Forum » Loža » Očala z dioptrijo iz aliexpressa
Očala z dioptrijo iz aliexpressa
tony1 ::
Ja pa ja. Narcizem ti preprečuje uvid v pisanje drugega. Ne govorim o inštrumentu za računalniško merjenje dioptrije. Ker menda nekaj veš o fohu bi moral vedeti še ime vendorja, ki jih dela.
Jaz ti lepo povem, da se pozicija zenic ne meri na razdalji 5 cm, ker takrat gledamo preveč navznotri.
Lp.
Da skrajšam kup tvojega nakladanja, ki ni relevanto, ti pa daj vtis kako pomemben si...
Ze dobrih 10 let ima vsaka spodobna optika (v Lj Oftalma, Anja,...) inštrument v obliki očal, ki se natakne čisto na vrh nosnega korena, kolikor blizu očesa gre, in ta sam izmeri PD za L in D oko, številki pa izpiše na displeju. Gre za profesionalen inštrument, ki zmeri PD z natančnostjo pol mm.
Če pa obstaja še kakšen boljši način, pa nam tega ne poveš, ker skrivaš znanje, pa še toliko bolj pfej te bodi.
a se da PD izmerit iz obstoječih očal, ki so na nosu, da se s flomastrom označ sredino zenic (pač druga oseba) medtem ko sam gledaš v daljavo
Tako so merili meni nazadnje v optiki, ko sem naročil očala.
Risanje po steklu starih očal ni meritev PD, to je nekaj drugega. To bo znal povedati bambam, če bo iztaknil svojo glavo iz riti... Le teoretiziram lahko, da s tem označijo višino zenice na steklu, ko so tvoja očala pravilno nataknjena na nos in glavo, skratka označi se višina zenic na steklu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Poceni očala za vid (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 46861 (3226) | MrStein |
| » | Naročilnica - Recept za očala (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 39998 (6314) | poldy_nwx |
| » | Nakup ugodnih očal z dioptrijo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26136 (4818) | black ice |
| » | Prvič očala za korekcijo vidaOddelek: Loža | 6220 (5424) | kuall |
| » | Napačna dioptrija za očalaOddelek: Loža | 14160 (12738) | bambam20 |