Forum » Pomoč in nasveti » Velik problem
Velik problem
GANDALF ::
Moj problem je takle:
Na rac. namestil norton utilites(starejše, tm nekje 1999 al neki tazga). Resetiram rac. in namest scandisca se jasno odpre nortonov programček ala scandisc. In dela, dela, dela, nakar se napiše "sektorja na disku ni mogoče najti"....
U redu. Zaženem še enkrat, grem u scandisc( v dosu seveda, u win. mi ni hotl it) in pogledam kakšno je stanje. Disk je naenkrat poln Bad sectorjev (tko ene 9 jih je). Nism bil glih vesel. Formatiram disk, dam vse še enkrat gor in windowsi delajo. Pol dam v win. disc defragmenter in ga nekje na pol ustavm, kr sm mogu spat (rač. namreč ponoči ugašam.Naslednje jutro...sektorja na disku ni mogoče najti... Ponovim formatiranje itd. In zdej pišem vam.
Kaj mi je storiti?:>
Na rac. namestil norton utilites(starejše, tm nekje 1999 al neki tazga). Resetiram rac. in namest scandisca se jasno odpre nortonov programček ala scandisc. In dela, dela, dela, nakar se napiše "sektorja na disku ni mogoče najti"....
U redu. Zaženem še enkrat, grem u scandisc( v dosu seveda, u win. mi ni hotl it) in pogledam kakšno je stanje. Disk je naenkrat poln Bad sectorjev (tko ene 9 jih je). Nism bil glih vesel. Formatiram disk, dam vse še enkrat gor in windowsi delajo. Pol dam v win. disc defragmenter in ga nekje na pol ustavm, kr sm mogu spat (rač. namreč ponoči ugašam.Naslednje jutro...sektorja na disku ni mogoče najti... Ponovim formatiranje itd. In zdej pišem vam.
Kaj mi je storiti?:>
Pretorijanec ::
Men se je neki podobnga dogajal. Probi najt ta pravo diagnosticno orodje za tvoj disk. Npr. ce mas WD (Western digital) je to pol DLDIAG, ki ga dobis na strani od WD. Ce mas pa IBM pa na strani od IBM. Pol skeniri disk se s ristim in pol dej na low level format. Pr DLDIAG se to imenuje write zeros to drive. In to je tocno kar nardi. Zapise nule na disk. Pol disk dela uredu. Usaj men je!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z preenosnikom.Oddelek: Strojna oprema | 1283 (1039) | Scorpia |
» | Ali mi je res crkno disk?Oddelek: Strojna oprema | 1317 (1009) | Preseren |
» | ibm 30 giga- bad sectorsOddelek: Pomoč in nasveti | 1433 (1323) | Blue3D |
» | Diski crkujejo kot za stavoOddelek: Pomoč in nasveti | 1803 (1306) | dexter |
⊘ | Disk za na odpad ali virus??Oddelek: Strojna oprema | 1391 (1031) | Mr.-Viko |