Forum » Mobilne tehnologije » Pisala za telefon oz. telefoni s pisali.
Pisala za telefon oz. telefoni s pisali.
Netrunner ::
Kaj galaxy note je edini telefon ki ima integrirano pisalo?
Na starem telefonu sem imel eno bradavičko ki je služila kot tipka in je imela senzor da sem lahko s prstom enostavno premikal kurzor po besedilu brez se dotaknit zaslona. Zakaj tega nima več noben telefon nevem ker je bilo zelo praktično. Kakorkoli ... prsti mi marsikdaj povzročajo težave pri popravljanju teksta ipd. zato sem razmišljal o telefonu s pisalom.
Ima kdo izkušnje kako se kaj obnese in zakaj je vse uporabno. Kar sem gledal na YT so kazali samo neke brezvezne pobarvanke in rezanje slik. Malo sem sicer testiral v eni trgovini in je občutek pisanja po zaslonu čuden in ne ravno praktičen vendar sklepam da se privadiš ? .. :)
Tisti galaxy note je malo precenjen za moje pojme vendar kupovat ločeno pisalo nima smisla ker bi ga izgubil že prvi dan.
Kako mnenje?
Na starem telefonu sem imel eno bradavičko ki je služila kot tipka in je imela senzor da sem lahko s prstom enostavno premikal kurzor po besedilu brez se dotaknit zaslona. Zakaj tega nima več noben telefon nevem ker je bilo zelo praktično. Kakorkoli ... prsti mi marsikdaj povzročajo težave pri popravljanju teksta ipd. zato sem razmišljal o telefonu s pisalom.
Ima kdo izkušnje kako se kaj obnese in zakaj je vse uporabno. Kar sem gledal na YT so kazali samo neke brezvezne pobarvanke in rezanje slik. Malo sem sicer testiral v eni trgovini in je občutek pisanja po zaslonu čuden in ne ravno praktičen vendar sklepam da se privadiš ? .. :)
Tisti galaxy note je malo precenjen za moje pojme vendar kupovat ločeno pisalo nima smisla ker bi ga izgubil že prvi dan.
Kako mnenje?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
Mavrik ::
Za pisanje po zaslonu pisalo ni praktično ker prepoznava ni hitrejša in zanesljiveljša od tipkovnice.
Pa še opozorilo: Note telefoni imajo poseben touchscreen da je pisalo natančno. Če boš za drug telefon kupil pisalo bo natančnost grozna (in posledično pisalo ne bo uporabno), ker pač nimajo ustreznega senzorja za prepoznavanje pisal in so skalibrirani na debele prste.
Pa še opozorilo: Note telefoni imajo poseben touchscreen da je pisalo natančno. Če boš za drug telefon kupil pisalo bo natančnost grozna (in posledično pisalo ne bo uporabno), ker pač nimajo ustreznega senzorja za prepoznavanje pisal in so skalibrirani na debele prste.
The truth is rarely pure and never simple.
klinker ::
Moja precej uporablja pisalo na Note in pravi da bi zdaj tezko sla nazaj na telefon, ki pisala nima.
Pa kaj obstaja kakšna alternative samsungu ? Ločeno pisala vsekakor ne bi kupoval saj če ni del telefona je isto kot da ga nima. Drugače pa verjamem da je praktično ko se navadiš.
@klinker => kaj uporablja tudi za prostoročno pisanje? Ko sem malo testiral je bila moja pisava grozna :) in sem komaj spravil dve besedi v eno vrstico.
@klinker => kaj uporablja tudi za prostoročno pisanje? Ko sem malo testiral je bila moja pisava grozna :) in sem komaj spravil dve besedi v eno vrstico.
tryhard ::
https://www.kickstarter.com/projects/gr...
Na sodobnejših in dražjih napravah že gre kar v redu.
Za pisanje po zaslonu pisalo ni praktično ker prepoznava ni hitrejša in zanesljiveljša od tipkovnice.
Na sodobnejših in dražjih napravah že gre kar v redu.
klinker ::
Pa kaj obstaja kakšna alternative samsungu ? Ločeno pisala vsekakor ne bi kupoval saj če ni del telefona je isto kot da ga nima. Drugače pa verjamem da je praktično ko se navadiš.
Tudi za to. Kar sem jst sprobal je isto, kot bi na papir pisal. Se drsenje po zaslonu daje filing kot bi po papirju pisal, ceprav ni enako ze zaradi tega ker pises po telefonu in se je treba navadit. Na kaki 10" tablici, ki je vecja bi blo kr precej lazje.
Barbarpapa2 ::
Pozdrav
Sam sem kupil Note prve generacije ravno zaradi pisala in sem bil zelo zadovoljen. Iz istega razloga sem šel pred par leti na Note 4 in ga trenutno ne bi zamenjal za telefon brez pisala. Razlog je v moji dokajšnji nerodnosti, s pisalom dosti lažje pišem (no, "tipkam") kot brez. Pa tudi naskiciram kaj včasih, kar bi bilo brez pisala mnogo težje...
LP
Jože
Sam sem kupil Note prve generacije ravno zaradi pisala in sem bil zelo zadovoljen. Iz istega razloga sem šel pred par leti na Note 4 in ga trenutno ne bi zamenjal za telefon brez pisala. Razlog je v moji dokajšnji nerodnosti, s pisalom dosti lažje pišem (no, "tipkam") kot brez. Pa tudi naskiciram kaj včasih, kar bi bilo brez pisala mnogo težje...
LP
Jože
Tudi za to. Kar sem jst sprobal je isto, kot bi na papir pisal.
Pa po kakšnih papirjih ti pišeš :) ? Niti malo ni podobno, saj kot da bi pisal po steklu in nobenega trenja nimaš kot pri papirju?!
No vsaj meni ni šlo :) V majhno beležko brez težav kaj zapišem, v oni galaxy note pa ne. Verjetno je za se navadit.
drekodovce ::
težko uporabit google?
https://www.google.si/search?q=phones+w.....69i57j0l5.3078j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8
https://www.google.si/search?q=phones+w.....69i57j0l5.3078j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Ne ni težko vendar je treba poskrbeti da forum živi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Galaxy Note 3 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 24868 (17287) | camper66 |
» | Bo ročno pisanje izumrlo? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18594 (15006) | Jerry000 |
» | HTC je predstavil One Max (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 23793 (20234) | PrimozR |
» | Microsoft razprodaja še Surface Pro (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 51209 (46219) | HunterMan |
» | Kater mobitel vzet med Samsungi (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 9927 (8169) | addy93 |