» »

2G/3G/4G router

2G/3G/4G router

matobeli ::

Pozdravljeni,

večkrat sem službeno v različnih odmaknjenih krajih kjer je slabša ali slaba pokritost z signalom (telefon mi lovi 2G). Za diagnostiko pa potrebujem internet povezavo ki bo vsaj 3G, 2G (2.75G, EDGE) je ravno premalo.

Koliko bolje lovijo kakšni zunanji modemi/routerji od navadnega smartphona?
Lahko kdo priporoči kakšen model, po možnosti dual sim, zunanja antena (naprava bo v kombiju montirana)?

Torx ::

Imam Teltonika RUT950, ima konsistentno boljši sprejem kot mobitel, ima pa zunanje antene - lahko enostavno priklopis zunanji usmerjeni anteni - z njima se pogosto lahko na LTE povezem, ko mobitel ne uspe LTE signala dobit.

Edit: typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Torx ()

chort ::

matobeli, v odmaknjenih krajih je najboljša opcija LTE800 s primerno zunanjo anteno, 3G je običajno na 2.6 GHz in ima krajši doseg in zahteva near line-of-sight.
Primerna zunanja antena pa je zelo odvisna od nivoja vukojebine v kateri delaš. Nekje je popolnoma dovolj whip/dipol zunanja antena, v drugih je boljša opcija manjši usmerjen panel, nekje (pri meni doma recimo) pa brez 15dB panela dimenzij 50x50 cm ne narediš nič. Bodo pa v vsakem primeru LTE800 antene večje kot antene za 3G. Pri nakupu bodi pozoren, ker večina prodajalcev oglašuje maksimalno ojačanje (dBi) v celotnem frekvenčnem razponu - recimo 16 dBi antena 800-2600 MHz ima običajno 16dBi samo pri 2600 MHz, pri 800 Mhz pa bolj 7 dBi, vendar ti to redko kdo napiše v specifikacije. Išči tako, ki bo imela ojačanje definirano tudi za posamezne dele spektra. Jaz sem nazadnje nakupoval tukaj: https://www.wimo.com/lte-4g-antennen_d....

Za modem ti težko svetujem, ker sem tudi sam ravno v fazi zamenjave crappy A1 Huaweia z nečim, kar se ne bo sesuvalo vsake 2 dni.

matobeli ::

Hvala obema, una Teltonika izgleda kar OK. Zdej vsaj vem kako more zadeva izgledat in bom lahko našel zadevo ki bo za moje potrebe ok.

Mavrik ::

matobeli je izjavil:

Hvala obema, una Teltonika izgleda kar OK. Zdej vsaj vem kako more zadeva izgledat in bom lahko našel zadevo ki bo za moje potrebe ok.


Napravo si poskusi najprej sposoditi (oz. jo naroči na internetu) da boš jo lahko vrnil če boš pogruntal da kljub boljši anteni na tvoji lokaciji ni signala.
The truth is rarely pure and never simple.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LTE router in zunanja antena

Oddelek: Omrežja in internet
144373 (491) SambaShare
»

Brezžični internet v sosedjo stavbo

Oddelek: Omrežja in internet
4510096 (7841) chort
»

Repetitor / ojačevalec 3G/HSDPA signala ali alternativa za bogu za hrbtom

Oddelek: Mobilne tehnologije
113556 (3197) D3m
»

USB wireless antena

Oddelek: Pomoč in nasveti
161293 (1073) blackbfm
»

Wireless WIFI antena

Oddelek: Omrežja in internet
208090 (7329) hodor

Več podobnih tem