» »

Mobilni internet za dom/alternative

Mobilni internet za dom/alternative

theVB ::

Za na "starejšo" poslopje, kjer ni mogoče "potegniti" kabla do hiše (omarica je oddaljena nekje 200m) bi potreboval dober internet.
Do sedaj je bil dogovor z bližnjim sosedom, da nam je "šeral" wifi, kar pa seveda ne deluje stabilno.

Router imam nagledan že Huawei b315, ki je baje dober, zdaj mi ostane samo še izbira ponudnika.

Seveda je najboljša opcija HOT Giga (všeč mi je, da že za doplačilo 2€ dobiš polno LTE hitrost). Problem pa je, da imaš na voljo "zgolj" 200 GB na mesec, kar pa je za 5 člansko družino premalo.
Gledal sem pakete A1, ki se mi zdijo edina logična izbira. Ovira je le, da za spodobno hitrost interneta(kot pri HOT paketu), bi plačeval 47€ na mesec(A1 kombo L).. Če pa vzamem drugi paket, pa je omejitev porabe podatkov le 100GB/mesec (A1 net 100 GB).
Telemach odpade, ker so cene še slabše.

Torej prosil bi kak predlog, nimam idej. Želel bi polno LTE hitrost (kar je v naših krajih nekje 50/10) ter brez omejitve porabe podatkov (tudi brez drobnega tiska, kjer se ti omeji hitrost po določeni porabi!) za spodobno ceno.
Če pa je po vašem mnenju "lažje" skopat 200m ter položit kabel, (ki niti ni optika!) oz bi se to dalo na kak lažji način, pa le z besedo na dan.

Hvala :)

starfotr ::

Za 200 m mora biti optika. Poleg tega je optika najcenejša možnost, kar se tiče kablov. Ni nujno vkopat, lahko gre tudi po zraku/ograji ipd.

Lahko vzpostaviš tudi brezžični link, namesto kabla.

Invictus ::

Ja, lažje je skopati jarek ali potegnit eno zaljo, ter uporabiti kabel...

Ker dvomim, da boš imel hitrost večjo od 100 Mbit/s, bo tudi Cat5e nesel tako daleč...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Baker na 200 m... No go. Izkopati jarek tudi ni kar tako. Vse skupaj izkop s kablom in cevjo te pride 10€/m, brez popravil cest itd.

greatdrakon ::

ni bokvekaj ugodno.. je pa neomejen prenos... dela pa tudi ok: http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...

schrack ::

Jaz imam podoben primer kot ti, nabavil sem 2 antenci Ubiquiti, cena obeh cca 100€. Sedaj imam internet in TV od soseda.
HD programi delajo brez kockanja.

theVB ::

Torej 10€/m ce grem polagat? Jah, sem si mislil da bo kej takega. Dejansko bi bla to najbolsa pa se dolgorocna resitev, sam zaenkrat nebom toliko vlozil.

Ocitno bo treba nabavit antene in ostat na temu kar sem.. ali pa se zadovoljit z omejitvijo po 200gb porabe.

To je izkop in zasutje s ketten frezarjem, cev, kabel. Tu ni stroškov varjenja optike, konverterjev, doz, vlačenja, prrbojev ipd.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katerega operaterja priporočate (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6520069 (12824) Invictus
»

A1 TV AS LTE (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Omrežja in internet
21055029 (30368) brez-imenko
»

Brezžični internet - brez omejitve prenosa (strani: 1 2 3 )

14337189 (17660) modelno1
»

A1 Si - mobilni operater

4014522 (10739) radmannsdorf
»

Kaj bo prinesel 5G (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
6019748 (15744) mojster_joni

Več podobnih tem