Forum » Šport » Kolesarske dirke - Giro, Tour, Vuelta+
Kolesarske dirke - Giro, Tour, Vuelta+
Temo vidijo: vsi
Samael ::
Nekaj ste zivcni vsi... verjetno k je dans taka etapa :D
Samo debatiramo :)
Kar ti želimo povedati je, da to pač ni enodnevna dirka (imaš pa dovolj teh, če te GT principi delovanja motijo), da to ni svetovno prvenstvo (lahko pa tam iščeš svojega svetovnega prvaka, ampak pazi, vsi GT tekomovalci tam ne vozijo) ampak tri tedenska dirka, kjer VSAKO ekipo predstavlja 8 kolesarjev in kjer so vloge znotraj vsake ekipe razdeljene.
To ni nekaj, kar je iznašla Jumbo Visma, ampak po teh principih GT (ki ni svetovno prvenstvo) deluje. Ne vem zakaj bi to nenadoma spreminjali, razen, če si kolesarstvo opazil šele to leto, bi rad, da vsakdo dirka tudi na tri tedenskih dirkah individualno zgolj za lasten uspeh, te pa tovrstne enodnevne dirke v resnici ne zanimajo.
Samael != Samuel
Utk ::
Tudi v enodnevnih je ekipa pomembna. Malo manj, pa vseeno. Takšni glejte samo kronometre na SP, drugega vam ne ostane.
In btw., Roglič ima res najboljšo ekipo, ampak če Roglič ne bi bil najboljši, ne bi bil kapitan v najboljši ekipi. Niti ne bi nihče drug na njegovem mestu zlahka dobil Toura (če bi Roglič vozil v drugi ekipi). Razen morda še Pogačarja, ki je pa tudi brez ekipe blizu. Dobro ekipa te lahko pripelje samo do neke meje, nazadnje pa vseeno ostane sam.
In btw., Roglič ima res najboljšo ekipo, ampak če Roglič ne bi bil najboljši, ne bi bil kapitan v najboljši ekipi. Niti ne bi nihče drug na njegovem mestu zlahka dobil Toura (če bi Roglič vozil v drugi ekipi). Razen morda še Pogačarja, ki je pa tudi brez ekipe blizu. Dobro ekipa te lahko pripelje samo do neke meje, nazadnje pa vseeno ostane sam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
PacificBlue ::
Na telemach ni eurosporta 1... kje lahko gledam tekmo?
Stream...
Imam telemach, pa tudi eurosport1. Morda imas kak drug paket..
Drugace pa tiz stream, pa na cycling news mislim da je tudi
I’m out.
:3
pirat ::
Oh po eni strani mi je kar žal da je toliko medijske pozornosti na kolesarstvu sedaj, ker se seveda takoj najdejo vsi "strokovnjaki", ki prvič gledajo kakršnokoli kolesarsko dirko ampak vseeno točno vedo kako bi kaj moralo biti.
Še bolj smešna mi je pa ta težnja da se na vsak način želi Slovenca, ki vodi, potlačiti in izpostavljati da itak ima najboljšo ekipo pa da itak da bo danes kasiral 30+s itd itd. Ampak začuda tudi ko je v posameznih etapah ostal sam je Rogla do sedaj odgovoril na prav vse, pa tudi niti sekunde zaostanka še ni kasiral (pustimo od strani bonifikacije). Seveda pa vedno obstaja ta možnost da se to zgodi danes ali pa jutri ali pa pojutrišnjem, da je povprečen Slovencelj srečen, saj obstoji možnost da bo lahko podal svoj komentar o tem da je vedel da bo tako
Ah, ni tako. Itak da navijamo za Rogliča.
kow ::
Brez zamere, ampak. Bolj imam obcutek, da vi vsi mal nakladate, ker sta pac slovenca glavna letos. Ce pa bi dominirala kaksna ekipa, kjer ni Slovenca, bi vas vecina imela enake pomisleke.
Kaksne so razlike med budgeti ekip na Touru, pa recimo med ekipami v NBA. Ne bi bilo bolj zanimivo, ce bi bile v zadnjem tednu v igri kolesarji treh ali stirih ekip?
Kaksne so razlike med budgeti ekip na Touru, pa recimo med ekipami v NBA. Ne bi bilo bolj zanimivo, ce bi bile v zadnjem tednu v igri kolesarji treh ali stirih ekip?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
broken/link ::
saj so. minuta v tak klanec, kot jih čaka danes, ni nič, če ima kolesar krizo. Na eurosportu lepo debatirajo o tem, samo spremljat in poslušat je treba.
Gagarin ::
Brez zamere, ampak. Bolj imam obcutek, da vi vsi mal nakladate, ker sta pac slovenca glavna letos. Ce pa bi dominirala kaksna ekipa, kjer ni Slovenca, bi vas vecina imela enake pomisleke.
V zadnjem tednu je bilo povsem realno v igri še 8 ekip. Še danes jih je 7. Tudi Landa kot 7. 2min16 zadaj komot tole dobi , še od danes naprej lahko. Razlike sploh niso velike. To se na takih gorskih etapah velikokrat obrne.
Je pa zanimivo kolk je spet rumena grupa izgubila časa navzdol, ne samo proei prvim, tudi proti pikčasti majici, so spustil gas.
Čeprav se vidi kako Cosnefroy vozi v zavetrju avtomobila...kar naj ne bi bilo dovoljeno.
Pogačar virtualno vodi pikčasto, sam je problem če bo Carapaz spredaj, mislim da je spet 20 pik možno dobiti na vrhu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gagarin ()
Groot ::
V zadnjem tednu je bilo povsem realno v igri še 8 ekip. Še danes jih je 7. Tudi Landa kot 7. 2min16 zadaj komot tole dobi , še od danes naprej lahko. Razlike sploh niso velike. To se na takih gorskih etapah velikokrat obrne.
Je pa zanimivo kolk je spet rumena grupa izgubila časa navzdol, ne samo proei prvim, tudi proti pikčasti majici, so spustil gas.
Čeprav se vidi kako Cosnefroy vozi v zavetrju avtomobila...kar naj ne bi bilo dovoljeno.
Pogačar virtualno vodi pikčasto, sam je problem če bo Carapaz spredaj, mislim da je spet 20 pik možno dobiti na vrhu.
Na zadnjem klancu je na voljo 40 točk, ker so točke zaradi gorskega cilja podvojene. Tako da zmagovalec današnje etape bo v vsakem primeru nosilec pikčaste majice po tej etapi, saj imajo trenutno vsi manj kot 40 točk. Sicer je letos res neverjetno absurdna situacija s tole pikčasto majico, da jo toliko časa nosi takšen anti-hribolazec.
Gagarin ::
Pogačar jih ima sicer 42 zdaj (jih je dobil na prvem klancu 8). Ampak to ne spremeni nič, ker je redko kdo od favoritov na nuli s pikami.
Brez zamere, ampak če bi tu pa tam dejansko spremljal kolesarstvo, se ti ne bi bilo treba zanašati na tvoj napačen občutek in posledično govoriti neumnosti, temveč bi vedel kako pa kaj :)
Samo leto nazaj, Giro 2019, smo se vsi jezili na JV (kljub temu, da je bilo tu tudi nekaj smole s poškodbo Gesinka in odstopom De Plusa), ki takrat ni bila zmožna Primožu zagotovila nobene konkretne pomoči in je precej etap vozil sam proti vsem, ne pa na recimo moč Movistarja in Astane.
Želeli smo si, da bi imel Primož nekaj konkretnih pomagačev, ne pa v nasprotju s tvojim "občutkom" pljuvali po tistih, ki so jih imeli. Jemlji ta tvoj "občutek" malce z rezervo :P
Samael != Samuel
Anney ::
Ubijalska etapa. Svaka jim čast. Zdaj pa gremo zares.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Jaz sem kar zadovoljen s tem izidom danes. Ni idealno, ni pa tudi slabo.
Lopez napram našima pa tako ali tako v kronomentru ni noben faktor.
Samael != Samuel
Crazy:). Tak napete dirke pa ze dolgo ne.
Je pa prisel Lopez na 3mesto skupno in zaostaja 29 sekund za Pogacarjem. Primoz pa tole mislim, da bo rumeno majico pripeljal v Pariz.
Za drugo mesto bo se bitka.
Je pa prisel Lopez na 3mesto skupno in zaostaja 29 sekund za Pogacarjem. Primoz pa tole mislim, da bo rumeno majico pripeljal v Pariz.
Za drugo mesto bo se bitka.
I’m out.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
Lopez je tisti možakar, ki je lani na Vuelti kronometer štartal dve minuti pred Primožem, pa ga je ta dohitel :)
Samael != Samuel
blink ::
Roglič in Pogačar spet odlična. Veliko grajo oz. prepoved pa si zaslužijo navijaški idioti, ki (brez mask, pod nosom ali na bradi) tečejo in rinejo na cesto v kolesarje sredi pandemije!
Kvinta ::
Tud ko ni blo pandemije so delali isto pravzaprav vedno sem se spraševal kje je tu point enako je na avto in moto dirkah pa če na formuli ne bi blo ograje bi blo tam isto.
A.C.A.B
GupeM ::
Te navijače bi bilo potrebno kaznovati. Konkretno. Lani je ravno Lopez enega mahnil, ker ga je podrl na Giru. Jaz bi še kolo na njemu zlomil.
Tudi sam se sprašujem zakaj, morajo biti ob tekmovalcu in ga posledično ovirati, ampak tako je na teh tekmah vedno bilo, smisla pa nima.
To je del showa, same dirke. Ze od nekdaj.
Bi raje gledali dirko brez gledalcev ob progi?
Sicer pa Roglic je danes dobil 200CHF kazni zaradi smetenja(littering).
Sicer pa Roglic je danes dobil 200CHF kazni zaradi smetenja(littering).
I’m out.
Xserces ::
Hahah. Sam so vosli da tako tezi zravn. Nek telebajsek je tud po sred ceste skaku...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
gusto ::
Na telemach ni eurosporta 1... kje lahko gledam tekmo?
Stream...
Eurosport Player za 5EUR na mesec je prava rešitev. Lahko pa tudi 25EUR za celo leto, oz. jaz sem lani decembra v akciji 50% off vzel celoletno naročnino za 12,5EUR. Best deal ever. Pa še zaradi korone so nekaj podaljševali, tako da imam dejansko 14 mesecev. Pokrite so praktično vse večdnevne dirke in klasike, pa jasno tudi ostali športi, smučanje, tenis..., možnost ogleda za nazaj/na zahtevo.
PS: Mislim da je prvi mesec zastonj, vsaj včasih je bilo.
Have you tried turning it off and on again?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gusto ()
Groot ::
Jaz sem kar zadovoljen s tem izidom danes. Ni idealno, ni pa tudi slabo.
Se strinjam. Idealno bi seveda bilo 1 in 2 za naša, ampak tudi tole je povsem super.
Me pa res zanima kakšna bo taktika UAE in Pogačarja jutri, ker Lopez bo zagotovo želel napadati vsaj pikčasto majico, saj imajo dejansko zgolj še on, Pogačar in Rogla realno možnost za osvojitev. Rogla malce dvomim da bo tvegal in napadal tudi to. Bolj verjamem da bodo spustili številen beg, ki bo pobral vse pike in tako na nek način šli tudi na roko Pogačarju.
energetik ::
PacificBlue je izjavil:
To je del showa, same dirke. Ze od nekdaj.Gledalci bi lahko skakali 2m od proge, ne pa da skače pred kolesarjem kot kreten. Žandarji pa gledajo kot da ni nič. Čeprav kolesarju kretenčič brez maske kriči v faco iz pol metra.
juroz ::
dajte prosim brihtoli ki prvič spremljate kolesarstvo malo ohladit vaše super misli. niso tako briljantne kot morda mislite, obratno, debilne so.
Invictus ::
Danes bo Pogačar na Col de la Loze ob zaključku naredil 30sekund napram Rogliču, tako da bo odločal kronometer v soboto.. sladke skrbi :)
Nekako se zadeva ni uresničila. Ima zgleda Roglič boljše nopge...
Kar se tiče navijanja za Pogija, je to bolj posledica nabijanja Siola, kjer ima Pogačar tisto koumno "Treniraj s Pogačarjem", pa morajo po službeni dolžnosti navijati zanj.
Rogliča pa malo pljuvajo, ker jih je za tako bedarijo najbrž odpikal...
Gledalci bi lahko skakali 2m od proge, ne pa da skače pred kolesarjem kot kreten. Žandarji pa gledajo kot da ni nič. Čeprav kolesarju kretenčič brez maske kriči v faco iz pol metra.
Saj mu je Pogi dal en šamar, če sem prav videl .
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
peaks ::
Rogliču se ta moment ne more noben odpeljat...,tud Lopez se mu ne bi včeraj, če ne bi čakal reakcije Pogačarja oz. bi bil bolj nevaren za skupno.Sem pa tudi jaz opazil favoriziranje Pogačarja s strani medijev. Včeraj je zgledal precej slabo...
Roglič je včeraj v zadnjih metrih pričel zniževati zaostanek za Lopezom (kar je dobro). Po drugi strani je Pogačar praktično vseh 15 sekund dodatnega zaostanka naklepal v zadnjih 200 metrih (pred tem je praktično ujel Rogliča). Tudi danes bo zanimiva etapa :-), Roglič ima zelo realne možnosti, da po današnjem dnevu nima več nikogar bližje od minute.
mikhaair ::
Zgleda, da je Pogačar tik pred ciljem doživel krizo. Kakšen kilometer prej, bi zgubil minute.
Mene pa zanima ena stvar, mogoče bolj strokovno vprašanje. Povsod po dirki je polno spremljevalnih motorjev in avtov, kako to vpljiva na kolesarje, sploh ker je ogromno izpušnih plinov (počasne vožnje) in verjetno to tudi vdihavajo, podrebujejo pa čisti zrak. Mene moti, recimo najbolj skuter, ko sem na kolesu in vdiham ogromno plinov, če gre mimo mene.
one too many ::
Verjetno ne gre zaradi dosega.
180 km čez prelaze dodaj še kakšnih 100 km med hotelom in štartom ter ciljem.
Vozijo se počasi, vprašanje koliko je to učinkovito. Avti so tudi kar naloženi, notri sta vsaj dve osebi in še ene pet koles na strehi. Na spustih verjetno tudi kar dirkajo, da sledijo kolesarjem.
Polnjenje je tudi logistični problem: vsaka ekipa ima vsaj 3 avte (3x22), 10-20 ostalih avtov (komisarji, nevtralna pomoč), kakšnih 20-50 motorjev. Potem je tu še policija in komercialna karavana. Kje boš to vsak dan polnil?
BTW, v karavani promovirajo električne Renaulte in na peti etapi so uporabili nekaj električnih avtomobilov za komisarje. Etapa je bila dolga 180 km in v glavnem navzdol.
180 km čez prelaze dodaj še kakšnih 100 km med hotelom in štartom ter ciljem.
Vozijo se počasi, vprašanje koliko je to učinkovito. Avti so tudi kar naloženi, notri sta vsaj dve osebi in še ene pet koles na strehi. Na spustih verjetno tudi kar dirkajo, da sledijo kolesarjem.
Polnjenje je tudi logistični problem: vsaka ekipa ima vsaj 3 avte (3x22), 10-20 ostalih avtov (komisarji, nevtralna pomoč), kakšnih 20-50 motorjev. Potem je tu še policija in komercialna karavana. Kje boš to vsak dan polnil?
BTW, v karavani promovirajo električne Renaulte in na peti etapi so uporabili nekaj električnih avtomobilov za komisarje. Etapa je bila dolga 180 km in v glavnem navzdol.
GupeM ::
Ja, mi je jasno zakaj ni el. avtomobilov. Samo omenil sem, da bi bili el. avtomobil zagotovo prijetna alternativa za kolesarje, če/ko bo to mogoče.
El. avto bi sigurno zmogel etape TDF, saj je pri tako malih hitrostih zelo učinkovit, prav tako hribi niso problem, saj se potem nazaj nafila ko gre dol.
Problem bi bil le s filanjem čez noč komplet flote, kot je bilo omenjeno.
Problem bi bil le s filanjem čez noč komplet flote, kot je bilo omenjeno.
Gregor5816 ::
Škoda vsako leto zagotovi okoli 250 vozil za TDF, sem ravno prejšnji teden prebral to.
Bravo naša dva. Pustimo ali bi zmogli el. avti, motorji, zanima me drugo mnenje, koliko škode povzročijo dosedanji.
Zato motorji zelo redko vozijo direktno pred kolesarjem.
Kolesarje večinoma snemajo od zadaj ali od strani.
Kolesarje večinoma snemajo od zadaj ali od strani.
Okapi ::
Evo, kot sem napovedal, že spet Rogliča sumijo, da ima motor v kolesu.
Tehnična komisija je po koncu 17. etape zahtevala pregled kolesa, športni direktor Jumbota pa zaradi tega popizdil in so ga izključili iz dirke.
Tehnična komisija je po koncu 17. etape zahtevala pregled kolesa, športni direktor Jumbota pa zaradi tega popizdil in so ga izključili iz dirke.
No ja, testirajo tudi ostale, kolo so pregledali z rentgenom, nato pa še razstavili, pri tem poškodovali osovina in je direktor zacel pop.....t. Nikjer omenjen sum o elektromotorju.
Evo, kot sem napovedal, že spet Rogliča sumijo, da ima motor v kolesu.
Ajej.
Testirali so 41 koles po koncu etape (res pa da so bili med njimi vsi člani JV).
Športni direktor pa je znorel, ko so pri razstavljanju poškodovali gonilko, ne kar tako.
Pač prvi so izpostavljeni. Morajo biti toliko bolj previdni.
Kaj pa v tvojem kovčku iščejo z rentgenom preden greš na avion? A so zato barabe?
Jaz bi rekel pravilno, da preverjajo, tako ne bo sence dvoma o tehnološki goljufiji. Ne vidim težav.
Ker ga vsak dan 2x preverjajo za doping, je tudi zarota?
Kaj pa v tvojem kovčku iščejo z rentgenom preden greš na avion? A so zato barabe?
Jaz bi rekel pravilno, da preverjajo, tako ne bo sence dvoma o tehnološki goljufiji. Ne vidim težav.
Ker ga vsak dan 2x preverjajo za doping, je tudi zarota?
sunshine403 ::
Sicer za tipa pravijo da ima dokaj nizek prag tolerance in da bi bilo boljse, ce bi bil kje, kjer se mu ne bi bilo potrebno ukvarjati z ljudmi, ampak kdorkoli je ze imel kaj opraviti z UCI bogovi ve, da ne rabis prav veliko pri njihovi aroganci in odnosu do vseh ostalih, da popizdis in jim poves kar jim gre. Se strinjam da ne bi smel, ampak po lastnih izkusnjah sodec, so si zasluzili cisto vsako stvar, ki jim jo je povedal. Ce ne ravno na tem pregledu pa za vsa leta nazaj.
sunshine403 ::
Daj ne bluzi Okapi. Pravila so taksna kot so, ce ti ni vsec pac ne tekmujes. In ja, ce verjames ali ne, pri dopingu (tudi tehnoloskem) obstajajo targetirani pregledi. In ja so legalni in povsem po predpisih.
dope1337 ::
Ima kdo link do casovnice, kdaj nasi startajo na ITT?
Tnx
Tnx
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Olimpijske igre Francija 2024 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Šport | 13229 (6066) | Hypathia |
» | Doping v vrhunskem športuOddelek: Loža | 4567 (2259) | nokken |
» | Tour de France 2017 (strani: 1 2 )Oddelek: Šport | 11776 (9478) | harvey |
» | tour de franceOddelek: Loža | 3681 (2972) | IČA |