Forum » Loža » Dvakrat nakazana plača
Dvakrat nakazana plača
s7nf ::
Po pomoti so mi iz računovodstva dvakrat plačali račun, ki sem jim ga izstavil. Denar bom seveda vrnil, ni mi pa jasno kako naj to naredim, da se mi ta znesek ne bo štel k dobičku. Imam odprt normirani s.p., zadeva pa je verjetno podobna tudi če si v rednem delovnem razmerju saj se ti plača pozna pri osnovi za akontacijo dohodnine.
Ima kdo izkušnje s tem, ali nasvet? Varianta bi bila, da poravnamo pri naslednjem računu, ki bi ga izstavil samo v višini razlike. In če te variante ni?
Ima kdo izkušnje s tem, ali nasvet? Varianta bi bila, da poravnamo pri naslednjem računu, ki bi ga izstavil samo v višini razlike. In če te variante ni?
Mavrik ::
Če si izdal račun s pravo vrednostjo potem ne bo problema.
The truth is rarely pure and never simple.
s7nf ::
Ja, normalno. Račun za 1500 e., so mi plačali dvakrat. Sedaj hočejo, da jim 1500 e. nakažem nazaj na trr. Ampak meni se poveča dobiček zaradi tega, ali se mi ne? Naj ga pri bilanci pač izpustim iz vsote?
borut_p ::
Naj oni dajo storno placila - ce bos placal nazaj se ti steje v skupni znesek. Dobicel se ti ne poveca ce si dobil 1.500 in iso placal nazaj.
Ce pa ni problema za preseg 50.000 letno potem nakazi nazaj. Za take zadeve imas svojega racunovodjo ki ga tudi placujes vsak mesec
Ce pa ni problema za preseg 50.000 letno potem nakazi nazaj. Za take zadeve imas svojega racunovodjo ki ga tudi placujes vsak mesec
sandmat ::
Ja, normalno. Račun za 1500 e., so mi plačali dvakrat. Sedaj hočejo, da jim 1500 e. nakažem nazaj na trr. Ampak meni se poveča dobiček zaradi tega, ali se mi ne? Naj ga pri bilanci pač izpustim iz vsote?
verjetno ne razumeš kako se normiranec računa. Obračun stroškov je na izdane račune in ne na prejet denar na račun.
Furbo ::
Daj jim dobropis, pa se pobota naslednji mesec.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Mavrik ::
Zakaj bi se ti povečal dobiček? Letno poročilo boš napisal na osnovi izdanih računov (v poročilu boš izračunal dobiček), znesek na računu pa bo tudi štimal na koncu leta. Nakaži nazaj z ustreznim opisom in to je to.
The truth is rarely pure and never simple.
knesz ::
jype ::
Običajno jaz to rešujem tako, da pod namen vpišem "Vračilo prevelikega ali napačnega nakazila".
Mare2 ::
luli ::
Mare2 ::
Po pomoti so mi iz računovodstva dvakrat plačali račun, ki sem jim ga izstavil. Denar bom seveda vrnil, ni mi pa jasno kako naj to naredim, da se mi ta znesek ne bo štel k dobičku. Imam odprt normirani s.p., zadeva pa je verjetno podobna tudi če si v rednem delovnem razmerju saj se ti plača pozna pri osnovi za akontacijo dohodnine.
Tale vabila se mi skoz pojavljajo na Facebooku. Priporočam, da greš na kako predavanje. :)
Piše, da bodo ... Predstavili bomo tudi zadnje novosti v zvezi z »normiranci«, ki so stopile v veljavo 1. 1. 2018.
https://www.facebook.com/events/1355854...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pomoč Coinbase (strani: 1 2 )Oddelek: Kriptovalute in blockchain | 12304 (1078) | tomaz- |
» | Katera predplacniska kreditna kartica (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22658 (11750) | kuall |
» | zaslužek z glasboOddelek: Loža | 5897 (4051) | Matevz96 |
» | Nakup na podjetje in davčna olajšavaOddelek: Loža | 1395 (1150) | c3p0 |
» | Nekaj vprašanj v zvezi z odpiranjem S.P.-ja (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14943 (13505) | pirx |