» »

Kater mobitel vzet med Samsungi

Kater mobitel vzet med Samsungi

«
1
2

Jerry000 ::

Vem da so že nekatere teme na forumu, sem tudi prebral temo za vsak mobi posebej na forumu, a me vseeno zanimajo vaša mnenja. Torej imam paket Dzabest 19€ na mesec. Ker pa že 4 leta nisem kupil novega mobija (pred 2 leti sem dobil od frenda HTC Tattoo ampak brez vezave) bi rad kupil novega. Odločam se med temi:

- Galaxy S2
- Galaxy S3
- Note

Kar se mene tiče je tko, S2 se bojim da bo čez 1-2leti zastarel in nebodo izdajali popravkov (lahko da se motim, zato pišem da mi svetujete) oziroma novih verzij androida. S3...zaenkrat me moti cena ker je 23€/mesec dodatka nekako preveč (mogoče...ampak res mogoče če me preseneti še dam...ampak res mogoče). Note...je pa velikost ki mi je nekako...ne predstavljam si njegove uporabe za vsak dan. Sploh si ne predstavljam za klicanje. Zdi se mi da je bolj neudobno klicat z njim ko držiš celo "tablico" na ušesu. Ampak kolikor berem so se ga vsi navadili. Skrbi me tudi nošenje v hlačih sploh poleti ko nimam nekih velikih žepu.

Nekako se bolj vrtim med S2 in Note in med tema me Note nekako bolj pritegne, a zaradi velikosti in uporabe (vem da za splet itd je super zadeva, mislim splošno tudi glede nošenja in klicarjenja) me po drugi strani S2 bolj pritegne (pa še cena se mu je znižala na 15€/mesec).

Zanimajo me vaša mnenja, slabosti in prednosti glede teh modelov

Ted ::

Počakaj še kak mesec ko boš S2 dobil za 250 EUR - že zdaj se prodajajo za 300. Rabljeni seveda.
Mah...

Jerry000 ::

Rableni ne pridejo v poštev. Samo novi, ker mam slabe izkušnje z rabljenimi zadevami:)

addy93 ::

Če se že odločaš za nakup novega aparata ti svetujem, da vzameš Galaxy s3. Sem lastnik Samsung Galaxay Note in je kar nekaj stvari, ki me motijo pri njem. Note še zmer nima ICS update, nima Gorilla glassa pač pa neko novo zadevo od Samsunga, ki ni nikakor tako dobra kot gorilla glass, S pen zamik cca. 5mm, pixel blending pri predvajanju crnih vsebin, pinch in se pojavijo sivi kvadratki. Note kot tak je izvrstna naprava, vendar bi se raje odločil za Galaxy S3. Zakaj? Android 4.0, Gorilla glass 2, boljši widgeti,boljši theme, 3d tema, pa še imel boš aktualno zadevo, če ti to kaj pomeni... Vse je stvar okusa. Pa Note je precej omejen kar se tiče widgetov.

My choice S3.

Good luck.

Jerry000 ::

Note je omejen? To pa nisem vedel. Poleg tega zdi se mi da ima note 4.0 nadgradnjo...S2 jo je dobil. S2 ima gorilla glass? Kar me še zanima pri note S pen...v mobitelu sem prijel pravo zadevo v roke in S pen. Ko sem pisal po njem mi je bilo ok, ko sem pa pen odmaknil kakih 1cm od mobija je zadeva še vedno pisala. Je to normalno? ker naprimer nisem mogel narediti "i" z pikico. Poleg tega te teme mi niso neka prioriteta. Torej mi tudi S2 ne priporočate? Bil je ocenjen za naj telefon...sam nevem, kot sem napisal me je strah da nebo po 1letu outdated. Mislite da bo cena S3 kmalu padla? Če pride kmalu cena za S3 19€/mesec dodatka ga vzamem takoj:)

addy93 ::

Ne, Note ni omejen vendar na nadgradnjo na 4.0 v Sloveniji čakamo že pffff. Dolgo. V Nemčiji so ga dobili že marca. Mi pa še zmer čakamo na to posodobitev. S2 bi moral imeti gorilla glass saj ga ima že s1. Mojemu bratu je padel telefon (galaxy s1) po klancu navzdol in drsel kakšne 3m po ekranu in ni staknil nikakršne praske. S pen je za moje pojme ena boljših inovacij. Kar se pa tiče pikice na "i" je pa takole. Pri noteu imaš na voljo 4 vrste "pisal". Eni so močnejši od drugih in imajo tudi različne funkcije. Ce vzameš prvo pisalo, pri njemu imaš zmerno linijo. Drugo pisalo je čopič in tukaj pride do izraza S PEN, namreč S pen ima pressure sensitive tip in če rahlo pritiskaš na zaslon bo črta bleda, tenka. Če pa na zaslon pritisneš malce bolj močno bo barva močnejša in tudi črta bo debelejša. Za ta galaxy note pri mobitelu pa ne vem. Se spomniš v katerem programu si pisal oz. risal? Kakorkoli že moj Note dela samo ob stiku s podlago. Za ta zamik pisala je pa bilo rečeno da bodo poskrbeli z ICS updateom. Kar se pa tiče s2 pa lahko rečemo da je "bil" naj telefon. :-)

Jaz bi izbral s3 zato, ker ga boš po dveh letih še lahko nekako prodal, kar pa resnično dvomim za S2. Če se ti pa ne mudi s izbiro telefona ti pa svetujem, da počakaš na "online review" kjer bo folk, ki se bolj spozna na hardware in software zadevščine predstavil težave. Govori se, da je vgraditev 4 jedrnih procesorjev v telefone prenagla odločitev proizvajalcev telefonov, zaradi aplikacij in samih potreb uporabnikov. Jaz osebno dvomim, da mi naravni smrtniki nucamo 4 jedrnike v telefonu. Še dvojedrnega ne nucam do konca. Note kot tak je pa odličen za urejanje wordovih dokumentov, gledanje filmov z PODNAPISI :-) in surfanje po netu.

Dobro izberi.

Jerry000 ::

No ja za filme z podnapisi, podnapise tko nikol ne nalagam, mi gre angleščina dovolj dobro:P. Glede pisala, se mi zdi da sem probal v vgrajenem programu - beležka ki ga ima note nameščenega. Če teb dela pisalo samo z dotikom pol ok:). Si ti zadovoljen z note? Veliko hodiš naokoli in ha po žepih prenašaš?
Ampak da je gorilla glas tako dobra zadeva da ni staknil praske ko je mobi drsel...svaka čast:D, pol je res to kvaliteta. Ker me ravno skrbi kako bo ko ga bi mel po žepih z ključi (naprimer) da se nebi zaslon uničil.
S3 sem ravno danes šel pogledat na mobitel. Je kar dober, malenkost večji od S2 ampak ni neke velike razlike. Je pa pomoje res da mu cena še kako leto nebo padla dol (naprimer za 19€/mesec dodatka).
Note če bi kupil bi vrgel netbooka proč ker ga enostavno nebi rabil ko bi šel na pot. Z S2/S3...pa nekako mislim da je boljše da imam še netbook sabo:).

addy93 ::

Kot rečeno, meni pisalo v tem vgrajenem progamu "S memo" deluje brezhibno, če izvzamemo ta nekaj milimetrski zamik. Hmm. kar se pa tiče vsesplošne uporabnosti je pa dober telefon. Ne bom reku, da je brezhiben, vendar dober, meni odgovarja. Velikost te moti dokler ga ne kupiš in začneš uporabljati. Ko pa padeš not pa spoznaš da so drugi telefoni majhni in da ni tvoj velik. Ce si suhe postave in nosiš ful oprijete stvari bi znal imeti težave..., če si malce močnejše postave ali pa če nosiš baggy hlače pa nebi smel imeti težav. Tudi za to imaš video na youtubeu :-) Precej dobro se ga da uporabiti pri puncah. :-D "dafuq, kako maš lahko tako veliko stvar", odgovoriš: pri men je vse "veliiko" :-D No ja, šalo na stran. Saj Note ima neko vrsto zaščite za praske, vendar to ni gorilla glass in se ne more primerjati. Tudi za to težavo obstaja rešitev, vendar stane nekih 10€ (screen guard). Dost uporabna zadeva ampak še zmeraj ni 100% zaščiten ekran. Gorilla glass je ena izmed najboljših stvari kar se tiče novodobnih telefonov. Saj če hočeš opraskat GG ti rata, vendar se moraš potruditi. Tuki imaš par linkov:

Jerry000 ::

Zanimivo res, js sm mislu da so to fake, ker sem gledu k je en z gillete poprasku pa ni blo nč:D. Zgleda d je res:P. Drugače pa ja, sem bolj suh, ampak ne nosm nekih super oprijetih, nosim normalne hlače. Res pa je da v zadnji žep gre pomoje lepo, problem je spredaj. Škoda res da nima note gorilla glass. Pa se ti že kaj poznajo praske? Je vseeno kvaliteten zaslon?


Če ma kdo še kakšno mnenje naj prosim pove, bi rad čimveč mnenj:)

Lonsarg ::

S3 je MOČNO manjši od Note, z tem da je razlika v ekranu samo 4.8 proti 5.3! To je dosežek, ki je sam po sebi zadosti razloga za nakup po mojem mnenju. Poleg tega če kupuješ nove zadeve razlike v ceni S2,S3,Note niso kaj velike, torej spet razlog za S3, ker je najnovejši.

Tilen ::

Kater mobitel vzet med Samsungi


Samsung Omnia W
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Jerry000 ::

Aja pa Note ma gorilla glass:):
http://www.corninggorillaglass.com/prod...

Ja cene so kr razlika...naprimer če gledaš za doplačilo k dzabestu (osnovni 19eu/mesec)

-Note = +19€/mesec
-S2 = 15€/mesec
-S3 = 23€/mesec

Tko da se kr pozna...gre se pa za 2 leti vezave tko da je kr za razmislt, vsaj men:). Upam samo da bo cena padla za S3...pol kupim:). Sem pa vidu da ma note res lepo razmerje zaslona...S2/S3 mata čudno razmerje...zlo podolgovata zadeva, medtem ko note je ql. Ampak ja zato je note + k je tok velik. Mi je pa tut pen všeč. Pomoje bom še malo počakal da vidim glede cen če se bodo spustile. So se za S2 hitro cene spustile? Je bil na začetku tudi S2 23€/mesec pri mobitelu? Se ne spomnim

Lonsarg ::

Če me spomin ne vara, je bil S2 19€/mesec ob izzidu, nisem vedel da nižajo cene pri Mobitelu.

Podolgovat zaslon pomeni več spletne strani po širini gor. Nota je kvadrat praktično, lahko da ti je všeč, je pa veliko bolj praktično met podolgovate zadeve. Če je zate džabest edina možnost mi deluje Note kot zelo finančno primerna izbira iz tvojega vidika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

addy93 ::

Se opravičujem. Res je Note naveden med napravami z Gorilla glass, vendar me zanima kako je z razlikami med Gorilla glasses. Čudi me, da mi je ratalo opraskati mojega Notea, medtem, ko je bratov S1 preživel marsikaj brez praske...

LP

Jerry000 ::

Mogoče se razlikujejo ja, če ti je uspelo opraskati pol al svaka čast tebi al pa ni ta gorilla glass toliko dober:P.
Sem pa med ogledi videl še en telefon...Galaxy Nexus. Kaj menite o njem? Baje je boljša izbira kot S2 (S3 je pomoje tko boljši kot Nex) ker je mobitel od googla in dobivaš hitreje popravke in telefon ne bo outdated z androidom. ma pa isti procesor kot S2 se mi zdi.

Glede zaslona...nekako sem vajen gledati strani v širini...nevem zakaj.

denabiker ::

Moja punca je nabavila Note, no ko sem prvič imel Note v rokah sem mislil, super vse, samo to ni za sabo non stop nosit. No, to je samo prvi občutek, telefona se zelo hitro navadiš oz. se razvadiš na velikostjo zaslona, ker si bistveno olajšaš pri surfanju po netu, branju raznih pdf-ov, gledanju slik, filmov, navigacija (sploh za v hribe, ko gledam karte uff zakon),...meni je zelo všeč. Imaš ga lahko komot spredaj v žepu. je pa res, da ne nosim oprijetih hlač:D

damjan1980 ::

ce ti gledas na zadevo iz vidika kaj bo imelo podporo cez 3,4 leta, pol pozabi na vse skupaj. ker podporo dobivajo 1 leto, potem pa je ze vprasljivo. S2 bodo po ICS opustili, to sem glede na predhodnje izkusnje preprican. Torej bo vsak cas outdated. Ce gledas iz tega vidika, potem je S3 edina opcija.
Ampak lepota androida je ravno to, da obstaja miljon custom romov, ki pa so vedno v aktualni razlicici.

Sam imam nexusa, ampak tudi njega ne bodo vec podpirali v neskoncnost. Prednost je da dobis posodobitve takoj ko so na voljo, ne pomeni pa da bo to trajalo v neskoncno

Jerry000 ::

damjan1980 je izjavil:

ce ti gledas na zadevo iz vidika kaj bo imelo podporo cez 3,4 leta, pol pozabi na vse skupaj. ker podporo dobivajo 1 leto, potem pa je ze vprasljivo. S2 bodo po ICS opustili, to sem glede na predhodnje izkusnje preprican. Torej bo vsak cas outdated. Ce gledas iz tega vidika, potem je S3 edina opcija.
Ampak lepota androida je ravno to, da obstaja miljon custom romov, ki pa so vedno v aktualni razlicici.

Sam imam nexusa, ampak tudi njega ne bodo vec podpirali v neskoncnost. Prednost je da dobis posodobitve takoj ko so na voljo, ne pomeni pa da bo to trajalo v neskoncno



Maš prau ja:)

Moonpie ::

Lonsarg je izjavil:

Če me spomin ne vara, je bil S2 19€/mesec ob izzidu, nisem vedel da nižajo cene pri Mobitelu.

Podolgovat zaslon pomeni več spletne strani po širini gor. Nota je kvadrat praktično, lahko da ti je všeč, je pa veliko bolj praktično met podolgovate zadeve. Če je zate džabest edina možnost mi deluje Note kot zelo finančno primerna izbira iz tvojega vidika.



Kako prosim? Kvadrat? Slabo gledaš!

Marat ::

vzemi Nexus

damjan1980 ::

nexus je fajn, ker je brez vse navlake od proizvajalcev, se pravi cisti android, ki je z 4.x verzijo postal cudovit. prednost je da dobis vse updejte takoj, slabost da si vcasih za kaki kos navlake prikrajsan, ki je celo uporaben :)je pa kar poceni....novi za 355€

denabiker ::

damjan1980 je izjavil:

nexus je fajn, ker je brez vse navlake od proizvajalcev, se pravi cisti android, ki je z 4.x verzijo postal cudovit. prednost je da dobis vse updejte takoj, slabost da si vcasih za kaki kos navlake prikrajsan, ki je celo uporaben :)je pa kar poceni....novi za 355€


še ceneje sta kolega dobila, samo ne v Sloveniji:D pri nas se rabljeni dražje prodajajo:))

Jerry000 ::

sam rabljenih nebi rad kupoval. Nikoli neveš kaj je narobe z rabljenim. Mam slabe izkušnje z tem in ne zaupam

maline ::

S2 odpade, ker bo že zaastarel. Note je prevelik, če hočeš tablico, je najbolje da kupiš tablico. Tako da glede na to, da imaš na izbiro samo še S3, je to pomojem edina izbira.

bdoxx ::

zakaj pa bi bil s2 zastarel? zakaj je note prevelik?

damjan1980 ::

@denabiker jaz sem mojega vzel v avstriji pri electronics4you, sicer pa tudi zastonj v slo posilja za isto ceno. res je...pri nas so rabljeni drazji :)

@maticoko poznava razliko med "bo zastarel" in "je zastarel"? Zakaj je note prevelik? hmmm...zakaj drava tece gor in ne dol?

bdoxx ::

novembra bota tako in tako oba ''zastarela'' (pri takem razmišljanju), ker bojo navoljo že novi foni z JB :)
Če je note prevelik oz ni, pa je stvar okusa... :), men je postal premajhen :)

denabiker ::

maline je izjavil:

S2 odpade, ker bo že zaastarel.


res ne razumem tega razmišljanja, pri tem HW??? Kaj pa ostali so potem takem vsi zanič???? Mislim večino, ki ima precej slabši HW.

Zastareli bodo itak vsi, tudi mi:)) razvoj gre pač naprej....in super da je tako

Jerry000 ::

Ampak če JB pride ven pomoje S2 ali pa tudi note sploh mogoče nebosta dobila nadgradnje...Je pa res da mi ni jasna ta posodobitev ravno...a ni tko da lahko android nadgradiš na kerkol telefon (ok sistemske zahteve že sam pri dvojnem procesorju neb smel bit problema)?

maline ::

Jah nwem.. če se odločaš o nakupu novega telefona in izbiraš med S2 in S3? Itak da bi izbral S3, ker bodo na njem na polno delali. S2 bodo pa počasi opuščali. Čisto logično. Meni se pa pač zdi Note za mobilni telefon prevelik. Za tablico uporabljam Ipada. ;)

Lonsarg ::

Maš ljudi, ki jim je vseeno, če ne dobijo po 4.0 upgrejda več in imaš ljudi, ki jim je važno da dobijo, ampak grejo custom ROM naložit pa so srečni. Pol maš pa še tretjo skupino ljudi, ki hoče uradni updajt, ti pa nastradajo ja:)

Tak da če ne spadaš v 3. skupino, potem je edina razlika med S2 in S3 velikost zaslona, ostale stvari niso opazne.

gendale ::

>Tak da če ne spadaš v 3. skupino, potem je edina razlika med S2 in S3 velikost zaslona, ostale stvari niso opazne.
in rgb led na s3
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Lonsarg ::

rgb LED, ker ne vem o čem točno govoriš, je očitno neopazno. Če si mislil z tem večjo resolucijo na S3, sory, večina ljudi ne bo tega nikoli opazila, če jih postaviš pred test.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

gendale ::

govorim o barvni ledici ki utripa za smse/neodgovorjene klice/..
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

kmetek ::

mobitel? nehajte pisati mobitel....a ostali potem kateri simobil vzeti? kateri tušmobil vzeti?

Lonsarg ::

O.. pardon:) Nisem vedel da ima, to je fajn stvar, pogrešam na trenutnem mobitelu ja..

@kmetek, mobitel z malo začetnico vsi vemo kaj pomeni...

Aja drgač tuš je dobil S3, stal bo pa tudi do 100€ več kot S2, podobno kot drugje.

Pa Jerry000, ugibam, da boš tudi petko vzel, če tak mobitel kupuješ, za 1GB prenosa. In glede na to, da gledaš tudi na denar, ko kupuješ razmisli o tem, da dobiš S3:
- pri Tušmobilu za 941€ v dveh letih(mingl12+opcija23+1€ telefon), oziroma za 977EUR v dveh letih, če hočeš v enkratnem plačati(mingl17+telefon569EUR)
- pri Simobilu 1170€ v dveh letih, če hočeš obročno(orto v nulo+opcija Mega+telefon90€), oziroma 948, če mobitel plačaš v enem obroku(orto v nulo+540e telefon)
- pri Mobitelu pa 1128€(Džabest+petka+najnaj23) oziroma 1075€, če se plača za Mobitel 499€.

Z drugimi besedami za isti keš kot pri Mobitelu dobiš S2, dobiš pri Tušu(in celo Simobilu, če plačaš aparat, na obroke je pa Simobil še dražji kot Mobitel...) že S3, oziroma Dobiš Note, pa še prišparaš zraven.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

denabiker ::

Lonsarg je izjavil:

O.. pardon:) Nisem vedel da ima, to je fajn stvar, pogrešam na trenutnem mobitelu ja..


imaš tudi aplikacije, kjer ti recimo animira na zaslonu npr. piko, ikono sms, ikono za klic, imaš precej nastavitev kakor ti pač paše

Jerry000 ::

kmetek je izjavil:

mobitel? nehajte pisati mobitel....a ostali potem kateri simobil vzeti? kateri tušmobil vzeti?



Kaj pa nej bo? Mobitel je mobilni telefon. Saj ne govorimo o simobilu, tušmobilu ampak o mobitelih



Lonsarg je izjavil:

O.. pardon:) Nisem vedel da ima, to je fajn stvar, pogrešam na trenutnem mobitelu ja..

@kmetek, mobitel z malo začetnico vsi vemo kaj pomeni...

Aja drgač tuš je dobil S3, stal bo pa tudi do 100€ več kot S2, podobno kot drugje.

Pa Jerry000, ugibam, da boš tudi petko vzel, če tak mobitel kupuješ, za 1GB prenosa. In glede na to, da gledaš tudi na denar, ko kupuješ razmisli o tem, da dobiš S3:
- pri Tušmobilu za 941€ v dveh letih(mingl12+opcija23+1€ telefon), oziroma za 977EUR v dveh letih, če hočeš v enkratnem plačati(mingl17+telefon569EUR)
- pri Simobilu 1170€ v dveh letih, če hočeš obročno(orto v nulo+opcija Mega+telefon90€), oziroma 948, če mobitel plačaš v enem obroku(orto v nulo+540e telefon)
- pri Mobitelu pa 1128€(Džabest+petka+najnaj23) oziroma 1075€, če se plača za Mobitel 499€.

Z drugimi besedami za isti keš kot pri Mobitelu dobiš S2, dobiš pri Tušu(in celo Simobilu, če plačaš aparat, na obroke je pa Simobil še dražji kot Mobitel...) že S3, oziroma Dobiš Note, pa še prišparaš zraven.


:o kje si ti dobil tok veliko cifro :o? Pri Mobitelu če vzamem me pride 23/mesec z dodatkom (S3) kar znaša v dveh letih 23*24=552EUR. Telefon v redni prodaji je pa 699EUR ali v splošni akciji = 499EUR. Tko da čist ok če gledaš na redno prodajo. Ti si računal z dzabestom vred (19+23)*24...ampak dzabest že tko skos plačujem tko da se to ne upošteva zraven...logično:)

In ne petke nebom vzel ker nimam kaj nucat. Itq bi prišlo prav 1GB...ampak imamo danes že povsod WiFi tko da ni problem:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jerry000 ()

Lonsarg ::

Edini relavanten znesek je naročnina+mobitel, celotni stroški dveh let, ne vem kdo še računa posebaj pri vsej tej zmedi. In ja, če ti je 100MB zadosti, potem v bistvu res ni nič narobe z džabest.

Sam mal si morm še bolj glavo razbit do večjih krvavitev, ker mi 100MB na takih mobitelih ni razsodna odločitev posameznika, point takega telefona je ravno internet brez potrebe po WiFi-ju, tam kjer je WiFi imaš itak že računalnik v 90%.
Poleg tega pa tudi če ga nimaš, sem recimo danes na kavi porabil 70MB za nekaj minut youtuba, pa res misliš, da bom preden prižgen youtube se spomnil, aha samo počakal da do natakarce skočim, da mi pove WiFi geslo...
WiFi niti zdaleč ni povsod, razen če mobitel uporabljaš samo doma in v službi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Jerry000 ::

Glej itq bi bil vesel...več kot vesel za 1gb...ampak za to nebom še dodatno plačeval...naj se grejo solit s tem. Tok pa spet nebom deval. Ampak potemtakem kot ti gledaš ne potrebuješ sploh android telefona...itq tam kjer je 90%neta maš računalnik. 3g bol malo uporabljam, restavracije, plesne šole, fax, šole, druge ustanove majo use wifi...in ne vrjamem da vedno PC vlačiš seboj. Doma mam wifi...nvem zakaj bi bil doma povezan na 3g če pa sem lahko zastonj na wifi. Ti dam pa prau...smo v dobi pametnih mobilnikov ki potrebujejo internet...sam kurc k je sam 100mb. Pa še to so na mobitelu rekli da ta petka nebo veljala skos...je sam do augusta (če se ne motim). Tko da men je ful mal 100mb...ampak se da preživet, si pač več na wifi pa manj na 3g. Ko si pa kje zunaj brez wifi pa ne gledaš filmčku ampak sem in tja napišeš kaj na forum naprimer ali FB in to je to...zarad tega neboš pokuril 100mb

RejZoR ::

To je itaq zgršena politika. Forsirajo pametne telefone in drage mesečne naročnine, pol pa ti dajo 100MB data plana. Kot bi kupil Ferrarija kateremu v tank lahko natočiš samo 2 litra bencina...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

damjan1980 ::

res je zgreseno, samo mislim da ni to stvar politike, ampak ker omrezja nebi trenutno se folgala toliko prometa. Ko je mobitel dal vsem v itak 1gb, so hitro vidli da so naenkrat vsi pozabili na wifi in vsi mozoljavci so naenkrat cele dneve mile kitica na jutub nabijali :) so se hitro spravli nazaj na 100mb.

res pa je da ce imas andorida in 100mb, se vsaj jaz pocutim zelo omejenega. nonstop moram studirat ce lahko ali ne si privoscim kaj vecjega pogledat/dl, preverjat porabo, iskat wifi hotspote,..., eh bedarija. 1gb pa roka in nimas skrbi.

amigo_no1 ::

Kot bi kupil Ferrarija kateremu v tank lahko natočiš samo 2 litra bencina...

Boljša: kot bi kupil Ferrarija in se lahko vozil po njivi ;((.

Zgodovina sprememb…

Jerry000 ::

damjan1980 je izjavil:

res je zgreseno, samo mislim da ni to stvar politike, ampak ker omrezja nebi trenutno se folgala toliko prometa. Ko je mobitel dal vsem v itak 1gb, so hitro vidli da so naenkrat vsi pozabili na wifi in vsi mozoljavci so naenkrat cele dneve mile kitica na jutub nabijali :) so se hitro spravli nazaj na 100mb.

res pa je da ce imas andorida in 100mb, se vsaj jaz pocutim zelo omejenega. nonstop moram studirat ce lahko ali ne si privoscim kaj vecjega pogledat/dl, preverjat porabo, iskat wifi hotspote,..., eh bedarija. 1gb pa roka in nimas skrbi.



Niso zarad tega ukinli 1Gb prenosa. Baje se je simobil pritožil da ima paket dzabest preveliko količino, ker imajo nek pakt podpisan...nevem točno kaj ampak nekako tako je blo.

Lonsarg ::

Ne samo Simobil celotna konkurenca je dala Mobitel na sodišče, zaradi dumping cen. Torej cene zaklučevanja klicev so nesorazmerno visoke, glede na poceni Džabest paket. Mobitel je moral nato bodisi podražiti džabest, bodisi poceniti zaklučevanje klicev, odločil se je za prvo in zato imamo 100MB. Sem plačeval 28€ še eno leto zaradi tega, preden mi je minila vezava, da sem šel stran od Mobitela. Tuš ma za džabe prenos podatkov.

Jerry000 ::

no ampak kolikor gledam ma simobil bolše ponudbe glede plačevanja/mesec in prenos podatkov...sam vseeno ostajam na mobitelu

k4vz0024 ::

Mimogrede, a Note deluje brez SIM kartice? In kako je s šumniki na navidezni tipkovnici?

Marat ::

smartfouni delajo brez sim kartice. Šumnike maš če maš jezik naštiman na slovenščino.

Jerry000 ::

Še nekaj me zanima...se sploh da na note delat kake resne zapiske? Kako se obnese če ga imaš naprimer za kakšna predavanja da si tu pa tam kakšne zapiske narediš?

In še eno vprašanje...se da kupiti pen za S3? Tako kot so prodajal učas obesek za telefon in je bil to manjši pen.

addy93 ::

Na notu je precej enostavno delati zapiske. Če prepisuješ uporabljaš tipkovnico... Če pa rabiš kaj narisat pa samo "pen" ven potegneš in ti avtomatsko prešalta z tipkovnice na pen...

Mislim pa da je "S pen" dostopen samo za Nota. Laho si pa nabaviš navaden Stylus in ti dela normalno, ampak potem ne moreš uporabiti "pressure sensitive" opcije. To pa redko nucaš...
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung galaxy S4 (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
711161995 (52798) Dr-4Skull
»

Galaxy Note 3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9023647 (16066) camper66
»

Jelly bean 4.2

Oddelek: Mobilne tehnologije
263856 (2579) mjolnir
»

samsung galaxy s3 ali samsung galaxy note 2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5010015 (8742) wini
»

Kateri high-end pametni telefon? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
24258532 (51659) PrimozR

Več podobnih tem