» »

iPhone 8 - seriously?

iPhone 8 - seriously?

Temo vidijo: vsi
1
2
3

dexterboy ::

Uf Uf Uf... tole branje te pa spravi v depresijo :(((
Sedaj, ko mi Lumia 950 odhaja v večna lovišča in sem postavljen pred dejstvo, da si moram nabaviti drug telefon ter imam na voljo zgolj jabuk in gugle, sem po prebranih zgornjih postih doživel razsvetljenstvo...
Če je tole user experience, sem jest Papež Frančišek... Sedaj se vsaj miselno lahko pripravim na andraida.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

poweroff ::

Hakai je izjavil:

Se vesno mi ni jasno kako si uspel shraniti v pages.

Verjetno gre za tako kvaliteten produkt in izjemno uporabnisko izkušnjo...
sudo poweroff

Torej, po prvem dnevu uporabe mi je že žal... ene stvari so prav leseno narejene. Mi je kar žal, da se nisem za Samsunga odločil. Žal na S8 ne gre Lineage...

Sam hw je sicer dober, ampak OS je pa podpovprečen če si kdaj uporabljal kaj drugega. Android je sicer podobna zmeda, sploh na Samsungih je obupen, ampak Lineage z nekaj dodatki popravi slab vtis. Tukaj je pa tako kot je prednastavljeno.
sudo poweroff

@Matthai, ta Lineage, to imaš OS v mislih?

wini ::

To je neko nadaljevanje cyanogenmod

DeeCoy ::

poweroff je izjavil:

Torej, po prvem dnevu uporabe mi je že žal... ene stvari so prav leseno narejene. Mi je kar žal, da se nisem za Samsunga odločil. Žal na S8 ne gre Lineage...

Sam hw je sicer dober, ampak OS je pa podpovprečen če si kdaj uporabljal kaj drugega. Android je sicer podobna zmeda, sploh na Samsungih je obupen, ampak Lineage z nekaj dodatki popravi slab vtis. Tukaj je pa tako kot je prednastavljeno.

Android ni ok, iOS ni ok.. Predlagam telefon z windows operacijskim sistemom, še boljše pa, naredi svojega..

Vsak os ima svoje dobre in slabe lastnosti, noben ne more biti popoln. Je pa iOS trenutno eden najbolj varenih in predvsem najboljši v izkoriščanju resourcov.

frudi ::

shadeX je izjavil:

Kdo pa pravi, da si lastim njihov telefon? Na srečo si ga ne, tako da jih lahko zlahka odjebem in se ognem bodočih opravkov z njimi.

Kaj se potem sploh oglašaš v tej temi?

Ker je OP napisal:
Mislim, seriously? To je tista napredna uporabniška izkušnja???

In sem pač dopisal svoje podobne izkušnje z Applovo napredno uporabniško izkušnjo.

Kdo si pa ti, da boš drugim pravil, v katerih temah se lahko oglašajo?

shadeX je izjavil:

Kdo za vraga pa pravi, da bom sploh kdaj kaj kupil pri njih, da bom lahko izkoristil tisti znesek, ki so si ga 'sposodili' od mene?

Ti ne, ker nisi ciljna publika. Tisti ki bo kupil in uporabljal iOS sistem, bo prej ali slej kdaj zapravil. In pizdiš se zaradi 1EUR, lol.. se sploh poslušaš kako bedno izpadeš?

Pizdil sem se primarno zaradi ponavljajočega teženja za vpis gesla, kar si prikladno spregledal. Da so mi težili za kreditno za download prostega programja in mi jo nato še celo dvakrat brezveze bremenili, je bila samo še zadnja kaplja čez rob te briljantne uporabniške izkušnje.

amacar je izjavil:

Itak da si ga lahko ustvariš brez kreditne kartice, ampak ljudje so pač nesposobni.
Še na applovi strani je vodič: https://support.apple.com/en-am/HT204034

Ko mi je zatežilo za kreditno kartico, nisem imel opcije 'None', kot piše tam v vodiču, tako sem pač vnesel podatke za kartico, ker nisem pričakoval, da mi bodo brezveze kaj računali za download prostega programa. Še najmanj pa dvakrat. Očitno je neumno pričakovati smiselne postopke od Appla.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

MostWanted ::

ko si nesposobneži kupijo iphone, je pisalo v dnevniku.

Jerry000 ::

poweroff je izjavil:

Ne. Apple ga. Samo prenos preko kabla bi moral omogočit.

Zakaj si sploh nabavil Appla?

noob96 ::

Tudi sam razmišljam da bi preizkusil jabolko na dan. Sedaj imam OP 5T, sem zadovoljen, ampka ni nič "posebnega". Pač dela in to je to. Me res zanima kaj vleče vse te uporabnike iPhonov.

Master_Yoda ::

hojnikb je izjavil:

Nič kaj drugače kot na androidnežih, Tudi tam morš met račun, če hočeš vlećt dol appe. Je pa malo čudno da ti je zatežilo za narobe geslo. Zajbeu pri vpisu ?

Na androidu ne rabis imeti svojega racuna da vleces appe ki so na google app storu. Razen placljive.

gusto ::

noob96 je izjavil:

Tudi sam razmišljam da bi preizkusil jabolko na dan. Sedaj imam OP 5T, sem zadovoljen, ampka ni nič "posebnega". Pač dela in to je to. Me res zanima kaj vleče vse te uporabnike iPhonov.

Saj noben sistem ni "nič posebnega", vsak ima pluse in minuse, vsakega se po nekaj časa naveličaš in ti postane samoumeven. Če rabiš dramo menjaj, drugače pa srečno uživaj v svojem "zakonu" s telefonom ki "le dela".:)

TheBlueOne ::

poweroff je izjavil:

Se podpisem, sam Sem kupil SEja, ker je edini mali telefon, ki ni polz. Sem ga kar nekajkrat sesitiral, da ni vec cas tezil za licence pri vsaki pesmi. Proti Androidu iOS deluje prastar. Prej Sem vedno imel bodisi Cyanogenmod ali pa cisti Android in ni primerjave. Mami smo vzeli Xiaomija, ki ima OS podoben kot iOS, samo deluje neprimerno bolj moderen. Nikakor mi ni jasno, kako Applu uspe prodati toliko naprav.

In se male tezave kakor da Siri neha poslusat, preden kaj poves, baterija, ki zdrzi pateticno malo... ampak se mi ga vec ne da resitirat in se na novo prijavljati in ne vem kaj se.... Cakam mali Android, da prodam to kisto.

shadeX ::

Master_Yoda je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Nič kaj drugače kot na androidnežih, Tudi tam morš met račun, če hočeš vlećt dol appe. Je pa malo čudno da ti je zatežilo za narobe geslo. Zajbeu pri vpisu ?

Na androidu ne rabis imeti svojega racuna da vleces appe ki so na google app storu. Razen placljive.

Play store je že sam po sebi poln malwara in virusov, ti pa še ponujaš vprašljive metode prenašanja appov preko tretjih aplikacij. Ni čudno, da ste robotki bolj na udaru za okužbe če pa niste ravno brihtni.

c3p0 ::

Če blindly vsakemu appu dovoliš vse pravice, ki ti jih ponudi, si si tudi sam kriv.

Master_Yoda ::

shadeX je izjavil:

Master_Yoda je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Play store je že sam po sebi poln malwara in virusov, ti pa še ponujaš vprašljive metode prenašanja appov preko tretjih aplikacij. Ni čudno, da ste robotki bolj na udaru za okužbe če pa niste ravno brihtni.

Kaksne vprasljive metode ? Ce ne zaupas tej aplikaciji imas spodaj na strani, ki sem jo linkal gumb Source Code, kjer si lahko njen source dol potegnes in preveris kaj dela.

Zgodovina sprememb…

Dober dan ::

Faaq ljudi, js sm šou resetirat mojo osmico, naredil nov apple id in ga vpisal v telefon. Normalno vlečem appe, res pa je da sem pred tekočim delovanjem prstnega odtisa 3x vpisal kodo, sedaj pa deluje. Čudno, tukaj zbrane informacije ne gredo skupaj z mojo prakso

DeeCoy je izjavil:

Android ni ok, iOS ni ok.. Predlagam telefon z windows operacijskim sistemom, še boljše pa, naredi svojega..

Sem se že lotil tega. Plus svoje omrežje... ampak to je bolj learning project. ;)

DeeCoy je izjavil:

Vsak os ima svoje dobre in slabe lastnosti, noben ne more biti popoln. Je pa iOS trenutno eden najbolj varenih in predvsem najboljši v izkoriščanju resourcov.

Glede varnosti je sicer dober, ampak kakšen Copperhead tudi ni do muh. Vprašanje je zelo preprosto. Kako narediti neke osnovne stvari. Ker številna opravilo sploh niso intiutivna.

Jerry000 je izjavil:

Zakaj si sploh nabavil Appla?

Heh, v bistvu ga nisem.
sudo poweroff

Kako narediti neke osnovne stvari.

Katere pa?

blackbfm ::

Je pa iOS trenutno eden najbolj varenih in predvsem najboljši v izkoriščanju resourcov.

konkurenca stlači mal večjo baterijo v telefon in se vse prednosti iosa in soca poglihajo:)) apple pa ker je škrt, ne bo izdajal bistveno boljšega telefona kot ostali, čeprav bi ga lahko:))

shadeX je izjavil:

Kako narediti neke osnovne stvari.

Katere pa?

Namestit app ne da rabiš geslo na vsakem koraku vpisat...
sudo poweroff

amacar ::

Se da nastavit, imaš dve opciji:
-če imaš vklopljen fingerprint potem itak ob nakupu daš samo prst gor.
-drugače nastaviš kot je tu: http://osxdaily.com/2015/05/24/enable-f... iz apple strani: https://support.apple.com/en-us/HT204030

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amacar ()

no comment ::

Taki ljudje potem prodajajo "sistemsko adminstracijo" za svoje stranke.

Šus v glavo, če takega loja slučajno fašeš...

Invictus ::

no comment je izjavil:

Taki ljudje potem prodajajo "sistemsko adminstracijo" za svoje stranke.

Šus v glavo, če takega loja slučajno fašeš...

Best comment ever...

Pa tip se kao še ukvarja z varnostjo... Ne zna pa Iphona skonfigurirat...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Hja, seveda. Kriv je uporabnik.

To, da imajo podobne težave tudi drugi ste seveda lepo spregledali. Kot tudi to, da Apple za podobne težave mirno svetuje: "Press and hold both the sleep and home buttons for about 10 to 15 seconds ... it's the iPad equivalent of a reboot.":
https://discussions.apple.com/message/1...

Fucking LOL.

Govorimo o uporabniški izkušnji. Le-ta je precej slabša, kot bi lahko bila.
sudo poweroff

::

Saj imaš še druge telefone. Si se pač nasral z Applom. Prodaj naprej. Big fucking deal.

Ne, se bom kar še čudil dalje.

You know... know your enemy. >:D
sudo poweroff

poweroff je izjavil:

Kot tudi to, da Apple za podobne težave mirno svetuje: "Press and hold both the sleep and home buttons for about 10 to 15 seconds ... it's the iPad equivalent of a reboot.":

Nič Apple ne svetuje. Mal se pozanimej kaj discussions.apple.com sploh je.

Ja, točno. Še podpora uporabnikom šepa in mora vskočit community...
sudo poweroff

Ne vem. Jaz sem škrt in znam dovolj, da rešim večino stvari, ki me težijo, in vse stvari, ki so mi življensko pomembne.

Za ljudi, ki niso dovolj računalniško opismeni, da bi uspeli najti nastavitev za tipkovnico pa ima Apple rešitev. Plačaš "pay-per-incident" support ali pa že v štartu vzameš AppleCare. Ni vrag, da ti ne bi znali pomagat vtipkat password ali vklopit slovensko tipkovnico.

Manu ::

gusto je izjavil:

Nisem uporabnika Appla, ampak bilo bi res bizarno, da si ne moreš ID-ja ustvariti brez podatkov kreditne kartice. Nekateri je niti nimajo. Torej si ne morejo nameščati niti brezplačnih appov? Da bi tole držalo res težko verjamem, čeprav je Apple kakšnih takšnih bučk sigurno sposoben.

Lahko. Kreditna kartica ni pogoj za nameščanje brezplačnih aplikacij. Preverjeno.

@Matthai
Namesti si brezplačni "Uporabniški priročnik za iPhone za iOS 11.2" v aplikaciji iBooks. Na voljo v ang. in slo. jeziku. Prav pride.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Glej, nisem glup. Znam najti rešitev. Celo za zadeve, ki jih Apple aktivno onemogoča.

Problem je, da je UI neintiutiven. Da niso dovolj razmislili UX designa.

Za to, da moram pa 10x vtipkat geslo pa res ne rabim uporabniškega priročnika. Rabijo pa Apple razvijalci morda UX design priročnik.

Aja, slovensko tipkovnico sem seveda imel, ampak mi ni bilo takoj jasno, da rabiš tiščat "s" da se pokaže "š". Kar je spet problem UX-a. Na Androidu sem uporabljal Hacker's keyboard - zelo dobra tipkovnica, kjer ni bilo treba brati navodil, da si jo lahko začel uporabljat.
sudo poweroff

zmaugy ::

poweroff je izjavil:

Ne. Apple ga. Samo prenos preko kabla bi moral omogočit.

To ni še nič: MicroFuck telefon ni omogočal prenosa kontaktov iz Officea na Windoze računalniku preko kabla na telefon. O-O Jože, ne bo šlo. Kompatibilnost in to ;((:P8-O. Treba najprej odpret MicroDick račun in vse naslove v oblak, nato šele v telefon. Da človeku ob takšni prozorni in podcenjujoči izmišljotini gre na bruhanje.

hojnikb ::

lej, nic te ne ustavlja da zamenjas telefon in gres nazaj na android.

ker iOS ocitno ni zate.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

hehe, pozivi za ekskomunikacijo...>:D
Kako si drzneš kritizirat Appla, nisi ga vreden!!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

amacar ::

poweroff je izjavil:

Aja, slovensko tipkovnico sem seveda imel, ampak mi ni bilo takoj jasno, da rabiš tiščat "s" da se pokaže "š". Kar je spet problem UX-a. Na Androidu sem uporabljal Hacker's keyboard - zelo dobra tipkovnica, kjer ni bilo treba brati navodil, da si jo lahko začel uporabljat.

In kje je problem? Pa si še na ios naloži drugo tipkovnico, kjer boš imel šumnike že privzeto. Sicer pa ne vem iz katere jame si prilezel, tiščanje s/c/z je bil še par let nazaj standard na vseh OS-jih, ker so bili ekrani premajhni za celotne tipkovnice.

DeeCoy ::

poweroff je izjavil:

Hja, seveda. Kriv je uporabnik.

To, da imajo podobne težave tudi drugi ste seveda lepo spregledali. Kot tudi to, da Apple za podobne težave mirno svetuje: "Press and hold both the sleep and home buttons for about 10 to 15 seconds ... it's the iPad equivalent of a reboot.":
https://discussions.apple.com/message/1...

Fucking LOL.

Govorimo o uporabniški izkušnji. Le-ta je precej slabša, kot bi lahko bila.

Tako je, kriv je nepismen uporabnik, ki bi moral za telefon imeti eno staro nokio. Ki ga je strah, da mu bo cia pobrala kontakte od kolegov Jožeta, Mihata in Kićota, ki mu občasno dobavi kaj zelenega.

Da ne govorimo o tem, da je potrebno tako pri iOS kot tudi pri androidu nastavit tipkovnice, izklopit auto correct ipd. DA PA SPLOH NE GOVORIMO O TEM, KOLIKOKRAT JE TREBA RESTARTAT iPhona in kolikokrat androida...

Na discussions.apple.com odgovarjajo tako uporabniki kot applovi uslužbenci. ta tema je za mene končana. lp

Na discussions.apple.com odgovarjajo poleg uporabnikov dežurni apple zeloti, katerih pristop je, da je v osnovi vse idealno, če je kaj narobe, je kriv uporabnik in če se uporabnik s tem ne strinja, potem apple naprave niso primerne za njega (prevod: uporabnik ni vreden apple naprav).
In s tem je diskusija končana, oziroma se vrti lahko v nedogled v tem krogu.

zmaugy je izjavil:

hehe, pozivi za ekskomunikacijo...>:D
Kako si drzneš kritizirat Appla, nisi ga vreden!!

Točno to. Kaj češ, fanboy pristop.

amacar je izjavil:

Sicer pa ne vem iz katere jame si prilezel, tiščanje s/c/z je bil še par let nazaj standard na vseh OS-jih, ker so bili ekrani premajhni za celotne tipkovnice.

Ne vem, tega nisem nikoli uporabljal, ker ni bilo potrebe.

Je pa zanimivo slišat, da je šel pri konkurenci razvoj naprej in so z večjimi zasloni pričeli prikazovat normalne tipkovnice, Apple pa ta korak šele čaka... :))

DeeCoy je izjavil:

DA PA SPLOH NE GOVORIMO O TEM, KOLIKOKRAT JE TREBA RESTARTAT iPhona in kolikokrat androida...

Ja, to me je presenetilo. Pričakoval bi, da fancy branded telefona ne bo treba že takoj prvi dan restartat... in da ta nasvet prebereš celo na Applovih forumih.
sudo poweroff

hojnikb je izjavil:

ker iOS ocitno ni zate.
#brezpodpisa

Prav v veselje mi je brati komentarje v tej temi.
In kako poučno je to, da če nisi vreden jauka, pa pojdi nazaj na "regljo".
Smeha polna hiša :))
Ker tale s tipkovnico je pa zmagovita; premajhen ekran za vse črke... ROFL

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

hojnikb je izjavil:

ker iOS ocitno ni zate.

Ja, tako kot nesposobni in neumni apple funboyi niso vredni Androida?

Seriously - znaš razumeti, da iBožanstvo morda ni popolno. Da je na Njegovem obličju morda majhna praska?
sudo poweroff

Right tool for the right job.

Let that sink in.

sj nihce ne trdi da je prfekten. dalec od tega. sam da se pizdis nad necem, kar ocitno ni zate, je pac rahlo tecno.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Iz česa sklepaš, da ni zame?

Ker sem moral 10x vpisat geslo?

Glede na to, da se je isto zgodilo drugim, torej po tvoje iPhone ni za nikogar?

No, fajn, da smo to razčistili... :))
sudo poweroff

To se očitno dogaja samo tebi. Pa zmaguiju.. :))

Hakai ::

poweroff je izjavil:

Glede na to, da se je isto zgodilo drugim, torej po tvoje iPhone ni za nikogar?

No, fajn, da smo to razčistili... :))

Ker si hejter. Prodaj iphone in si prihrani zivce.

shadeX je izjavil:

To se očitno dogaja samo tebi. Pa zmaguiju.. :))

A so ti spet hlapi iz ekskluzivnega stola za 50 EUR stopili v glavo? Apple fanboy meltdown :))

poweroff je izjavil:

Po 2 straneh nabijanja o resljivem problemu.

se dobro da nisi startal z ios 11.0
to bi sele bil jok in na drevo
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

A so ti spet hlapi iz ekskluzivnega stola za 50 EUR stopili v glavo?

Ne, sej napisu da sem ga vrgel v kontejner. Pa ne morš me krivit za grehe izpred 4 let nazaj, takrat sem tudi droida še mel.

Mam pa že 2 leti mal dražjega gamerskega, mi dost bolj ustreza kot tist usnjeni šit iz jyska. Jebi ga, takrat se je moralo šparat. Študent pa to,..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

hojnikb je izjavil:

poweroff je izjavil:

Po 2 straneh nabijanja o resljivem problemu.

se dobro da nisi startal z ios 11.0
to bi sele bil jok in na drevo

A to, da bi morda Apple prisluhnil uporabnikom je pa herezija? No, dokler nismo dovolj tečni, da se to pa le zgodi kot na primeru battery zajeba...
Ampak takrat pa zeloti predete od fuzzy feelinga, ker vam je Bog prisluhnil.>:D
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Prehod android - IOS ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
14027090 (23905) Mavrik
»

Apple sklenil najuspešnejši prvi kvartal (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
7120127 (16790) zmaugy
»

Prihajajoči iPhone 5S bo verjetno na voljo v zlati (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
14236266 (31465) brunoland
»

Android vs IOS (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
5917183 (15324) Gandalfar
»

Applov iPhone 4 odklenjen

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
3410109 (8563) techfreak :)

Več podobnih tem