» »

Žena pravi da VSŠ ni faks

Žena pravi da VSŠ ni faks

««
«
1 / 6
»»

o3n3o ::

Naredil sem VSŠ, predvsem zato ker sem se v obdobju študija še "iskal". Težke razmere v družini so mi nekoliko oslabile motivacijo za študij. VSŠ sem vselej dokončal in zdaj imam precej nadpovprečno plačo.

Žena pa ima magisterij in v življenju ni imela redne zaposlitve, skakala je iz službe v službo in zdaj jo uradno jaz zaposlujem.

Omenil sem ji, da nek prijatelj nima narejenega faksa in ona je izstrelila "saj ga ti tudi nimaš". Nato sem rekel, da imam 1. bolonjsko, ona pa pravi da je samo njena stopnja smatrana kot "faks". Hotel sem jo prepričati nasprotno in je pribila da imam manjvrednostni kompleks.

Torej VSŠ (1. bolonjska) je ali ni faks?
Kak se vam pa zdi ženino vedenje?
  • spremenilo: o3n3o ()

šernk ::

meni vse kar je nad VSŠ je neuporabno. bil na univerzitetni pa po pol leta obupal in prešaltal na VSŠ. Pa ne zaradi težavnosti ampak ker zadeve niso imele veze z realnostjo. Piflarije se pač ne bom šel nikoli v življenju.

nekdo z nazivom doktorata mi ne pomaga prav nič, če na koncu ne zna kladiva prijet v roke.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

cekr ::

Je večji problem, da ona s toliko papirji nima ustrezne službe.
Je njena izobrazba večji problem.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

c3p0 ::

Ona je podobna tistim doktorjem znanosti na borzi. Samo, da je dobil pildek, potem pa vleče socialno do penzije, ker zaposljiv ni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c3p0 ()

Aquinas ::

IV. in V. stopnja je oboje srednja šola, ali ne? Drugače pa imamo stopnje od I. do VIII, da ne rabiš žene poslušat, če imaš faks ali ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aquinas ()

Vazelin ::

OP: reši se leecherja hahHa:D

PrihajaNodi ::

Vazelin je izjavil:

OP: reši se leecherja hahHa:D

:)):)):))
S tabo pa moram na pivo! Kake strelaš!

P.s. OP HODL!

Zgodovina sprememb…

Mitja223 ::

A ni vse kar je nad srednjo šolo faks?

Evolve ::

Načeloma se lahko imenuje tudi štala.

Važno je kakšno stopnjo izobrazbe imaš ti po šolanju.

PrihajaNodi ::

Daj ne serite, važno je kaj te je "fotr" naučil. Papir je za brisat rit.

rok_p ::

PrihajaNodi je izjavil:

Daj ne serite, važno je kaj te je "fotr" naučil. Papir je za brisat rit.


več ali manj drži. namesto da bi nas učili realnih stvari so nas štiri leta filali s teorijo. Razumel bi še eno leto, ampak štiri, to pa ne! VSŠ, uni, bolonska..to je vse faks.
rok

shadeX ::

Človek, ki ocenjuje drugega po papirju, je sam izjemno neizobražen človek. Kar šteje v življenju so dejanja in dosežki - izven šole. Izobrazba oz. papir sam po sebi še nobenemu ni prinesel plače.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Mitja223 ::

shadeX je izjavil:

Človek, ki ocenjuje drugega po papirju, je sam izjemno neizobražen človek. Kar šteje v življenju so dejanja in dosežki - izven šole. Izobrazba oz. papir sam po sebi še nobenemu ni prinesel plače.


True, če nima vsej 5 jurjev plače je nula, pa če ima 3 doktorate.

joze67 ::

Ma žena kar prav.

Vazelin ::

Mitja223 je izjavil:

shadeX je izjavil:

Človek, ki ocenjuje drugega po papirju, je sam izjemno neizobražen človek. Kar šteje v življenju so dejanja in dosežki - izven šole. Izobrazba oz. papir sam po sebi še nobenemu ni prinesel plače.


True, če nima vsej 5 jurjev plače je nula, pa če ima 3 doktorate.

njegova žena je nesposobna. če jo OP ne bi zaposlil bi sedaj furala socialko nekje bogi za leđima vsa ponosna na svoj neuporaben magisterij :). Verjetno je tip osebe, ki vedno ustreli naravnost. Maš tudi takšne primerke. Ampak ker ji OP zagotavlja futr in ves luksuz bi se lahko s komentarji zadržala. Dobrota je sirota ;)

OP bo sedaj to premleval v sebi ... zaključek je jasen, zveza je že razpadla...

IL_DIAVOLO ::

OP

Tvoja zena ima kompleks večvrednosti zaradi enega nicvrednega papirja, ki ga ne zna unovcit. Ni pa toliko sposobna, da bi si poiskala siht. Res ne maram takih prepotentnih in vase zagledanih ljudi.

Steraj to od bajte.

Cruz ::

To trdijo isti ljudje, ki trdijo, da so gimnazijci bolj izobraženi od dijakov poklicnih šol. Kar bi teoretično naj bilo res, kako pa je v resnici pa tako vsi vemo.

Sem pa res opazil, da na faksu profesorji kar naprej poudarjajo, da je univerzitetna smer več vredna. Verjetno je to preveč poslušala in se med študijem odselila nad oblake.
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.

PrihajaNodi ::

Steraj to od bajte.


:)):))

Vazelin ::

Cruz je izjavil:

to preveč poslušala in se med študijem odselila nad oblake.

po študiju pa na zavod:))

Mislim, da je neke vrste sponzoruša

A110 ::

glej vse je odvisno od smeri. v moji smeri se vssjevcem tudi smejimo ker dejansko niso vredni nic. tudi sam vssja ne cenim ravno visoko ampak tudi vec kot pol uni programov ne. drugo je pa potem koiko je clovek sposoben izobrazbo izkoristiti

tomhuggins ::

Argument tvoje žene je nadvse primitiven (ni v stiku z realnostjo), prav tako pa so primitivni argumenti, ki gredo v drugo skrajnost. Idoliziranje izobrazbe je neumno, idoliziranje samega denarja je prav tako neumno. Priden, delaven kmet, ki živi na samooskrbni kmetiji, morda nima ne papirja in ne plače, pa je kljub temu vreden vsakega spoštovanja. Tudi nekdo, ki je nezaposljiv zaradi diplom v profilih, ki so nezaposljivi, ni kar avtomatično ničvreden, kot nekateri tu indicirate. Problem je v stopnji razvitosti dotične države in v splošnem ekonomskem stanju v okolju tistega človeka.

Če živiš v državi, ki nima porihtanega primarnega in sekundarnega sektorja gospodarstva, pa imaš recimo diplomo iz družboslovja/humanistike, še nisi zato ničvreden in nedostojanstven. To so ljudje, ki so sledili nekim ciljem, bi morda v drugih pogojih ali drugi državi lahko bili zaposleni na kakšnih univerzah, zavodih za kulturo, muzejih ipd. , a pač, ker so zbrali napačen študij v napačnem času in napačni državi, so potencialno breme svojim staršem/partnerjem/državi, vseeno pa tukaj ne morete kar poniževati takih ljudi in jih metati v isti koš. Kdo je rekel, da npr. nek diplomiran filozof ne poprime za delo v McDonaldsu? Saj mu papir tu nič ne škodi. Bo ravno tako prislužil kruh, bo pa tudi imel to čast, da bo izmed bolj izobraženimi delavci v McDonaldsu in bo morda kdaj dočakal, da bo lahko bolje udejanjil svoje izkušnje na področju, kjer je diplomiral.

Skratka, če potegnem črto: ne tisti, ki je praktik in brez diplome ni manj vreden in ne tisti, ki je diplomiral in je morda slabo zaposljiv. Važno je, kako "visoko leti" posameznik in kaj naredi iz svojega življenja. Zdi se mi, da ste totalno zabluzili (zaradi opisa žene OP-ja ste začeli blatiti neke VS študije in ne vem kaj še vse).

Floralys ::

nagobčnik ::

Fakulteta je fakulteta, šola je pa šola, odgovor se seveda skriva v imenu izobraževalne ustanove, ki si jo obiskoval, verjetno ni tako težko prebrat. Pogovor o tem, kdo ima narejeno fakulteto in kdo ne, pa si tudi začel ti, tako da je težko reči, kdo od vaju je bolj zakompleksan.

Furbo ::

Res nimaš faksa, si pa sposoben. Tvoji daj pa visoko plačo, nato naj pa nekaj let štanca otroke z visokim nadomestilom, ki bo izračunan na podlagi zadnjih nekaj plač. 8-)
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

gtx970op ::

Je kar velika razlika med uni znanjem pa vsš na kakem inženirskem faksu... Je pa seveda odvisno od posameznika koliko potem zna znanje uporabljat pa se naprej učit v praksi...

Za FDVjevce in podobne fakse pa rajši nebi zgubljal besed.

Vazelin ::

nekaj mi ni jasno pri teh primerjavah.
ste dejansko:
1. spremljali svoje kolege na drugih smereh (vi ste bili na uni, kolega na vsš ali obratno)
2. ste bili tako na uni kot na vsš
3. trolate

težko je naredit primerjavo, kot tudi reči da je FDV lame, če pa niste niti izkusili. baba čula baba kazala vse to bolj spominja:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vazelin ()

Magic1 ::

Seveda lahko veš, če ti ljudje razlagajo kako so se morali za najtežji izpit celo dva tedna učit in to brez osnov ter obiskovanja predavanj. Na konkretnih uni faksih vložiš več časa za večino pisnih izpitov. Potem te čaka še ustni, kjer imaš še kup teorije. Ko končaš uni tudi preko pogovora z VSŠjevci vidiš kaj so se oni naučili. In je razlika. Seveda pa te faks v večini le nauči, kako se kaj bolj zapletenega naučit+neke osnove. Kako boš pa to v prakso spravil je pa na posamezniku. Nekateri se tudi brez faksa lahko naučijo karkoli, tako ni to neka nujna stvar. Je pa potrdilo, da si sposoben se naučit.(kar pa nič ne pomaga, če se potem nočeš več učit)
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

fikus_ ::

Izobrazba oz. tisti pildek o končanem šolanju dobi pomen, ko človek zna uporabiti pridobljeno znanje v življenju!

krenpac ::

VSŠ (6/1) res izvajajo po večini visoke šole in ne fakultete, VS (6/2) pa je zagtovo faks. Razlika med UNI in VSŠ je bila včasih precejšnja, tudi 1 leto dlje je UNI trajal z boloncem je pa vse skup en in isti drek. UNIjevci ne sanjajte preveč. Na magisteri lahko greš tako z VSŠ kot UNI, oboje je tudi 6/2 stopnja tko da kar se mene tiče sam aploh ne vidim več neke blazne prednosti UNIja (velja za večino faksov z nekaj izjemami, kjer v bistvu na določeno smer ne moreš če nimaš UNI ipd, ampak to so res izjeme na nekaterih faksih kjer poučujejo v večini profesorske seronje). Sicer se pa tvoja babnca mlra nekje metat ven in očitno je le na papirju bolša od tebe. Pač, babnca pač, če ti sam tkole teži si še v bistvu na dobre. Zna babovje srat še veliko bolj.

o3n3o ::

joze67 je izjavil:

Ma žena kar prav.


Težko je razumeti take komentarje, da VSŠ ni faks. Žena je študirala 8 let. Poznam par ljudi, ki so na UNI vztrajali tudi do 10 let. Med študijem nihče od teh ni delal. Zanimivo nihče od teh tudi ni hotel presedlati v VSŠ sistem.

Jaz sem brez prestanka delal med in po študiju. Trenutno bi me brez dvoma vzelo katerokoli podjetje iz moje stroke (z izjemo zaposlovalcev, ki iščejo izključno samo UNI). Prijatelji in žena pa imajo očitno probleme.

Pred parimi leti sem bil sprejet na magistrski študij in spoznal, da če vložim dovolj energije lahko opravim tudi težje UNI-jevske predmete. Vendar moja strast ni bila v teoriji. Vedno sem hotel razvijati inovativne produkte in vedel sem, da z UNI diplomo ne bom nič hitreje (bolje) dosegel svojih ciljev.

Ljudje ne razumejo, da razlika med VSŠ in UNI ni v stopnji izobrazbe ali sposobnosti človeka, temveč je v karakterju človeka.

Company ::

Kakorkoli pogledaš, naredil si šolo, katere stopnja je označena glede na tole:
VII. stopnja SOK / VI. stopnja EOK: visokošolski strokovni in univerzitetni programi (1. bolonjska stopnja)
Bolonjski dodiplomski programi (univerzitetni in visokošolski) vam po diplomi prinašajo stopnjo izobrazbe 7 po SOK oziroma 6 po EOK. V to stopnjo se štejejo tudi diplome starega visokošolsega programa.

VIII. stopnja SOK / VII. stopnja EOK: magisteriji stroke (2. bolonjska stopnja), univerzitetni programi pred bolonjsko reformo
Naziv MAGISTER (mag.) se piše ZA imenom in ni enak staremu nazivu magister, kjer se je naziv nahajal pred imenom. Prav tako dokončana osma stopnja velja za diplomante, ki so diplomirali na fakultetah pred bolonjsko reformo. To stopnjo pa dosežejo tudi vsi tisti, ki študirajo enovite magistrske programe (npr. medicina, farmacija, veterina ...).

Kakorkoli pogledaš, imaš 7. stopnjo izobrazbe, ki se po oznaki od univerzitetnega razlikuje le po oznaki na drugem mestu, torej 7.1 proti 7.2. Torej, imaš faks, pa če se na glavo postavi. Pa glede na to, da jo moraš ti zaposlovati, ker si ni sposobna najti dela, primerno plačanega svoji (glede na tvojo po njeno superiorni :) ) izobrazbi, je v primerjavi s tabo totalna nula, ki so lahko svojo diplomo zatlači v kraje, kamor sonce ne posije.

Vazelin ::

veš kako jo podje+baj?:D
ima znanstveni magisterij ali bolonjski magisterij? če slednje potem to ni magisterij>:D

krenpac ::

Vazelin je izjavil:

veš kako jo podje+baj?:D
ima znanstveni magisterij ali bolonjski magisterij? če slednje potem to ni magisterij>:D


Dobra :D

Aquafriend ::

Happy wife -Happy Life (jaz se ne bi zacel kregat zarad taksnih izjav) ker niso pomembne. Pac pusti jo naj pove svoje mnenje in obrni na kaksno lepso temo

Happy wife -Happy Life
Happy wife -Happy Life
Happy wife -Happy Life

Matija82 ::

Za hec, katere dve smeri faksa (VSŠ/UN) sta v igri?

Blop ::

LOL :)) Še en ki je bol razmišlal s spodnjo glavo kot zgorno, pol pa joka... :|Nima veze al imaš narejeno osnovno šolo al faks al doktorat. Ko imaš partnerja se pričakuje, da te bo podpiral pri tem kar si in kaj delaš. Ne da te bo tlačil dol, ko se bo on počutil slabo glede svojih neuspehov. Vsekakor se počuti superiorna in ima več vrednostni kompleks medtem ko ji ti brišeš rit. Namesto da bi te spoštovala, tlači dol svojega šefa in partnerja. Odločno za vajin skupni proračun in zvezo.
Ni važno ali imaš narejeno šolo in katero/katere stopnje. Važno je le, kdo si in kaj si uspel v življenju usvariti.
Tvoja mi deluje kot negdo, ki so ji celo življenje tupili v glavo, da more naredit tisti magisterij da nekaj velje. In sedaj misli, da je boga za jajce prijela in je zgodba zaključena. Resnica je daleč stran od tega.

Upam da vsaj noro dobro izgleda.. :|8-O

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Blop ()

starfotr ::

Obstaja višja, visoka...

Nekaj so faksi, ki imajo 2 leti. Nekaj so faksi, ki imajo 3 leta (VSŠ oz. 1. bolonjska) ter nato še 2 leti, kar je 2 bolonjska.

Včasih so bili še UNI, oz. danes UN, kar je danes zgodovina, ker je stopnja skoraj ista, kot VSŠ.

_Denny_ ::

Tako kot imajo v tujini čudne smeri s katerimi ne moreš dobiti šihta, tako jih imajo tudi zasebne šole pri nas. Pred 10 leti sem se na "spodbudo" staršev vpisal v na novo odprto podružnico ŠCV-ja v MS, smer informatika. Že prvi dan so učitelji rekli "vse bo čisto isto kot v srednji računalniški, s tem, da ni vse tako podrobno in vas bomo vikali", pridobljen naziv po koncu 2-letnega šolanja pa bi bil "Ime Priimek, informatika". Po treh dneh sem se izpisal, ker se mi je zdelo nepotrebno ponavljati vse, kar sem že vedel od prej.
Potem še za mater - vpisana je bila na B2, smer komercialist. Na polovici predavanj sploh ni bila, v informatiki in angleščini je imela ene izmed višjih ocen (še zdaj ne ve prižgati računalnika in nobene besede ang), diplomska naloga pa je bila nekaj, kar ni imelo nič veze z ekonomijo in bi recimo bolj spadalo v kako kuharsko šolo. Se je prav videlo, da jim je pomembna samo plačana šolnina in nič drugega.

TL;DR: če si bil na kateri od slovenskih univerz in imaš pridobljen naziv dipl. inž. nečesa, ki velja tudi v tujini, potem je to faks, če ne, je to zapravljanje časa in denarja.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

RegulusDraco ::

o3n3o je izjavil:


Žena pa ima magisterij in v življenju ni imela redne zaposlitve, skakala je iz službe v službo in zdaj jo uradno jaz zaposlujem.

Omenil sem ji, da nek prijatelj nima narejenega faksa in ona je izstrelila "saj ga ti tudi nimaš".


Glede na to, da je brezposelna, je kar vzvišena.
A coding sequence cannot be revised once it's been established.

krenpac ::

VSŠ - 2 letna, tole mogoče pogojno res ni faks
VS - 3 leta, izvajajo le faksi, tko da tu ni dvoma, isto UNI

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: krenpac ()

PrihajaNodi ::

Blop je izjavil:

LOL :)) Še en ki je bol razmišlal s spodnjo glavo kot zgorno, pol pa joka... :|Nima veze al imaš narejeno osnovno šolo al faks al doktorat. Ko imaš partnerja se pričakuje, da te bo podpiral pri tem kar si in kaj delaš. Ne da te bo tlačil dol, ko se bo on počutil slabo glede svojih neuspehov. Vsekakor se počuti superiorna in ima več vrednostni kompleks medtem ko ji ti brišeš rit. Namesto da bi te spoštovala, tlači dol svojega šefa in partnerja. Odločno za vajin skupni proračun in zvezo.
Ni važno ali imaš narejeno šolo in katero/katere stopnje. Važno je le, kdo si in kaj si uspel v življenju usvariti.
Tvoja mi deluje kot negdo, ki so ji celo življenje tupili v glavo, da more naredit tisti magisterij da nekaj velje. In sedaj misli, da je boga za jajce prijela in je zgodba zaključena. Resnica je daleč stran od tega.

Upam da vsaj noro dobro izgleda.. :|8-O



THIS! Moja je bila še slabša IT srednja šola pa književnost fakst. Nisem se mogel pogovarjati z njo ne o knjigah ne o bitkojnih ne o kodiranju. Jo vprašam da je nenavadno da te trikrat poskenirajo ko greva v neko galerijo in prbije;"kaj imaš pa za skrivat". Da ne omenjam da je bil vsak začetek stavka: "jaz, jaz, jaz"...samo sterat to u 3pm pa ne razmišljat s spodnjo glavo.

RegulusDraco ::

krenpac je izjavil:

VSŠ - 2. letna, tole mogoče pogojno res ni faks
VS - 3. leta, izvajajo le faksi, tko da tu ni dvoma, isto UNI


višja šola ni faks. Nevem zakaj tak program sploh obstaja, čemu služi.
Visokošolsko strokovni študij je faks.
A coding sequence cannot be revised once it's been established.

Zgodovina sprememb…

krenpac ::

RegulusDraco je izjavil:

krenpac je izjavil:

VSŠ - 2. letna, tole mogoče pogojno res ni faks
VS - 3. leta, izvajajo le faksi, tko da tu ni dvoma, isto UNI


višja šola ni faks.
Visokošolsko strokovni študij je faks.


dipl. inž. str. (VS) - 3 leta

oznaka je VS in ne VSŠ...

RegulusDraco ::

o3n3o je izjavil:

Nato sem rekel, da imam 1. bolonjsko, ona pa pravi da je samo njena stopnja smatrana kot "faks".


kao magisterij je faks, ostalo pa ne?

Če mene vprašaš je vse do univerze epic, karkoli več pa je običajno potrata časa.

krenpac je izjavil:

RegulusDraco je izjavil:

krenpac je izjavil:

VSŠ - 2. letna, tole mogoče pogojno res ni faks
VS - 3. leta, izvajajo le faksi, tko da tu ni dvoma, isto UNI


višja šola ni faks.
Visokošolsko strokovni študij je faks.


dipl. inž. str. (VS) - 3 leta

oznaka je VS in ne VSŠ...


edit.:


si siguren?
https://ucilnica.fri.uni-lj.si/course/v...

Na FRI je visokošolsko strokovni program označen kot VSŠ.
A coding sequence cannot be revised once it's been established.

Zgodovina sprememb…

krenpac ::

RegulusDraco je izjavil:

o3n3o je izjavil:

Nato sem rekel, da imam 1. bolonjsko, ona pa pravi da je samo njena stopnja smatrana kot "faks".


kao magisterij je faks, ostalo pa ne?

Če mene vprašaš je vse do univerze epic, karkoli več pa je običajno potrata časa.

krenpac je izjavil:

RegulusDraco je izjavil:

krenpac je izjavil:

VSŠ - 2. letna, tole mogoče pogojno res ni faks
VS - 3. leta, izvajajo le faksi, tko da tu ni dvoma, isto UNI


višja šola ni faks.
Visokošolsko strokovni študij je faks.


dipl. inž. str. (VS) - 3 leta

oznaka je VS in ne VSŠ...


ja, saj. VS = Visokošolsko strokovni.

VSŠ = višja šola...... pač kot srednja šola z dopolnilnim poukom or smth.

Tko da ali je OP naredil 1. bolonsko stopnjo na visokošolsko strokovnem ali pa pač nima faksa.
Vseeno je njegova žena vzvišena :)


Se strinjam, če ima res 6/1 potem ima lahko na nek način žena v bistvu prav... sem mislil, da ima 6/2 ko pravi, da je mislil it na mag. S 6/1 namreč ne bi mogel iti.

RegulusDraco ::

pavza. vsš je visokošolsko strokovni študij na FRIju. Da ne bomo preveč "pametni".

tule je označen kot VS:
https://fri.uni-lj.si/sl/studijski-prog...

so mogoče kaj spreminjali te oznake?
A coding sequence cannot be revised once it's been established.

Zgodovina sprememb…

krenpac ::

RegulusDraco je izjavil:

o3n3o je izjavil:

Nato sem rekel, da imam 1. bolonjsko, ona pa pravi da je samo njena stopnja smatrana kot "faks".


kao magisterij je faks, ostalo pa ne?

Če mene vprašaš je vse do univerze epic, karkoli več pa je običajno potrata časa.

krenpac je izjavil:

RegulusDraco je izjavil:

krenpac je izjavil:

VSŠ - 2. letna, tole mogoče pogojno res ni faks
VS - 3. leta, izvajajo le faksi, tko da tu ni dvoma, isto UNI


višja šola ni faks.
Visokošolsko strokovni študij je faks.


dipl. inž. str. (VS) - 3 leta

oznaka je VS in ne VSŠ...


edit.:


si siguren?
https://ucilnica.fri.uni-lj.si/course/v...

Na FRI je visokošolsko strokovni program označen kot VSŠ.


Pri nazivu se dopiše VS, tko da mislim, da je potem kar VS...

https://fri.uni-lj.si/sl/studijski-prog...

RegulusDraco ::

Dne 7. 7. 2017 je UO UL FRI sprejel sklep, da se študentom starih programov (UNI-RI, VSŠ-RI, IŠRM), ki so bili prevedeni na bolonjski študijski program (BUN-RI, BVS-RI in BUN-RM) in se bodo vpisali v 3. letnik izrednega študija, namesto celotne šolnine v znesku 5.500,00 EUR obračuna le njen sorazmeren delež glede na število predmetov, ki jih mora študent po prevedbi v 3. letnik še opraviti, ter strošek diplomskega dela z zagovorom (506,50 EUR za BVS-RI in 634,30 EUR za BUN-RI in BUN-RM).




nekoč je zgleda bilo VSŠ za visokošolsko strokovni študij.
A coding sequence cannot be revised once it's been established.

Zgodovina sprememb…

Magic1 ::

Je izgleda cela zmeda z novim Bolonjcem. Včasih je bil VSŠ na elektru in FRI, danes je VS.
VSŠ je lahko visoko strokovni študij, ali visoko strokovna šola...
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

FireSnake ::

o3n3o je izjavil:

Naredil sem VSŠ, predvsem zato ker sem se v obdobju študija še "iskal". Težke razmere v družini so mi nekoliko oslabile motivacijo za študij. VSŠ sem vselej dokončal in zdaj imam precej nadpovprečno plačo.

Žena pa ima magisterij in v življenju ni imela redne zaposlitve, skakala je iz službe v službo in zdaj jo uradno jaz zaposlujem.

Omenil sem ji, da nek prijatelj nima narejenega faksa in ona je izstrelila "saj ga ti tudi nimaš". Nato sem rekel, da imam 1. bolonjsko, ona pa pravi da je samo njena stopnja smatrana kot "faks". Hotel sem jo prepričati nasprotno in je pribila da imam manjvrednostni kompleks.

Torej VSŠ (1. bolonjska) je ali ni faks?
Kak se vam pa zdi ženino vedenje?


Jaz imam (po starem) VS diplomo. Imam UNI (po starem) diplomo. Fukni babo na cesto za 48 ur. Ko bo potrkala na vrata jo še enkrat vprašaj, koliko je tvoja izobrazba pomembna. Glede na to, da se ima za glavno faco, ti si pa ... no, to kar si pač (v njeni glavi, seveda).
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
««
«
1 / 6
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izbira faksa uni ali vsš FE (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
8215331 (10273) mr_chai
»

FRI: RI VŠ in RI UN

Oddelek: Šola
304246 (3013) TheBlueOne
»

Višja šola za računalništvo

Oddelek: Šola
2610032 (8111) adad
»

višješolski program

Oddelek: Šola
204537 (3606) marko181914
»

Studiranje iz VI na magisterij

Oddelek: Šola
209136 (8494) Isotropic

Več podobnih tem