» »

OBI-dobro, da ne prodajajo kruha...

OBI-dobro, da ne prodajajo kruha...

BlackHole ::

Včeraj sem v Mariboru v Obi-ju kupoval tiste plastične objemke (v obliki črke C) za speljat kakšne cevi po steni npr. Jaz jih rabim, da pravilno speljem cev od klime (mora imet rahel padec), kjer odteka kondenz ven. No in tako vzmamem ven iz odprte škatle na prod. polici 8 kom teh objemk in grem plačat h blagajni. Ker pa blagajničarka ni mogla razbrat cene, je poklicala kolegico, da ji jo pove. Kolegica pride tja in se začne razburjat, da kako nisem videl, da baje posebej piše, da lahko kupim samo celo škatlo s 1000 kom.8-O ;(( . Ok, v resnici je bila cena napisana za 100 kom na tisti škatli. Torej, če rabim 8 takih objemk, jih moram v Obi-ju kupit celo škatlo-100 kom??! Vem, da sem te stvari že kupoval na drobno, samo ne vem kje. Nisem vedel, da se gredo veleprodajo. Sicer se mi je blagajničarka opravičila v smislu, da je kolegici verjetno škodila vročina. Dobro, saj ne da bil bil zdaj prizadet, bolj me zanima, če morda kdo ve zakaj meni te objemke čez nekaj časa popokajo. Torej, črki C se odlomijo stran kljukice, pa ni cev predebela oz. pretesna. Vem, da po cevi teče hladna voda, samo ali se res to zgodi zaradi teh majhnih temp. razlik v cevi (5-7 st. C), torej ko klima ne laufa, ce cev segreje na temp. prostora.

Gh0st ::

Hja, jebi ga stari, se dogaja! :D

OBI, RUTAR, HARBEY NORMAN & Co, izogibaj se na veliko! Mam ful feeling da majo te zadeve u ibr bad karmo! res. :))
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

BigWhale ::

Veleprodaja ni prodaja 100 komadov objemk v celi skatli ampak nekaj cisto drugega, ne sanjaj :P

Kupi 100 objemk, tko al tko ti pokajo jih bos nucal prej ali slej. ;) Pa ne jamrej za tak mali prdec ;>

FastWIND ::

Čisto mimogrede v mariboskem OBI - ju je neznosna vročina, sopara, vonj po barvanju ( pred kratkim so ga renovirali )..., torej prej ko greš ven bolje je če sploh greš noter.

Jeebs ::

Harvey Norman je čist ql štacuna s prov prijaznim osebjem. Tako da ne vem, kako si ga skupaj vrgel v koš z Rutarjem in OBI-jem.:)
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

SkIDiver ::

Če se ne motim take objemke prodajajo v Merkurju v kosu po 10 komadov.

cekr ::

Zakaj pokajo? Zato, ker je nekdo šparal pri materialu.
Pravilen izraz za ta izdelek je SKOBA.
Mora biti narajena iz Polyamida. Tiste, ki si jih ti kupil so pa iz Polystirena.

Kako ugotoviš iz katerega materiala je narejeno:

Če je iz PA, se ti bo komad ukrivil, če ga boš stiskal, barvno bo ostal enak. Da ga odlomiš, moraš uporabiti kar ščipalke - ga odrezati, drugače ne gre.

Če je iz PS, se ti bo nov mogoče ukrivil, na delu krivljenja bo nastala bela črta. Po parih ukrivitvah ti bo enostavno počil. Star bo počil takoj.
Na pogled boš bolj težko ugotovil, kater je kater, če nisi strokovnjak. Če pa tleskneš po izdelku, bo pa PS dajal bolj votel zvok

Razmerje v cenah materialov: PA je več kot še enkrat dražji kot PS.
Upam, da razumeš v čem je vzrok pokanja sedaj.

V Merkurju boš dobil takšne, ki ne pokajo.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cekr ()

Gh0st ::

Jeebs:

Ja te "multi-nacionalke" k s takim veseljem pr nas gradijo te ostudne hale majo zelo nizek odnos do svojih uslužbencev. Tuki spada tud Leclerc. Vem, ker moja teta dela not in pravi kakšen terorizem zganjajo. In pri useh je skor isti zos. Praviš da imajo prijazno osebje -- hell yeah! sej morjo bit, ker jih oni tok zdresirajo. Ampak lohk nardiš test. Če boš mal bl kompliciral (pa velik!) zadeve pri osebju bojo hitr pokazal taprav obraz svoje narejene "dobre volje". Trust me! On se ti tm lepo nasmiha u glavi pa si misli bogve kaj... :)
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

BlackHole ::

Ma se mi zdi, da je vzrok pokanja tudi v nepravi velikosti (premali FI in zaradi tega večja napetost). Take mi je montiral že monter klime. Ne vem kaj si mislil z zvijanjem. Problem pa je tudi, da je cev mislim da FI 20mm, objemke se pa dobijo za FI 16 in 23 mm. Samo te mislim, da so bolj za električarje. Prva je tesna (jih uporabljam), pri drugi pa cev že pade ven. Sem pa včeraj kupil ene drugačne (bolj trde) pri "vodovodarju" FI20, vendar pa so tako trde, da nikakor ne morem cevi noter "zaskočit" (cev je tudi trda-je ne moreš stisnit skupaj). Te so stale 40 SIT ena, tiste iz Obi-ja (ki sem jih potem kupil drugje posamezno-lahko bi tudi samo eno če bi rabil) pa 15 SIT. Tem cenejšim se res reče SKOBA (sem videl na računu).

BlackHole ::

BigWhale, zakaj pa ne bi jamral, saj je forum tudi temu namenjen ali ne. Fora je v tem, da je bila škatla že odprta, torej sem mislim, da jih lahko vzamem ven, kolikor pač rabim. Druga fora je pa v tem, da po moje se v Obi-ju da kupit posamezne komade, samo tista prodajalka po moje sploh ni vedla prav za kaj se gre. Tretja fora je pa ravno v tem, da ne bom kupil 100 objemk, ker vem da jih bom drugje dobil kolikor rabim.

overman ::

A bi bilo mogoce da bi se potem te cevi od klime zaradi poletne vrocine in mrzlega kondenza krcile ter raztezale? Mogoce pa je to vzrok, ceprav dvomin.....

Jeebs ::

Gh0st: No, kar se Harvey Normana tiče, ti moram povedat, da ni tako črno. Sam sem namreč pri njih kupoval tiskalnik kake pol leta nazaj in sva z enim prodajalcem prov v debato padla in ni blo nč ''ponarejeno'' kot ti praviš. Nasprotno, še danes si kako rečeva, če se srečava kje v BTC. Pa tud ostali uslužbenci so dost prjazni. Sicer pa, kar se tega tiče, moram reči, da imajo po mojih izkušnjah v HN in Leclercu daleč najbolj prijazno osebje. Če ima pa kdo kdaj slab dan, pa ga pač ima. Ne vem, zakaj se toliko sekirate nekateri glede tega. Vsak je kdaj slabe volje.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

BadB0y ::

Vglavnem prodajalci se niso dojeli da nismo mi zaradi njih ampak so oni zaradi nas! Sicer vsak bo sel tja ko ga bojo po rokah nosli ce bo kaj rabo bojo bili bolj obzirni .......... dokler nebojo tega dojeli bojo delali samo sebi skodo.

iration ::

V Harveyu so res zelo (neprislinjeno!) prijazni in pa tud vsak prodajalec dejansko obvlada svoje področje. Če rabim kaj, kar tam prodajajo, ziher tam kupim. :)
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

SkIDiver ::

Tale tazadna je pa za lase privlečena. Enkrat smo si malo ogledovali ponudbo v Harveyu in sta dva prodajalca stala pred pc-jem in študirala kako spravit nazaj ikono on Moji dokumenti. Po moje sta jo zbrisala pa nista vedla kako zadevo poštimat. Tolk se spet ne spoznajo na vse bi jz reku. Drugač so pa kr prijazni. Jz sm mnenja da čevle se kupuje pr čevlarju in moko pr mlinarju.

Jeebs ::

Eh... Okol tega se je sploh brezveze kregat. Če si z nekom prijazen, bo tud on s tabo. Kar se pa slabih dni tiče, pa itaq ima vsak od nas kdaj slab dan. Izobrazba zaposlenih pa mislm, da je stvar delodajalca, da poskrbi, da so ljudje na določenem področju ustrezno izšolani. Sploh pa, ko vsi tako sitnarite, mislim, da ima vsaka štacuna tudi knjigo pritožb oziroma naslov kamor se lahko pritožite, če vam kaj ni všeč.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

poplavljena klet, vlaga, rabim sušilec zraka

Oddelek: Loža
128884 (5805) bluefish
»

Prenosna klima???

Oddelek: Kaj kupiti
4145472 (31201) kobilica
»

Kupim pleksi..

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
164098 (2932) KrCbelca
»

Na kaj pazit, ko delaš vodno hlajenje!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
1018341 (6441) Jackass
»

Kaj vse za vodno hlajenje?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
161585 (1412) koli99

Več podobnih tem