Forum » Programiranje » TypeScript - linija => razlaga
TypeScript - linija => razlaga
Vanquish ::
Mi lahko kdo razloži kaj pomeni ta linija v *.ts datoteki? Namreč to bi moral zapisati v javascript (protractor) ampak mi ne prebavi, ne znam pa si prav razložit kaj sploh ta linija naredi, da bi vedel kako dalje.
Če lahko kdo pomaga bom zelo vesel!
export const allure: AllureInterface = reporter.getInterface()
Če lahko kdo pomaga bom zelo vesel!
export const allure: AllureInterface = reporter.getInterface()
0bv10uStr0ll ::
1. Izraz linija je malo zavajajoč, raje uporabi angleški izraz "line", ali pa preprosto napiši vrstica. Tako bodo ljudje lažje vedeli, o čem govoriš in ti bodo lažje pomagali.
2. Ena vrstica težko pove kaj o problemu, ki ga v kodi rešuješ ter o težavi. Tako da če pričakuješ kakšno pravo pomoč, moraš prilepiti kaj več.
Kar ta "linija" naredi je, da izvozi objekt "allure", ki je tipa AllureInterface. Njegovo vrednost nastavi na rezultat, ki ga vrne metoda getInterface objekta reporter. Po uvozu tega objekta v drugo skripto, (za "xy.ts" uporabiš stavek:
Glede na kompleksnost področja, ki pokriva to vprašanje (ogrodje Protractor za testiranje Angular.JS) aplikacij se zdi malce čudno, ker sprašuješ zadevo, ki nakazuje totalno nepoznavanje jezika TypeScript. V siceršnjem primeru bi lahko najdel odgovor na to vprašanje sam.
Imam občutek, da si nek študent, ki je dobil testno nalogo za sprejetje na delovno mesto ali pa nekdo, ki se ukvarja z neko zadevo, pa se mu ne da naučiti osnov.
Kakorkoli že, moraš kaj več povedati o tem, kar počneš, da lahko dobiš točnejši odgovor.
2. Ena vrstica težko pove kaj o problemu, ki ga v kodi rešuješ ter o težavi. Tako da če pričakuješ kakšno pravo pomoč, moraš prilepiti kaj več.
Kar ta "linija" naredi je, da izvozi objekt "allure", ki je tipa AllureInterface. Njegovo vrednost nastavi na rezultat, ki ga vrne metoda getInterface objekta reporter. Po uvozu tega objekta v drugo skripto, (za "xy.ts" uporabiš stavek:
import {allure} from "./xy";), nakar (predvidevam) lahko uporabljaš metode, o katerih bi lahko kaj več prebral na naslovu: https://docs.qameta.io/allure/#_javascr...
Glede na kompleksnost področja, ki pokriva to vprašanje (ogrodje Protractor za testiranje Angular.JS) aplikacij se zdi malce čudno, ker sprašuješ zadevo, ki nakazuje totalno nepoznavanje jezika TypeScript. V siceršnjem primeru bi lahko najdel odgovor na to vprašanje sam.
Imam občutek, da si nek študent, ki je dobil testno nalogo za sprejetje na delovno mesto ali pa nekdo, ki se ukvarja z neko zadevo, pa se mu ne da naučiti osnov.
Kakorkoli že, moraš kaj več povedati o tem, kar počneš, da lahko dobiš točnejši odgovor.
najlepsa hvala na odgovoru! Potreboval sem samo potrditev, da je moje razumevanje pravilno in da je napaka drugje.
ps: vcasih je boljse postaviti kako dodatno vprasanje, da se ni potrebno zanasati na obcutek :)
ps: vcasih je boljse postaviti kako dodatno vprasanje, da se ni potrebno zanasati na obcutek :)
0bv10uStr0ll ::
Če rabiš tako potrditev oz. jo iščeš na forumih, slednje indicira, da si še nekoliko neizkušen v programiranju nasploh. Iskanje napak (debugging) je neka splošna veščina, ki bi jo naj imel vsak preudaren programer. Glede na to, da gre za Node.js, lahko uporabiš kak debugger (VS Code, ki je popolnoma zastonj, vsebuje solidnega) ali pa znotraj programa JetBrains WebStorm.
no, da razjasnim mojo situacijo. Nisem programer - tudi moje delo ni programiranje, uporabljam pa programsko opremo za katero sicer skrbijo programerji. Sem pa toliko zivec, da se vcasih lotim zadev, ki niso v moji domeni - v veliki vecini primerov uspem tudi sam urediti, vcasih pa potrebujem pomoc.
Allure reporter je ze v uporabi ampak allure1, ki se vec ne razvija, sem pa gledal dokumentacijo allure2 in dobim kar nekaj stvari resenih, ki so me tezile, zato sem se odlocil, da probam v enem od branchov uporabit allure2. Vse skupaj sem uspel nastavit - zaustavilo pa se je pri screenshotih.
Vse skupaj sem od zacetka nastavil po razumevanju, ki si ga tudi ti zapisal v razlagi - tezava pa je, ce nisi vesc necesa in zadeva ne dela prvo podvomis v sebe. Pregledal sem kar nekaj typescript dokumentacije, da bi najdel kako lahko ta allureinterface vpliva in ker nisem najdel odgovora kaj bi lahko narobe delal sem raje tukaj vprasal.
Sedaj pa sem ta zadnji del prepustil programerjem, da oni pogledajo in uredijo :)
Hvala ti pa za vse napotke!
Lp
Allure reporter je ze v uporabi ampak allure1, ki se vec ne razvija, sem pa gledal dokumentacijo allure2 in dobim kar nekaj stvari resenih, ki so me tezile, zato sem se odlocil, da probam v enem od branchov uporabit allure2. Vse skupaj sem uspel nastavit - zaustavilo pa se je pri screenshotih.
Vse skupaj sem od zacetka nastavil po razumevanju, ki si ga tudi ti zapisal v razlagi - tezava pa je, ce nisi vesc necesa in zadeva ne dela prvo podvomis v sebe. Pregledal sem kar nekaj typescript dokumentacije, da bi najdel kako lahko ta allureinterface vpliva in ker nisem najdel odgovora kaj bi lahko narobe delal sem raje tukaj vprasal.
Sedaj pa sem ta zadnji del prepustil programerjem, da oni pogledajo in uredijo :)
Hvala ti pa za vse napotke!
Lp
acookook ::
Sicer ni direktno povezano s težavo se pa že en čas mučim. Imam SQL query, ki, kar se tiče delovanja, deluje.
SELECT * FROM smrpo.project_wall_notification INNER JOIN smrpo.project_wall_notification_comment ON smrpo.project_wall_notification.id = smrpo.project_wall_notification_comment.projectWallNotificationId WHERE projectId = 3To se izbiram je v tem trenutku nepomembno. Kar hočem doseči je izpisati notification, pri čemer s type ormjem izpišem strukturo in njenene podstrukture. Težava je, da izpišem samo eno (prvo podstrukturo) in ne tudi vseh ostalih.
async getAllProjectWallNotificationsWithComments(projectId: number): Promise<ProjectWallNotificationDto[]> { const data = await this.entityManager.createQueryBuilder(ProjectWallNotification, 'notification') .leftJoinAndSelect('notification.comments', 'comment') .leftJoinAndSelect('comment.user', 'commentUser') .where('notification.projectId = :projectId', { projectId }) .select([ 'notification.id', 'notification.author', 'notification.title', 'notification.projectId', 'notification.userId', 'notification.postContent', 'notification.created', 'comment.id', 'comment.author', 'comment.userId', 'comment.content', 'comment.created', 'commentUser.id', 'commentUser.username', ]) .orderBy('notification.created', 'DESC') .addOrderBy('comment.created', 'ASC') .getMany(); const notificationMap = new Map<number, ProjectWallNotificationDto>(); data.forEach((item) => { const { id, author, title, projectId, userId, postContent, created } = item; const comment = item.comments[0]; const commentDto = comment ? { id: comment.id, author: comment.author, projectWallNotificationId: comment.projectWallNotificationId, userId: comment.userId, content: comment.content, created: comment.created, } : null; if (notificationMap.has(id)) { notificationMap.get(id).comments.push(commentDto); } else { notificationMap.set(id, { id, author, title, projectId, userId, postContent, created: created, comments: commentDto ? [commentDto] : [], }); } }); return Array.from(notificationMap.values()); }Trenutno ne vem, kje ga sekam, me pa zanima zakaj, mi ne izpiše ostalih in kako bi tole lahko tudi poenostavil.
.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | tsql kolona iz vrednosti druge koloneOddelek: Programiranje | 551 (418) | Lonsarg |
» | Myslq index ne deluje???Oddelek: Izdelava spletišč | 2209 (1987) | algo |
» | Slo-Tech 3D Team: 3D Mark 2001se (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Navijanje | 72209 (25389) | Shark-357 |
» | [php, mysql] sortiranje izpisa iz bazeOddelek: Izdelava spletišč | 2651 (2170) | Binji |
» | [C++ DirectX] DirectSound vodič za začetnikeOddelek: Programiranje | 1742 (1528) | W3by |