» »

Medijska produkcija

Medijska produkcija

lejla123 ::

Pozdravljeni,
pisala sem že enkrat na temu forumu glede študija za medijsko produkcijo, če mogoče kdo pozna kakšen študij na področju video montaže, fotografije, avdio montaže,... Bila sem na informativnih 9.2. na IAM v Ljubljani. Program se mi je zdel super, vse je lepo in prav..edino kaj me skrbi je to, da je cena za redni študij kar precej visoka.

Našla sem tudi še eno šolo in sicer ta šola je ekonomska šola v Novem mestu. Imajo smer 'Medijska produkcija' in je vse enako kot na IAM v Lj (izpit nadarjenosti, predmetnik,...) Zanima me če je kdo izmed vas tu da je obiskoval oz. obiskuje to šolo, da bi mi lahko povedal kako je na tej šoli, kako daleč je študentski in kakšen je, ali je kakšno stanovaje v bližini (ker nas namerava iti v tej smeri več ljudi iz mojega razreda, in da bi bili skupaj v stanovanju), kakšni so kaj 'profesorji', in pa kaj me najbolj zanima..je mogoče redni študij te šole plačljivi? ker na spletni strani ne piše nič.
Piše samo: ''Redni študij izvajamo v prostorih Ekonomske šole Novo mesto, Višje strokovne šole. Predavanja potekajo deloma v dopoldanskem, deloma pa tudi v popol-danskem času. Izpitni roki so določeni s študijskim koledarjem. Za izredni študij se zaračunava šolnina, ki jo je možno poravnati v obrokih.''

hvala za odgovore, LP

pixelzgaming ::

Če iščeš točno "Medijsko produkcijo", imaš v Mariboru na FERI-ju Medijske komunikacije, ki se razcepijo v Vizualne komunikacije in Medijsko produkcijo po 3. semestru. Če ti povem čisto po resnici je to hobi faks, ker se ne naučiš dejansko skoraj nič, moraš sam delat kaj zraven če te to zanima.

Na srednjo sem hodil za medijskega tehnika in potem dalje s petim predmetom na medijske komunikacije in sem 100% več znanja pridobil na srednji šoli. Vsi profesorji so tukaj teoretiki, ali pa tako stari da je tehnologija že preveč za njih. Vaje so malo boljše, ampak se vseeno ne naučiš (za moje pojme) dovolj, ker je enostavno premalo časa.
Če te zanima predmetnik KLIK

Testa nadarjenosti ni, redni študij ni plačliv. V treh letih študija narediš na vajah par fotk z DSLR-jem (moraš imeti svojega, delajo pa se različne vaje, kjer se vbistvu samo naučiš kako DSLR sploh deluje) in posnameš ter zmontiraš dva 3 minutna filmčka in enga daljšega cca. 10 min pri praktikumu. Audio montaže ni, oz. pri predmetu "Nastopanje v medijih" se lahko odločiš ali delaš na radio ali tv produkciji in vsak študent dobi tukaj svoje delo, tako da imaš 1/8 možnosti da delaš na zvoku. Dela se ne zamenjujejo, vsaj ne na dodiplomcu. Na magisteriju naj bi bilo malo več samega snemanja in tega, ampak večini študentov do takrat že dopizdi in grejo drugam ali pa končajo z diplomo.

Ena mogoče dobrih stvari glede predmetnika je, da ni matematike (ali samo kot izbirni predmet), tako da če to ne leži je dobra opcija. Je pa v 3 letniku statistika.

Če te slučajno zanima več mi pošlji ZS.
Komp: 2600X | 16GB DDR4 | 500GB NVMe | 10 + 10 + 6 + 4 TB HDD | GTX 1060 6GB
Telefon: S23 Ultra
Avto: Megane MK4 GTLine

lejla123 ::

FERI odpade za nas kateri hočemo iti v medijsko produkcijo, saj nismo šli na srednji delat petega predmeta. Nemoremo se več prijaviti, in kot 5. predmet imamo samo matematiko in fiziko (ker smo si izbrali na maturi angleščino, ne matematike), kar je pa težko. Matematika nam ravno ne leži, fizika še kolko tolko. Zato smo vsi gledali v Lj IAM, ampak ker nam je šolnina malo preveč za plačat smo iskali še kaj drugega.
Mi hodimo v smer tehnik računalništva, in nam na šoli niso dali nobenega znanja o montaži videa, fotografiji, itd. zato imamo znanje samo od tega kar smo se sami naučili doma. Zdaj komaj v 4. letniku smo se začeli prejšni teden učit v Premieru, prej smo delali samo v Corelu. ampak to zdaj nima veze tu. tako da kakšen FERI ali FRI odpade.

pixelzgaming ::

Kot 5. predmet se lahko dela tudi likovna teorija. Opravljati se mora na drugi šoli. Mi smo jo v Velenju. Rok za prijavo je do 30 marca. Več info imaš na ric
Za FERI ne rabiš nobenega predznanja, samo izpostavljal sem, da se na srednji tehnični šoli nauči več kot tukaj. Delali smo v Premieru in Illustratorju (tisti ki smo medijski tehniki smo učili profesorco kako se le-ta uporablja, tako da ja, znanja zagotovo ne rabiš, dobiš pa ga tudi ne)
Komp: 2600X | 16GB DDR4 | 500GB NVMe | 10 + 10 + 6 + 4 TB HDD | GTX 1060 6GB
Telefon: S23 Ultra
Avto: Megane MK4 GTLine


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri študij?

Oddelek: Šola
111505 (1352) jernejl
»

Višja šola kam naprej?

Oddelek: Šola
308014 (7086) Sarazyph
»

Istočasno na višješolski in visokošolski študij?!

Oddelek: Šola
121780 (1343) mojca
»

Uspešen zaključek prvih letnikov po posameznih faksih

Oddelek: Šola
172505 (1816) AmaranthK
»

študij - multimedijske komunikacije

Oddelek: Šola
149475 (5853) zuz3k

Več podobnih tem