» »

Očala z dioptrijo iz aliexpressa

Očala z dioptrijo iz aliexpressa

««
11 / 11
»
»»

fujtajksel ::

> In pa, če je kakorkoli možno naročit samo stekla (izvide-meritve imam) za določen okvir oziroma brez okvirja, kar po vsej verjetnosti ni možno, saj ne morejo potem vedet kako jih pobrusit.

https://www.moje-lece.si/zamenjava-ocal...
https://www.relenser.si/

energetik ::

AtaStanko je izjavil:

Mene pa zanima ali je kdo naročeval "progresivna očala" preko spleta ali če smo že v temi preko alia?
In pa, če je kakorkoli možno naročit samo stekla (izvide-meritve imam) za določen okvir oziroma brez okvirja, kar po vsej verjetnosti ni možno, saj ne morejo potem vedet kako jih pobrusit. Ker doma imam cel kup okvirjev pa vem kako izgledajo, kar za tiste kupljene ne moreš vedet, ker jih še nikoli nisi imel na glavi. Tiste ki jih imam doma (okvirje) so tudi preverjene kvalitete za kar tiste preko ala 24 brille, ali ... ne morem trdit.
Veliko sem jih kupil pa, ko sem jih probaval v trgovini-optiki so bili ok, potem pa z stekli po določenem času ne več.
Seveda brez okvirja ne morejo zmotirat stekel. Lahko pa svoje okvirje pošlješ na moje-leče, tam je to možno, in ti v tvoje zmontirajo stekla.

Še vedno pa - pri progresivnih je izjemno važna tudi meritev višine centra oči glede na okvir - česar pa spletni optiki ne počenjo. Oni jih postavijo na neko standardno višino; če si povprečnež s povprečno glavo, bo izpadlo super. Če pa imaš "čuden" obraz, nos, razmerja, potem lahko da bodo progresivna celo neuporabna. Ampak glede na ceno, se morda splača probat in tvegat.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

darkolord ::

fikus_ je izjavil:

Stekla za nek okvir očal brusijo po šabloni za določen okvir. Tako da moras imeti to šablono, pa ti jih lahko zbrusijo v optiki.
Dvomim, pa da imajo v optikah šablone za okvirje, ki jih ne prodajajo.
Imajo skener - sonda se zapelje po notranjem robu okvirja in dobi konturo za izrez

barakus ::

Kako pa je leča pritrjena v sam okvir? Verjetno vseeno je neko odstopanje ko vgrajujejo, kako to prilagodijo?

cortez ::

Okvirji imajo konkavni rob, leče pa konveksni.

AvtoR ::

Koliko pa traja carinski postopek za očala? Moje so že en teden na carini...

bosslipxx ::

Pa ne morem bit edini, ki so mu Kitajci na ZO (ali američani??) vrnili njihov plačan davek. Kot v starih dobrih časih MwST.
slo-fishing.si

barakus je izjavil:

Kako pa je leča pritrjena v sam okvir? Verjetno vseeno je neko odstopanje ko vgrajujejo, kako to prilagodijo?
Kakšno odstopanje, okvir pritrdijo v mašino, ki v nulo s tipalom izmeri obliko. Ponavadi ima leča potem po sredini malo roba, ki jo drži v okvirju.
vires in numeris

AtaStanko ::

energetik je izjavil:

Ampak glede na ceno, se morda splača probat in tvegat.

Glede na ceno 900€ bi enkrat tvegal. Samo je lahko kr jeba. Že okvir izproban pred montažo stekel, se po montaži občuti popolnoma drugače po parih dneh nošenja, kot tisto testiranje pred montažo par sekund.
Kaj bo šele z nekim nepreizkušenim okvirjev kupljenim preko spleta. Pa če tudi pol ceneje še vedno bo potem stran vržen denar in za stekla in za okvir, če potem karkoli ne odgovarja. Ja ni problem za nekoga, ki vzame neka "navadna" stekla in okvir za tistih par 10€.

AvtoR ::

Jaz sem na blef naročil okvirje z navadnimi lecami za cca 45,€.
Če mi bodo okvirji ustrezali bom raskiral in naročil še ene s progresivnimi lečami. Če mi okvirji ne bodo ustrezali sem pač pušnil 45€.

cortez ::

Okulisti so novodobni zlatarji.

estons ::

Sodobne online optike imajo opcijo, da virtualno preizkusiš očala/okvirje. Moje-lece.si vem da imajo. Vklopiš kamero in ti dajo čez tvojo sliko tisti okvir. Lahko se premikaš, obračaš glavo... Tako sem ugotovil kakšen tip okvirja mi paše in zdaj vem, da lahko naročim vse podobne modele od tega proizvajalca, bodo ziher pasali.

AtaStanko je izjavil:

energetik je izjavil:

Ampak glede na ceno, se morda splača probat in tvegat.

Glede na ceno 900EUR bi enkrat tvegal. Samo je lahko kr jeba. Že okvir izproban pred montažo stekel, se po montaži občuti popolnoma drugače po parih dneh nošenja, kot tisto testiranje pred montažo par sekund.
Kaj bo šele z nekim nepreizkušenim okvirjev kupljenim preko spleta. Pa če tudi pol ceneje še vedno bo potem stran vržen denar in za stekla in za okvir, če potem karkoli ne odgovarja. Ja ni problem za nekoga, ki vzame neka "navadna" stekla in okvir za tistih par 10EUR.
Predlagam, da naročiš okvir, ki ima kovinske nosilce za nos, ti se dajo pokriviti, da ti sedejo višje ali nižje na nos - pokrivijo jih tudi optiki, ko ti delajo. Nato naročiš progresivna stekla in ko boš dobil na dom, boš takoj videl, ali so previsoko, prenizko ali ravno prav visoko. Pokriviš si doma nosilce po želji, če nimaš 2 levih rok, boš naredil enako ali bolje kot povprečen optik. Kombinirke oviješ z 1 plastjo izolirtraka, da ne popraskaš, pa gasa.
Vsaj zase vem, da ne mislim dajati 500EUR+ optikom, da bodo služili kot zlatarji. Raje bom vzel 2 različna okvirja s progresivnimi in sam pokrivil, pa bo še vedno 3x ceneje kot če bi vzel pri optiku. Zaenkrat sicer še ne rabim progresivnih, enofokalna očala pa so z neta odlična, vse sem tako naročil, od PC očal do korekcijskih sončnih.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

mikhaair ::

Kaksno priporočilo za leče, da bi med nocno voznjo manj slepile luci nasproti vozecih. ZE imajo neke rumenkasto leče, poskusil kdo?

tony1 ::

Morda imaš samo suho oko, poskusi s 5 ml vsebniki fiziološke raztopine (vzemi najcenejšo in najmanjšo škatlo, v lekarni), in si kapni kapljico ali dve v oko pred vožnjo.
««
11 / 11
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poceni očala za vid (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10644826 (1191) MrStein
»

Naročilnica - Recept za očala (strani: 1 2 3 )

12137917 (4233) poldy_nwx
»

Nakup ugodnih očal z dioptrijo (strani: 1 2 )

9524281 (2963) black ice
»

Prvič očala za korekcijo vida

235780 (4984) kuall
»

Napačna dioptrija za očala

4713407 (11985) bambam20

Več podobnih tem