Forum » Loža » Varjenje električni udar
Varjenje električni udar
yyyeb ::
Zdravo. Pred kratkim sem kupil varilni aparat na obločno varjenje. Kot popoln začetnik ne razumem popolnoma varnosti glede električnega udara. A te lahko strese, če se dotikaš varjenca, elektrode, mase, mase in elektrode, mase in varjenca... a lahko uporabim drugo roko za stabiliziranje elektrode? A me lahko strese pištola ali masa brez elektrode....? Skratka, kdak te strese? Nameravam uporabljat vedno rokavice, obleke, čevlje...
Najmanj si želimo zvedeti resnico, ki bi nam najbolj koristile.
Mare2 ::
Jaz bi v vsakem primeru pogledal v navodila.
Tam zagotovo piše o tem. :)
Hvala, ker si napisal znamko in tip naprave. :) Ponavadi se na goooglu najde tako navodilo. :)
Tam zagotovo piše o tem. :)
Hvala, ker si napisal znamko in tip naprave. :) Ponavadi se na goooglu najde tako navodilo. :)
Machete ::
Strese te, ko skleneš tokogrog. Torej držiš maso ali obdelovanec in elektrodo. Redka situacija, se pa zgodi. Meni se je precej hitro po istem začetku, kot je tvoj. Pač nekaj kriliš z rokami, sploh ker bi rad vse na enkrat držal in delal. Rokavic itak ne moreš met skozi gor, ker preprosto nisi dovolj okreten. Te pa ne bo ubilo, samo malo te naspidira.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
fikus_ ::
Aparati za REO delajo na nizkih napetostih (Trafo do 40-50V DC, novejši tiristorski imajo krmiljenje napetosti odvisno od faze varjenja), zato niso nevarni uporabniku. Jakost toka pa je nastavljiva do 200-250A (odvisno od aparata).
Nevarna je visoka napetost, kar je pri DC okrog 120 V, pri AC 50V. Odvisno še od drugih dejavnikov.
Nevarna je visoka napetost, kar je pri DC okrog 120 V, pri AC 50V. Odvisno še od drugih dejavnikov.
Assass1n ::
Rokavice ter dolge rokave le uporabljaj da ne boš ves posmojen in rdeč kot bi te sonce opekel :) .
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
yyyeb ::
Torej, če držim maso ali obdelovanec in elektrodo, me lahko strese. Elektrodo na začetku in koncu ali tudi vmes kjer je oblečena? Kaj pa če držim konicoo pištole brez elektrode?
Najmanj si želimo zvedeti resnico, ki bi nam najbolj koristile.
Avenger ::
V praksi se je meni zgodilo to mogoce dvakrat, pozabil sem zakaj ze, mogoce celo da je blo to na TIGu, ki ima visokofrekvencni vzig - kakorkoli ze, trese manj kot elektricni pastir, tko da ne se obremenjevat s tem.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
vostok_1 ::
V bistvu te lahko pošteno sfuka zadeva. Ampak moraš praktično iskat težave.
Dobesedno moraš pridt vn z morja moker in tikat oba pola med delovanjem z golimi rokami.
Po domače povedano..."you'd have to be a retard".
V praksi pa se to redko zgodi.
Dobesedno moraš pridt vn z morja moker in tikat oba pola med delovanjem z golimi rokami.
Po domače povedano..."you'd have to be a retard".
V praksi pa se to redko zgodi.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri varilni aparat - začetnik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 45073 (7543) | Motion |
» | Varilni aparat (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14835 (8289) | recmajkemi |
» | varilni aparat - kaj kupit? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26062 (19372) | gruntfürmich |
» | Pištola za varjenje + nastavkiOddelek: Hlajenje in modifikacije | 8554 (7778) | a13misko |
» | švasanje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8636 (7701) | Keyser Soze |