» »

Dostop do lastnega strežnika preko zunanjega IP

Dostop do lastnega strežnika preko zunanjega IP

::

Imam sledečo težavo: odkar sem zamenjal operaterja, ne morem več dostopati do svojih strežnikov iz domačega omrežja. Primer: zakupleno imam domeno mojadomena.net. Zunanji uporabniki preko www.mojadomena.net lahko dostopajo do vsebine. Če pa poizkusim znotraj mojega omrežja vpisati www.mojadomena.net ali pa če do strežnika poizkusim dostopati preko zunanjega IPja (statični, tisti, ki mi ga je dodelil operater), pa strežnika ne najde. To se mi dogaja na vseh storitvah (www, pošta, ...).

Tac20 ::

Se pravi vsebine so dostopne preko javnih dns zapisov (vsem), samo ti konkrentno ne moreš dostopati do njih?

Mavrik ::

To večinoma pomeni da ti router ne zna delati t.i. "NAT Loopback"-a. A si v postopku menjave operaterja menjal tudi router?
The truth is rarely pure and never simple.

Miha 333 ::

Rabiš spodoben router, ki podpira loopback.

Routerja (in NAT-a) sta v bistvu dva. Eden je T-2-jev, ki je zelo omejen, kar se tiče nastavljanja. Ta router privzeto forwardira vse porte na naslov 192.168.64.99. Ta naslov je nato zunanji naslov mojega routerja, ki pa ima nato firewall in port forward na različne strežnike znotraj mojega omrežja. Torej moram ugotoviti, kateri od routerjev ne dela "NAT Loopback"-a.

Mavrik ::

je izjavil:

Routerja (in NAT-a) sta v bistvu dva. Eden je T-2-jev, ki je zelo omejen, kar se tiče nastavljanja. Ta router privzeto forwardira vse porte na naslov 192.168.64.99. Ta naslov je nato zunanji naslov mojega routerja, ki pa ima nato firewall in port forward na različne strežnike znotraj mojega omrežja. Torej moram ugotoviti, kateri od routerjev ne dela "NAT Loopback"-a.

Tisti, ki ima na WAN portu IP naslov enak A recordu tvoje domene. Skoraj gotovo je to T-2 router, kar razloži pojav težav po menjavi.

Zakaj delaš dvojni NAT namesto da bi T-2 napravo dal v bridge mode?
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

Zato, ker T-2jevega ruterja ne morem konfigurirati, edino kar omogočajo je nastavljanje port forwarding preko T-2jeve spletne strani. Tole imajo izvedeno obupno: vpišeš pravilo, enkrat se pojavi na seznamu, drugič se ne, nekatera pravila so delovala, nekatera niso in podobno. Potem ko sem na neuradnem forumu izvedel, da se privzeto vsi porti forwardirajo na 192.168.64.99, sem pobrisal vsa pravila in dal svoj router na ta naslov. Na njihovi podpori tudi nisem izvedel nič pametnega, saj je vsak govoril drugače. Če ne bo šlo drugače, bom v svoj router vpisal statične poti za moje domene, da bodo zapisi kazali na moje strežnike.

SeMiNeSanja ::

?!?
Seveda se da T-2 router vreči v bridge mode.

Pokliči njihovo podporo, pa bodo zrihtali. Potem pa samo še svojega ustrezno skonfiguriraj.

Se pravi, bridge mode pomeni, da bo moj router, ki je priključen na T-2jevega, na wan port dobil zunanji IP?

DeeCoy ::

Tako je, naj ga dajo v modem način, ne modem+router. Potem na tvojem routerju nastavi statični ip ki imaš dodeljenega.

SeMiNeSanja ::

Da.... če je nastavljen na DHCP.

Hvala za odgovore.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Innbox V60U Home Gateway in webserver

Oddelek: Omrežja in internet
72270 (706) dussan
»