» »

Zaposlitveni oglasi brez objavljanje plac

Zaposlitveni oglasi brez objavljanje plac

Temo vidijo: vsi

imagodei ::

@Chuapoiz,

verjamem, da tudi nimaš kreditov, imaš rešen stanovanjski problem in imaš na bančnem računu toliko denarja, da brez težav lahko preživiš 3-6 mesecev brezposelnosti ali pa daljšo bolniško zaradi (prometne) nesreče - seveda si tudi orenk zavarovan za ta primer... Ali pa imaš ženo, ki prav tako domov prinese dovolj denarja? Prav tako predvidevam, da imaš poskrbljeno za starost - ker je legitimno vprašanje, kaj boš počel pri 65 letih? Še vedno konkuriral 25, 35, 45-letnikom, ali boš užival zaslužen penzjon?

Ni treba bit na minimalcu, so tudi druge okoliščine.

In nenazadnje, tudi ti imaš nek minimalen znesek, pod katerim nisi pripravljen delat. 1000 € omenjaš gor. Verjetno za minimalno plačo ne bi bil pripravljen delat?


@Tilen,
Tudi to je res. Po eni strani pa je to še bolj nepošteno do tistih, ki dobijo 800 € neto plače. Pred 10 leti so imeli še nekako solidno plačo (glede na danes je bilo tistih 800€ realno nekako 20% več vrednih), minimalna plača sredi leta 2008 je znašala 424 neto in ljudje s cca 800 € neto plače so bili 2x bolje plačani od teh z minimalno plačo.

Danes je minimalna neto plača 638 €, tisti z 800 € plače pa so samo še za faktor 1,25x bolje plačani od tistih z minimalno plačo.
- Hoc est qui sumus -

111111111111 ::

@imagodei: imam kredite, še nerešen stanovanjski problem, nimam poskrbljeno za starost. Sem še mlad in neumen. :) Delal bi tudi za minimalca, če bi bilo delo 8 ur remote, brez neke hude odgvoornosti in stresa. Skratka pomembnejše so mi druge stvari. Res pa obstajajo stvari, ki jih delal za minimalca takoj in stvari, ki jih tudi za 3k+ neto ne bi delal.

@thramos: zato pa je izredno nepomembna. Strinjam se da plača je pomembna zaseda neko mesto na hirahični lestvici, ampak zelo malo pomembno. :) Saj drugače ne bi delal ampak bi se šel prostovoljstvo. Ni plača med top 3 kategorijami zakaj bi menjal delovno mesto.

imagodei ::

Dobro, jaz sem privzemal, da se tukaj pogovarjamo odrasli, odgovorni ljudje. Jaz menim, da imaš vseeno nekje nek safety net, magari čakaš, da umre "teta iz amerike". Če pa ne, pa - ja, si mlad in neumen.

Takoj ko si zares porihtaš prioritete, ne moreš drugače kot ugotovit, da je višina plače pomemben faktor.

Magari se, tako kot jype, upokojiš pred 40 letom, ker pač toliko pokasiraš v dovolj kratkem času. Potem pa (s polno ritjo, seveda), lahko delaš tudi zastonj oziroma prostovoljno, na projektih ki te veselijo. Kontra pristop je pa, žal, zabloda. (Ampak, kdo pa pravi, da imam samo jaz prav oziroma da je moje mnenje merodajno :) )
- Hoc est qui sumus -

thramos ::

Seveda, le meje zneska, ko pomembnost tega faktorja začne drastično upadat, je različna od človeka do človeka.

Za jypa, ki je baje "preskrbljen" in Chuapoiza, ki je, recimo temu "brezskrben", je znesek zelo nizek, za koga drugega pač visok.

Moja poanta je v tem, da dokler ta znesek oz. meja obstaja, ne moreš govorit, da je višina nepomembna.

Se pa v celoti strinjam s tabo glede problematike izpuščanja oz. celo skrivanja podatka o plači. Ampak dejstvo je, da o tem debatiraš na forumu, kjer cel kup ljudi, pa sploh ni potrebno, da so vrhunski strokovnjaki, teh težav (v trenutnih razmerah na trgu sploh) nima.

111111111111 je izjavil:

@thramos: zato pa je izredno nepomembna. Strinjam se da plača je pomembna zaseda neko mesto na hirahični lestvici, ampak zelo malo pomembno. :) Saj drugače ne bi delal ampak bi se šel prostovoljstvo. Ni plača med top 3 kategorijami zakaj bi menjal delovno mesto.


Ne? Tudi če se ti na trenutnem zmanjša za 50 %?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: thramos ()

imagodei ::

thramos je izjavil:

Se pa v celoti strinjam s tabo glede problematike izpuščanja oz. celo skrivanja podatka o plači. Ampak dejstvo je, da o tem debatiraš na forumu, kjer cel kup ljudi, pa sploh ni potrebno, da so vrhunski strokovnjaki, teh težav (v trenutnih razmerah na trgu sploh) nima.

Saj vem :) Ampak tukaj imam vsaj kanal, kjer moj post potencialno prebere nekaj 100 ljudi. Drugje je moj doseg precej manjši.
- Hoc est qui sumus -

111111111111 ::

@Thramos: Če se mi na trenutnem zmanjša za 50%, dam odpoved. Če se mi pa za 25% pa po moje ne bi dal, ker mi je delo precej všeč, je pa zelo odgovorno, tako da mi morajo dati nekaj dinarčkov, da za njih kurim živce. :)

@imagodei: seveda imam saftey net. Imam specifična znanja, ki kar vabijo v tujino ali Ljulbjano. Žal v domačem kraju pač ne. Če bi nam šlo za nohte, bi se pač lotil bolj profitne dejavnosti. Ampak spet je na prvem mestu družina, otroci ne smejo biti lačni, bomo manj časa preživeli skuapj. Skratka faktor plača se skriva nekje v ozadju, ker sem že na tej stopnji, da lahko dobro zaposlitev (1500-2000 neto) dobim kadar hočem, sem lahko malo zbirčen. :) Seveda nisem niti blizu invictusu, ker moja žena pač noče iti v tujino, pol si ga pa vzamemo bolj na lahko in več časa preživimo na forumih, sekam svojo hosto, obiram svoje sadje, se igram z otroci in včasih preprosto sedim pred bajto in gledam razgled, ki sem ga kupil. :D

imagodei ::

@Chuapoiz,

8-O

Ne štekam zdej. V enem postu prej pišeš, da nimaš rešenega stanovanjskega problema, v drugem pišeš, da sediš pred bajto in gledaš razgled, ki si ga kupil? Sekaš svojo hosto? Obiraš svoje sadje? To meni deluje kot rešen stanovanjski problem in kot safety net. Nenazadnje se hosto da prodat, če kaj res zagusti.

Hkrati med vrsticami priznavaš, da živiš dovolj lagodno, da si to lahko privoščiš. Najsi bo to zato, ker imaš dovolj prihrankov, ker žena domov prinese dovolj denarja ali pa zato, ker ste stroškovno zelo učinkoviti in nezahtevni - dejansko imaš lagodno življenje.

Pri takih kriterijih seveda ni čudno, da se ti plača pri pogajanjih ne zdi ful pomembna; ampak hkrati pa lahko ugotovimo tudi, da vseeno imaš nek minimum, pod katerega ne greš. Ampak privzeto pa kandidiraš za službe, kjer je plača vsaj okvirno poznana in veš, da ne boš šel delat za 800 € (temveč se zlahkoa pogovarjaš za zneske 1500 - 2000€).
- Hoc est qui sumus -

thramos ::

111111111111 je izjavil:

@Thramos: Če se mi na trenutnem zmanjša za 50%, dam odpoved.


Glede na tole, bi jaz rekel, da je torej višina plače kar visoko med kriteriji izbire delovnega mesta.

Mato989 ::

thramos je izjavil:

111111111111 je izjavil:


Meni je višina plače izredno nepomembna ...


A bi delal za 100 € na mesec? Če ne, potem ne moreš rečt, da ti je višina plače "izredno nepomembna". Lahko pa rečeš, da so ti "izredno nepomembne" razmeroma majhne razlike v višini plače nad določenim zneskom.


Tako je,le da se ta znesek pri nekomu začne nad 700€ pri nekomu nad 900€ pri nekomu nad 1.400€, pri nekomu nad...........
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

St235 ::

Problem, ki ga imate je v tem, da mešate oziroma bolje rečeno enačite višino plače s olje kvaliteto življenja. Zato pač izhajate iz povsem zgrešene predpostavke, da več denarja pomeni večjo kakovost življenja. In potem napadate z brezveznimi slaboumnimi vprašanji tipa, a bi delal za pol plače ali za 100EUR na mesec.

Ko pa enkrat začneš razumet, kaj je pravzaprav kvalitetno življenje in kaj so tisti standardi, ki jih hočeš zase in za tvojo družino pa hitro vidiš, da golo nakazilo na TRR ni dovolj. Zato se potem lahko samo smeješ neumnostim kot je tale: Who the fuck pa mislijo da so? In zakaj, dafak, menijo, da ljudje hodimo na šiht, menjamo trenutno zaposlitev? Ker nam nudijo boljši službeni telefon, novejši računalnik na delovnem mestu in boljše stole? Ker je v njihovem teamu tako fino, da po službi hodijo na pir?.

In ja, kot že rečeno, nimam težav delati tudi za 100EUR na mesec, dokler imam zagotovljeno kakovost življenja kot jo rabim.

Smo imeli v firmi pred časom opcijo, da ali dobimo službeno električno vozilo in brezplačno polnjenje v firmi, ali pa potne stroške. 100EUR na TRR ali pa dejstvo, da do nadaljnjega ne rabiš razmišljat o vzdrževanju/registraciji/tankanju lastnega vozila... Ja, res si zablodil v življenju, če verjameš, da je številka, ki jo nakažejo na TRR edina omembe vredna merska enota.

Vsakemu svoje, samo ne se čudit, če ne bo nakazilo na TRR nikoli v življenju dovolj visoko, da bi bili zadovoljni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

imagodei ::

St235 je izjavil:

Ja, res si zablodil v življenju, če verjameš, da je številka, ki jo nakažejo na TRR edina omembe vredna merska enota.

Še n-tič: tega jaz nisem trdil, sem pa trdil, da je žvenket na TRR-ju v vsakem primeru zelo pomemben dejavnik. To priznavaš celo ti, ko mimogrede rečeš, da bi bil pripravljen delat tudi za 100 € na mesec, če le kvaliteta življenja ne bi trpela. Prosto po Maslowu, bi ti dol bingljalo za kulturo in električni avto, če bi bil lačen. Torej lahko zaključiva, da ja, bi ti res delal za 100 €, če bi ti podjetje dobesedno zagotavljalo poln hladilnik, kritje vseh stroškov, abonma za gledališče, večerjo zunaj 2x mesečno, služben avto in poln tank ter brezplačno letovanje na morju 14 dni na leto, pozimi pa smučarske karte za celo družino za 1 teden.

Za to gre, kar je že povedal thramos: po defaultu privzemate že neko višino plače, ki pokrije vse vaše želje, potem je pa +/- 500 € brez veze, če pa lahko dobiš službeni električni avto in brezplačno polnjenje v firmi. A hkrati ne priznaš, da za 100 € plače + električni avto ne bi nikoli delal.

In absolutna laž je, da na razgovorih za službo ne vprašate po višini plače, še večja laž pa bi bila, če bi trdili, da bi šli delat v podjetje, kjer bi vam ponudili razne nefinančne bonuse, le plača bi bila minimalna.

Človek kar naenkrat ugotovi, da 2x mesečno večerja s partnerjem/ko v gostilni in da to nanese vsakokrat 40 €, da ura tenisa/squasha/fitnesa/plavanja tudi košta, da družinski obisk muzejev, gledališč, kina tudi nanese, da družinski izleti s kosilom tudi koštajo, da 2 tedna poletnih počitnic ravno tako košta, kot tudi zimska smuka v Avstriji, pa pelcmontli, pa znamke oblačil tudi, čevljev izpod 80-100 € se sploh ne gleda ... Dokler se človeku ne pripeti, da se mu dohodki (začasno) prepolovijo, sploh ne ve, kako lahkotno živi in zapravlja denar in kje vse bi se moral obrzdati, če bi želel živet z minimalcem - ampak zato s službenim avtom in službeno Magno. :)
- Hoc est qui sumus -

St235 ::

še večja laž pa bi bila, če bi trdili, da bi šli delat v podjetje, kjer bi vam ponudili razne nefinančne bonuse, le plača bi bila minimalna.

samo dokler živiš v svojem malem omejenem svetu in nisi pripravljen razmišljat širše. Kar ni greh je pa zmota.

Še n-tič: tega jaz nisem trdil,

normalno, to kar že dve strani citiram sem si jaz izmislil in tebi podtaknil. Zdaj moraš samo še koga dovolj neumnega da ti bo verjel.

In absolutna laž je, da na razgovorih za službo ne vprašate po višini plače,

A sem kje to trdil? Daj kak citat. Si pa ti trdil, da je plača edini faktor in je ostalo vse brezveze, kar je popolna neumnost.

Človek kar naenkrat ugotovi, da 2x mesečno večerja s partnerjem/ko v gostilni in da to nanese vsakokrat 40 €, da ura tenisa/squasha/fitnesa/plavanja tudi košta, da družinski obisk muzejev, gledališč, kina tudi nanese, da družinski izleti s kosilom tudi koštajo, da 2 tedna poletnih počitnic ravno tako košta, kot tudi zimska smuka v Avstriji, pa pelcmontli, pa znamke oblačil tudi, čevljev izpod 80-100 € se sploh ne gleda ...
Še enkrat. Če si kvaliteto življenja definiraš skozi to koliko fancy večerji v restavraciji in pelcmotlov si lahko privoščiš potem nikoli v življenju ne moreš zaslužit dovolj. Pač živiš nesrečno v svoji omejenosti še naprej.

A hkrati ne priznaš, da za 100 € plače + električni avto ne bi nikoli delal.

Ker ti bralno razumevanje dela velike težave: Jaz imam pri sebi jasno razčiščeno kaj je kvaliteta življenja, ki jo potrebujem. In če mi to v večji meri omogoča služba kjer zaslužim 100€ na mesec potem mi lahko nekdo ponudi faktor 100x pri plači, pa tega ne bom sprejel na račun kvalitete življenja. Razumem, da tega nisi sposoben razumet ampak to je predvsem tvoj problem. Glede na to, da si še mlad držim pesti, da nekoč boš. Ker, ko si enkrat v glavi takšne stvari razčistiš se ti začuda ne dogaja, da bi rabil iskat službe za minimalno plačo.

thramos ::

St235 je izjavil:

Problem, ki ga imate je v tem, da mešate oziroma bolje rečeno enačite višino plače s olje kvaliteto življenja. Zato pač izhajate iz povsem zgrešene predpostavke, da več denarja pomeni večjo kakovost življenja. In potem napadate z brezveznimi slaboumnimi vprašanji tipa, a bi delal za pol plače ali za 100EUR na mesec.


Seveda pomeni. Za veliko večino ljudi znesek v € za začetek pomeni zadovoljevanje povsem osnovnih potreb po varnosti, hrani ter strehi nad glavo in oblekah ter malo manj osnovnih kot prevozno sredstvo, kvalitetno preživljanje prostega časa ipd. Če ti kaj od tega ali vse nudi že direktno služba, potem je želja po € seveda ustrezno nižja, ampak bi si upal ugibat, da je takšnih služb le malo, v Sloveniji pa sploh.

Za vse ostale pa so ugodnosti recimo lokacija delovnega mesta, stoli in pir s sodelavci, višina plače pa pomeni zadovoljevanje zgoraj omenjenih potreb.

In če bi bila višina plače za to prenizka, bi verjetno večina pozabila na svoje prepričanje, da je nepomembna.

imagodei ::

St235 je izjavil:

Še n-tič: tega jaz nisem trdil,

normalno, to kar že dve strani citiram sem si jaz izmislil in tebi podtaknil. Zdaj moraš samo še koga dovolj neumnega da ti bo verjel.

Zanimivo, kaj vse ljudje znajo izluščit iz enega citata. Verjetno tudi številko noge in mojo najljubšo barvo lahko pogruntaš iz vsega mojega objavljenega teksta?

St235 je izjavil:

Si pa ti trdil, da je plača edini faktor in je ostalo vse brezveze, kar je popolna neumnost.

Ne, nisem tega trdil :) je pa dovolj zgovorno, da se moraš zatekat v laži. Ta tema govori o plačah, o tem je bilo govora in izpostavil sem, da je butasto, da se kadrovniki na razgovorih delajo užaljene, ko kdo povpraša po plačah. Take primere sem doživel sam in lahko bi ti našteval, kdo še vse, pa to ni point. Point je, da sem, razočaran nad tem odnosom izjavil, da "kdo dafak pa mislijo da so". Na razgovoru, kjer iščemo pot do sodelovanja, pač plača ne more in ne sme biti tabu tema - ni važno, a je človeku to 1. prioriteta, ali pa šele 5.

In ja, napisal sem tudi, da kaj mislijo, zakaj hodimo na šiht? Tisto, o čemer ti govoriš, je prostovoljstvo in brezplačno opravljanje dela (oziroma opravljanje dela za simbolično plačilo), česar pa normalen človek ne počenja, dokler nima rešenih nekaterih ključnih vprašanj v življenju. Vsekakor normalen človek tega ne počenja 40 ur na teden - razumem, če 2 uri na teden brezplačno pomagaš v svoji soseski.

Moj point je - če si (skoraj) brezplačno lahko privoščiš donirat 40 ur svojega časa na teden, potem se, lepo prosim, ne pretvarjaj, da imaš kompetence oglašat se v tej temi. In ne, ne podim te iz teme, zgolj namigujem, da bi mogoče moral ponovno ovrednotiti nekatera svoja stališča.

St235 je izjavil:

Ker ti bralno razumevanje dela velike težave: Jaz imam pri sebi jasno razčiščeno kaj je kvaliteta življenja, ki jo potrebujem. In če mi to v večji meri omogoča služba kjer zaslužim 100€ na mesec potem mi lahko nekdo ponudi faktor 100x pri plači, pa tega ne bom sprejel na račun kvalitete življenja.

Zdaj si moraš samo še priznat, da s 100€ na mesec ne boš preživel, če nimaš drugih virov dohodka - kapitalskih dobičkov, najemnin od nepremičnin, mesečne rente, obresti na TRR... Oziroma če ti firma ne pokrije večine življenjskih stroškov - za dovolj velike strokovnjake tudi to počenjajo. In da bo, če bo 100 € tvoj edini dohodek, tvoja kvaliteta življenja v riti, čeprav se boste z ženo in otroki imeli radi ter peli kumbaja.

Ko si boš zmožen priznat, da 100€ ni meja, s katero bi lahko zadostil osnovnim življenjskim potrebam, če si solo ali pa imaš familijo, bova lahko ugotavljala, kakšna je tvoja dejanska situacija in zakaj misliš, da bi ti 100 € plače lahko kadarkoli zadostovala pri kvaliteti življenja.
- Hoc est qui sumus -

111111111111 ::

imagodei je izjavil:

@Chuapoiz,

8-O

Ne štekam zdej. V enem postu prej pišeš, da nimaš rešenega stanovanjskega problema, v drugem pišeš, da sediš pred bajto in gledaš razgled, ki si ga kupil? Sekaš svojo hosto? Obiraš svoje sadje? To meni deluje kot rešen stanovanjski problem in kot safety net. Nenazadnje se hosto da prodat, če kaj res zagusti.


Do vratu sem zakreditiran. Če ne bomo odplačevali kredita pravočasno, hajd nazaj v blok. Hosta bo za prodajo čez 30 let morda, trenutno vsako leto zvozim ven drva za kamin. Ne bajte, ne hoste ne morem prodati, ker imam gor hipoteko. Ampak v žviljenju je treba nekaj tvegat. :)

Lahko bi šel za 5-6 let v tujino in vse kupil takoj, ampak bi zamudil odraščanje mularije. Denar bo še, časa pa nikoli več. :( Nekaj lahko človek vedno dela, da pride skozi, pa tudi otroci si morajo malo roke ožulit, da pogruntajo, da denar ne raste na drevesu, v bloku jih to malo težje naučiš. Pa kot pravi slovencelj se rad sprehajam po svoji hipotekarni grudi.

Fantje ne se kregat, pogledi so različni, ampak v bistvu popolnoma enaki. Lahko prinesete motorko pa bomo šli vsak eno smrekico podret v mojo hosto. :D

imagodei ::

@Chuapoiz,

Kaj naj ti rečem :) Imaš precej unikatne poglede na življenje. Želim ti vse najboljše, no pun intended. Jaz se tega ne bi lotil ravno na ta način, ampak ja, se strinjam, da let, ko so otroci majhni, kasneje ne bo nikoli več nazaj. Če ti trenutni dohodki zadostujejo in imaš za kasneje realistične plane, kaj naj rečem - respect.


> "Fantje ne se kregat, pogledi so različni, ampak v bistvu popolnoma enaki."

Meh, saj jaz se z Lakotnikom nič nimam namena kregat, ampak je človek trmast. Vzame eno izjavo, ki je bila izrečena v kontekstu in me želi prepričat, da mislim drugače, kot v resnici mislim. Več kot odgovarjaš, več municije daš, da človek lahko besede obrne, spet potegne iz konteksta, jih napihne...

Zato v resnici ne maram več debatirat na forumih. Sicer imam obdobja, ko me še vedno potegne. Sem pa prišel do spoznanja, da je debatiranje na forumu v določenih pogledih še slabše od gostilniške debate. Ker tam lahko človeka takoj ustaviš, ko želi nekaj povedanega sprevreči sebi v prid, hkrati pa mu, če je le pripravljen poslušat, razložiš svoje stališče. Tule pa nimaš vpliva na to, kako hitro sogovorniku pade tema na oči in začne odgovarjat, še preden je sploh v celoti prebral sporočilo in tudi doumel bistvo. Zdaj, nekateri se potrudite razumet, drugi se pa toliko manj :D
- Hoc est qui sumus -

-valvoline- ::

Se zmeraj stanje status quo. Prakticno vsi oglasi za zaposlovanje brez ponujene bruto/neto place. Kak doug se? Neverjetno.
Za primerjavo, evo enga avstrijskega zaposlitvenega portala Metajob.at, najmanj 90% oglasov ima navedeno predvideno placo.
https://www.metajob.at/

Smurf ::

Odvisno od podrocja. Zadnje case mi se slovenski recruiterji, ki so bili vcasih zmeraj skrivnostni, takoj napisejo okvirno placo.

T-h-o-r ::

imagodei je izjavil:

@Chuapoiz,

Kaj naj ti rečem :) Imaš precej unikatne poglede na življenje. Želim ti vse najboljše, no pun intended. Jaz se tega ne bi lotil ravno na ta način, ampak ja, se strinjam, da let, ko so otroci majhni, kasneje ne bo nikoli več nazaj. Če ti trenutni dohodki zadostujejo in imaš za kasneje realistične plane, kaj naj rečem - respect.


> "Fantje ne se kregat, pogledi so različni, ampak v bistvu popolnoma enaki."

Meh, saj jaz se z Lakotnikom nič nimam namena kregat, ampak je človek trmast. Vzame eno izjavo, ki je bila izrečena v kontekstu in me želi prepričat, da mislim drugače, kot v resnici mislim. Več kot odgovarjaš, več municije daš, da človek lahko besede obrne, spet potegne iz konteksta, jih napihne...

Zato v resnici ne maram več debatirat na forumih. Sicer imam obdobja, ko me še vedno potegne. Sem pa prišel do spoznanja, da je debatiranje na forumu v določenih pogledih še slabše od gostilniške debate. Ker tam lahko človeka takoj ustaviš, ko želi nekaj povedanega sprevreči sebi v prid, hkrati pa mu, če je le pripravljen poslušat, razložiš svoje stališče. Tule pa nimaš vpliva na to, kako hitro sogovorniku pade tema na oči in začne odgovarjat, še preden je sploh v celoti prebral sporočilo in tudi doumel bistvo. Zdaj, nekateri se potrudite razumet, drugi se pa toliko manj :D


Hja, pravniki, ki so že 8. generacija pravnikov v njihovi dinastiji, pač ne razumejo plebsa.
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Mato989 ::

-valvoline- je izjavil:

Se zmeraj stanje status quo. Prakticno vsi oglasi za zaposlovanje brez ponujene bruto/neto place. Kak doug se? Neverjetno.
Za primerjavo, evo enga avstrijskega zaposlitvenega portala Metajob.at, najmanj 90% oglasov ima navedeno predvideno placo.
https://www.metajob.at/


Jaz rekruterje in vse trolam z zahtevki po visini place ko mi jo pa povejo pa recem LOL da za tak kes so pa optimisti da bodo koga dobili pol pa imajo dolge nosove
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

-valvoline- ::

Nujno potrebujemo.... takoj bi zaposlili... primankuje nam kadra... itn. Nikjer ponujena placa :V
Komunizmus slovenikus.

Zgodovina sprememb…

FTad ::

Smurf je izjavil:

Odvisno od podrocja. Zadnje case mi se slovenski recruiterji, ki so bili vcasih zmeraj skrivnostni, takoj napisejo okvirno placo.


Vsaj na IT podrocju je drugace kot pri ostalih branzah.

-valvoline- ::

FTad je izjavil:

Smurf je izjavil:

Odvisno od podrocja. Zadnje case mi se slovenski recruiterji, ki so bili vcasih zmeraj skrivnostni, takoj napisejo okvirno placo.


Vsaj na IT podrocju je drugace kot pri ostalih branzah.

Sej oglasi za IT zaposlitev so tudi brez objavljenih plac. Same shit. Headhunter os pogovori in ponudbe so ze druga zgodba. Debata je o objavljenih oglasih.

Zgodovina sprememb…

Smurf ::

-valvoline- je izjavil:

FTad je izjavil:

Smurf je izjavil:

Odvisno od podrocja. Zadnje case mi se slovenski recruiterji, ki so bili vcasih zmeraj skrivnostni, takoj napisejo okvirno placo.


Vsaj na IT podrocju je drugace kot pri ostalih branzah.

Sej oglasi za IT zaposlitev so tudi brez objavljenih plac. Same shit. Headhunter os pogovori in ponudbe so ze druga zgodba. Debata je o objavljenih oglasih.

Ni res. Poglej recimo na s-t oglase, vsaj 2/3 ima objavljen znesek.

nsa_ag3nt ::

Na st/zaposlitev je podatek o plači pri 99% oglasov.


ZRSZ, tale ima plačo navedeno v svojih oglasih (redka izjema):
https://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlit...
https://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlit...
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five

jype ::

-valvoline- je izjavil:

Komunizmus slovenikus.
V socializmu so plače bile javno objavljene, v komunizmu pa itak ni dnarja.

-valvoline- ::

2 leti pozneje, same shit. Neverjetno.

LeQuack ::

Najbolj je to ko podjetja niti svojega časa ne cenijo, brez skrbi zapravijo 1 uro za intervju namesto da bi že prej podali plačo in tako ne bi rabili intervjujati tiste ki niso zainteresirani.
Quack !

Finest ::

Meni je blo najbolj smešno, ko sem opravil več razgovorov, za delo v lakirnici (lesni) za delo na 2 žagah, za delo v proizvodnji metkov (tudi nočno delo), za delov v proizvodnji pelatov (24ur/dan delajo)
Prvi je ponujal min.plačo to je nekje 650 evrov še to lani.
Ustavil se še na žagi je reku 700 neto pa da kasnej 800 evrov. Na drugi žagi je rekel 800 evrov.
Za delo v poriz.metkov tudi nočn je rekel 800 evrov že z vštetim nočnim dodatkom... kao da bi vodil proizvodnjo sam....za proizvodnjo pelatov, tudi nedelje, nočne so rekli 800 evrov....pošta je ponujala 700 evrov, malica 6 evrov,....Sava Kranj ima nočne... od 650 evrov dalje, če delaš ornk še nedelje, nočne pa lahko 900...a še kaj pozabil...je še dost.

to golazen novodobno, izkoreščevalsko, bi moral na vlak spokat in poslat an drug konec Evrope in podret tirnice, da se ne morejo vrnit v Slovenijo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Finest ()

Kripto mesi ::

Meni je smešno, da ti vsakič pišeš z različnega računa (zobnik, jalovec...), pišeš o izkoriščevalski golazni, sam pa vlečeš socialno, ker te nihče ne plača 1k€ :))

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Finest ()

Urbano#Desno ::

Finest je izjavil:


to golazen novodobno, izkoreščevalsko, bi moral na vlak spokat in poslat an drug konec Evrope in podret tirnice, da se ne morejo vrnit v Slovenijo



Si prepričan da dodana vrednost opisanih delovnih mest omogoča izplačevanje bistveno višjih plač?

In ne ni izkoriščanje če se dve odrasli osebi zavestno odločita in vstopita v pogodbeno razmerje kot je delovno razmerje s čimer se strinjata z določili tega pogodbenega razmerja.

IL_DIAVOLO ::

Finest je izjavil:

Meni je blo najbolj smešno, ko sem opravil več razgovorov, za delo v lakirnici (lesni) za delo na 2 žagah, za delo v proizvodnji metkov (tudi nočno delo), za delov v proizvodnji pelatov (24ur/dan delajo)
Prvi je ponujal min.plačo to je nekje 650 evrov še to lani.
Ustavil se še na žagi je reku 700 neto pa da kasnej 800 evrov. Na drugi žagi je rekel 800 evrov.
Za delo v poriz.metkov tudi nočn je rekel 800 evrov že z vštetim nočnim dodatkom... kao da bi vodil proizvodnjo sam....za proizvodnjo pelatov, tudi nedelje, nočne so rekli 800 evrov....pošta je ponujala 700 evrov, malica 6 evrov,....Sava Kranj ima nočne... od 650 evrov dalje, če delaš ornk še nedelje, nočne pa lahko 900...a še kaj pozabil...je še dost.

to golazen novodobno, izkoreščevalsko, bi moral na vlak spokat in poslat an drug konec Evrope in podret tirnice, da se ne morejo vrnit v Slovenijo


Bo treba nekaj pokazat, ne pa z nic delovne dobe jokat.

TheBlueOne ::

LeQuack je izjavil:

Najbolj je to ko podjetja niti svojega časa ne cenijo, brez skrbi zapravijo 1 uro za intervju namesto da bi že prej podali plačo in tako ne bi rabili intervjujati tiste ki niso zainteresirani.


Podcenjujes obseg informacij, ki jih nosi CV. Verjetno lahko kar dobro ocenijo, ce pa iscejo odlicen kader pa seveda so pripravljeni dati stevilke, ker drugace ne bodo zapravili cisto nic casa. :)

Urbano#Desno je izjavil:


Si prepričan da dodana vrednost opisanih delovnih mest omogoča izplačevanje bistveno višjih plač?

In ne ni izkoriščanje če se dve odrasli osebi zavestno odločita in vstopita v pogodbeno razmerje kot je delovno razmerje s čimer se strinjata z določili tega pogodbenega razmerja.


Problem je, da moras kot druzba skusati izniciti izkoriscevanja. Ljudi se da prisilit v marsikaj, ce imas v rokah denar in s tem moc.

Ce zelis, bistveno visjih plac ne mores izpalcati nikoli, ker si vedno lahko izplacas vec dobicka, lahko kanaliziras kapital v druga podjetja itn. Podjetja, kjer vsi od delnicarjev, do direktorjev nimajo profita ne poznam, je nesmisel po osnovnih definicijah podjetja. Zakaj ga pa imas, ce ne dela profita in nikomur ne omogoca dostojnega zivljenja?

Zgodovina sprememb…

-valvoline- ::

Blue ti si pr sosedih, kater je d best spletni oglasnik za nepremicnine v at? Graz,Leibniz itn?

Ps. Ne bomo vec cakal na objavljanje plac, bomo sli pr sosedih za hlapce, vsaj place so javne.
:D

Zgodovina sprememb…

TheBlueOne ::

-valvoline- je izjavil:

Blue ti si pr sosedih, kater je d best spletni oglasnik za nepremicnine v at? Graz,Leibniz itn?

Ps. Ne bomo vec cakal na objavljanje plac, bomo sli pr sosedih za hlapce, vsaj place so javne.
:D


Niso ravno cisto javne. Praviloma dodajo minimum po kolektivni in napisejo da je mozno preplacilo. :) Drgace kar so mene zicali v Slo, so podali koliko EUR, ce ne takoj pa ko sem jim razlozil, da ali to ali jim obracunam 100EUR/h + potni ali pa nic.

Za nepremicnine pa odvisno kaj pocnes. Ce bi gradil, potem pojdi na obcino kjer bi gradil, kar je na netu parcel so drage. Za ostalo pa willhaben.at ali pa bazar.at za bolj budget zadeve.

Zgodovina sprememb…

Koraaz ::

2 leti pozneje, same shit. Neverjetno.


Plače niso objavljene, ker delodajalci želijo od vsakega delavca "izpogajati" plačo, dobiti točno cifro. Seveda je plača za posamezno delovno mesto poslovna skrivnost, tako, da sploh ne veš kakšno cifro jim dat. In potem, ko jim daš cifro, rečejo super. Če je previsoka odpadeš, če pa je nižja od tiste, ki so jo drugače imeli namen izplačat pa delaš pod ceno. Tako imaš primere, ko dva delavca delata isto stvar za različno plačo.

Ne vem pa zakaj v avstriji ni problem objavit točno plačo za delovno mesto

Podcenjujes obseg informacij, ki jih nosi CV. Verjetno lahko kar dobro ocenijo,


Ja tako dobro so sposobni oceniti, da po razgovoru želijo od tebe, da za njih še narediš projekt, da vidijo, če si sposoben. Kot, da portfolio tvojih del, ki si ga priložil poleg CVja ni dovolj, da bi ugotovil, če si sposoben. To je stalna praksa pri graf. oblikovanju. Na koncu si pa še prilastijo to kar narediš ;((

LeQuack ::

Koraaz je izjavil:


Ja tako dobro so sposobni oceniti, da po razgovoru želijo od tebe, da za njih še narediš projekt, da vidijo, če si sposoben. Kot, da portfolio tvojih del, ki si ga priložil poleg CVja ni dovolj, da bi ugotovil, če si sposoben. To je stalna praksa pri graf. oblikovanju. Na koncu si pa še prilastijo to kar narediš ;((


Najbrž ti šele po projektu povejo kakšno plačo ponujajo.
Quack !

Urbano#Desno ::

Koraaz je izjavil:


Ne vem pa zakaj v avstriji ni problem objavit točno plačo za delovno mesto



Še enkrat skupaj ponovimo. V Avstriji je večinoma objavljena najnižja plača za določeno delovno mesto in možno preplačilo (tam ima vsako delovno mesto zakonsko minimalno plačo). Tako da ta informacija ne pove popolnoma nič, ker objavijo nekaj kar itak javno dostopno. Podobno kot če bi pri nas pisalo 'Plačilo je vsaj 940 bruto oziroma po dogovoru glede na izkušnje in ujemanje z iskanim profilom človeka' :D

TheBlueOne ::

Koraaz je izjavil:


Ja tako dobro so sposobni oceniti, da po razgovoru želijo od tebe, da za njih še narediš projekt, da vidijo, če si sposoben. Kot, da portfolio tvojih del, ki si ga priložil poleg CVja ni dovolj, da bi ugotovil, če si sposoben. To je stalna praksa pri graf. oblikovanju. Na koncu si pa še prilastijo to kar narediš ;((


Ne vem, menda je z graficnim oblikovanjem nekoliko tezka. Kaksne so postavke za graficno oblikovanje? Za koliko se praviloma prodate na uro, ce je delo dokaj "tehnicno"?

-valvoline- ::

Urbano#Desno je izjavil:

Koraaz je izjavil:


Ne vem pa zakaj v avstriji ni problem objavit točno plačo za delovno mesto



Še enkrat skupaj ponovimo. V Avstriji je večinoma objavljena najnižja plača za določeno delovno mesto in možno preplačilo (tam ima vsako delovno mesto zakonsko minimalno plačo). Tako da ta informacija ne pove popolnoma nič, ker objavijo nekaj kar itak javno dostopno. Podobno kot če bi pri nas pisalo 'Plačilo je vsaj 940 bruto oziroma po dogovoru glede na izkušnje in ujemanje z iskanim profilom človeka' :D

Ne bo drzalo, ze dlje casa spremljam ponudbo tle za mejo, ponudbe se razlikujejo 500-1000e bruto za podobna delovna mesta, vcasih tudi vec. Za cnc npr mas od 3k do 5k, voznik avtobusa tudi od 2.7k do 4k.

Zgodovina sprememb…

TheBlueOne ::

-valvoline- je izjavil:


Ne bo drzalo, ze dlje casa spremljam ponudbo tle za mejo, ponudbe se razlikujejo 500-1000e bruto za podobna delovna mesta, vcasih tudi vec.


So vecinoma minimalne po kolektivni, je pa res, da nekateri citirajo malo vec ampak je redko. Se pa lahko razlikuje za podobno delo b.p. za 1000€ po kolektivni. Gleda se od delovne dobe, izkusenj, tocnega dela, razlika je od branze do branze itn. Recimo jaz sem v avtomatizaciji, delo priblizno enako kjerkoli sem bil, pa so razlike po kolektivnih kar velike. Gleda se kolektivno iz branze podjetja, ne vrste dela. :)

Torej, ce si IT in delas recimo v metalurski bos imel po kolektivni dosti boljso placo, kot isto delo v trgovanju. Ampak na koncu so place podobne, ceprav je drugacna zacetna citirana.

-valvoline- ::

Ponudbe za delo spremljam preko metajob, se kak podoben portal?

Vetrolov ::

Urbano#Desno je izjavil:

Koraaz je izjavil:


Ne vem pa zakaj v avstriji ni problem objavit točno plačo za delovno mesto



Še enkrat skupaj ponovimo. V Avstriji je večinoma objavljena najnižja plača za določeno delovno mesto in možno preplačilo (tam ima vsako delovno mesto zakonsko minimalno plačo). Tako da ta informacija ne pove popolnoma nič, ker objavijo nekaj kar itak javno dostopno. Podobno kot če bi pri nas pisalo 'Plačilo je vsaj 940 bruto oziroma po dogovoru glede na izkušnje in ujemanje z iskanim profilom človeka' :D


Se strinjam, da bi bilo tako kot v avstriji.

Recimo v naši firmi ponujajo 580e bruto plače, vsak teden vsaj 40 ljudi na razgovorih, če kdo celo pride delat ponavadi ostane do prve plače in gre. Gre pa za delo, kjer je treba vsaj 3 mesece učenja, da približno obvlada zadevo.

Če bi v oglasu pisal znesek plače skoraj noben nebi prišel na razgovor, razen kdo bi bil pripravljen delati za tak denar in nebi izgubljali časa z neskončnim učenjem novih ljudi.

TheBlueOne ::

-valvoline- je izjavil:

Ponudbe za delo spremljam preko metajob, se kak podoben portal?


karierre.at, tam naredis profil in te morda kdo poklika. Tam tudi lahko naredis fine filtre, da sproti sledis. Dosti gre preko LinkedIn, Xing.

Imas pa se willhaben itn. Je pa odvisno kaksen kader si, ce si programer, kemik itn., ti najdejo headhunterje kar hitro kaj za poceti in se za placo ti svetujejo, ce si prenizko, ker je njihova provizija pogosto vezana na tvoj dohodek v prve pol leta.

FTad ::

-valvoline- je izjavil:

Blue ti si pr sosedih, kater je d best spletni oglasnik za nepremicnine v at? Graz,Leibniz itn?

Ps. Ne bomo vec cakal na objavljanje plac, bomo sli pr sosedih za hlapce, vsaj place so javne.
:D


www.willhaben.at

https://www.immobilienscout24.at/

Finest ::

Urbano#Desno je izjavil:

Finest je izjavil:


to golazen novodobno, izkoreščevalsko, bi moral na vlak spokat in poslat an drug konec Evrope in podret tirnice, da se ne morejo vrnit v Slovenijo



Si prepričan da dodana vrednost opisanih delovnih mest omogoča izplačevanje bistveno višjih plač?

In ne ni izkoriščanje če se dve odrasli osebi zavestno odločita in vstopita v pogodbeno razmerje kot je delovno razmerje s čimer se strinjata z določili tega pogodbenega razmerja.


Poglej rabil sem štemplje za zavod in sem moral mal okol hodit, boli mene ku*ac za take nate*une.
Ampak bolj kot plača me je zbadalo razmere v katerih delaš, pač na stara leta 100% imaš posledice.
Delo kot poštar pozimi, v dežju, delo v lakirnici, delo na žagi.....za ta dnar sem raje izbral nekaj lažjega, nenapornega in to je to.

111111111111 ::

Pametno, če se že dela za male pare, se dela nekaj lahkega, ne pa kar ti lahko poseka prste, uniči dihala itd...
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

solatko ::

Plače bi v firmah objavili, ko iščejo delavce, pa jih je sram, ker so tako mizerne, da sploh noben nebi prišel, niti na razgovor.
V yugi so dober firme ob iskanju delavcev obvezno objavili predviden OD od - do.
Delo krepa človeka

otago ::

https://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlit...

Vic ali ne, bruto placa zgleda super.

Urbano#Desno ::

otago je izjavil:

https://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlit...

Vic ali ne, bruto placa zgleda super.


Zna bit da je potrebno za 'masiranje' poleg rok uporabljati vsaj še usta. :))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plačilna lista (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9310589 (7511) FrRoSt
»

Dobra vprasanja za novo delovno mesto (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8112336 (8660) Invictus
»

Iskanje zaposlitve

Oddelek: Programiranje
359766 (8029) Gambino
»

Smešni oglasi zavoda za zaposlovanje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15636964 (29375) Vitez

Več podobnih tem