» »

Kolesarske dirke - Giro, Tour, Vuelta+

Kolesarske dirke - Giro, Tour, Vuelta+

Temo vidijo: vsi
««
16 / 100
»»

Gambino ::

Kolesarski svet je nedavno razburila izjava nekdanjega nosilca rumene majice Stephana Heulota, ki je v preteklosti obtožil menedžerja ekipe UAE Team Emirates, za katero vozi zmagovalec Dirke po Franciji Tadej Pogačar, da je zakoreninjen v dopingu, zdaj pa je izjavil, da mu je šlo ob gledanju letošnjega Toura na bruhanje.

TEŽKE BESEDE
Nekdanja rumena majica o zmagi Pogačarja: "Na bruhanje mi gre"

Olje na ogenj je nato prilil še 11. kolesar z letošnje Dirke po Franciji Guillaume Martin, ki je izrazil dvome v čistost letošnjega Toura, potem ko je izjavil, da sicer sam ne želi verjeti, da bi bil kdo od najboljših dopingiran, a hkrati ne more dati roke v ogenj, da niso kolesarji na letošnji dirki uporabljali nedovoljena poživila.

FRANCOSKI ZVEZDNIK
"Obtoževati Pogačarja je nekorektno, vendar nisem naiven"

Kolesarski svet je tako z nestrpnostjo pričakoval mnenje Christopha Bassonsa, nekdanjega kolesarja ki si je s svojo borbo proti uporabi nedovoljenih poživil ustvaril pravi mitski status.

Bassons je bil namreč edini kolesar, ki je tekom Dirke po Franciji leta 1999 javno govoril u uporabi dopinga, s čimer si je nakopal jezo ostalih kolesarjev, predvsem Lanca Armstronga, ki je poskrbel, da je bila Bassonsova kariera po omenjeni dirki zaključena, saj ga je tako diskreditiral ter proti nejmu obrnil cel kolesarski svet, da ga ta ni želel več niti povohati.

Bassons je tako uspel dobiti priložnost le še pri nekaterih manjših ekipah, ker pa ni želel jemati nedovoljenih poživil, da bi bil konkurenčen, se je pri vsega 27 letih poslovil od kolesarstva, a je ostal zvesti zagovornik čistih dirk ter nasprotnik dopinga.

Bassonsa so tako seveda tudi vprašali, kaj si meni o letošnji dirki ter izjavah Heulota. Bassons je bil sicer izjemno kratek, a neposreden: "Kolesarstvo se je v današnjem času znašlo pred novo visoko oviro. To so takšne predstave, ki so že na videz nenormalne. Seveda ljudje začnejo sumiti in govoriti" je bil o Pogačarjevi vožnji na kronometru kratek Bassons.

suzej ::

sej je znano da so vsi na dopingu in da so te antidoping fore pesek v oči, to sploh ne razvrednoti dosežka

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Groot ()

pirat ::

suzej je izjavil:

sej je znano da so vsi na dopingu in da so te antidoping fore pesek v oči, to sploh ne razvrednoti dosežka

kretenska izjava.
doping razvrednoti vse.

suzej ::

pirat je izjavil:

suzej je izjavil:

kretenska izjava.
doping razvrednoti vse.

zakaj? to je ključen del športa

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Groot ()

globoko grlo ::

Pol nej si pa se baterije namontirajo, al nej jih pa kr na strik navezejo, pa v klanc vlecejo.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Samael ::

Ah, to je en teh multi-accounterjev, ki vsak teden z novo identiteto skačejo iz teme v temo, ter pišejo naključne neumnosti. Just ignore.
Samael != Samuel

A gledate?
Se mi zdi, da imajo danes naši kar resne ambicije - zeleni večino časa družno s Poljaki in Švicarji nekje na čelu pelotona.
Samael != Samuel

;-) ::

gledamo :)

Anney ::

Zna biti kar zanimivo. :)
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

pogi je super 100 tankal

Mislim, da mu tale beg ne bo uspeli, ali pač? Taktika mogoče?

Zakaj mu nebi ?

nevem pa zakaj imam kisle občutke u p*

pogreb.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

Super se je izteklo, ponosen. ;)

Telbanc ::

Men je zgledalo kot da so Rogljiča mal zaprli na koncu in je zato odnehal. No sicer je bil 6, kar je zelo dobra uvrstitev.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Kaj več, ali še tega ne niti nismo pričakovali, to je le enodnevna dirka, pa še ta je bila hudičevo težka. ;)

perci ::

Roglicu se je videlo, da ni taprav... Polanc ga je moral enkrat čakat pa tudi sicer se je videlo, da je bil najšibkejši v grupi, ki je lovila Alafilipa.

juroz ::

Telbanc je izjavil:

Men je zgledalo kot da so Rogljiča mal zaprli na koncu in je zato odnehal. No sicer je bil 6, kar je zelo dobra uvrstitev.

Daj probi sedaj vsaj približno prav priimke pisat če že neki "poznavalsko" komentiraš.
Roglič.

GRT ::

To vse pove.

Zvezdica27 ::

Roglič ni šprinter in ni imel niti 2% šans. Če že bi moral skočiti 3 km ali še bolje 10 km prej sam in vleči, tako kot Alaphilippe (ki je zadevo speljal fakin vrhunsko). Enostavno, vnaprej se je vedelo, da bo v tisti skupini vse, samo prvi (torej srebrni) ne.

zz

mikhaair ::

Pa tudi moči ni imel več kaj dosti. Zgleda je bil celo prehitro v formi. Do padca z lahkoto premagoval vse, pol pa je počasi forma šla dol. Pogačar pa ravno prav tempiral.
Domoulin ravno tako ni imel več močo, van Aert pa kot lokomotiva.

van Aert zna biti v prihodnosti zelo dober, zelo zelo dober (na grand tourih)

zz

Mene pa (poleg naših dveh, seveda) impresionira tudi Dumoulin.
Mislim, vemo da Tom ni neki Kruiswijk in da je real deal, ampak po tisti nesreči, nato pa še bolezni, kjer leto in četrt ni sedel na kolo in bil že na tem, da zaključi s kolesarstvom, takoj po restartu pa ponovno nekje pri samem vrhu? Če to ni impresivno ...

Glede na to, da se je zavedal na Touru, da še ni povsem tapravi in se povsem podredil ekipi, hkrati pa mu narašča forma, se mi zdi povsem ok, če bo na Vuelti v vlogi prvega kapetana. Tako ali tako smo vedeli, da si bodo razdelili vloge znotraj ekipe in da ga Visma ne bo plačevala zgolj za vleko vlaka.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Zimonem ::

Zvezdica27 je izjavil:

van Aert zna biti v prihodnosti zelo dober, zelo zelo dober (na grand tourih)

zz

To še vemo. Gt dirkači v treh tednih ne smejo imeti slabega dne, bog ne daj dva. Določeno trenutno šibkost lahko pokrije ekipa kaj več pa ne.

Jaz sem dobil vtis, da je pri van Aertu trenutna omejitev ravno v tem. Tip je vsestranski, so dnevi, ko je fantastičen, vendar v tem ni konsistenten.
Vprašanje, kako bi se obnesel, če bi bil tri tedne prva violina ekipe, kjer vsi garajo zanj, vendar ne vem, če bi pri nekaj zaporednih dneh gorskih prelazov stavil nanj.
Samael != Samuel

Zimonem ::

Kolikor sem jih jaz videl ali so ali niso. Porte recimo ni. Pa še en kup sijajnih kolesrjev. Še en tak je Valverde, enostavno jim zmanjka dan ali dva, ali pa nesreča. Pa tudi če so kapetani.

Porte ni. Valverde pa je na Vuleti naredil že marsikaj in je med elito (več kot Roglič, recimo).

otago ::

Spremljate Giro?

Včeraj kronometer, Ganna z drugo najvišjo zabeleženo hitrostjo 106kmh. Grd padec Lopeza. Ineos bo zgleda pobral vso smetano, GC in etape. Geraint Thomas zgleda zelo dobro.

Vzponi in spusti na 2000+m v oktobru bodo zanimivi zaradi vremena.

https://cyclingstream.com/live-stream/

Tukaj imate live belgijsko klasiko in giro.

Okapi ::

Temu se pa reče za mišji kurac.:))

In tirje naši med prvih pet!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Danes je pa res bla zanimiva, bogi Alaphilippe, malo prehitro je proslavljal. Bravo Rogla.

Se bo za drugič naučil veselit pred ciljno črto.

Komentatorji na Eurosportu se veselijo za Roglica. Super novica za samozavest in njegov položaj v ekipi.

Groot ::

Svaka čast Rogliču!!

Alaphilipe pa si je povsem sam kriv in se mi prav nič ne smili. Spreminjanje smeri v stilu Sagana bi z lahkoto tudi sankcionirali, ker bi ga v nasprotnem primeru tudi Hirschi najbrž imel v sprintu.

Je pa zanimivo, dirkajo 250 km in na koncu zmaga za 5 cm. To je razlika 0,00002%.

Groot je izjavil:

Spreminjanje smeri v stilu Sagana bi z lahkoto tudi sankcionirali, ker bi ga v nasprotnem primeru tudi Hirschi najbrž imel v sprintu.
In tudi so kaznovali. Tako da je Pogačar tretji.

Gagarin ::

Rogliču je tule izjemno pomagal tudi Mohorič, ki je prisilil JA v napad, če ne bi bilo Mohoriča bi JA in Hirschi skočila čisto na koncu, sta pa res bolj eksplozivna kot Pogačar in Rogla. Res bravo za vse tri naše, najbolj pa za Roglo.

Groot ::

Okapi je izjavil:

Groot je izjavil:

Spreminjanje smeri v stilu Sagana bi z lahkoto tudi sankcionirali, ker bi ga v nasprotnem primeru tudi Hirschi najbrž imel v sprintu.
In tudi so kaznovali. Tako da je Pogačar tretji.

Tako je, edino pravilno.

Res nori uspehi naših v zadnjem obdobju. Praktično ni dirke kjer nebi mešali vrstnega reda povsem pri vrhu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Groot ()

tole je blo pa top. Pizda, res so trenutno vsi dobri.

zz

Invictus ::

otago je izjavil:

Komentatorji na Eurosportu se veselijo za Roglica. Super novica za samozavest in njegov položaj v ekipi.

Jebe se Rogliču za nabijanje samozavesti s strani Eurosporta. On je tako glava ekipe.

Na njihovi strani so pa spet objavili, da je zmagal Slovak.

Kreteni !!!!!
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

perci ::

Če smo pošteni, je imel kar srečo. Če Alafilip ne bi zaprl Hiršija, ne bi imel za burek.

ni rečeno, je kar vlekel, čeprav Hirschi je na papirju več šprinterja kot Roglič, ne pozabi pa tudi Pogačarja zadaj.

Kakorkoli, če bi čebula če ne imela, bi čebula bula bila.

zz

dope1337 ::

perci je izjavil:

Če smo pošteni, je imel kar srečo. Če Alafilip ne bi zaprl Hiršija, ne bi imel za burek.

Sreca spremlja hrabre ;)

Drugace pa je vecji faktor kot sreca bil v tem primeru Mohoric, ki je vodilno skupino pognal v priprave na sprint malo preden bi si le-ti zeleli - splet dogodkov je bil tokrat naklonjen enemu izmed nasih.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dope1337 ()

Smo imeli prednost 3:2 proti ostalemu svetu.;)

Roglic gre na Vuelto. RTVS, ki kot vir daje nizozemsko stran.

mikhaair ::

A ni bil ze kakšen teden nazaj napovedan za Vuelto? Sedaj je le kao novica, da bo branil zmago.
Sicer pa grd, nesrečen, padec Thomasa na Giru. Pred km 0.
Pa še malo nazaj na izven zemeljski krono. Vsi govorijo o boljših predstavah napram lanskemu letu. O več vatih. Vključno s Primožem. Omembe, da je to realno nemogoče, da nekdo vse stisne, na pamet 5%, so gladko preslišane. Sploh v Sloveniji. Na ST se je kdo tam pa tam oglasil s skepso, nejevero, fakti so, ampak nočemo jih razumeti.
Najlažje odgovoriti, da se vsi dopingirajo. Pa ceprav se, potem je očitno nekaj novega v uporabi, da pride do takšne razlike.

to je game over, ga bodo že dobili, če pa ne pa še bolje. I don't care. Dejstvo je, da je bil to prekleto zajeban TT (odseki redno nad 10%, kar je, kolikor jaz vozim cela jeba, celo 20% na koncu) in to enostavno ne paše vsem - komur pa paše pa lih tam lahko razliko naredi. Recimo jaz osebno klance do 10% vozim močno, hitro, noben problem vrtet na kadenco, no nad 10% me pa zmanjka, ker mi to izrazito ne sede.

nima veze,

zz

otago je izjavil:

Roglic gre na Vuelto. RTVS, ki kot vir daje nizozemsko stran.

Hvala za link. Ne, da bi bilo kaj novega okoli Primoževe udeležbe na Vuelti, o tem smo tu govorili že dober teden nazaj, je pa spodaj v komentarjih nekdo prevedel cel intervju s Tomom Dumoulinom. Nobena primadona ampak precej "down to earth" možakar, s zdravim odnosom do ekipe in vlog glede na trenutno moč nog znotraj nje.
Samael != Samuel

Tale Vuelta se pa čedalje bolj umika oz. je pod vprašanjem.

Danes je Giro zaključila tudi Jumbo-Visma. Med drugimi je covid-19 pozitiven tudi Steven Kruijswijk.
Samael != Samuel

broken/link ::

jaz mislim, da Vuelte ne bo. Glede na razmere, ki se ne umirjajo, ampak so iz dneva v dan slabše, je to logična posledica.

Organizator Vuelte je ASO, isti, ki organizira tudi TdF. Protikoronski ukrepi na TDF-ju so bili precej strožji, kot ta šlamparija na Giru, kjer so se ekipe in običajni gostje hotela mešali med seboj, hodili skupaj na obroke, itd.
Na TdF sta bili v enem hotelu po največ dve ekipi, najeta so imeli cela krila, lastno postrežbo, itd... in mešanja z ostalimi gosti ni bilo.

Tudi jaz sicer mislim, da je organizacija letošnje Vuelte na trhlih tleh, pod velikim vprašanjem, ni pa še povsem odpisana. Če je ne bo, mi je škoda za Primoža, predvsem pa Mohoriča, ki naj bi zaradi nenastopanja Lande in nekaterih ostalih znotraj Bahrain-McLarena na Vuelti dobil vidnejšo vlogo.
Samael != Samuel
««
16 / 100
»»