

wcpapir je izjavil:

Res je Roglic je malce zaj*** in včeraj s skokom odvzel nekaj sekund Vinkotu. To je bilo nespametno.

Ampak kakorkoli na prvih treh pozicijah so in močni so, to je vse kar je pomembno.:p

saj je normalno, da je zmanjševal razliko, pomagal je Kussu. JV je tisti, ki ne bi smel napasti, še posebej, če je res, da Kuss in Roglič nista imela nog, kar je sicer za oba malo verjetno. Z napadom je konkurenci pokazal, da sta prvi in drugi v seštevku ranljiva, kar je precej neumno. Sreča za njih, da tudi konkurenca ni mogla.

wcpapir je izjavil:


Edit.: Danes ima Kuss roj.dan to znanveliko vplivati na etapo, vrjetno ga bodo vlekli do konca če ne odpove. Trend je tak da se zmage posvečajo razno raznim dogodkom in ljudem :p

Danes bo JV prevzel rdečo majico in jo posvetil Kussu, ker ima ravno rojstni dan :D

GupeM ::

wcpapir je izjavil:


Nekaj je samo zagotovo, Kussa na vso silo ne bodo vlekli, če jih bo to ogrožalo bodo stopili in to se je pokazalo včeraj,

Normalno. Včeraj se ni pa nič pokazalo, da bi jih kdorkoli ogrožal. Če bi kdo od potencialnih izzivalcev skočil, pa bi mu Vingegard sledil, če mu Kuss ne bi mogel, mu ne bi nihče nič očital.

GregiB ::

GupeM je izjavil:

wcpapir je izjavil:


Nekaj je samo zagotovo, Kussa na vso silo ne bodo vlekli, če jih bo to ogrožalo bodo stopili in to se je pokazalo včeraj,

Normalno. Včeraj se ni pa nič pokazalo, da bi jih kdorkoli ogrožal.


Mnenje 4 strokovnjakov na "The Move" podcastu je, da si hoče TJV prikolesariti predsnot tudi koga drugega, če Kuss "pokne"... Ne vem, zakaj to ne more biti naš rojak...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

GupeM ::

WTF

Če pa še zdaj, do Madrida, probata Roglič in/ali Vinge sleči Kussa pa sklofotam oba. Razen, če Kuss jutri res, res omaga.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

Samael ::

Jah, oba dva kažeta, da sta močnejša. Vseeno se mi zdi, da bosta pustila (ugibam seveda) Kussa, da pa vmes pobirata vsaj te tolažilne etapne zmage.
Samael != Samuel

Utk ::

Če komentatorjem na eurosportu ni jasno kaj zafuka se je danes sploh zgodilo, potem seveda ni niti meni. Ena varianta je, da je šel Roglič iz trme po zmago, ker je včeraj šel Jonas. V tem primeru bi moral Jonas ostat s Kussom, tako kot je Roglič včeraj. Kakšni wcpapirji bojo rekli, da sta pač povečevala prednost pred ostalimi (katerimi?), in da ni važno kdo iz ekipe zmaga, v tem primeru bi moral Jonas menjat Rogliča, da bi povečala prednost čim bolj, tudi če bi Jonas potem vzel rdečo. Jonasa bi potem sicer res upravičeno raztrgali. Tretja varianta, najmanj verjetna, da je Roglič pač vlekel Jonasa proti rdeči, zato mu je ta prepustil zmago. To bi bilo logično, če ne bi imeli zadaj Kussa v rdečem v isti ekipi.
Tako da...ni mi jasno kaj se je danes zgodilo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

T440 ::

Po komentarju Seppa je morda bolj jasno. Roglič je kot kaže šel s tempo vožnjo poskrbet, da Jonas ni dobil več kot 20 sec napram Kussu.
Mah, ne vem... Lahko da je tole taktika in se bo sedaj umirilo (v tem primeru je Roglič sigurno besen na Jonasa, ki ga je včeraj zrinil z drugega mesta), lahko da se bodo napadali vse do Madrida (v tem primeru bo collateral damage Kuss).
Sem pa 100% da Rogla in Jonas zasebno ne govorita več.

wcpapir ::

:)

TJV spet prva tri mesta. Sanjska ekipa a toliko komentarjev :)

PacificBlue ::

JV stand for Judas Vingegard.:))
I’m out.
:3

Utk ::

Sanjska ekipa gre, kot večinoma se zgodi pri sanjskih ekipah, zu grund zarad ega. Drugo leto ne bo več te sanjske ekipe. Sigurno bojo pa našli prikladen izgovor. Za Rogliča ni težko najt izgovora, kapetan več ne more bit, pomočnik ne bo, komot se ga rešijo. Kuss je pa v najboljših letih in je najboljši pomočnik v karavani. Kako bojo rešili z njim. To me pa res zanima. (pod pogojem da ga Jonas jutri sleče, kar je ziher, če mu kdo ne šamar stegne)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Samael ::

Ma saj, če pomislimo, lahko mi njih tu obravnavamo kot šahovske figure, pa kdo bi moral pa kdo ne, po drugi strani pa če se za moment skuša človek spraviti v čevlje vrhunskega športnika, ki ima v življenju tistih nekaj priložnosti, pa ki čuti da bi mogoče lahko potegnil, zmagal, dobil grand tour (pa četudi ga je že - to bo za njih vedno velika, življenska stvar), pa vsi nekako pričakujemo, da bo to prepustil drugemu športniku.
Ni to zgolj etapa, ena mnogih ... in kakorkoli mi to obračamo, se bo nekdo tam s težkim srcem mogoče odrekel nečemu življensko velikemu, kar ni mala reč. Verjetno je tako ali drugače vsem trem težko - vsakemu na svoj način.
Samael != Samuel

GupeM ::

Ja, nekaj podobnega sem tudi jaz razmišljal, vendar sem se postavil v vlogo Kussa. Bi res želel biti zmagovalec, če bi vedel, da mi je nekdo prepustil zmago? Zame bi bila pol manj vredna.

Tako pa, če mu kljub napadom uspe obdržat majico do Madrida, lahko reče, da je majico osvojil brez da bi mu drugi popuščali.

Samael ::

Še malce modrovanja ... :)

Vsi pravimo, da si Kuss zasluži to. Kaj pa ona dva? Tudi njima ni bilo podarjeno da sta tam kjer sta. Tudi to, da imata skozi etape teamske pomočnike ni nekaj samoumevnega, sta si izborila sama. Položaj jima ni bil podarjen, sta se za to skozi leta uspehov verjetno bolj namučila kot napr. vsem nam simpatičen Kuss.

Kakorkoli pač že, ta Vuelta v vsakem pogledu že en teden postaja "kr neki" in je prav vseeno kdo trojice bo zmagal. To, da si je Kuss v šesti etapi (al kje je že bilo) priboril takšno prednost samo po sebi ni nič posebnega - pomočniki pač to počnejo, gredo v pobeg. Edina in res edina velika stvar, ki jo je naredil na tej Vuelti je bil tisti kronometer, kjer ni tako zelo zaostal za svojima kolegoma, kot bi lahko.

Zdaj a si zasluži ali ne ... verjeno si. Pa še marsikdo drugi tudi. Ampak a si zasluži tudi na račun tistega, ki si je v neposredni tekmi napram njemu in vsemi ostalimi to zmožen zagotoviti, pa se bo temu življenskemu uspehu (ker vsak grand tour to je) zavestno odrekel? Jaz nisem povsem prepričan. Tako, da mi je v končni fazi vseeno, a bo Kuss, ker mu bo podarjeno ali pa Vingegaard ker lahko.

Glejte, za Primoža podobno - bi bila lahko to četrta zmaga. Mislim, da nihče v zgodovini ni dobil Vuelto petkrat. Zgodovinsko, večno. Pa že cel teden menimo, da bi bilo prav, da se ne bori, da se borbi za končno zmago odreče, ker pač si Kuss zasluži. Vsi trije si, vsak na svoj način.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

wcpapir ::

Konec dneva pa je za "navijače" oziroma simpatizerje TJV popolnoma vseeno kdo dobi :) Trenutno so ti trije najmočnejši v pelotonu in to je to.

Škoda samo, da nekih resnih nasprotnikov ni ampak za to ni Visma kriva.

Utk ::

To je vse nepomembno. Velikokrat se je zgodilo, da je bil pomočnik močnejši, pa je pomagal tistemu, ki je bil pred njim. Ekipa se pač odloči ali in do katere meje bo branila rdečo majico in tega se bi morali držat. Zdaj so 3 močni, ampak če bi bil recimo še 4. tu nekje iz druge ekipe, bi se tisti 3 poklali med seboj, namesto da bi branili rdečo. No, Jonas bi se poklal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

wcpapir ::

Pa kaj govoris po svoje. Je imel dovoljenje direktorja in ni napadal rdece majice. Ne razumem kako je lahko vse tako hudo narobe vedno s TJV, ko pa so tako superiorni.

Utk ::

Seveda je napadal. Če ni, kaj je drugega delal.

wcpapir ::

Seveda je ni napadel, potem bi jo vzel ne pa da je zadnjoh par 100m bremzal da ni vzel majice.

Samo utrdil je polozaj TJV.

Samael ::

wcpapir je izjavil:

Konec dneva pa je za "navijače" oziroma simpatizerje TJV popolnoma vseeno kdo dobi :)

Po mojem nas je večina tu vseeno navijačev Primoža in Tadeja. In sta nam, roko na srce, TJV in UAE toliko pomembna, kot sta nam pomembna kolesarja v teh ekipah.
S tem ni nič narobe, a?
Povsem prepričan sem, da svoj čas nisi navijal za Rabobank in ko bo nekega dne Jumbo-Visma postala Shauma-Nærbutikken, v kateri bodo povsem drugi športni direktorji, povsem drugi kolesarji brez Slovenca med njimi, dvomim, da boš imel še vedno interes za to ekipo. Ali pač - zakaj že? :)
Samo povem, da boš razumel zakaj se kdaj ne razumemo (čeprav mi sama po sebi TJV kljub občasnem biksanju ni tako napačna - sploh mi je všeč, da imajo zadaj kolesarsko šolo, svojo lastno valilnico talentov).
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Utk ::

wcpapir je izjavil:

Seveda je ni napadel, potem bi jo vzel ne pa da je zadnjoh par 100m bremzal da ni vzel majice.

Samo utrdil je polozaj TJV.

Dej ne bluzi. Če ti razumeš kaj dela Jonas, potem si edini.

Samael ::

Verjetno je v dilemi. Saj Primož pa tudi. Že cel teden potencialno dokaj shitty situacija zanju. Je le grand tour...
(beri moja dva komentarja malenkost višje zakaj tako menim)
Samael != Samuel

Utk ::

Ja, to je problem, če ne veš kdo pije kdo plača. Pa sej če bi rekli, da se vsak naj po svoje bori, tudi ne vidim problema v tem. Me pa moti če nekdo v tem vidi neko ekipno taktiko. Če je pa očitno ni. Kolesarstvo načeloma je ekipni šport, ampak ti 3 tega na tej dirki ne kažejo.

wcpapir ::

Samael je izjavil:

wcpapir je izjavil:

Konec dneva pa je za "navijače" oziroma simpatizerje TJV popolnoma vseeno kdo dobi :)

Po mojem nas je večina tu vseeno navijačev Primoža in Tadeja. In sta nam, roko na srce, TJV in UAE toliko pomembna, kot sta nam pomembna kolesarja v teh ekipah.
S tem ni nič narobe, a?
Povsem prepričan sem, da svoj čas nisi navijal za Rabobank in ko bo nekega dne Jumbo-Visma postala Shauma-Nærbutikken, v kateri bodo povsem drugi športni direktorji, povsem drugi kolesarji brez Slovenca med njimi, dvomim, da boš imel še vedno interes za to ekipo. Ali pač - zakaj že? :)
Samo povem, da boš razumel zakaj se kdaj ne razumemo (čeprav mi sama po sebi TJV kljub občasnem biksanju ni tako napačna - sploh mi je všeč, da imajo zadaj kolesarsko šolo, svojo lastno valilnico talentov).

Zate ne vem. Jaz za UAE ne navijam. Za Pogacarja v primeru kake tekme nacij. Ko zastopa UAE me ne zanima. Mu pa privoščim, nisem škodoželjen do njega.

Če bi TDF vozil Pogi, TJV pa ne bi sel letos prakticno ne bi imel kaj gledati in ne bi gledal.
««
61 / 75
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Doping v vrhunskem športu

Oddelek: Loža
433683 (1375) nokken
»

Tour de France 2017 (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
5410744 (8446) harvey

Jani Brajkovič

Oddelek: Loža
364037 (822) ZLOky
»

tour de france

Oddelek: Loža
333409 (2700) IČA

Več podobnih tem