Forum » Problemi človeštva » Volitve 2018, drugič
Volitve 2018, drugič
Temo vidijo: vsi
pegasus ::
Tale na siolu je kar dober. Mogoče celo predober ... kaj pomeni "preizpraševanje"? SSKJ te besede ne pozna. Jaz tudi ne.
ADIJOOO1 ::
Za vse neodločene: Večerov kviz
Finance ga tudi imajo, a je za paywallom. Še kakšen drug portal? Na RTV-ju ga pogrešam.
Za vse prestrašene, preselte se k nam na deželo, da boste tu migranti.
Sem našel še en kviz https://siol.net/novice/volitve-2018/je... samo je 117 vprašanj.
Ga grem rešit.
To je moj rezultat: https://djnd.si/qrq
Bom probal še enkrat tokrat z čim manj sem nevtralen oz oklevam. Ampak nekatera vprašanja so taka, da pač nimam odgovora
Nov rezultat : https://djnd.si/rrn
Nov rezultat : https://djnd.si/rrn
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ADIJOOO1 ()
freezby ::
Hvala, samo to na Siolu je en tak velik miš maš. Pač psiho test, predolg in nejasen ter namerno tricky.
Ob tem pa še poznam (bolje rečeno sem poznal izpred let) avtorja Kolednika, ki je bil vneti SDS-ovec, zdaj pa na vem, a je odprl kakšno knjigo in se dela pametnega tako kot včasih pri banalnih.
Če odkrijete če kaj, prilimajte linke. Pa morebiti za ne še povsem odločene kakšne tabelne primerjave pri ključnih vprašanjih.
Ob tem pa še poznam (bolje rečeno sem poznal izpred let) avtorja Kolednika, ki je bil vneti SDS-ovec, zdaj pa na vem, a je odprl kakšno knjigo in se dela pametnega tako kot včasih pri banalnih.
Če odkrijete če kaj, prilimajte linke. Pa morebiti za ne še povsem odločene kakšne tabelne primerjave pri ključnih vprašanjih.
freezby ::
No, kriv površnosti. Jebat ga, še dobr, da nisem politik. Spregledal, da je test delo Inštituta Danes je nov dan.
MrStein ::
Super, bom imel formalno potrjeno, katere predvolilne laž.. pardon, obljube mi najbolj srček pogrejejo!
To ja tak, kot smo v osnovni šoli računali, kdo je koliko procentov zaljubljen v koga.
PS: Vaša stranka je: SD
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
gus5 ::
Nekateri madžarski mediji spremljajo predvolilno kampanjo v RS. En med njimi opozarja na zanimiv paradoks. Po madžarski zakonodaji, ki od (ne-vladnih) organizacij s finančno podporo iz tujine terja, da se javno označijo kot 'tuji agenti', bi bilo moč SDS opredeliti kot – Orbanovo agenturo.
Podjetja v lasti Orbanovih tajkunov zdaj že neposredno financirajo SDS oglase.
Podjetja v lasti Orbanovih tajkunov zdaj že neposredno financirajo SDS oglase.
kaj pomeni "preizpraševanje"?Sinonim za dvom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gus5 ()
Finance ga tudi imajo, a je za paywallom.
Politični kviz: Kateri stranki ste najbolj podobni (finance.si)
Zastonj je. Se je pa treba registrirati.
... ali pa tudi ne. Pokaže "članek", nikjer pa ne najdem linka za začetek kviza.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
pegasus ::
Ne vem če bo držalo... izgleda da gre za srbohrvatizem (če to še obstaja) "preispitivanje", ki ga gugl prevede kot reconsideration, za kar imamo čisto lep slovenski izraz. Očitno je oni siolov kviz sestavljal nekdo iz stare šole ;)kaj pomeni "preizpraševanje"?Sinonim za dvom.
FrRoSt ::
... ali pa tudi ne. Pokaže "članek", nikjer pa ne najdem linka za začetek kviza.
Verjetno nisi kupil njihovih piškotkov!?
Potem si pa vsaj preberi komentarjr pod člankom.
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Fritz ::
Tisti, ki potrebujejo kviz za odkrivanje stranke, ki je najbližje njihovemu pogledu na svet, niso dovolj zreli za volitve.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
A. Einstein
SimplyMiha ::
Kdo pravi, da so stranke dejansko to, za kar se izdajajo na teh kvizih?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SimplyMiha ()
xx23 ::
imagodei ::
Se ti zdi? Meni niti ne. Odvisno verjetno, kaj si slišal oziroma odnesel.
- Hoc est qui sumus -
Vazelin ::
JJ je res totalen konj od konja, da ni že te volitve štulil dr. Logarja in se umaknil. To bi bila 30ica bp imo.
Dr. Logar, nobene afere, preganjalec banksterjev - kakšno lepšo popotnicp češ? Izreden kapital bi bil, če bi začeli peglat image leto, dve nazaj.
Dr. Logar, nobene afere, preganjalec banksterjev - kakšno lepšo popotnicp češ? Izreden kapital bi bil, če bi začeli peglat image leto, dve nazaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
Sicer, Slak, ..dak, samozvani novinar... Otvori volilno soočenje z besedami, da je vsem jasno, da mora biti v državi močno gospodarstvo, zato da imamo vsi od tega več.
Pretenciozni kekec en, trickle down economy je zadeva, ki se ji je odpovedal že celo IMF. Da ne omenjamo, da je cel (kapitalistični) svet (pustimo Američane, ki se sprašujejo, zakaj dijaki "koljejo" druge dijake) 35 let po WW II močno gradil na srednjem sloju, socialni politiki in da stvari preprosto niso črno-bele.
Ampak, ta fenomen od novinarja bo izšolal vse ekonomiste, ki ne slavijo Friedmana in Hayeka.
Pretenciozni kekec en, trickle down economy je zadeva, ki se ji je odpovedal že celo IMF. Da ne omenjamo, da je cel (kapitalistični) svet (pustimo Američane, ki se sprašujejo, zakaj dijaki "koljejo" druge dijake) 35 let po WW II močno gradil na srednjem sloju, socialni politiki in da stvari preprosto niso črno-bele.
Ampak, ta fenomen od novinarja bo izšolal vse ekonomiste, ki ne slavijo Friedmana in Hayeka.
- Hoc est qui sumus -
oo7 ::
Na 24 kurah je publika popolnoma odveč.
In ni pošteno, da imajo parlamentarne stranke toliko soočenj + Šarec neparlementarne pa trikrat manj.
In ni pošteno, da imajo parlamentarne stranke toliko soočenj + Šarec neparlementarne pa trikrat manj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
Ouch.. Meseca so pojedli v prvem delu.
Dejansko Slak tu očitno, očitno kaže odklonili odnos do Meseca. Človek komaj pride do besede, ko pa le pride, mu dovoli 2 stavka, nato mu Tonin skoči v besedo in Mesec naslednje 10 minut ne pride do besede.
Včasih smo se pogovarjali, da je neprimerno, da športni novinarji očitno navijajo za en klub, danes si ponaredek od novinarja očitno navijaštvo privošči na predvolilnem soočenju. Hecno.
- Hoc est qui sumus -
kingsix ::
Mesec ima bolj bogo razumevanje vsega.. Je že pokazal zadnjič, ko ni vedel razlike med javnim in privatnim dolgom. Ampak ok, je še mlad. Tonin pa je smešen, gkeda ga skoz zraven kot otroka, haha.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kingsix ()
kingsix> "ko ni vedel razlike med javnim in privatnim dolgom."
Hja, pojma nimam, kaj je govoril Mesec zadnjič; sem pa prav tako opazil, da Krčmarjeva s Slakom deli mržnjo do Meseca. Je bilo podobno tudi zadnjič, nekateri so imeli dolge samogovore, drugi pa precej manj časa na voljo. Zdaj, če se zavedaš, da moraš nekaj zelo hitro zdrdrat, preden ti vzamejo besedo, morda zmašiš skupaj besede, ki zvenijo podobno, pa pomenijo različno. V resnici dvomim, da kdorkoli, ki je preždel 4 leta v parlamentu, ne pozna razlike med javnim in privatnim dolgom.
Pa to nima veze. Vezo ima, da je Slak novinar, katerega naloga je, da da vsem na soočenju približno enako minutažo. Če si želijo politiki z neumnimi izjavami rezati vejo, na kateri sedijo, je to njihova pravica. Nikakor pa ni primerno, da novinar usmerja volitve, kot to počne Slak na PopTV-ju.
Ne samo, da daje drugačno minutažo, že v štartu soočenja prodaja ekonomsko teorijo, ki morda drži morda pa ne kot suho zlato, PopTV ima celo napovednike za soočenja precej pristranska.
Hja, pojma nimam, kaj je govoril Mesec zadnjič; sem pa prav tako opazil, da Krčmarjeva s Slakom deli mržnjo do Meseca. Je bilo podobno tudi zadnjič, nekateri so imeli dolge samogovore, drugi pa precej manj časa na voljo. Zdaj, če se zavedaš, da moraš nekaj zelo hitro zdrdrat, preden ti vzamejo besedo, morda zmašiš skupaj besede, ki zvenijo podobno, pa pomenijo različno. V resnici dvomim, da kdorkoli, ki je preždel 4 leta v parlamentu, ne pozna razlike med javnim in privatnim dolgom.
Pa to nima veze. Vezo ima, da je Slak novinar, katerega naloga je, da da vsem na soočenju približno enako minutažo. Če si želijo politiki z neumnimi izjavami rezati vejo, na kateri sedijo, je to njihova pravica. Nikakor pa ni primerno, da novinar usmerja volitve, kot to počne Slak na PopTV-ju.
Ne samo, da daje drugačno minutažo, že v štartu soočenja prodaja ekonomsko teorijo, ki morda drži morda pa ne kot suho zlato, PopTV ima celo napovednike za soočenja precej pristranska.
- Hoc est qui sumus -
Židan nima pojma ne loči med bruto in neto plačo danes ni povedal še nič pametnega edino ime Janez Janša je omenil najmanj 50 krat.
Ma, dejte nehat s tem. So v studiu pri najbolj nevrotičnem novinarju v Sloveniji, če se komu zareče, ker hiti, da ne bo ostal brez besede, to ne pomeni, da ne loči med X in Y.
- Hoc est qui sumus -
Verjetno nisi kupil njihovih piškotkov!?
Potem si pa vsaj preberi komentarjr pod člankom.
Ni komentarjr pod člankom, je pa zdaj kviz. Ne vem, zakaj ga prej ni pokazalo.
Motiti se je človeško.
Magna bo tovarna avtomobilov, tam bo zaposlenih več kot 1000 ljudi! Prosim, da ne zavajate z izrazom "lakirnica". - @MiroCerar #volitve2018
haha a pri SMC trolajo twitter?
FrRoSt ::
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Židan nima pojma ne loči med bruto in neto plačo danes ni povedal še nič pametnega edino ime Janez Janša je omenil najmanj 50 krat.
Ja, mora povedati, kaj je njihov program, a ne?
Motiti se je človeško.
Že vidim, kako bodo Židana po volitvah odžagali. Tip je plehek, brezvezen, nezanimiv, intelektualno podhranjen (intelektualni domet je omenjanje JJ all the time) Čudi me, da so mu zaupali vodstvo tako velike stranke.
En Golobič manjka na levi za soočenja, ker tile so brezvezni na žalost.
En Golobič manjka na levi za soočenja, ker tile so brezvezni na žalost.
Zgodovina sprememb…
Kviz od financ pa mi je SDS naračunal...
Ali so res isti (z SD), ali pa so ti kvizi malo tak.
Ali so res isti (z SD), ali pa so ti kvizi malo tak.
Motiti se je človeško.
dope1337 ::
Gledam tole soočenje na 24ur.
Jao ta Židan ej ... Prav usluge dela SDS-u ...
Jao ta Židan ej ... Prav usluge dela SDS-u ...
Never argue with an idiot. They will only bring you down to their level and beat you with experience.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein
-Albert Einstein
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dope1337 ()
gapipro1 ::
Waw, ne morm verjet da mormo volit med tako otročjemi debili.
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: Mavrik ()
dope1337 ::
Sam veš ka bi pa šl 1x ... Na liter 2,3,4 s Karlijem pa Jelinčičem Plemenitim, pa da neki cajta poslušam njune štorije iz politike. Pomoje bi me raztrgaval od smeha
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
-Albert Einstein
-Albert Einstein
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dope1337 ()
Konlov ::
Levica
Ćeprav ne vem. Tonin se neki na štirinajsto spozna
Ps.: Joc je pa JJ pudeljček že kar malo psiho style...
Ćeprav ne vem. Tonin se neki na štirinajsto spozna
Ps.: Joc je pa JJ pudeljček že kar malo psiho style...
Tole danes je disaster od Židana. Če se človek lepo izrazi. Morda je boljši v operativi samo on ni frontman.
Teh soočenj je izrazito preveč imo
Teh soočenj je izrazito preveč imo
Zgodovina sprememb…
Fritz ::
SD je že nekaj časa gnila stranka, ki je izdala lastne volivce in ideološko osnovo socialdemokracije, zato ni čudnega, če negativna selekcija na površje naplavi takšne intelektualne pohabljenčke brez trohice karizme, kot je Židan.
Levica so morebiti naturščiki in imajo vmes bleferje kot je Kordiš a imajo vsaj neko smer. Še enkrat poudarjam, da je Janša predvsem problem desnice in me, kot levičarja, najbolj skrbi relativno visoka podpora SD-ju, takšnemu kot je. A ljudje res ne premorejo toliko kritičnosti, da bi jih spregledali?
Levica so morebiti naturščiki in imajo vmes bleferje kot je Kordiš a imajo vsaj neko smer. Še enkrat poudarjam, da je Janša predvsem problem desnice in me, kot levičarja, najbolj skrbi relativno visoka podpora SD-ju, takšnemu kot je. A ljudje res ne premorejo toliko kritičnosti, da bi jih spregledali?
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
A. Einstein
A. Einstein
Današnji dueli
Janša vs Židan - Janša je porazil Židana
Tonin vs Mesec in Mesec vs Gospodarstveniki - tukaj je bil poraženec Mesec
Šarec vs Korl - tukaj je Korl Šarca spravil z tira.
Janša vs Židan - Janša je porazil Židana
Tonin vs Mesec in Mesec vs Gospodarstveniki - tukaj je bil poraženec Mesec
Šarec vs Korl - tukaj je Korl Šarca spravil z tira.
zmaugy ::
SD je že nekaj časa gnila stranka, ki je izdala lastne volivce in ideološko osnovo socialdemokracije, zato ni čudnega, če negativna selekcija na površje naplavi takšne intelektualne pohabljenčke brez trohice karizme, kot je Židan.
SD je safe bet za tiste, ki so proti JJ, ne glede na to, da so popolnoma zgnili. Njihov predsednik me spominja na kakšnega lika iz Gruntovčanov.
Levica se je pa izkazala za salonsko levico, katere vodstvo se gre turizem na račun obubožanih Venezuelcev in opeva revščino v Venezueli. Popolnoma so odklopljeni od realnosti in ljudi. Zato nimajo šans.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
Machete ::
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
trunkss ::
Definitivno je bil najboljši Janša kot predstavnik SDS. Edini podajal konkretne odgovore in pozna vsakršno tematiko in področno zakonodajo. Kapo dol, res profesionalno