Forum » Loža » Ali lahko imam skuto na letalu v ročni prtljagi (cabin baggage)?
Ali lahko imam skuto na letalu v ročni prtljagi (cabin baggage)?
MatejMatej ::
Malček čudno vprašanje...
V državi v katero sem namenjen se ne dobi skute... sploh... nikjer.
Glede na to da potujem z nizkocenovnikom in nimam niti check-in prtljage me zanima ali lahko imam skuto v ročni prtljagi (cabin bagge - to je torba, ki jo imaš zraven sebe tudi ko si v letalu).
Iskal sem kakšen e-mail naslov za taka vprašanja na spletni strani letališča in letalskega prevoznika vendar ga ni (razen komercialnih telefonskih številk).
Tole pravi RyanAir-jeva spletna stran:
http://www.ryanair.com/site/EN/notices....
Opomba: S sabo želim vseti več kot le 100g skute (recimo 2kg).
Lahko da skuto smatrajo oni kot neke vrste gel (saj imam še kar visoko vsebnost vode) in mi jo zasežejo pri "security check-u".
Kolegici so na primer zasegli med (honey) (ki pa je skoraj res pravi "gel").
Tole italijansko objavo sem še našel, da so zasegli nekomu hrano pripravljeno na bazi skute:
http://www.corriere.it/solferino/severg...
Strojni prevod (google translate):
V pomoč:
SLO: skuta
ANG: cottage cheese
ITA: ricotta (italianska različica skute)
V državi v katero sem namenjen se ne dobi skute... sploh... nikjer.
Glede na to da potujem z nizkocenovnikom in nimam niti check-in prtljage me zanima ali lahko imam skuto v ročni prtljagi (cabin bagge - to je torba, ki jo imaš zraven sebe tudi ko si v letalu).
Iskal sem kakšen e-mail naslov za taka vprašanja na spletni strani letališča in letalskega prevoznika vendar ga ni (razen komercialnih telefonskih številk).
Tole pravi RyanAir-jeva spletna stran:
http://www.ryanair.com/site/EN/notices....
Opomba: S sabo želim vseti več kot le 100g skute (recimo 2kg).
Lahko da skuto smatrajo oni kot neke vrste gel (saj imam še kar visoko vsebnost vode) in mi jo zasežejo pri "security check-u".
Kolegici so na primer zasegli med (honey) (ki pa je skoraj res pravi "gel").
Tole italijansko objavo sem še našel, da so zasegli nekomu hrano pripravljeno na bazi skute:
http://www.corriere.it/solferino/severg...
Strojni prevod (google translate):
Catania: prohibited cannoli with ricotta in air
Dear Italians,
Catania airport in recent days have been seized in a passenger cannoli with ricotta, well packaged but easily recognizable to the scanner, in the name of the famous Regulation EU restrictions on the transport of liquids in air. To vibrate protests of the passenger, who rightly noted that the ricotta is not a liquid, the response from the customs official was that "we have requested an opinion all'Enac and we responded well." If it is really so then it means that the Enac is not the fruit, but fell directly to dessert. I wonder what might constitute danger to the ricotta cannoli for air travel (not to speak of a sealed bottle of water. I think even prohibit cruelty on the lines where low cost water at the edge you need to pay well), and why associations of merchants or consumers have not yet done properly hear their voice on the total uselessness of the regulation six months after its introduction. Except that it does not serve to mask an ingenious solution to the survival of duty-free inside the airports themselves (which liquids can sell them, Eccome. And at this point I think the ricotta), that due to the loss of exemptions tax for some years now had to cane gas.
Cordiality.
Lorenzo Piazza, loripiaz@katamail.com
V pomoč:
SLO: skuta
ANG: cottage cheese
ITA: ricotta (italianska različica skute)
Zeberdee ::
Hehehe, dve kili skute sta 4*1,48 €, tako da tut če ti jo začopatjo, ni nobenih problemov... :)
Jackal ::
Močno dvomim, da ti jo bodo pustili. Sicer je pa čisto odvisno tudi od človeka na kontroli in kako greš skozi kontrolo. Kolega je prišel v Avstriji čez z nožem in vilicami, pa sploh ni vedel da jih ima. Šele na prestopu v Turčiji so mu jih našli.
Drugače pa v čekirani prtljagi lahko neseš svega in svašta, saj tam ne velja omejitev glede tekočin.
Drugače pa če potuješ kam čez Atlantik, pozabi na skuto, ker ti jo bojo odvzeli. Za USA, Kanado, Mehiko itd. velja namreč precej stroga politika o vnosu hrane v državo.
Drugače pa v čekirani prtljagi lahko neseš svega in svašta, saj tam ne velja omejitev glede tekočin.
Drugače pa če potuješ kam čez Atlantik, pozabi na skuto, ker ti jo bojo odvzeli. Za USA, Kanado, Mehiko itd. velja namreč precej stroga politika o vnosu hrane v državo.
Walking the way is something completely different than imagining the way.
mare_ ::
Močno dvomim, da ti jo bodo pustili. Sicer je pa čisto odvisno tudi od človeka na kontroli in kako greš skozi kontrolo. Kolega je prišel v Avstriji čez z nožem in vilicami, pa sploh ni vedel da jih ima. Šele na prestopu v Turčiji so mu jih našli.
Ja, recimo kolegica je prišla do Frankfurta s skalpelom v ročni prtljagi, pa so opazili šele, ko je prestopila za ameriko :)
:) Zanimivi odgovori, hvala. Če ima kdo še kakšno izkušnjo/znanje še zmeraj prosim če napiše.
Zeberdee:
Fora je, da želim zvedet ali lahko imam skuto s seboj - če ne smem - potem lahko namesto nje vzamem nekaj drugega, saj so moje dimenzije in kilaža zelo omejeni.
Tudi moj prijatelj je šel na letalo s pol litra domačga snopca, pol pa pri prestopu na drugo letalo so mu ga šele zasegli.
Poskusil bom srečo in 1 kg skute bom poskušal prinesti na letalo.
Bom poročal kako se je izteklo ;-)
PS: He, he... tale model je zamrznil skuto in šel čez security.
Tudi jaz sem na to že pomoislil, a žal imam predolgo pot do letališča, skuta se bi stopila. ...ali pač: jo pustim zunaj stavbe letališča čez noč (-: mogoče bo dovolj mrzlo.
Zeberdee:
Fora je, da želim zvedet ali lahko imam skuto s seboj - če ne smem - potem lahko namesto nje vzamem nekaj drugega, saj so moje dimenzije in kilaža zelo omejeni.
Tudi moj prijatelj je šel na letalo s pol litra domačga snopca, pol pa pri prestopu na drugo letalo so mu ga šele zasegli.
Poskusil bom srečo in 1 kg skute bom poskušal prinesti na letalo.
Bom poročal kako se je izteklo ;-)
PS: He, he... tale model je zamrznil skuto in šel čez security.
Tudi jaz sem na to že pomoislil, a žal imam predolgo pot do letališča, skuta se bi stopila. ...ali pač: jo pustim zunaj stavbe letališča čez noč (-: mogoče bo dovolj mrzlo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MatejMatej ()
DimmniBurek ::
Ne razumem zakaj se ne sme jemati tekočin sabo na letalo?!? Ali pa skute?!
Sicer pa če hočeš imeti bolj kvalitetno prehrano in jo zato jemlješ s sabo, si kupi npr. MaxxWhey 500g in maš tam dosti kvalitetnejših beljakovin in manj placa zavzame, pa še prah je
Sicer pa če hočeš imeti bolj kvalitetno prehrano in jo zato jemlješ s sabo, si kupi npr. MaxxWhey 500g in maš tam dosti kvalitetnejših beljakovin in manj placa zavzame, pa še prah je
There Is No Stronger Drug Than Reality
d0rK ::
LOL! Can you say, full cavity check? :DDD
Tekocin ne marajo met na letalu ker so lahka eksplozivne or something.
Tekocin ne marajo met na letalu ker so lahka eksplozivne or something.
Okapi ::
S skuto je lahko problem tudi na izhodu, ker je ponekod prepovedano uvažati mlečne izdelke. En znanec je nekoč pred leti, ko zaradi tekočin še niso komplicirali, v ZDA peljal kajmak. Ameriški carinik mu ga je hotel že zapleniti, pa se je tip spomnil in rekel, da je to lepotilna krema za obraz in je bilo vse OK;-)
O.
O.
fosil ::
Povzetek iz tele strani glede poletov znotraj EU.
Passengers may carry in their hand baggage liquids or comparable items of similar consistency, only in small amounts and in small individual containers.
It must be ensured that these liquids are in individual containers with a capacity of no more than 100 ml, or the equivalent amount given in a different unit of measurement (as indicated by the maximum contents printed on the container – a half-full 200 ml container is not permissible). All of these individual containers must be packed in a transparent, re-sealable plastic bag with a capacity of no more than 1 litre. Only one plastic bag is allowed per person.
What counts as a “liquid”?
Liquids include: gels, pastes, lotions, liquid/solid mixtures, such as toothpaste, hair gels, soups, syrups, beverages, perfume and other items of similar consistency, as well as the contents of pressurized containers such as aerosols, shaving cream and hair spray.
Če greš kam ven so še kakšne strožje omejitve, sploh glede hrane živalskega izvora.
Kam pa greš to da nimajo skute?
Passengers may carry in their hand baggage liquids or comparable items of similar consistency, only in small amounts and in small individual containers.
It must be ensured that these liquids are in individual containers with a capacity of no more than 100 ml, or the equivalent amount given in a different unit of measurement (as indicated by the maximum contents printed on the container – a half-full 200 ml container is not permissible). All of these individual containers must be packed in a transparent, re-sealable plastic bag with a capacity of no more than 1 litre. Only one plastic bag is allowed per person.
What counts as a “liquid”?
Liquids include: gels, pastes, lotions, liquid/solid mixtures, such as toothpaste, hair gels, soups, syrups, beverages, perfume and other items of similar consistency, as well as the contents of pressurized containers such as aerosols, shaving cream and hair spray.
Če greš kam ven so še kakšne strožje omejitve, sploh glede hrane živalskega izvora.
Kam pa greš to da nimajo skute?
Tako je!
DimmniBurek ::
Kupiš čokoladni whey in pretreseš v posodico od kakava. Diši in izgleda isto kot kakav
There Is No Stronger Drug Than Reality
BigWhale ::
Hmm, kaj bi se zgodilo, ce bi se podriskal v eno posodico in sel skozi baggage check....
T0RN4D0 ::
kot bi reku d0rk
LOL! Can you say, full cavity check? :DDD
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
Zheegec ::
Vzemi 1Kg kreatina, fin bel prah sploh ne izgleda sumljivo
Drugače pa - DALEČ najboljša varijanta je, da vzameš s seboj v neprodušno zaprtem kozarcu nekaj gojenega tonerja barve po želji. Vsekakor bodo želeli zadevo odpreti Si že predstavljam vse v krogu 10m polno tonerja
Drugače pa - DALEČ najboljša varijanta je, da vzameš s seboj v neprodušno zaprtem kozarcu nekaj gojenega tonerja barve po želji. Vsekakor bodo želeli zadevo odpreti Si že predstavljam vse v krogu 10m polno tonerja
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
T0RN4D0 ::
pa vlek napis "Dont open!!!!!!" gor :D
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
JohanP ::
Daj do 100ml paketke skute v originalni embalaži v prozorno plastično vrečko z zadrgo. Količina do 1000ml se na ta način lahko nese čez.
Vprašanje pa je, če je v to državo dovoljen vnos skute? Pa na kakšnega kekca boš naletel.
Za foro lahko na škatlice skute napišeš:
Binary chemical weapon ingridient - S, Binary chemical weapon ingridient - QL.
Pa na sebi imej majico z napisom VX rules the world.
Če bo kdo opazil (v kar resno dvomim), nam lahko na slo-tech pošlješ razglednico z Guantanama.
Vprašanje pa je, če je v to državo dovoljen vnos skute? Pa na kakšnega kekca boš naletel.
Za foro lahko na škatlice skute napišeš:
Binary chemical weapon ingridient - S, Binary chemical weapon ingridient - QL.
Pa na sebi imej majico z napisom VX rules the world.
Če bo kdo opazil (v kar resno dvomim), nam lahko na slo-tech pošlješ razglednico z Guantanama.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JohanP ()
opeter ::
MatejMatej, daj naredi tak, kot ti svetuje Johan... zbiram znamke in guantanamsko znamke še nimam.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Recordman ::
Moja izkušnja, sicer ni ravno skuta, pa vseeno.
Pred kratkim sem v vrečki na letalo nesel 2kg kos sira. Ko sem na drugi strani x-raya že pobiral torbo in oblačil jakno, je operater do mene poslal varnostnika, da pregleda kaj je sumljivega v vrečki. Povedal sem mu in oba s sirom sva se lahko vkrcala na letalo. Je pa bil pakiran v tršo prozorno plastično folijo.
Pred kratkim sem v vrečki na letalo nesel 2kg kos sira. Ko sem na drugi strani x-raya že pobiral torbo in oblačil jakno, je operater do mene poslal varnostnika, da pregleda kaj je sumljivega v vrečki. Povedal sem mu in oba s sirom sva se lahko vkrcala na letalo. Je pa bil pakiran v tršo prozorno plastično folijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Recordman ()
Pozdravljeni
Da končno poročam....
Same skute nisem vzel s seboj, sem pa imel 1 kg skutne sladice, ki je imela veliko vsebonost skute (recimo 50%). Težav na security-ju nisem imel nobenih. :) Je pa res da sem letel iz manjšega letališča, kjer se mi zdi da niso tako strogi.
Hvala za pomoč.
Dostikrat sem prešvercal tudi <100ml gela za tuširanje brez problema. V bistvu je bil v prozorni vrečki in v embalaži manjši od 100ml vendar se ga pozabil dat iz kovčka.
Da končno poročam....
Same skute nisem vzel s seboj, sem pa imel 1 kg skutne sladice, ki je imela veliko vsebonost skute (recimo 50%). Težav na security-ju nisem imel nobenih. :) Je pa res da sem letel iz manjšega letališča, kjer se mi zdi da niso tako strogi.
Hvala za pomoč.
Dostikrat sem prešvercal tudi <100ml gela za tuširanje brez problema. V bistvu je bil v prozorni vrečki in v embalaži manjši od 100ml vendar se ga pozabil dat iz kovčka.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Skuta in mladi sirOddelek: Loža | 3036 (2320) | techuser |
» | Skuta namesto proteinovOddelek: Šport | 9758 (8814) | Looooooka |
» | Pridobitev na Mišični masi (Gainer)Oddelek: Loža | 4849 (4023) | flbroker |
» | Prtljaga na letalu (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18709 (17236) | 2x'=2 |
» | Explozija loncaOddelek: Loža | 2874 (1770) | boych |