» »

Volitve 2018, drugič

Volitve 2018, drugič

Temo vidijo: vsi
««
24 / 121
»»

Sarkozy ::

tole so najnovejša razmerja

X.1 28.05.18
SDS 24.2
LMS 18.1
SD 12.6
SMC 9
Nsi 8.8
DeSUS 8
Levica 7.1
Ils sont fous ces Slovenes!

kingsix ::

nurmaln je izjavil:

hormilo je izjavil:

Kaj mislite o Listi Bojana Pozarja... http://www.listanovinarjabojanapozarja....
...meni deluje kot moderna sredinska stranka brez nekih levih in desnih ideologij.

joking right?

Kajj e tako narobe z njegovim programom? Sem na hitro šel skozi točke, izgleda dobro. Pustimo izvedljivost, v osnovi se s točkami strinjam.

Vazelin ::

A se že začenja boj za proračunske EUR?:)) Namreč, nekaj nevladnih organizacij (ki so mimogrede financirane s strani vseh davkoplačevalcev) naj bi pripravljalo "spontan" protest in pozivanje k izvolitvi določene opcije. Meni se to zdi skrajno absurdno, da se nevladne organizacije na tak način vtikajo v volitve. Kljub vsemu bi morala biti distanca s strani NVO na proces kot so volitve, ne glede na opcijo, ki jo podpirajo. Navzkrižje interesov - financirane s strani vlade, ki jo podpirajo. Sicer na dogajanje spremljam z distance ampak to vsiljevanje nikomur ni podobno.;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

nurmaln ::

hormilo je izjavil:

Zakaj bi se?...na soocenjih (kamor ga upajo povabit) je suveren. Program zapisan v 33 tockah je must be done ze davno za Slovenijo. Ne ukvarja se s partizani in domobranci, ravno ne tako z LGBTR.

Preiskoval bo "velike ribe"?
Operacija "zadnji bankster"?
Zmanjšanje zaposlenih v pravosodju za 50% ampak sodni spori morajo biti pa pravnomočno rešeni v enem letu?
Takojšnja prepoved halal klanja?
50% subvencije za električna vozila?

Edino kar imaš prav je da ni strogo lev al desen. Pobira pač najbolj neumne populistične foskule z ene in druge skrajnosti političnega spektra.
Verjetno največji brezveznik ki se je do sedaj poizkusil v politiki (pa tukaj vključujem celo Levico - oni vsaj iskreno verjamejo v bedarije katere trosijo).
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Potem bi se še jaz s Teslo vozil:D

ZaphodBB ::

Tole je lahko zgolj futer za "ne-Mensa-material". Taki, kot so Trumpovi HillBillyi.
Slovenija bi sprejela migrante s Hrvaške in v zameno izplačala varčevalce LB ne glede na sukcesijo. What? Kje nastajajo takšni nesmiselni medijski konstrukti? In komu so lahko namenjene? OMFG!

To povezavo si ustvaril sam. Pamflet zgolj namiguje, da se je obe zadevi zmenila trenutna vlada v odstopu in to je greh, ki se jim očita.

Meni se nobena od teh treh stvari ne zdi nemogoča. Dvomim, pa da so povezane na način, kot ga ti omenjaš. Dokazov pa seveda nimam nobenih, ampak jih ne rabim, da na podlagi preteklih izkušenj tem zadevam pripišem neko stopnjo verjetnosti.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

MisterM ::

Vazelin je izjavil:

A se že začenja boj za proračunske EUR?:)) Namreč, nekaj nevladnih organizacij (ki so mimogrede financirane s strani vseh davkoplačevalcev) naj bi pripravljalo "spontan" protest in pozivanje k izvolitvi določene opcije. Meni se to zdi skrajno absurdno, da se nevladne organizacije na tak način vtikajo v volitve. Kljub vsemu bi morala biti distanca s strani NVO na proces kot so volitve, ne glede na opcijo, ki jo podpirajo. Navzkrižje interesov - financirane s strani vlade, ki jo podpirajo. Sicer na dogajanje spremljam z distance ampak to vsiljevanje nikomur ni podobno.;)

Protest bo proti sovražni politiki, ki jo v svoji predvolilni kampanji izvajata SDS ter SLS. Dosti imamo hujskanja s tako nizkotnimi slogani, ki nikakor ne pritečejo dostojanstvenemu človeku, bilokatere politične usmeritve.

nurmaln ::

Vazelin je izjavil:

Potem bi se še jaz s Teslo vozil:D

Ja sej, to je ta logika - dajmo subvencijo tistim, ki si lahko privoščijo najdražje avtomobile.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Invictus ::

Fučka se migrantom za Slovenijo. Oni hočejo v Nemčijo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Smrekar1 ::

Sarkozy je izjavil:

tole so najnovejša razmerja

X.1 28.05.18
SDS 24.2
LMS 18.1
SD 12.6
SMC 9
Nsi 8.8
DeSUS 8
Levica 7.1

Vir? Sprašujem, ker manjka še 12,2%. Se je kopica ljudi naenkrat odločila za koga bi volili ali je tole brez neodločenih in je preostanek v ostalih strankah?

hormilo je izjavil:

Kaj mislite o Listi Bojana Pozarja... http://www.listanovinarjabojanapozarja....
...meni deluje kot moderna sredinska stranka brez nekih levih in desnih ideologij.

http://www.listanovinarjabojanapozarja....

Seštej točki 18 in 26.

Imaš 2 možnosti: ali bi legaliziral ljudožerstvo ali gre za parodijo.

Drugače ne gre. Ne verjamem, da je lahko nekdo tako neumen, da bi tako neumnost zapisal v predvolilni "program".

zmaugy je izjavil:

Tole piše tam gor:

"Po navedbah hrvaške televizije Z1 migranti v Slovenijo prihajajo zaradi dogovora Cerarja in Plenkovića, Erjavec pa naj bi se s hrvaško zunanjo ministrico dogovoril celo za izplačilo deviznih vlog hrvaških varčevalcev "ne glede na sukcesijo." "

Tole je lahko zgolj futer za "ne-Mensa-material". Taki, kot so Trumpovi HillBillyi.
Slovenija bi sprejela migrante s Hrvaške in v zameno izplačala varčevalce LB ne glede na sukcesijo. What? Kje nastajajo takšni nesmiselni medijski konstrukti? In komu so lahko namenjene? OMFG!

Medijske objave alt-rightovcev je potrebno obravnavati enako kot objave RT, Sputniknews in podobno: če kakorkoli koristi njim je laž.
Občutljivost na laži 100%, specifičnost na laži >99% in še enostaven test je. Boljšega kot to skoraj ne moreš dobiti.

Nekako ne vidim smisla, da bi za vsako njihovo kozlarijo iskal druge vire in potrjevanje, ker itak ne bom prišel do česa boljšega kot do tega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smrekar1 ()

MisterM je izjavil:

Vazelin je izjavil:

Protest bo proti sovražni politiki, ki jo v svoji predvolilni kampanji izvajata SDS ter SLS. Dosti imamo hujskanja s tako nizkotnimi slogani, ki nikakor ne pritečejo dostojanstvenemu človeku, bilokatere politične usmeritve.

Ti pa si ekstra naiven:)) it's only the business v končni fazi saj se zavedajo, da bo pod drugačno vlado njihova pipica zaprta.;) Še NSI dodajo v svoj arzenal in pokrijejo vse politične nasprotnike:D. Bodo zamenjali ljudstvo, ki se ne strinja z njihovo agendo? Stranke na džambote lepijo tisto, kar folk hoče slišat. Naj si bo to 1000EUR penzije ali to, da ne bodo spustili nobenega migranta v državo (večina folka jih ne mara, čeprav še ni videla nobenega migranta na lastne oči (!!) - tako pač je, ti džamboti ne naredijo nobene razlike).

Gre se samo zato, kako se bodo delila proračunska sredstva. Vse ostalo je predstava za naivne:) Če bi bilo tem NVO, ki pripravljajo "spontan protest" resnično kaj mar za migrante bi protestirali takrat, ko se je postavljalo "tehnične ovire". Ampak takrat teh ni bilo nikjer slišati, ker je bil denar na računu.:) Do 3 dni pred volitvami nobenega nikjer. Hvala lepa za iskreno borbo za migrante... To so zame kruhoborci.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

Smrekar1 je izjavil:

Vir? Sprašujem, ker manjka še 12,2%. Se je kopica ljudi naenkrat odločila za koga bi volili ali je tole brez neodločenih in je preostanek v ostalih strankah?

Sarkozy je izjavil:

Vsota je točno 100%, torej je brez neodločenih.

Mislim, da bi bilo smotrneje citirati tole:

Najbrž je ista raziskava, tole je bilo v Večeru pred 4 dnevi. Neodločenih je več (v okviru statistične napake) kot imajo podpora prve štiri stranke skupaj. Glede na videno lahko rečemo samo to, da nizka udeležba koristi SDS, visoka ostalim. Volilna napoved s takimi podatki je v precejšnji meri loterija. Bomo videli kako se bo strašenje z Orbanom obneslo, potencial za mobilizacijo volilnega telesa z dvo- in tromestnim IQ je tam ogromen. Upajmo na najboljše.

Zgodovina sprememb…

ja
ampak če teh 41% ne gre volit
kar je povsem verjetno

je tista moja tabela prava :D

Volitve vedno odloči sredina.;)

Smrekar1 je izjavil:

Medijske objave alt-rightovcev je potrebno obravnavati enako kot objave RT, Sputniknews in podobno: če kakorkoli koristi njim je laž.
Občutljivost na laži 100%, specifičnost na laži >99% in še enostaven test je. Boljšega kot to skoraj ne moreš dobiti.

Nekako ne vidim smisla, da bi za vsako njihovo kozlarijo iskal druge vire in potrjevanje, ker itak ne bom prišel do česa boljšega kot do tega.

Nekaj me zanima... Torej smatraš, da so objave "alt"-right medijev laž.. A po drugi strani smatraš, da so objave levih in "nevtralnih" medijev povsem resnične?

Jaz na te novice gledam nekako takole : resnica je nekje vmes.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kingsix ()

Sarkozy je izjavil:

ja
ampak če teh 41% ne gre volit

In če gredo vsi ostali volit in je raziskava statistično točna. Vedi, da je statistično sipanje raziskave večje od standardne 3%, ker ni narejena na vzorcu 900 oseb kot piše, temveč na dobrih 500 osebah, nihajo lahko za vsaj 5 odstotnih točk v obe smeri.

Poleg tega v tistih tistih 41% ni samo "ne vem", temveč tudi "ne povem", t.j. tisti, ki bodo šli volit, vedo koga bodo volili, a tega nočejo razkriti. Kdo so te ne vem, znajo biti oboževalci PTTM, znajo biti tudi malikovalci Mesečnika in vse vmes.

Enostavno povedano, raziskave nam kažejo na prednost PTTM pri nizki udeležbi. To je to, vse ostalo je odprto.

ha
torej če velja današnja napoved
in se bo v parlament prebilo 7 velikih
in če nihče noče v koalicijo z JJ, le NSI
potem se po vsej verjetnosti ne bo spremenilo NIČ
in bomo dobili zelo podobno sestavo vlade kot 4 leta nazaj

to ima v mislih seveda tudi tistih 41%, ki so že obupali :))

kingsix je izjavil:

Nekaj me zanima... Torej smatraš, da so objave "alt"-right medijev laž.. A po drugi strani smatraš, da so objave levih in "nevtralnih" medijev povsem resnične?

Ne, tiste grem preverjati. Nikomur ne verjamem kar takoj, razen morda kadar njim to škodi. Recimo če bi Nova24 objavila kako SDS zavaja volivce bi jim verjel na besedo.

Jaz na te novice gledam nekako takole : resnica je nekje vmes.

Vir 1: Zemlja je okrogla
Vir 2: Zemlja je ploščata

Resnica je nekje vmes; zaključimo lahko, da je Zemlja tristrana bipiramida.

Zgodovina sprememb…

Mešaš hruške in jabolke.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kingsix ()

zmaugy ::

ZaphodBB je izjavil:

To povezavo si ustvaril sam. Pamflet zgolj namiguje, da se je obe zadevi zmenila trenutna vlada v odstopu in to je greh, ki se jim očita.

Meni se nobena od teh treh stvari ne zdi nemogoča. Dvomim, pa da so povezane na način, kot ga ti omenjaš. Dokazov pa seveda nimam nobenih, ampak jih ne rabim, da na podlagi preteklih izkušenj tem zadevam pripišem neko stopnjo verjetnosti.

Še enkrat, tole piše tam:

"Po navedbah hrvaške televizije Z1 migranti v Slovenijo prihajajo zaradi dogovora Cerarja in Plenkovića, Erjavec pa naj bi se s hrvaško zunanjo ministrico dogovoril celo za izplačilo deviznih vlog hrvaških varčevalcev "ne glede na sukcesijo." "

To povezavo je ustvaril avtor tega konstrukta in ga objavil. Dodati bi moral samo še izmišljotino tipa “trenutna vlada načrtuje podreti vse cerkve in postaviti džamijo v vsako vas”. Pa dodati še kaj o prepovedi čevapčičev in goveje juhe z rezanci, če bo izvoljen Cerar.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

kingsix je izjavil:

Mešaš hručke in jabolke.

Ne. Določene trditve alt-rightovcev so sfaljene točno toliko kot ploska Zemlja.

zmaugy je izjavil:

ZaphodBB je izjavil:

Še enkrat, tole piše tam:

To povezavo je ustvaril avtor tega konstrukta in ga objavil. Dodati bi moral samo še izmišljotino tipa “trenutna vlada načrtuje podreti vse cerkve in postaviti džamijo v vsako vas”. Pa dodati še kaj o prepovedi čevapčičev in goveje juhe z rezanci, če bo izvoljen Cerar.

Povezave ni, ti vidiš kar hočeš videti. Ja je clickbait, ja je napisano zavajujoče ampak povezava je pa še vedno nastala v tvoji glavi.

Morda si bil ti v devetdesetih res še v predspermijski obliki in ti je vojna na balkanu le članek na Wikipediji, zanimivo pa se ni takrat nobeden usajal zaradi veroizpovedi beguncev, tudi SKD ne. Sedaj ste nahujskani s takšnimi parolami, namesto da bi vas ljubi vodje prepričali, da vzamete raje v roke kakšno knjigo.

vostok_1 ::

Bo treba kaj bolj desnega volit tokrat. Zato pa teh SDS levičarjev definitivno ne bom.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

scipascapa ::

Čakam dan, ko bo DESUS ostal pred vrati parlamenta.

Daj si ti najprej poglej v slovar, kaj ksenofobija pomeni, preden začneš kazati s prstom na nekoga, ki naj bi jo širil. Od začetka migrantske krize je na območje EU vstopilo 5.280.000 iskalcev azila. Tukaj štejejo le tisti, ki so preživeli prevoz. Koliko od teh lahko Slovenija dejansko sprejme je stvar strokovnjakov, a glede na to, da imamo visok upad prebivalstva, nam teh 500, kolikor nam jih je predpisal EU, ne pomeni kaj dosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MisterM ()

nekikr ::

Ne laži in hitro popravi številko, ter se opraviči.
Bolje :)

Dobrih 5 milijonov kljub temu, da so jih povsod pričakale ograje, pardon, tehnične ovire, da so jim govorili, da jih bodo vračali, da so jim znižali socialno pomoč itd. Zdaj pa poglej z druge strani. Če bi jim rekel "Dobrodošli, pridite vsi!" in jim dal še lepo socialno pomoč, koliko bi jih bilo? Oz. boljše vprašanje, kaj bi počeli z Afriko in Bližnjim Vzhodom, ko bi bila čisto izpraznjena?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nekikr ()

scipascapa je izjavil:

haha
a ne veš kaj je reku Karl
600000 nas je :))

link_up ::

MisterM je izjavil:

Vazelin je izjavil:

kateri sovrazni politiki tocno? Mislis tisti, da bi otroci zopet imeli zastonj kosilo? Sicer pa seveda ni niti najmanj sovrazno na shodu vpiti o nicvrednosti nekaterih...to je pa ja informativno!
In and Out

Tisti sovražni politiki, ki bruha iz reklamnih panojev in sporočil SDS ter SLS. Pa kdo si ti, da boš lahko ljudem solil pamet o tem, kateri drugi ljudje so ničvredni?

Zgodovina sprememb…

ADIJOOO1 ::

MisterM je izjavil:

Tisti sovražni politiki, ki bruha iz reklamnih panojev in sporočil SDS ter SLS. Pa kdo si ti, da boš lahko ljudem solil pamet o tem, kateri drugi ljudje so ničvredni?

In kdo si ti, da boš pamet solil politikom kako oglašujejo svojo kampanijo ?

Morda sem se nerodno izrazil - gotovo je izkušnja 10 letnega otroka na izletu s starši dovolj realen podatek, da na tej osnovi dobiš sliko o tem, kakšne sanitarije ima narod v povprečju. Kar se tiče pa moje podpore protestu zoper sovražno politiko pa toliko: enostavno imam dovolj tega, da stranke, ki naj bi delovale v korist naroda, nabirajo glasove s takšnimi nizkotnimi lažmi.

Eliaz ::

MisterM je izjavil:

Morda sem se nerodno izrazil - gotovo je izkušnja 10 letnega otroka na izletu s starši dovolj realen podatek, da na tej osnovi dobiš sliko o tem, kakšne sanitarije ima narod v povprečju. Kar se tiče pa moje podpore protestu zoper sovražno politiko pa toliko: enostavno imam dovolj tega, da stranke, ki naj bi delovale v korist naroda, nabirajo glasove s takšnimi nizkotnimi lažmi.

Prepotoval in videl sem dovolj sveta, da lahko ocenim povprečnega predstavnika določene narodnosti

Kot tipičen levičar, obračaš in spreminjaš moje trditve. Rekel sem zgolj, da sem že kot osnovnošolec spoznal, kakšni so. Nikakor nisem rekel, da je moja osnovnošolska izkušnja z njimi edina, kakor si ti poenostavljeno povedal, da bi dokazal svoj prav.

In odganjanje takšnih nekulturnih narodov in verstev, kakršni so muslimani, je definitivno delovanje v korist LASTNEGA naroda.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Eliaz ()

scipascapa ::

Sarkozy je izjavil:

scipascapa je izjavil:

haha

in to je žalostno.

MisterM je izjavil:

Predvidevam, da boš protestiral tudi proti Levici?

Ali samo razkazuješ svojo krepost in z laganjem poskušaš zbobnat podporo za vaše bedasto manifestiranje?

Eliaz je izjavil:

Prepotoval in videl sem dovolj sveta, da lahko ocenim povprečnega predstavnika določene narodnosti

Ne, nisi. Nihče ni tako sposoben, niti ti ne.

Ne, nisi. Nihče ni tako sposoben, niti ti ne.

Razen tebe kajne? Ti apripori veš, kdo je dober in kdo ne. Sploh ne rabiš videt sanitarij, ti kar nahaluciniraš.

Cervantes ::

scipascapa je izjavil:

Sarkozy je izjavil:

scipascapa je izjavil:

haha

in to je žalostno.

Ne sekiraj se.
Saj bomo ščasoma vsi pomrli.
Mogoče tudi ti.

ZaphodBB je izjavil:

Predvidevam, da boš protestiral tudi proti Levici?

Vsekakor, če bodo začeli objavljati maloumne, ksenofobne in sovražne oglase. Ne vidim pa tega v teh treh objavah, ki si jih navedel.

Izbris Eliazovega zapisa pa sem predlagal pomotoma, saj browsam na starem in majhnem telefonu.

Zgodovina sprememb…

Krasno, torej ljudi sodiš tudi po tem, kateri telefon uporabljajo?

Mene nič ne moti, da imajo levi protest ta teden. Zaradi tega bom še lažje obkrožil na volilnem listku.

Eliaz ::

MisterM je izjavil:

Krasno, torej ljudi sodiš tudi po tem, kateri telefon uporabljajo?

Levičarji bodo načeloma delovali za socialo in enako blaginjo vseh v smislu, da mora nek podjetnik, ki se trudi in ustvarja delovna mesta, imeti enako plačo kakor navaden delavec (prav je edino, če je enakost določena znotraj enakega razreda dela npr vsi delavci za trakom dobijo enako, če je delo enako težko)

Načeloma bodo levičarji bolj nekompetentni in bodo sodili v nižje razrede dela in zato hočejo vzeti bogastvo podjetnikom, ki delajo po 16 ur...

da ima majhen telefon je jasen dokaz, da sodi v manj premožen razred in se za svoje blagostanje ne bo trudil in delal in zato zgolj trobil, kako je kapitalizem nefer ipd

To, da spada med manj premožene sploh ni problematično, problematično je njegovo zaključevanje stvari (največkrat so takšne osebe zelo lene in nedelavne in si zato niti ne zaslužijo več premoženja). Seveda pa bi kljub nedelu radi imeli enako kot nek podjetnik, ki gara 16 ur na dan... za takšne ljudi je leva politika idealna

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Eliaz ()

Machete ::

scipascapa je izjavil:

Sarkozy je izjavil:

scipascapa je izjavil:

haha

in to je žalostno.

Rekel je natačno ŠETSTO tisoč. Nemarnež, niti toliko ni kulturen, da ne bi maličil slovenščine.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

freezby ::

Za vse neodločene: Večerov kviz
Finance ga tudi imajo, a je za paywallom. Še kakšen drug portal? Na RTV-ju ga pogrešam.

Za vse prestrašene, preselte se k nam na deželo, da boste tu migranti.

freezby je izjavil:

Finance ga tudi imajo, a je za paywallom. Še kakšen drug portal? Na RTV-ju ga pogrešam.

:)):)) sem izpolnil

Vaša stranka je: Stranka Alenke Bratušek
:))

Eliaz je izjavil:

Levičarji bodo načeloma delovali za socialo in enako blaginjo vseh v smislu, da mora nek podjetnik, ki se trudi in ustvarja delovna mesta, imeti enako plačo kakor navaden delavec (prav je edino, če je enakost določena znotraj enakega razreda dela npr vsi delavci za trakom dobijo enako, če je delo enako težko)

Ni res. Razen tega, da se leva opcija zavzema za socialo in blaginjo vseh, je tvoj ostali sestavek nesmiseln.

Eliaz je izjavil:

da ima majhen telefon je jasen dokaz, da sodi v manj premožen razred in se za svoje blagostanje ne bo trudil in delal in zato zgolj trobil, kako je kapitalizem nefer ipd

To pomeni le, da za nekoga nov telefon pač ni prioriteta. Osebno vlagam raje v nepremičnine in hobije kot v te gadžete.

Eliaz je izjavil:

To, da spada med manj premožene sploh ni problematično, problematično je njegovo zaključevanje stvari (največkrat so takšne osebe zelo lene in nedelavne in si zato niti ne zaslužijo več premoženja). Seveda pa bi kljub nedelu radi imeli enako kot nek podjetnik, ki gara 16 ur na dan... za takšne ljudi je leva politika idealna

Vsak delovni človek si zasluži plačilo, s katerim bo nad pragom revščine.

Mavrik ::

Sodelujoče opozarjam da rasističnih, ksenofobnih in osebnih napadov ne toleriramo. Sem pobenal par ljudi ki se jim ne zdi vredno komunicirati na nivoju.

Vse, ki mislite prdniti v pritožbe opozarjam da si naj preberejo 1. IN 2. člen pravil. Večkrat.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

freezby je izjavil:

Sem našel še en kviz https://siol.net/novice/volitve-2018/je... samo je 117 vprašanj.

Ga grem rešit.
««
24 / 121
»»