Forum » Omrežja in internet » Postavitev anten na modemu
Postavitev anten na modemu
xda develope ::
Zdravo!
Danes so mi od telekoma prinesli modem Comtrend GRG-4260u ki ima 2 anteni in me zanima ali je polje signala večje z antenami vzporednimi z tlemi ali navpično glede na tla.
Danes so mi od telekoma prinesli modem Comtrend GRG-4260u ki ima 2 anteni in me zanima ali je polje signala večje z antenami vzporednimi z tlemi ali navpično glede na tla.
NoName ::
na kratko... navadna antena (omni) ima sevalni diagram ameriškega krofa, torej bo največ signala stran od polov (špica zgoraj in priklop antene spodaj)...
na malo daljše pa tukaj
na malo daljše pa tukaj
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Unilseptij ::
Načeloma pravijo, da je najbolje eno anteno usmeriti navpično, drugo pa vodoravno. To je zato, ker veliko naprav v praksi "leži" (telefoni, tablice, itd.) in z vodoravno anteno izboljšamo moč signala pri takih napravah. Najbolje pa je, da pač malo potestiraš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unilseptij ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Seznam DVB-T programov v SlovenijiOddelek: Zvok in slika | 11327 (10898) | Kamion |
» | wifi v drugo nadstropjeOddelek: Kaj kupiti | 2428 (1951) | potepuhec |
» | kako povečati WLAN signal v hišiOddelek: Omrežja in internet | 7575 (6402) | Karen |
» | Analogno ja, digitalno ne?Oddelek: Zvok in slika | 2622 (2324) | mariooo |
» | Rekordni doseg WiFiOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 4650 (3710) | Spajky |