Forum » Loža » 50 letni fotri
50 letni fotri
Temo vidijo: vsi
Mato989 ::
krneki0001 je izjavil:
Narediš nekaj nadur, pa potem to koristiš kot dopust.
Haha, dobre fore... sicer sem bil na položaju ko sem pisalcelotni trgovini urnik kot namestnik poslovodje, ampak če sem imel preveč nadur, je regijska šefica klicala poslovodjo da mi naj naroči da jih zbijem podnujno... ker kao več kot neke cife nadur ne smeš imet ;) Politika podjetja. Drugače pa ja, ni tako enostavno kot se sliši, v teoriji pa gre, pa verjamem da to deluje pri enih drugače organiziranih v drugačnih oblikah individualnih pogodb ipd... Ne pa za povprečnega slovenca... tudi če denar ne bi bil problem, dokler si na polnem delovnem času in vezan znotraj nekega procesa so 3 kaj šele 4 tedenski manjki na delovnem mestu prej mokre sanje kot realnost...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Jaz ne jamram, jaz debatiram, nekdo tak kot ti bi lahko razumel razliko...
krneki0001 ::
ampak če sem imel preveč nadur, je regijska šefica klicala poslovodjo da mi naj naroči da jih zbijem podnujno...
Odlično. Prvega začneš nabijat ure, do 27 v mesecu nabiješ vsak dan 2 uri in imaš več kot en teden fraj. Regijska zateži, da moraš koristit in vzameš še razliko do treh tednov dopusta in imaš 3 tedne frej.
kuall ::
Družinska celica je v resnici osnova in najbolj idealen način vzgoje.Neumnost. Otroke je tisočletja vzgajalo celotno pleme, potem pa nenadoma to ni bilo več dovolj dobro? Saj vemo, kdaj se začnejo družine ožati: S pojavom zasebne lastnine.
Govoriš neke neumnosti na pamet. Kako pa lahko otroka vzgaja celo pleme, saj ni praktično. A misliš razširjena družina?
V idelanih družinah sta otroka vzgajala oče in mama. To je v takih, kjer sta bila oba človeka tako kvalitetna, da sta se lahko zaljubila en v drugega tako močno, da sta zarad te zaljubljenosti ves čas tiščala skupaj in seveda z otrokom. Zato pa pravijo, da je to, če se človek lahko močno zaljubi eden od znakov zdrave duševnosti. Res je koristno, če se dva človeka zelo zaljubita, ni pa to tako lahko dosečt.
krneki0001 je izjavil:
ampak če sem imel preveč nadur, je regijska šefica klicala poslovodjo da mi naj naroči da jih zbijem podnujno...
Odlično. Prvega začneš nabijat ure, do 27 v mesecu nabiješ vsak dan 2 uri in imaš več kot en teden fraj. Regijska zateži, da moraš koristit in vzameš še razliko do treh tednov dopusta in imaš 3 tedne frej.
Ne morš vsak dan nabit 2nadur lol... mogoče lahko neopazno nabiješ 15minutk na dan... pa še takrat se pri 20 urah izvaja klic... sam sem imel še privilegij zaradi situacije in IT znanja, ampak vsem ostalim sem pa moral vestno pisat ti. KPUje za koriščenje presežka ur že kmalu po tem ko je 20nadur pokazalo v sistemu in ne, niso si prodajalci izbirali teh dni ;)
Malo maš idealističen pogled na stanje večinskega gospodarstva... folk si ne more določat nadur sam, večinoma tudi koriščenja ne ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
krneki0001 ::
Delavci, ki delajo na normo, si ne morejo določat nadur. Vsi ostali si jih zelo verjetno lahko z dogovorom. Vse je stvar dogovora in sposobnosti pogajalca. In to ni idealistično, vse je odvisno od tvojih pogajalskih sposobnosti.
Drugače pa štacune ob nedeljah zapret, ob sobotah pa samo od 8h do 12h, pa takrat dvojno plačilo ur. Boš vse vikende frej, ker se bodo sodelavci grebli za sobote. Potem je pa 3 tedne dopusta samo 15 delovnih dni.
Drugače pa štacune ob nedeljah zapret, ob sobotah pa samo od 8h do 12h, pa takrat dvojno plačilo ur. Boš vse vikende frej, ker se bodo sodelavci grebli za sobote. Potem je pa 3 tedne dopusta samo 15 delovnih dni.
matobeli ::
blabla, bla
Več kot očitno je da nimaš pojma ne o ljubezni ne o vzgoji. Naredi slotechu uslugo in preveri "svoja" dejstva. Pa ne v svoji priljubljeni magični knjigi ampak tam kjer se to počne. Wikipedija bo za naš nivo popolnoma dobra.
Mimogrede: moj otrok je vsak dan 8ur v vrtcu, približno 4ure pa z nama.
Tedenska statistika izgleda takole:
-starši 44h
-vrtec 40h
V statistiko niso všteti obiski pri starih starših in različne popoldanske dejavnosti pri katerih staršev ni zraven. Če se poglobimo v efektivnost časa je statistika še manj v prid staršem.
Ja, vzgojiteljice in kolegi iz vrtca so del otrokove "razširjene družine", plemena oziroma socialnega okolja.
kuall ::
V vrtcu se otrok nauči ene vrste stvari, doma pa drugih. Ker se ljudje obnašajo drugače v vrtcu kot doma. Doma je bolj kvalitetna vzgoja, to pa zato, ker starši svojemu otroku dajo občutek, da je najbolj pomemeben na svetu, to pa je za otroka zelo koristno, kar je za starše z vidika evolucije tudi res. Tega mu neke vzgojiteljice ne morejo dati, prej dobi od njih obratno: da je še ena številka, če pa človek dobi občutek, da je nepomembna številka hitro postane slabe volje.
Seveda pa je v nekaterih primerih za otroka bolje, da ga vzgajajo učiteljice kot pa starši, ki imajo prepogoste kratke stike v glavi.
Hočem to povedat, da je najbolj zdravo in normalno z vidika evolucije, da se otrok večino stvari nauči (to pomeni dobi vzgojo) od svojih staršev. Ne pa od nekega jebenega "plemena", ki ga boli kurac za njega. Kvalitetno vzgojo lahko dobiš samo od ljudi, ki te imajo radi, radi te imajo pa najraje tisti ljudje, ki imajo koristi od tebe, starši pa imajo koristi od svojih otrok zato, ker v njih živijo njihovi geni.
Seveda pa je v nekaterih primerih za otroka bolje, da ga vzgajajo učiteljice kot pa starši, ki imajo prepogoste kratke stike v glavi.
Hočem to povedat, da je najbolj zdravo in normalno z vidika evolucije, da se otrok večino stvari nauči (to pomeni dobi vzgojo) od svojih staršev. Ne pa od nekega jebenega "plemena", ki ga boli kurac za njega. Kvalitetno vzgojo lahko dobiš samo od ljudi, ki te imajo radi, radi te imajo pa najraje tisti ljudje, ki imajo koristi od tebe, starši pa imajo koristi od svojih otrok zato, ker v njih živijo njihovi geni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
gruntfürmich ::
Neumnost. Otroke je tisočletja vzgajalo celotno pleme, potem pa nenadoma to ni bilo več dovolj dobro? Saj vemo, kdaj se začnejo družine ožati: S pojavom zasebne lastnine.
znova lažemo in potvarjamo ter redefiniramo da bi prekrili zblojenost?
nič novega...
ko je treba tisočletne zmote konzervativcev popravljat z ognjem in mečem ni nič narobe, ko pa je treba enemu kontrirat pa tudi to pride prav... jao jao kakšna nelogika
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
juroz ::
krneki0001 je izjavil:
Sori nebivedu sam tole je bullshit... ker 95%+ slovencev si tega niti približno ne more privoščit, finančno, niti časovno... 10k roadtrip vzame kar nekaj tednov, če hočeš še kje kaj videt, o financah pa niti ne bi...
To je mogoče za take ki imajo plače 2-3k+ in si lahko vzamejo tudi 1mesec+ dopusta skupaj ;)
Povprečen državljan RS, si tega ne more privoščit.
Povprečen državljan vozi golfa ali pa škodo. Avto menja na vsake 2 do 3 leta in takrat zanj zmeče ves denar, da se postavi pred sosedom. In zato si ne more privoščit takih izletov. Ne zato, ker bi imel premajhno plačo.
Sam raje ne kupim golfa, ampak grem vsake par mesecev na eno potovanje. Imam več od tega.
Drugače pa nekje 3 tedne traja ponavadi 10k roadtrip in cena za tak roadtrip je nekje do 2.5k evrov. Torej gorivo, cestnine, hrana, kampi, hoteli, vstopnine, spominki,...
So pa kaki roadtripi tudi krajši. Ta je en izmed takih krajših, ki naju je prišel 800 evrov (skupaj z vodičem, hrano, gorivom, spominki, vstopninami,...) :
http://www.kodrun.net/potovanja/2017-uk...
Ja sam dobit 3 tedne dopusta skup, po sreči poleti ko si ga dejansko želim je skoraj misija nemogoče, vsaj bila je na večini firm... o 4 tednih niti sanjat ne bi upal... no ajde na tem šihtu kjer sem zdaj je 10x boljše a vseeno, če bi jim rekel da želim 1 mesec dopusta vprašanje če bi se dalo zmenit recimo.
to sem tudi sam mislil pa kot kaže grem letos za 4 tedne na dopust.
Kebab11 ::
Med prebiranjem te teme se mi dozdeva, da je 95% ljudi tu navadnih zgub
Obiščite mojo spletno stran
jype ::
gruntfürmich je izjavil:
je to retorično vprašanje ali bi ti ga moral jaz zastavit?Razumem, da konzervativci ne morete preživeti brez zanikanja resničnosti, a ta forum je namenjen argumentirani debati, ne vašim ideološkim skrpucalom.
Family @ Wikipedia pove veliko o tem, zakaj so konzervativne blodnje v resnici le blodnje.
matobeli ::
maco-maco ::
Kvalitetno vzgojo lahko dobiš samo od ljudi, ki te imajo radi, radi te imajo pa najraje tisti ljudje, ki imajo koristi od tebe, starši pa imajo koristi od svojih otrok zato, ker v njih živijo njihovi geni.
Da imajo tvoje gene je pomembno samo na začetku, da so ti rahlo podobni. Ker drugače bi jih požrl.
Kaj?
LuiIII ::
Vidim, da se zopet vrtimo kot maček okoli vrele kaše. Pojavljajo se neka "nasprotja" kot so npr. zasebna lastnina - kolektivna lastnina, družina - pleme, individualizem - kolektivizem,... Tukaj moram reči, da sem prepričan, da je cilj pravzaprav enak: družba v kateri bo outcome sreče najvišji. Razlika je zgolj v tem kako definirati srečo in po kakšni (nikoli končani) poti hodimo do nje.
Glede vzgoje mislim, da je navečji problem zahodne družbe v tem, da se infantilna leta neodgovornosti in zaščitenosti podaljšujejo. S tem se mladim odvzema dragoceno obdobje v katerem morajo spoznati, da se svet ne vrti okoli njih, da je trplenje največji motivator in da so sami odgovorni zato kako bodo živeli. Eden glavnih razlogov zakaj je temu tako je, da imamo otroke prepozno ali pa premalo. Zaradi tega so za nas "preveč" dragoceni in smo do njih preveč zaščitniški.
Glede vzgoje mislim, da je navečji problem zahodne družbe v tem, da se infantilna leta neodgovornosti in zaščitenosti podaljšujejo. S tem se mladim odvzema dragoceno obdobje v katerem morajo spoznati, da se svet ne vrti okoli njih, da je trplenje največji motivator in da so sami odgovorni zato kako bodo živeli. Eden glavnih razlogov zakaj je temu tako je, da imamo otroke prepozno ali pa premalo. Zaradi tega so za nas "preveč" dragoceni in smo do njih preveč zaščitniški.
Stari maček ::
Imam otroka pri 20-tih, pa potem dva vmes, pozneje pri 52-tih pa spet. Zdaj je hčerka stara 4 leta. Ni lepšega, kot imeti otroka v teh letih. Popolnoma drugače ga doživljaš kot v mladosti, ko se vrednosti tega sploh ne zavedaš. Jo popolnoma nič ne šparam in ne držim v vati. Le tako se otrok razvije v odgovorno osebo. Večina današnjih mladih staršev je katastrofa.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stari maček ()
ti si seveda najboljši!
Eden glavnih razlogov zakaj je temu tako je, da imamo otroke prepozno ali pa premalo. Zaradi tega so za nas "preveč" dragoceni in smo do njih preveč zaščitniški.
Najbrž to ni glavni razlog, so pa nekateri res doktorilali. Iz zdravih otrok delajo popolne invalide. Namesto otrok čutimo, doživljamo, prevzemamo odgovornost,....
Kaj?
[D]emon ::
@maco-maco, to pocno samo prekomerno zascitniski starsi, ki svoje otroke zavijajo v vato.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
Ja, samo je groza to gledat. Razumeš, da za srčke želijo samo dobro, a si ne dajo dopovedat, da jim delajo medvedje usluge. Pa vsi smo se zarotili proti njim. Mi smo pa grozni, nič jim ne damo, jih zanemarjamo, ne pomagamo, ne zaščitimo in take debilnosti.
No, itak je pa pri vseh zadevah podobno. Ostale so samo še skrajnosti. Tisti vmes smo pa neki čudaki.
No, itak je pa pri vseh zadevah podobno. Ostale so samo še skrajnosti. Tisti vmes smo pa neki čudaki.
Kaj?
Vedno je bilo tako, da so starsi pametovali drugim starsem. hesteg fact of life
Stari maček ::
Vitez ::
Tudi mene v smeh spravljajo trditve, da rabimo otroke, da bodo delali za naše penzije. Ne ne bodo. Že sedaj imajo delodajalci problem delovno silo dobit, ker so slabe plače, razmere se bodo še zaostrovale, nove generacije pa so razvajene. Perspektivni maldi bodo šli v tujino in odjavili rezidentstvo.
ginekk ::
Tudi mene v smeh spravljajo trditve, da rabimo otroke, da bodo delali za naše penzije. Ne ne bodo. Že sedaj imajo delodajalci problem delovno silo dobit, ker so slabe plače, razmere se bodo še zaostrovale, nove generacije pa so razvajene. Perspektivni maldi bodo šli v tujino in odjavili rezidentstvo.
To pisarijo že od nekdaj. Enako je bilo po drugi svetovni in tudi v Jugi so bile krize, še večje. Če greš v tujino boš tam verjento tudi ostal, ali pa vsaj tvoji otroci. Ti se boš vrnil morda za penzijo, otroci bodo Slovenci samo še na pol, morebitni vnuki pa nič več. In migrirajo ljudje s trebuhom za kruhom tudi v Slovenijo. Četudi se vsi moji otroci odselijo, delovna sila v Sloveniji bo takšna ali drugačna, ter bo prispevala tudi za mojo penzijo. V to upam stavit.
Bo ja. Ti kr računaj, kako penzijo ti bodo pridelali Romuni, ki pridejo sem fizičarit. Tukaj delovnih mest ni, ali so pa taka, ki jih nihče noče opravljat. Torej praviš, da rabimo noive generacije brezposelnih ekonomistov in drugih neuporabnih diplomantov, ki so raje na borzi, kot da bi delali, pa čeprav za 600.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vitez ()
Takim v svojih stanovanjih erekcija ne dela problemov. Je dovolj kandidatk, da jo izničijo . Dočim mamini sinki bolj malo seksajo, ker ponavadi punce vse mine ko mama prinese čaj in piškotke .
Ti si mlečn in zgleda vodilni teoretik foruma, strici so mi povedali. Mi v svojih flatih živimo svoj lajf in z babami nič nimamo. Babe morjo za resno zvezo kr lepo mamine sinkote vzet, kaj pa jim manjka pri tašči v mansardi? Če bi malo pogledal okoli sebe, bi videl, da pol Slovenije tako živi. Zdaj pa dalje piši teorije, kaj so ti drugi povedali o Ukrajinkah, izkušenj itak nimaš, zgleda, niti s seksom, niti z zvezo.
r3dkv1c4 ::
Stari maček je izjavil:
Vedno je bilo tako, da so starsi pametovali drugim starsem. hesteg fact of life
Pa vedno je bilo tako, da so imeli eni prav, drugi pa ne. Ko današnji starši pridejo na šolo in začnejo groziti z odvetnikom, ker je en njihovega razvajanega smrkavca malo nabutal, me srat prime.
Grozijo učiteljem s tožbami, ker imajo butastega, nevzgojenega otroka, da mu zagotovijo napredovanje.
Učitelji pa brez jajc in vse pokimajo.
Vsaka stvar ima svojo mejo.
You can ban me, but you can't shut me down!
You can ban me, but you can't shut me down!
Ne, ucitelji pokimajo zato, ker vedo, da se je njihova vloga v zadnjih 20 letih zmanjsala in da jih lahko vsak kurac ki se mu sprdne tozi za vsak drek.
Če bi malo pogledal okoli sebe, bi videl, da pol Slovenije tako živi.Mimogrede, kvaliteta življenja je nekajkrat višja, če si s familijo v dobrih odnosih in živiš blizu, ko imaš majhne otroke. Ko zrastejo, postaja to vedno manj pomembno, ker si vedno bolj želijo čas preživljat sami.
Torej praviš, da rabimo noive generacije brezposelnih ekonomistov in drugih neuporabnih diplomantov, ki so raje na borzi, kot da bi delali, pa čeprav za 600.Ne strinjam se s tabo glede delovnih mest v Sloveniji. Tako kot večina ostalih infrastrukturno razvitih držav tudi Slovenija postaja storitveno orientirano gospodarstvo, kar je seveda prav, ker Slovenijo dejansko lahko prodajate za bistveno višje vsote, kot jo trenutno, tako glede tehnoloških podjetij, kjer lahko en dober inženir nahrani še 20 ljudi, ki njegovo delo prodajajo, knjižijo, crkljajo stranke in počnejo druge reči, kot tudi glede turizma, kjer so danosti izjemne, pa jih le redki (k sreči pa jih je vsak dan več) zares izkoristijo.
Ne vem, jaz vidim, da je vedno več folka, ki se nimajo kam dat, ker njihove izobrazbe nihče ne potrebuje. Da so ljudje, stari 25 -40 več let brezposelni, je katastrofa.
To kvecjemu pomeni, da slabo vidis.
Magic1 ::
Res, malo jih je izobraževanje nategnilo, malo je pa kriv visok standar/visoka sociala, ki zagotovi da niso lačni, tudo če se ne dela.
Magic
Nategnila jih je njihova neumnost in lenoba. Delo se že najde, samo ne tako, kot bi ga naše generacije sončkov rade. Če na mladih svet stoji, potem stoji na hudo mahavih temeljih.
V bistvu se rojevajo generacije folka, ki bi rad imel čimveč, za čimmanj dela. Tole ne bo šlo. V bistvu je družba dolga desetletja temneljila na tem, da je večina folka bila vajena delat, magari za malo keša, pa malo jamrat. Ampak tole se sedaj podira, ideje, kaj bo v prihodnje pa nima nihče.
V bistvu se rojevajo generacije folka, ki bi rad imel čimveč, za čimmanj dela. Tole ne bo šlo. V bistvu je družba dolga desetletja temneljila na tem, da je večina folka bila vajena delat, magari za malo keša, pa malo jamrat. Ampak tole se sedaj podira, ideje, kaj bo v prihodnje pa nima nihče.
Zgodovina sprememb…
malo je pa kriv visok standar/visoka sociala, ki zagotovi da niso lačni, tudo če se ne dela.Nekatere, ja. Večina bi jih raje delala, ker so bili vzgojeni tako, da verjamejo, da si zguba, če nimaš službe. To že dolgo ni več res. Na žalost to pomeni tudi to, da mentalno zdravje teh ljudi nadpovprečno trpi, kar je posledica tega, da je "trdo delo s krampom v roki" še vedno zelo pomembna vrednota naše družbe.
Počasi se bo treba premakniti v čas, ko je tudi načrtovanje družine bolj agilno.
Nategnila jih je njihova neumnost in lenoba.Niso si sami izbrali, da bodo naučeni, da se morajo celo življenje učiti za en poklic, ki bo nehal obstajat, preden bodo zaključili izobraževanje.
Delo se že najde, samo ne tako, kot bi ga naše generacije sončkov rade.Najde se delo, ki je plačano tako slabo, da ne pokrije niti stroškov najemnine, drži.
Če na mladih svet stoji, potem stoji na hudo mahavih temeljih.Mladi niso krivi, da je starčkov, ki verjamejo v nacionalni interes, na volitvah toliko več.
V bistvu se rojevajo generacije folka, ki bi rad imel čimveč, za čimmanj dela. Tole ne bo šlo.V bistvu se rojevajo generacije folka, ki trdo delajo za precej nižji standard kot ste ga vi dobili za gledanje v luft.
V bistvu je družba dolga desetletja temneljila na tem, da je večina folka bila vajena delat, magari za malo keša, pa malo jamrat.Ne nakladaj. Še 30 let nazaj so vsi imeli udobno doživljensko službo, kjer so zaslužili dovolj za nepremičnino, osebni avtomobil in naraščaj. Danes moraš za tak standard skoraj vsako leto službo zamenjat, praktično ves prosti čas pa investirat v izobraževanje, če nisi imel te sreče, da so te deficitarni poklici zanimali že kot mulca.
Veš kaj, ne ti meni o gledanji v luft, sem generacija stara pod 40, nihče mi ni nič šenkal, sem precej premlad, da bi mi stari režim kaj dal, ali pa kakšen Jazbinšek. Mladi pa za politiko niso zainteresirani, tako da očitek o prevladi starih ne drži.
Najem? Sej pa večina mladih živi pri starših, kakšna najemnina? raje povej, da je udobneje biti na socialki, kot pa delati za 600 na mesec.
Najem? Sej pa večina mladih živi pri starših, kakšna najemnina? raje povej, da je udobneje biti na socialki, kot pa delati za 600 na mesec.
Najbolj groteskno je, ko slisis baby boomerje stokati nad generacijo X.
@Vitez: Dobiti socialno pomoc je sila tezko. In z njo morda pokrijes stroske najemnine. Potem pa sviras kurcu.
@Vitez: Dobiti socialno pomoc je sila tezko. In z njo morda pokrijes stroske najemnine. Potem pa sviras kurcu.
Ne vidim baby boomerjev na forumu. Očitno je tako, da je socialka kr udobna, sploh za folk, ki živi pr starših, kajti Slovenija je polna brezposelnih, imaš pa še vedno na voljo razna delovna mesta, ki jih nihče noče opravljati.
Delati za 600 se kao ne splača, biti na socialni, to se pa splača?
Delati za 600 se kao ne splača, biti na socialni, to se pa splača?
Magic1 ::
Seveda se splača, če folk malo pofuša in imajo na koncu meseca s socialno isto/več denarja. Delajo pa veliko manj in ko jim paše, kot jim paše.
Magic
Vitez, ti si se eden od tistih jamracev, ki pravijo "noben noce delat". Ne, nihce ne zeli delati za placilo, ki ne omogoca vsaj osnovnega prezivetja. Pa se lahko na glavo postavis ali pa odjahas na Smarno Goro na rocni zagi.
Spet sprašujem, torej mi pritrjuješ, da je bolje biti doma za socialki, ki ti jo plača država, kot pa delati?
Osnovno preživetje, naj ugibam, kaj je to osnovno preživetje? SUV na kredit pa dost keša, da še vse ostalo plačuješ?
Pojasni mi, kako pa brez plače preživi folk, ki s etebi smili, ker so mu ponujana baje samo dela, ki "ne zagotavljajo osnovnega preživetja"?
Osnovno preživetje, naj ugibam, kaj je to osnovno preživetje? SUV na kredit pa dost keša, da še vse ostalo plačuješ?
Pojasni mi, kako pa brez plače preživi folk, ki s etebi smili, ker so mu ponujana baje samo dela, ki "ne zagotavljajo osnovnega preživetja"?
Zgodovina sprememb…
Ne, dragi moj bizgec, osnovno prezivetje je tocno to kar pise na plocevinki.
Zakaj mislis, da je na slovenskem trgu dela primanjkljaj delovne sile ? Ker mladi zapuscajo drzavo, ki jih tretira kot zadnji koscek dreka na podplatu. In hvala bogu, da odhajajo. Ta drzava si ne zasluzi drugega kot to, da cimprej crkne.
Pa nikar se ne trudi z neumnimi poskusi argumentacije, da bi moral clovek s fakultetno izobrazbo na vsak nacin sprejeti sluzbo v kateri bi prejemal minimalno placo.
Zakaj mislis, da je na slovenskem trgu dela primanjkljaj delovne sile ? Ker mladi zapuscajo drzavo, ki jih tretira kot zadnji koscek dreka na podplatu. In hvala bogu, da odhajajo. Ta drzava si ne zasluzi drugega kot to, da cimprej crkne.
Pa nikar se ne trudi z neumnimi poskusi argumentacije, da bi moral clovek s fakultetno izobrazbo na vsak nacin sprejeti sluzbo v kateri bi prejemal minimalno placo.
Zdaj se počasi odloči, ali so doma na socialki, ali zapuščajo. Kr nekaj bezljaš. Zapuščajo jo tisti, ki so sposobni dobiti delo tudi v Sloveniji, brezposelni je nič ne zapuščajo.
Zgodovina sprememb…
Se delas funkcionalno nepismenega ali si dejansko funkcionalno nepismen ?
Se delas funkcionalno nepismenega ali si dejansko funkcionalno nepismen ?
Na neumne argumentacije debata ni možna. Kr nekaj besno kontriraš, na koncu ti je vseh tvojih frustracij kriva država in ji želiš, da crkne..Kaj je država kriva, če se folk odloča za izobrazbo, ki je nihče ne rabi?
Invictus ::
No ja, dejstvo je tudi, da je določena mladina danes blazno razvajena.
Tako so napumpani s svojimi pravicami, da mislijo, da jim kar avtomatsko pripada avto, 3 sobno stanovanje v centru Ljubljane ali bajta, da o modernih igračkah sploh ne govorimo. V šolah je sklicevanje na svoje pravice še nekako šlo, ker se učiteljem ne da zafrkavati s starši, še manj pa z odvetniki, posledica pa je, da so svoja najboljša leta za učenje prezabušavali... In se nič naučili, sploh pa ne navadili, kako se je treba problemov lotevati. Saj bo očka/mamica z odvetnikom vse rešila...
Nato naredijo nek, bolj ali manj neuporaben na trgu, faks, ter zahtevajo pravice zase. Službo in dobro plačo. Ampak služb, sploh z dobro plačo, ni ravno na pretek...
Nihče ne govori o dolžnostih.
Nato gredo v tujino, kjer marsikdo doživi reality šok. In vidi, da je treba tudi v tujini delati za denar. In ko odštejejo denar za osnovne zadeva (najemnina, položnice, hrana, osnovne cunje), ugotovijo, da jim ne preostane kaj dosti. Takrat se vrnejo, kar ni tako redko, ali pa sprejmejo tam delo za dovolj visoko plačo, ki ni nujno tisto o čemer so sanjali...
Spoznal kar nekaj folka v tujini (Slovencev), ko sem sam bil tam, pa marsikdo z UNI izobrazbo (družboslovno seveda, tehničarji vedno dobijo službi v stroki) opravlja delo 3 letne poklicne šole...
Tako so napumpani s svojimi pravicami, da mislijo, da jim kar avtomatsko pripada avto, 3 sobno stanovanje v centru Ljubljane ali bajta, da o modernih igračkah sploh ne govorimo. V šolah je sklicevanje na svoje pravice še nekako šlo, ker se učiteljem ne da zafrkavati s starši, še manj pa z odvetniki, posledica pa je, da so svoja najboljša leta za učenje prezabušavali... In se nič naučili, sploh pa ne navadili, kako se je treba problemov lotevati. Saj bo očka/mamica z odvetnikom vse rešila...
Nato naredijo nek, bolj ali manj neuporaben na trgu, faks, ter zahtevajo pravice zase. Službo in dobro plačo. Ampak služb, sploh z dobro plačo, ni ravno na pretek...
Nihče ne govori o dolžnostih.
Nato gredo v tujino, kjer marsikdo doživi reality šok. In vidi, da je treba tudi v tujini delati za denar. In ko odštejejo denar za osnovne zadeva (najemnina, položnice, hrana, osnovne cunje), ugotovijo, da jim ne preostane kaj dosti. Takrat se vrnejo, kar ni tako redko, ali pa sprejmejo tam delo za dovolj visoko plačo, ki ni nujno tisto o čemer so sanjali...
Spoznal kar nekaj folka v tujini (Slovencev), ko sem sam bil tam, pa marsikdo z UNI izobrazbo (družboslovno seveda, tehničarji vedno dobijo službi v stroki) opravlja delo 3 letne poklicne šole...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Ljubezen (Vprasanje) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 27412 (22336) | BigWhale |