Forum » Omrežja in internet » Čudna težava na WiFi
Čudna težava na WiFi
modelno1 ::
Imam čuden problem na WiFi. Na 2.4 GHz cca. 3 metre od routerja mi zmore dobre slabe 4 Mbps dol, upload pa normalno zabije celotno pasovno širino povezave. Enake težave na laptopu in telefonu. Na isti lokaciji mi je še nedolgo nazaj delalo bolje, ene 60 Mbps dol. Na 5 GHz dela 160 dol 20 gor.
Predvsem mi ne gre v glavo diskrepanca med dl in ul pasovno širino. Razumel bi, da bi bila pasovna širina omejena pri ul in dl, tole mi pa ne gre v glavo.
Povezava 200/20, Netgear WNDR4500, edini na kanalu 4, ostali so na 1,3 (zelo šibek),7,10,11.
Predvsem mi ne gre v glavo diskrepanca med dl in ul pasovno širino. Razumel bi, da bi bila pasovna širina omejena pri ul in dl, tole mi pa ne gre v glavo.
Povezava 200/20, Netgear WNDR4500, edini na kanalu 4, ostali so na 1,3 (zelo šibek),7,10,11.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.
m0LN4r ::
Ce si kaj dregal router, naredi najprej factory reset in posodobi firmware
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Telefon najde samo eno drugo omrežje, laptop malo več. Nimam brezžičnega telefona, mikrovalovkr ali česa podobnega. Router je postavljen dober mesec, vmes nisem ničesar spreminjal. Širine pasu ne morem nastavit, naj bi bil zmožen spraviti 450 Mbps na 2.4 GHz.
Čudno. Trenutno mi spet vleče 60 Mbps dol. Očitno je nek časovno omejen motilec na delu. Še vedno mi pa ni jasno, zakaj je bolj prizadet DL.
ToniT ::
Zamenjaj kanal na WiFi.
V bližini imaš nek drug signal na tej frekvenci in se zaradi motenj zniža hitrost povezave.
V bližini imaš nek drug signal na tej frekvenci in se zaradi motenj zniža hitrost povezave.
Spajky ::
.. včasih niti to ne pomaga, če ima kakšen sosed "ruckus wifi TV repeater", pa šprica po vseh 2,4GHz kanalih, dokler ne izklopi zadeve ... Fusbal zeza stvari te dni ..
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
alfa_fan ::
Si bom sposodil temo... imam težave z internetom, tako z wifi kot s kablom. Za wifi oz. internet uporabljam router TP LINK C7 in AP TP LINK EAP 245.
Najprej wifi:
- imam GSM Samsung A52, ki se mi lepo poveže z wifi, prenos je OK (dosegam skoraj nazivnih 200/40), vendar po npr. pol minute pride do začasne prekinitve povezave, nato pa po par sekundah zadeva zopet dela normalno. Torej internet dela, vendar konstantno izgublja povezavo. Sem najprej mislil, da je težava (samo) v telefonu, zato sem preguglal vse, iskal rešitve, probal vse, na koncu izvedel factory reset, venda ni pomagalo... Nato sem preveril delovanje đe pri prijateljih in mi pri dveh različnih dela bp. Torej ni vzrok (samo) v telefonu...
Težava s kablom:
- v zadnjem tednu nisem uporabljal računalnika, sedaj pa sem opazil, da imam težavo pri vzpostavitvi povezave prek kabla, javi mi "Ethernet nima veljavne konfiguracije IP-ja". Ko enkrat ali dvakrat kliknem na "odpravi težave", zadeva začne funkcionirat. Zanimivo pa je, da wifi dela bp, računalnik se takoj poveže.
Ne vem, ali sta problema s telefonom & wifi oz. računalnikom & kablom povezana, nekako pa vse kaže, da bi nekaj moral spremeniti pri routerju.
Poleg omenjenih dveh naprav se z wifi brez težav povežejo 4 telefoni, tablica, smart TV...
Kakšne ideje, kaj bi lahko bil vzrok težavam?
Najprej wifi:
- imam GSM Samsung A52, ki se mi lepo poveže z wifi, prenos je OK (dosegam skoraj nazivnih 200/40), vendar po npr. pol minute pride do začasne prekinitve povezave, nato pa po par sekundah zadeva zopet dela normalno. Torej internet dela, vendar konstantno izgublja povezavo. Sem najprej mislil, da je težava (samo) v telefonu, zato sem preguglal vse, iskal rešitve, probal vse, na koncu izvedel factory reset, venda ni pomagalo... Nato sem preveril delovanje đe pri prijateljih in mi pri dveh različnih dela bp. Torej ni vzrok (samo) v telefonu...
Težava s kablom:
- v zadnjem tednu nisem uporabljal računalnika, sedaj pa sem opazil, da imam težavo pri vzpostavitvi povezave prek kabla, javi mi "Ethernet nima veljavne konfiguracije IP-ja". Ko enkrat ali dvakrat kliknem na "odpravi težave", zadeva začne funkcionirat. Zanimivo pa je, da wifi dela bp, računalnik se takoj poveže.
Ne vem, ali sta problema s telefonom & wifi oz. računalnikom & kablom povezana, nekako pa vse kaže, da bi nekaj moral spremeniti pri routerju.
Poleg omenjenih dveh naprav se z wifi brez težav povežejo 4 telefoni, tablica, smart TV...
Kakšne ideje, kaj bi lahko bil vzrok težavam?
DeeJay ::
- Kolk maš routerjev? Če jih je več ali je samo na enem vklopljen DHCP server?
- loči 5ghz in 2.4 ghz wifi omrežja na dva SSID. Če maš zdej kombinirano, lahko da ti telefon konstantno skače med enim in drugim frekvenčnim pasom.
- za računalnik preko kabla mu probi nastavit statični lokalni IP na routerju, na računalniku nej bo pa pridobivanje ipja in ostalega nastavljeno na avtomatsko.
- sicer to ni nekak povezan s problemom, sam vseeno na routerju nastavi drug Primary DNS naprimer 1.1.1.1 ali 8.8.8.8
- loči 5ghz in 2.4 ghz wifi omrežja na dva SSID. Če maš zdej kombinirano, lahko da ti telefon konstantno skače med enim in drugim frekvenčnim pasom.
- za računalnik preko kabla mu probi nastavit statični lokalni IP na routerju, na računalniku nej bo pa pridobivanje ipja in ostalega nastavljeno na avtomatsko.
- sicer to ni nekak povezan s problemom, sam vseeno na routerju nastavi drug Primary DNS naprimer 1.1.1.1 ali 8.8.8.8
Don't f with me.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeJay ()
Han ::
Nisi navedel, katera naprava (modem ponudnika interneta) je pred routerjem in ali je v bridge načinu...
@ DeeJay: imam samo en router. Bom poskušal z ločitvijo 5GHz in 2.4GHz. To, kar predlagaš za računalnik, sem sicer že naredil na telefonu, vendar ni pomagalo...
@Han: modem je od A1 in je v bridge načinu...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: alfa_fan ()
@ DeeJay: imam samo en router. Bom poskušal z ločitvijo 5GHz in 2.4GHz. To, kar predlagaš za računalnik, sem sicer že naredil na telefonu, vendar ni pomagalo...
Po mojem mnenju sta problema ločena. Kabel nima veze z wifijem in zgleda kot, da ti računalnik ne pridobi IPja ali pa zahteva enakega kot ga je imel in mu ruter javlja, da je zaseden. Težko ugotavljat na pamet, vendar če je kej od tega, bi mogu statični IP pomagat.
Pa za ziher nastavi na routerju DHCP server range naprimer od X.X.X.51-X.X.X.255, računalnik dej pa naprimer na X.X.X.5. Tko boš mel tistih 50 IPjov rezerviranih za statične stvari in ti jih DHCP server ne bo mogu rezervirat.
Don't f with me.
Sem se spomnil še enega problema glede kabla - ženi na službenem računalniku ravno tako internet ni delal prek kabla, preko wifi pa brez težav... Torej podobno kot na mojem računalniku... Je pa to bilo že ob prvem priklopu...
DHCP server range je že bil nastavljen na X.X.X.100 do X.X.X.249, sedaj sem domači računalnik dal na fiksen IP... bomo videli, ali bo kaj bolje...
DHCP server range je že bil nastavljen na X.X.X.100 do X.X.X.249, sedaj sem domači računalnik dal na fiksen IP... bomo videli, ali bo kaj bolje...
starfotr ::
To ti kak stikalni napajalnik ali kaj podobnega svinja spekter in ti zaduši wifi.
Switcherji so pa danes povsod. Od žarnic dalje.
Edit: Odgovarjal OP.
Switcherji so pa danes povsod. Od žarnic dalje.
Edit: Odgovarjal OP.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: starfotr ()
Ales ::
sicer to ni nekak povezan s problemom, sam vseeno na routerju nastavi drug Primary DNS naprimer 1.1.1.1 ali 8.8.8.8
Ne delaj tega, razen če iz nekega razloga rad zastonj daješ svoje podatke tujim multinacionalkam. Dvomom, da imaš tehničen razlog za to, če pa, obstajajo boljše rešitve.
sicer to ni nekak povezan s problemom, sam vseeno na routerju nastavi drug Primary DNS naprimer 1.1.1.1 ali 8.8.8.8
Ne delaj tega, razen če iz nekega razloga rad zastonj daješ svoje podatke tujim multinacionalkam. Dvomom, da imaš tehničen razlog za to, če pa, obstajajo boljše rešitve.
1.1.1.1 je od cloudflarea in se obvezujejo k privatnosti ter enkriptajo podatke..... seveda če si paranoik, si lahko ustvariš svoj DNS.
8.8.8.8 je pa zgolj za backup, če bi kdaj nucal. Za običajnega userja, ki mu DNS nagaja, je čist ok, seveda bi pa prej šel na 1.1.1.1
Telemachovi DNSji so že neštetokrat dol padl, tko da ne bi ravno o temu kok so zanesljivi in hitri.
Don't f with me.
1.1.1.1 je od cloudflarea in se obvezujejo k privatnosti ter enkriptajo podatke.....
Kot da ne vemo, od koga je.
Zaradi mene se tile lahko obvezujejo tudi k devici Mariji, če hočejo.
seveda če si paranoik, si lahko ustvariš svoj DNS.
Nisem govoril o tem, da bi si kdo postavljal svoj DNS. Je pa seveda tudi to bolje, kot da slepo serviraš svoje podatke takim, kot so Cloudflare ali Google. In v tem primeru s tehničnega vidika enako nepotrebno...
... Za običajnega userja, ki mu DNS nagaja, je čist ok ...
Ravno za običajne uporabnike v Sloveniji, EU in še marsikateri drugi dokaj normalni državi, to NI OK. In tudi zate ni, ampak če ti je vseeno, počni kar hočeš. Samo ne svetuj neumnosti drugim ljudem.
Ok bodi paranoičen dalje kje drugje.
Itak si pa šel čisto offtopic, lahko pa s svojo strokovnostjo pomagaš uporabniku alfa_fan pri njegovem problemu.
Itak si pa šel čisto offtopic, lahko pa s svojo strokovnostjo pomagaš uporabniku alfa_fan pri njegovem problemu.
Don't f with me.
Ok bodi paranoičen dalje kje drugje.Ej, kolega, če ti moje mnenje ni všeč, si še vedno lahko tu. Jaz te ne podim nikamor.
Itak si pa šel čisto offtopic, lahko pa s svojo strokovnostjo pomagaš uporabniku alfa_fan pri njegovem problemu.Ti nisi šel off topic z nasveti o menjanju DNS na te data harvesterje?
alfa_fan se bo zdaj prvo kaj oglasil, kako je stanje, pa bomo videli, kaj je z njim.
Ne morš verjet kolk network problemov lahko reši simple zamenjava DNSja, čeprov bi dal roko v ogenj, da to z osnovnim problemom nima nobene povezave. Lahko si poguglaš.
Zato sem to dal tud kot optional solution.
Glavni data harvester pa vsak dan nosiš v žepu in ti nek gugl DNS ne bo v življenju ničesar spremenil. Prej ti bo spremenilo življenje konstantno obremenjevanje in paranoja okol tega.
Glavni data harvester pa vsak dan nosiš v žepu in ti nek gugl DNS ne bo v življenju ničesar spremenil. Prej ti bo spremenilo življenje konstantno obremenjevanje in paranoja okol tega.
Don't f with me.
Ne morš verjet kolk network problemov lahko reši simple zamenjava DNSja, čeprov bi dal roko v ogenj, da to z osnovnim problemom nima nobene povezave. Lahko si poguglaš.Vsi v IT-ju smo na lastni koži izkusili "Everything is a fucking DNS problem", ni mi treba "googlat" za tem.
Ampak konkretno ta nasvet enostavno ni OK. Lahko pa se strinjamo, da se ne strinjamo, ni problem.
Glavni data harvester pa vsak dan nosiš v žepu in ti nek gugl DNS ne bo v življenju ničesar spremenil. Prej ti bo spremenilo življenje konstantno obremenjevanje in paranoja okol tega.Eh no, projeciraš, domnevaš, ... take your pick. Morda pa si mislil na splošno, ne konkretno name. V tem primeru je pa vse skup samo off topic.
Evo stanja - pri računalniku je problem s statičnim IP delno rešen. Zakaj delno? Ker še vedno ne dela ves čas, ampak moram pri notebooku, ki je čez noč v stanju mirovanja, ob vklopu naslednji dan odklopiti mrežni kabel in ga priklopiti nazaj, potem se takoj poveže. Povezava je stabilna.
Glede prekinjanja wifi povezave s telefonom pa ni nič novega, statični IP ni pomagal. Moram preveriti še z ločenim omrežjem za 2.4 in 5GHz.
Še kakšna ideja?
Glede prekinjanja wifi povezave s telefonom pa ni nič novega, statični IP ni pomagal. Moram preveriti še z ločenim omrežjem za 2.4 in 5GHz.
Še kakšna ideja?
sbawe64 ::
alfa_fan
TP LINK C7 je original fw ? Starost ?
Preko wifi si povezan direktno na TP LINK C7 ali je vmes še AP TP LINK EAP 245 kot bridge ?
https://slo-tech.com/forum/t724971/p595...
Kako zasmeteno okolje imaš na wifi ?
Lan povezava težava, si za test zamenjal kabel ?
Na a1 škatli si izklopil dhcp server oz. preveril da je na off ?
TP LINK C7 je original fw ? Starost ?
Preko wifi si povezan direktno na TP LINK C7 ali je vmes še AP TP LINK EAP 245 kot bridge ?
https://slo-tech.com/forum/t724971/p595...
Ce si kaj dregal router, naredi najprej factory reset in posodobi firmware
Kako zasmeteno okolje imaš na wifi ?
Lan povezava težava, si za test zamenjal kabel ?
Na a1 škatli si izklopil dhcp server oz. preveril da je na off ?
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Na TP LINK C7 je original FW, router star je slabi 2 leti. wifi sem povezan ali na router ali na EAP245 kot AP - router je v pritličju, EAP245 v mansardi. Nisem opazil razlike, da bi bilo v bližini enega ali drugega manj ali več težav.
Sem sedaj preveril A1 modem in videl, da je DHCP bil vključen --> sem ga izključil. Bi to lahko bil vzrok?
No, bom videl, kako bo sedaj in javim jutri ali pojutrišnjem.
Pa hvala za pomoč in nasvete!
Sem sedaj preveril A1 modem in videl, da je DHCP bil vključen --> sem ga izključil. Bi to lahko bil vzrok?
No, bom videl, kako bo sedaj in javim jutri ali pojutrišnjem.
Pa hvala za pomoč in nasvete!
če maš A1 modem nastavljen v bridge mode, pol načeloma router gor nima več funkcije, sam nikol pa ne veš. Boš videl.
Drugače pa dva DHCP serverja na enem networku itak nardita sam štalo, lih zato sem te najprej vprašal kok routerjev maš :)
Drugače pa dva DHCP serverja na enem networku itak nardita sam štalo, lih zato sem te najprej vprašal kok routerjev maš :)
Don't f with me.
Ta sprememba se ni obnesla, saj je prenehal delat TV - torej iz dežja pod kap.
Imam pa samo en router in en AP...
Kaj pa tisto glede zasmetenosti wifi - si to mislil, če je zraven več drugih wifi omrežij ali če je veliko uporabnikov wifi-ja?
Gužve z omrežji ni, lovim samo eno ali dve, pa še to bolj švoh...
Wifi uporabnikov pa je cca 10.
Imam pa samo en router in en AP...
Kaj pa tisto glede zasmetenosti wifi - si to mislil, če je zraven več drugih wifi omrežij ali če je veliko uporabnikov wifi-ja?
Gužve z omrežji ni, lovim samo eno ali dve, pa še to bolj švoh...
Wifi uporabnikov pa je cca 10.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: alfa_fan ()
V osnovi maš zmedeno konfiguracijo, ki ti dela štalo.
Zakaj ne pustiš, da ti A1 modem routa zadeve, ostale naprave pa nucaš samo še kot AP ali switch? Se pravi A1 deluje kot modem in router z DHCP serverjem, na TP LINK izklopiš DHCP, kabel iz modema v TP LINK daš v normalen port in ne v WAN/Internet in ga maš samo še za wifi in switch za kabel naprave.
Ko to nardiš boš mogu resetirat naprave, da pridobijo nove IPje iz novega DHCP strežnika.
To bi bla pomojem najbolj simple rešitev.
Če nočeš, da ti A1 modem dela kot router, ga maš lahko v bridge mode in za vsak slučaj tud izklopiš DHCP, sam boš mogu pa na TP LINK routerju pravilno nastavit zadeve, mogoče tud PPPoE, da se bo povezoval na internet. Ne poznam konfiguracij na teh napravah, tko da to ugibam.
Glavno je, da se vse naprave povezujejo na TP LINK in nič več na A1 router.
Recimo moj modem, ki ga mam, ne podpira bridge moda, zato pošiljam ves promet iz tega modema/routerja (192.168.0.1) na WAN statični IP svojega routerja (192.168.0.100), vse ostalo imam pa na modemu izklopljeno.
Iz modema gre kabel v moj router v WAN/Internet port. V nastavitvah mojga routerja pa je nastavljeno, da internet dobiva iz statične povezave iz gatewaya 192.168.0.1.
Kompleten network je pa potem na drugem subnetu 192.168.1.X
Zakaj ne pustiš, da ti A1 modem routa zadeve, ostale naprave pa nucaš samo še kot AP ali switch? Se pravi A1 deluje kot modem in router z DHCP serverjem, na TP LINK izklopiš DHCP, kabel iz modema v TP LINK daš v normalen port in ne v WAN/Internet in ga maš samo še za wifi in switch za kabel naprave.
Ko to nardiš boš mogu resetirat naprave, da pridobijo nove IPje iz novega DHCP strežnika.
To bi bla pomojem najbolj simple rešitev.
Če nočeš, da ti A1 modem dela kot router, ga maš lahko v bridge mode in za vsak slučaj tud izklopiš DHCP, sam boš mogu pa na TP LINK routerju pravilno nastavit zadeve, mogoče tud PPPoE, da se bo povezoval na internet. Ne poznam konfiguracij na teh napravah, tko da to ugibam.
Glavno je, da se vse naprave povezujejo na TP LINK in nič več na A1 router.
Recimo moj modem, ki ga mam, ne podpira bridge moda, zato pošiljam ves promet iz tega modema/routerja (192.168.0.1) na WAN statični IP svojega routerja (192.168.0.100), vse ostalo imam pa na modemu izklopljeno.
Iz modema gre kabel v moj router v WAN/Internet port. V nastavitvah mojga routerja pa je nastavljeno, da internet dobiva iz statične povezave iz gatewaya 192.168.0.1.
Kompleten network je pa potem na drugem subnetu 192.168.1.X
Don't f with me.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeJay ()
sbawe64 ::
Izklopil si dhcp za lan pool na a1 modemu, iptv sedaj ne dela ?
TV imaš povezano kam ?
Katera naprava vzpostavi pppoe sejo (se poveže na net) ?
Po spominu sem na a1 škatli potem, ko jo je helpdesk postavil v bridge mode, izklopil wifi in dhcp server.
Ter povezal lan kabel iz a1 škatle ethX porta v wan port na mojem routerju.
TV imaš povezano kam ?
Katera naprava vzpostavi pppoe sejo (se poveže na net) ?
Po spominu sem na a1 škatli potem, ko jo je helpdesk postavil v bridge mode, izklopil wifi in dhcp server.
Ter povezal lan kabel iz a1 škatle ethX porta v wan port na mojem routerju.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
@ DeeJay: zakaj zmedeno? Ko sem si pred slabima dvema letoma postavljal mrežo po hiši, sem po prebiranju neta in forumov prišel do zaključka, da je fajn imeti lastni router in ne tistega od internetnega ponudnika, tisti naj bo v bridge načinu. Tako sem tudi postavil zadevo. Kabel iz modema gre v moj router WAN port, iz LAN portov pa gredo kabli naprej v EAP, switch, NVR,... mrežo tako nadzira router. Ker imam mrežo v hiši, kjer mi TP LINK C7 ne pokrije celotne hiše, sem v mansardo dodal AP EAP 245. Kabel za TV gre pa direkt v modem, ne v moj router.
Bi lahko oz. moral storiti, povezati kaj drugače? Glede na to, da vsi ostali wifi uporabniki delajo bp, nisem "čutil te potrebe" niti imel težav, nagaja mi samo GSM Samsung A52. Tudi TV dela normalno...
@ sbawe64: Tako je, TV je takoj izgubil povezavo in je ni vzpostavil. SEm tudi rebootal modem, pa je bilo enako. ko sem nazaj vklopil DHCP in rebootal modem, je TV zopet začel delat.
Glede PPPOE - ne vem?? Modem od A1 je v bridge načinu, vem, da mi je helpdesk iz A1 ob dodelitvi statičnega IPja razložil, kaj in kako izpolnim, vendar se žal ne spomnim tega dela... LAN kabel imam enako povezan kot ti - v WAN port routerja.
Bi lahko oz. moral storiti, povezati kaj drugače? Glede na to, da vsi ostali wifi uporabniki delajo bp, nisem "čutil te potrebe" niti imel težav, nagaja mi samo GSM Samsung A52. Tudi TV dela normalno...
@ sbawe64: Tako je, TV je takoj izgubil povezavo in je ni vzpostavil. SEm tudi rebootal modem, pa je bilo enako. ko sem nazaj vklopil DHCP in rebootal modem, je TV zopet začel delat.
Glede PPPOE - ne vem?? Modem od A1 je v bridge načinu, vem, da mi je helpdesk iz A1 ob dodelitvi statičnega IPja razložil, kaj in kako izpolnim, vendar se žal ne spomnim tega dela... LAN kabel imam enako povezan kot ti - v WAN port routerja.
Zmedeno sem mislil, ker imaš simultano vklopljena dva DHCP serverja. Dokler to ne urediš, da bo laufal samo en, boš imel probleme.
Don't f with me.
Tako so me usmerili na A1. Kam pa naj potem vključim kabel za TV? Oz kaj bi moral nastaviti na routerju, da bi kabel za TV vklopil v router?
sicer mislim, da izklop DHCP na modemu ni pomagal pri wifi težavi.
Sem pa opazil eno nenavadno stvar - ravno urejam wifi za elektrarno in sem si od prijatelja sposodil en cheap extender, da vidim, če bi omogočal dovolj dober wifi signal. Ko sem testiral omrežje prek extenderja mislim, da je wifi na Samsungu delal bp, niti enkrat ni zaštekal. Moram to sicer še večkrat preverit na primerljiv način kot v hiši, ampak mislim, da je prek extenderja vse OK. Extender pa lovi signal routerja (vsaj predvidevam tako, ker mu je bližje kot AP-ju).
Kako je to možno? V čem se router in Samsung ne razumeta, da konstantno prekinja wifi povezavo?
sicer mislim, da izklop DHCP na modemu ni pomagal pri wifi težavi.
Sem pa opazil eno nenavadno stvar - ravno urejam wifi za elektrarno in sem si od prijatelja sposodil en cheap extender, da vidim, če bi omogočal dovolj dober wifi signal. Ko sem testiral omrežje prek extenderja mislim, da je wifi na Samsungu delal bp, niti enkrat ni zaštekal. Moram to sicer še večkrat preverit na primerljiv način kot v hiši, ampak mislim, da je prek extenderja vse OK. Extender pa lovi signal routerja (vsaj predvidevam tako, ker mu je bližje kot AP-ju).
Kako je to možno? V čem se router in Samsung ne razumeta, da konstantno prekinja wifi povezavo?
anlju ::
Samsung A54 - težava z WiFijem na A1 Routerju - dela če ga priključim na 2.4 omrežje za goste in na navadno 5G omrežje, ne dela ča ga priključim na navadno 2.4 omrežje - napiše da je povezava, a brez interneta. Laptop dela na vseh omrežjih brez težav.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Visoki ping v domačem omrežju (WiFi)Oddelek: Omrežja in internet | 1815 (1120) | koli99 |
» | WiFi včasih dela, včasih neOddelek: Omrežja in internet | 6509 (1274) | alfa_fan |
» | Ruckus VF2825 - povezava z routerjemOddelek: Omrežja in internet | 960 (884) | bombicar |
» | OpenWrt ip naslov?Oddelek: Omrežja in internet | 3169 (2688) | lebang1 |
» | Težava s TP-linkomOddelek: Omrežja in internet | 4555 (4070) | Hayabusa |