Forum » Kaj kupiti » Katera zaščita za modem?
Katera zaščita za modem?
boris22 ::
Pozdravljeni.
Žal se večkrat zgodi, da v primeru grmenja, mi strela pokvari modem. Sigurno ni kriv model modema, kajti v cca 20 letih smo zamenjali kar nekaj modelov. Napajalni kabel je priključen v zaščito. Sem skoraj 100%, da strela skuri modem preko telefonskega kabla, ker tam ni zaščite. Katero zaščito proti streli priporočate za konektor rj11? Vem da nobena zaščita ni 100 %. Najboljša rešitev pa izkop napajalnega kabla iz vtičnice in telefonskega iz modema, vendar včasih nas neurje preseneti in preden uspemo to naredit, je modem že pokvarjen. Zanimivo pa da druge naprave v hiši strela ne skuri. Vedno nasrka modem :)
Za pomoč se v naprej zahvaljujem.
Žal se večkrat zgodi, da v primeru grmenja, mi strela pokvari modem. Sigurno ni kriv model modema, kajti v cca 20 letih smo zamenjali kar nekaj modelov. Napajalni kabel je priključen v zaščito. Sem skoraj 100%, da strela skuri modem preko telefonskega kabla, ker tam ni zaščite. Katero zaščito proti streli priporočate za konektor rj11? Vem da nobena zaščita ni 100 %. Najboljša rešitev pa izkop napajalnega kabla iz vtičnice in telefonskega iz modema, vendar včasih nas neurje preseneti in preden uspemo to naredit, je modem že pokvarjen. Zanimivo pa da druge naprave v hiši strela ne skuri. Vedno nasrka modem :)
Za pomoč se v naprej zahvaljujem.
nsa_ag3nt ::
Pravočasen fizičen izklop iz el. in tel. omrežja.
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Strela skurila mi vse napraveOddelek: Zvok in slika | 10803 (8145) | RC37 |
» | Strela skurila modem in en LAN port routerjaOddelek: Pomoč in nasveti | 2942 (2433) | BorutK-73 |
» | prenapetostna zaščitaOddelek: Kaj kupiti | 15247 (11713) | mojca |
» | strele in izklapljanje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6986 (5169) | klemenSLO |
» | ADSL in nevihtaOddelek: Strojna oprema | 3481 (2409) | krho |