Forum » Pomoč in nasveti » težave s prižigom
težave s prižigom
sadio ::
Včeraj se mi računalnik ni hotel prižgati, oz. se je ampak se je takoj za tem ugasnil, zato sem poizkusil vse od baterije, menjanje slota rama, preveru če se napajalnik vrti preko žice in se je, zato sem računalnik prižgal in je deloval, samo da sem pozabil trdi disk priklopiti, zato sem ga še enkrat ugasnil in nazaj priklopil trdi disk in zopet prižgal računalnik in je delovalo. Danes sem pa imel isto zgodbo, spet izklopil trdi disk in napajalnik, poizkusil delovanje napajalnik in ga nazaj priklopil na matično brez trdega diska in se je prižgal, ampak spet ni mogel odpreti windowsa brez trdega diska, zato sem spet ugasnil in priklopil trdi disk in je normalno odprlo windowse. Sedaj je nekaj jasno, da nemorem normalno prižgati, če imam vklopjen trdi disk, zato moram prvo ga vklopiti brez in počakati nekaj sekund in potem ga ugasniti in nazaj priklopiti trdi disk in potem vse deluje. Tako, da vas prosim za pomoč, da mi svetujete kaj moram zamenjati, ker nočem prehitro sklepati in menjati napajalnik, ker nisem prepričan ali je v tem težava, je pa res da je star več kot 5 let oz. še več. Hvala za vsakkaršno pomoč!
0bv10uStr0ll ::
Pozdravljen. To, da se ti včeraj računalnik ni hotel prižgati oz. se je takoj za tem ugasnil, po tem ko si menjal slot rama, preveril če se napajalnik vrti preko žice in se je, zato si računalnik prižgal in je deloval, samo da si pozabil trdi disk priklopiti, zato si ga še enkrat ugasnil in nazaj priklopil trdi disk in zopet prižgal računalnik in je delovalo pomeni dvoje:
1. Menjaj napajalnik,
2. Nauči se pisati bolj strnjeno.
1. Menjaj napajalnik,
2. Nauči se pisati bolj strnjeno.
drzni86 ::
Sam bi raje najprej probal z drugim napajlnikom, če imaš kakšnega pri roki. Če se izkaže, da je napajalnik ok bi kot drugega potencialnega krivca sumil matično ploščo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 17848 (13971) | G_mAn |
» | Zunanji trdi disk se ne zazene - naj ga poskusim zamrzniti?Oddelek: Pomoč in nasveti | 4740 (4453) | Ryker |
» | Utripajoča lučka na monitorjuOddelek: Pomoč in nasveti | 2652 (2198) | black soul |
» | Problem s napajalnikom?Oddelek: Strojna oprema | 1021 (893) | geek93 |
» | Zaganjanje sistema windowsOddelek: Pomoč in nasveti | 2215 (2029) | In Extremis |