» »

Protipravno pridobivanje informacij?

Protipravno pridobivanje informacij?

gruper89 ::

Zivjo,

Razmisljam o zacetku nove dejavnosti in iscem nacine kako to izpeljati s cim manj stroski. Ena od idej je cold emailing, ampak sem zasledil, da je to v Slo protizakonito.

Spomnim se, da ko sem pred nekaj leti deloval kot potnik, mi je direktor strogo zabical da naj najprej dogovorim sestanek z objektom, sele nato naj vzamem njihove podatke iz bizi.si (ali kateregakoli medija). Mi je blo cudno, ampak sedaj mi je jasno nekako zakaj.

No, moje vprasanje je sledece; kuponlandija in podobna ekipa spema svoje kupone po dolgem in pocez, in navajajo v meilih neke clene, ki sploh nimajo veze z njihovim medijem. Mogoce je agregator informacij drug site, pa so informacije delili, zato niso teoreticno v prekrsku?

No, kakorkoli, cold emailing, ki ga zelim priceti, je pripravljen kot landing email, s katerim potrosnik, ce zeli, lahko nadaljuje al pa ne, vsekakor me pa se vedno moti to, da so podatki javno dostopni, ampak komunikacija z naslovniki je protipravna.

Ve mogoce eno vec o tem?
  • spremenilo: gruper89 ()

jype ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

gruper89 ::

Dobro, podobne strani sem tudi sam zasledil.
Naj tudi poudarim, da ni to neki "get rich quick" spam, ampak je bolj na strani "hej, mi smo racunovodski servis, imate potrebo po racunovodskih storitvah?".

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

shranjevanje gesel v windows

Oddelek: Informacijska varnost
193030 (2149) Saul Goodman
»

Najdena resna varnostna ranljivost v AJPESovi podpisni komponenti (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Varnost
20182080 (64634) jukoz
»

Slovenska policija - virus

Oddelek: Operacijski sistemi
61178 (1125) Spidi
»

Obtožba

Oddelek: Loža
111112 (990) Xserces
»

Varnost