» »

The Ceasars (TV serija)

The Ceasars (TV serija)

oo7 ::

Po Vikingih in Tudorjih prihajajo Cezarji, serija o vladarjih antičnega Rima




Ameriški režiser Martin Scorsese je v želji, da bi ustvaril epsko sago o vladarjih antičnega Rima, združil moči z britanskim pisateljem Michaelom Hirstom, ki se podpisuje pod izjemno uspešni seriji Vikingi (Vikings) in Tudorji (The Tudors).



Cezarji (The Ceasars) bodo pripovedovali zgodbo o zgodnjih vladarjih antičnega Rima, začenši z Julijem Cezarjem in njegovim vzponom na oblast. Pilotna prva epizoda je že napisana, osnutek preostanka prve sezone pa tudi. Načrtovano je, da bo nova televizijska serija dolga več sezon, snemanje pa bodo začeli naslednje leto v Italiji, je poročal The Guardian.

Michael Hirst, čigar epska dogodivščina Vikingi je postala ena najpopularnejših televizijskih serij, pa tudi serija Tudorji ni zaostajala z uspehom, je prav tako kot Martin Scorsese velik navdušenec nad antičnim Rimom, svetom legionarjev, barbarov in gladiatorjev. Ameriški režiser in britanski pisatelj sta se tako odločila, da je čas, da se posvetita Rimljanom in rodila se je ideja o Cezarjih.

Svež pogled na mladega Julija Cezarja
Serija Cezarji si je za enega izmed ciljev postavila prikazati svež in nov pogled na mladega Julija Cezarja. "V filmih ga po navadi vidimo kot možakarja srednjih let, ki se muči z različnimi političnimi težavami, a ko je bil mlajši, je bil fantastičen, zanimiv in ambiciozen. Veliko Cezarjev je prišlo na oblast, ko so bili še zelo mladi, a to zelo redko vidimo na zaslonu," so pojasnili avtorji projekta in dodali, da je nekaj neverjetnega, kako je lahko relativno majhno rimsko kraljestvo zraslo v imperij in svetovno velesilo antike.


http://www.rtvslo.si/kultura/film/po-vi...



Martin Scorsese to zna biti zelo zanimivo :D

Kurzweil ::

Zgleda obetavno, bom sledil zadevi. Imam rad te zgodovinske in zgodovinsko-fantasy zadeve. Mogoče ne bi bilo napak, če bi taisti možakarji raje do konca posneli serijo Rome, ki je bila za tist čas glede na vložke in nivo TV serij odlična. Ena od tistih prvih "AAA serij", kot je bila recimo tudi serija The Wire, Sopranovi,...

oo7 ::

Rome je odlična TV serija edino prekratka.

Kurzweil ::

... ja, ker je bilo snemanje prekinjeno oz. se ni nadaljevalo. Serije so bile po takratnih standardih seveda neprimerljivo cenejše, naprimer 10 delov Rome-a je stalo nekje toliko, kot danes 1 epizoda Got ali Altered Carbon. Kot rečeno, takrat so bile serije razen redkih izjem poceni in se ni veliko vlagalo v njih oz. se denar ni obrnil, tako kot danes, ko je praktično vsak drug človek od 12-35 let "odvisen" vsaj od ene serije. Mogoče pa dočakamo kdaj tudi nadaljevanje Rome-a, kar brez slabe vesti lahko vsak dan ponovim za razliko od Jericha, ki se mi je ob izzidu zdel zanimiv, ko sem ga gledal par let kasneje pa mi je bilo kar malce nerodno, govorim zato, ker so tudi to serijo prekinili zaradi finančnih razlogov. Je pa Scorsese bil mislim, da poleg že tudi pri Boardwalk Empire, ki pa je vsaj po mojem okusu odlična serija.

no comment ::

Kurzweil je izjavil:

... ja, ker je bilo snemanje prekinjeno oz. se ni nadaljevalo. Serije so bile po takratnih standardih seveda neprimerljivo cenejše, naprimer 10 delov Rome-a je stalo nekje toliko, kot danes 1 epizoda Got ali Altered Carbon.

Z $9mio na epizodo je Rome še vedno precej draga in povsem primerljiva tudi s trenutno najdražjo produkcijo.

Kurzweil ::

...še vseeno cenejša od najdražjih danes... bistvo, ki sem ga hotel povedat je, da finančno ni šel skozi in da bi mogoče danes šel.... koliko M$/epizodo pa varira od vira do vira, nekje je omenjenih 6M€/epizodo, spet drugič pa 10M$/epizodo. V glavnem je takrat nekdo bil kar pogumen, da je odobril takšen vložek in škoda, da se ni obrestovalo.

vostok_1 ::

oo7 je izjavil:

Rome je odlična TV serija edino prekratka.


Tako je. Rome bi morali dokončat najprej.
Top serija.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vikings (TV Series 2013 - ) (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Sedem umetnosti
692212587 (4279) oo7
»

Spartacus - Blood and Sand (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Sedem umetnosti
24434289 (1592) oo7
»

Knightfall (Tv serija 2017-) (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
6012180 (6564) oo7
»

Lestvica najboljših 10 režiserjev

Oddelek: Sedem umetnosti
274097 (3361) Evil mind

Več podobnih tem