» »

Računalnik se ne zažene

Računalnik se ne zažene

boris22 ::

Pozdravljeni.
Danes sem hotel prižgat računalnik in se mi ne vžge. Sicer ko stisnem gumb za prižgat, celo za eno ali dve sekunde računalnik zažene potem pa se izklopi. V čem bi lahko bila težava?
Lp Boris.

DeeCoy ::

V veliko stvareh.

Odgovor približno tako natančen kot vprašanje.

Kako napisati temo v Pomoč in nasveti [Pozor: samo za rač. težave!]

jb_j ::

si ga poizkusil priklopiti na električno napeljavo?

boris22 ::

DeeCoy@Napiši kaj te zanima pa ti odgovorim. Nimam kej dosti ti napisat. Pač stisnem gumb za zagon. Potem začne zvok kot ob zagonu in čez cca 2 sekunde izklopi računalnik. To ponovim večkrat in vedno pride do iste točke. Poskusil sem izklopit pc iz elektrike in ponovno zagnat vendar vedno isto. Se ustavi na isti točki. Ne pride niti do biosa.

DeeCoy ::

Pa si prebral, kaj piše v tisti temi, kaj napisat ob problemu?....
Podrobno opišite problem, torej, kaj ste delali preden je problem nastal in kakšne preglavice vam povzroča.


Če gre za strojni problem, opišite vašo konfiguracijo, Če gre za programskega, pa povejte natančno verzijo programa. Če niste prepričani, potem nam opišite oboje.

Sam pa dodam še vprašanje glede starosti komponent.

hojnikb ::

napajalnik je šel..
#brezpodpisa

boris22 ::

Ponavadi gre napajalnik ali matična. Prvo kar sem pomislil je napajalnik, tako da bom nesel kolegu, da naredi test z delujočim. Tudi najboljše bi bilo da je šel napajalnik, ker ga samo fizično zamenjaš. Pri plošči pa bi bilo veliko več dela.
Deecoy@zadnje kar sem delal na pcju je brskanje po spletu. Se pravi sem uporabljal brskalnik točno Google chrome. Računalnik ima svoja leta in se tudi ne čudim. Napajalnik ima že kakih 7 let.

DeeCoy ::

Predvsem sem mislil na konfiguracijo računalnika, pomeni, kateri procesor, napajalnik, matična, grafična itd. to je osnova za diagnosticiranje kakršnihkoli težav.

Tako kot omenjeno, glede na to da je napajalnik star 7 let, bodo verjetno zanič kondenzatorji krivi, lahko so tudi na plošči.

boris22 ::

Komponente tako na hitro iz glave: Intel Core2Quad Q9550@3.7 ghz, plošča Asus P5Q PRO, Napajalnik Lc Power 550w, 4x2 gb rama ddr2, ssd samsung evo 850 250 gb in 500 gb, 4x 2 tb navadni trdi disk Seagate in WD, gtx 660 ti grafična. Imam eno vprašanje. Aprila pridejo nove grafične ciljam na gtx 2080. Vem da je za to grafično pc prešvoh, vendar bi jo vseeno kupil. Glavno mi je da malo pohitri delo v Adobe premieru 2017 in da dobim več fpsjev v Assetto Corsi. Pa me zanima, če kupim Corsair napajalnik 650w bo vejretno dovolj?
https://www.mimovrste.com/napajalniki/c...
Kasneje bi to grafično prenesel v boljši pc.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri napajalnik? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Kaj kupiti
43183473 (3426) OK.d
»

grafična kartica in matična plošca (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
15411301 (8342) Gapi
»

Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535359 (4295) svetetko
»

Kvaliteten napajalnik

Oddelek: Kaj kupiti
6732 (557) VoidRay
»

Display driver has stopped...

Oddelek: Pomoč in nasveti
473973 (3368) stricky

Več podobnih tem