» »

Spammanje mailboxa ob odprtju podjetja..

Spammanje mailboxa ob odprtju podjetja..

max00slo ::

Nisem vedel da je to takšno sranje. Zaposlim se v novo odprtem podjetju (vpisano v register v aprilu). Imam načez maile in v ajpes navedemo kontakt info@... . Mail je odprt že 4 mesece ali več?
In od odprtja podjetja in vpisa v ajpes se je začelo sranje. Podjetje objavljeno v vseh javnih poslovnih imenikih, seveda samodejno te objavijo brez vprašanja, ponudbe podjetij X kar letijo, brez kakšne prijave na mailing listo...

Danes recimo dobim mail od spela.repar@pigo.si - Akcija - Tiskalnikov - Uničevalnikov - Pisarniškega Materiala

Meni nič jasno. Poskušam obdržati info mail kar se da dlje čistega od tega spama in sranja ampak očitno je nemogoče. Spodaj v mailu je naveden pa ta tekst:

"Sporočilo ste skladno s 45a. členom Zakona o varstvu potrošnikov prejeli, ker ste naš pogodbeni partner, ali ste na spletni strani podjetja PIGO izvedli naročilo, ali poslali povpraševanje, na osnovi telefonske prijave ali sodelovanja v nagradni igri, na podlagi vašega vpisa v Pirs, TIS, Gvin, Bizi.si ali podobne podatkovne baze ali na podlagi javno objavljenega vašega naslova.
Če ne želite več prejemati naših sporočil, se lahko odjavite.*|END:IF|*"


Seveda link za odjavo ne deluje...

Spodaj pa še dodaten tekst: "Sporočilo je bilo poslano prek Pirsa na internetu (www.pirs.si), pri čemer se pošiljatelj izrecno strinja s Pravnimi določili Pirsa, še posebej glede neželene pošte. Če sporočil od tega pošiljatelja ne želite več prejemati, kliknite tu.". Lepo da se pošiljatelj strinja...........

Torej PIRS je prevzel podatke podjetja iz predvidevam da ajpesa. Nato pirs ponudi svojim strankam storitev oglaševanja s podatki ki jih je brezplačno dobil iz javne baze podjetij in pojdimo oglaševati in srati vsem po mailboxih.

Je to normalno? Mislim.. dovoljeno? Kolikor sem obveščen je sicer 1 mail dovoljen od X mailinga, kaj več ne. Ampak vseeno?
Si non confectus, non reficiat.

barakus ::

Ni dovoljeno samo nekih praktičnih vzvodov, ki bi zadevo hitro omejili ni.

jype ::

max00slo je izjavil:

Je to normalno? Mislim.. dovoljeno? Kolikor sem obveščen je sicer 1 mail dovoljen od X mailinga, kaj več ne. Ampak vseeno?
Dovoljeno je, ker si poslovni subjekt. Če bi bil fizičen posameznik, bi bilo pa prepovedano.

matobeli ::

Lahko pa potrdim da se splača striktno odjavljat od vsega. Nekje 90% manj spama kot je bilo prej.

max00slo ::

Ja, seveda se klika na unsubscribe :) Ampak neumno se mi zdi da si nevede prijavljen na mailing listo nekega x podjetja...
Si non confectus, non reficiat.

Mare2 ::

Nekatera podjetja imajo podatke iz evedenc zakupljene. Naprej jih prodajajo kupcem, da lahko spemajo po širni Sloveniji. Nimajo denarja za poštno znamko. :)

Miha 333 ::

Objava maila na ajpesu ni obvezna. Dovolj je en kontaktni podatek, npr. telefon. Lahko tudi naslov spletne strani in če te že kdo išče preko ajpesa, te lahko preko tega najde. Jaz sem mail umaknil z ajpesa, ker je tega spama potem samo več in več.

Markus386 ::

Kdo ve, kako je s tem pri sp-jih? Ker tam si tehnično kot ista oseba in pravna in fizična oseba.

A lahko janez.novak@example.com označiš (sam zase, interno, ali kako drugače) za svoj naslov kot fizična oseba, mail janez@gradjevinac-janez.com pa kot mail svoje "pravne osebe"? Ali pa te lahko spamajo na oba naslova, pa ne moreš nič, ker si pač SP? (v ajpesu objaviš seveda samo drugega, ampak razni kuponkoti in ostali, ki so tvoj naslov našli "v bazi podatkov" od "ponudnika mail naslovov" pošiljajo kar vsepovprek).

c3p0 ::

Saj pride GDPR pa jih prijavljaj...

starfotr ::

Zbirke podatkov so dvorezen meč. Po eni strani te dobijo lažje, če imaš objave, po drugi pa se ti dogaja spam. Jaz v prejšnji firmi skoraj nisem vedel, kaj je spam. Medtem ko imamo v sedanji firmi strašne probleme s tem.

Škoda je že narejena. Ukrepaj tako, da se izbrišeš iz registrov, nato pa se odjavljaš od novic. Uredi si spam filter, jaz imam kar mailwasher. Seveda je najboljša rešitev filter na strežniku, ne pa lokalno.

RatedR ::

Začni jih prijavljat na blackliste, po par prijavah jih ne boš več videl.

Furbo ::

Ko sem imel s.p. sem dal javno samo številko, na katero sem obesil faks. Dati v te registre svoj mobilec ali mail za katerega se sekiraš je norost. :)
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

SeMiNeSanja ::

Mailwasher je lušten za domačo rabo. V podjetju pa je že cool, če imaš antispam kar na požarni pregradi, če že nimaš posebnega antispama na mail serverju.

Čisto brez.....je pa že zaradi izsiljevalskih virusov lahko problematično.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spam

Oddelek: Pomoč in nasveti
345511 (3968) Matko
»

Slovenski SPAM

Oddelek: Loža
73001 (2239) Lonsarg
»

upor slovenskim spamerjem

Oddelek: Omrežja in internet
335875 (4603) BlueRunner
»

Podatki vseh slovenskiih podjetij

Oddelek: Omrežja in internet
245437 (5023) BlueRunner
»

Nezaželjena elektronska pošta oziroma spam...

Oddelek: Omrežja in internet
81406 (1304) Soprano

Več podobnih tem