» »

iPhone 8 - seriously?

iPhone 8 - seriously?

Temo vidijo: vsi
«
1
2 3

poweroff ::

Torej, na sveže nov iPhone hočeš namestiti aplikacijo Signal.

Najprej je seveda potrebno ustvariti Apple ID. Narediš. Potem greš v Store. Se hočeš prijaviti pravi, da geslo ni pravo. Poskušaš... pobrskaš po forumih in najdeš podatek, da je potrebno telefon resetirati.

Ga resetiraš.

Odjadraš do aplikacije in klikneš Get. Hoče ponovno prijavo. Se prijaviš.

Počakaš... pa še malo počakaš. Pojavi se Install.

Stisneš, in hoče ponoven vpis gesla. Vneseš, in potem je namestitev mogoča.

Aja, številke kreditne kartice ob registraciji nisem vpisal.

Mislim, seriously? To je tista napredna uporabniška izkušnja???
sudo poweroff

Vazelin ::

Verjetno si izvedel še netestiran scenarij:D

greatdrakon ::

haha čakaj da boš hotel kaj narediti kaj je na Androidu samoumevno (npr. skopirat oz uporabit datoteko med aplikacijami)... pol ga boš šele zabrisal v zid :D

hojnikb ::

Nič kaj drugače kot na androidnežih, Tudi tam morš met račun, če hočeš vlećt dol appe. Je pa malo čudno da ti je zatežilo za narobe geslo. Zajbeu pri vpisu ?
#brezpodpisa

Mavrik ::

Jaz sem mel isto izkušnjo z novim iPadom na iOS 11... mislim da sem moral vpisati geslo najmanj 8x ... najprej za začetni setup, potem se je stvar posodobila na iOS 11 in pozabila geslo in potem ga je bilo treba še enkrat vpisati v kup storitev in ob prenosih aplikacij. Prav noro kako zanič izkušnja je tole.

(Andorid vpraša za Google račun samo enkrat.)
The truth is rarely pure and never simple.

neverjetni99 ::

nisem nikoli imel problemov s tem na srečo, edino ko sem geslo za apple ID pozabil.

shadeX ::

poweroff je izjavil:

Torej, na sveže nov iPhone hočeš namestiti aplikacijo Signal.

Mislim, seriously? To je tista napredna uporabniška izkušnja???

Še en, ki se je pohvalil da je kupil iPhona.

Do downloadanja appov (kadar ustvariš Apple ID) te loči samo en korak (ob začetni namestitvi te tudi vpraša če želiš Touch ID uporabljati na App Storu). Verjetno si stisnil "ne", zato si imel toliko problemov (ker si vmes še napačno geslo vpisal).

Klik na app in prst na čitalec. That's it.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

shadeX je izjavil:

Verjetno si stisnil "ne", zato si imel toliko problemov (ker si vmes še napačno geslo vpisal).

Aha, se pravi je uporabnik kriv.

Torej, da razčistimo. Geslo sem vpisal pravilno. PRAVILNO.

One touch opcijo mi je ponudilo šele na koncu.

Sem pa skušal gor prenesti kontakte... pain in the ass, seveda. Niti iz MacOS virtualke ne gre. Na srečo je tukaj Signal for the rescue.
sudo poweroff

Sem pa skušal gor prenesti kontakte... pain in the ass, seveda. Niti iz MacOS virtualke ne gre. Na srečo je tukaj Signal for the rescue.

Oh god

DeeCoy ::

Ah joj... kontakte moras met na googlu, oz katerikoli podobni storitvi, dodas google racun, vklopis sinhronizacijo kontaktov in voila.. komplikacije. V appstoru se da nastavit, da za brezplacne aplikacije ni potrebno geslo.

Torej moraš dati vse kontakte Googlu da jih lahko preneseš na Applov iPhone? :)

(Jaz na iPadu opcije za TouchID nisem mel pa me je kljub temu konstantno gnjavaril za geslo.)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

Google nima mojih kontaktov. Torej ta opcija odpade.
sudo poweroff

bojsi ::

Kontakte spraviš v vCard obliko, potem pa na iCloud.com, kjer jih uvoziš.

In ce nocem da so v cloudu? Mimogrede, kje na tipkovnici so slovenski znaki?
sudo poweroff

Dober dan ::

Nastavi si slovensko tipkovnico, pa stisneš na s, malo pridržiš in dobiš na izbiro š. Meni je topšit tipkovnica, zlo hitro pišem.

No šit... hvala!
sudo poweroff

Okej, ce noces da ima katerakoli oblacna storitev tvoje kontakte, pride v poštev le prenos prek kartice sim, ki prav tako deluje bp.
Sinhronizacija z icloud za kontakte je po defaultu vklopljena, tako da moras to izklopit in jih pobrisat s clouda.

V razmislek: ce telefon izgubis/je ukraden, gredo vsi kontakti v vecna lovisca.

poweroff je izjavil:

In ce nocem da so v cloudu?
Potem si vcard posljes po mailu... seveda ne pozabi potem izklopit iCloud sinhronizacije.

Kot rečeno sem za varen prenos uporabil Signal. Glede izgube se sicer ne sekiram.
sudo poweroff

blackbfm ::

Me preseneca kok si ljudje vcasih namenoma komplicirajo zivljenje:))

Ne. Apple ga. Samo prenos preko kabla bi moral omogočit.
sudo poweroff

prenos preko kabla je soooooo 2005
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

frudi ::

Moja zadnja izkušnja za Applovo 'briljantno' uporabniško izkušnjo je bila, ko sem moral kakih ducat-krat v itunes vpisovati geslo (kljub temu, da sem vsakič znova označil, naj si ga zapomni in mi več ne teži) in parkrat številko kreditne kartice, da sem lahko inštaliral xcode. In kljub temu, da je slednji menda zastonj, brez kreditne kartice ni šlo. In za po vrhu so mi z nje odtegnili 1€ in drobiž. Dvakrat. In nikoli vrnili.

lol pa Apple, nikoli več.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Dober dan ::

Vedno se najde nekdo, ki ima težave. Ne morem razumeti, zakaj meni android in iOs delata brez težav, vse transakcije stečejo brez težav, tudi nastavil sem si vse lepo kot sem želel + 2€ na mesec za 100GB GDrive, pa sem vglavnem brez problemov.

same here. Z izjemo odsotnosti proper filesystema na iOS, mi stvar dela BP. Za razliko od androidnežov, kjer si bil stalni gost na xda-devs
#brezpodpisa

frudi je izjavil:

Moja zadnja izkušnja za Applovo 'briljantno' uporabniško izkušnjo je bila, ko sem moral kakih ducat-krat v itunes vpisovati geslo (kljub temu, da sem vsakič znova označil, naj si ga zapomni in mi več ne teži) in parkrat številko kreditne kartice, da sem lahko inštaliral xcode. In kljub temu, da je slednji menda zastonj, brez kreditne kartice ni šlo. In za po vrhu so mi z nje odtegnili 1€ in drobiž. Dvakrat. In nikoli vrnili.

lol pa Apple, nikoli več.

Meni niso nikoli nič trgali, pa ravno tako uporabljam XCode. Razen če je to po novem.

poweroff je izjavil:

Ne. Apple ga. Samo prenos preko kabla bi moral omogočit.

Zgoraj sem linkal aplikacijo za Android direktno od Appla, ki ti omogoči prenos vseh kontaktov, SMS-jev in drugih zadev z nekaj kliki.

Zgodovina sprememb…

Meni niso nikoli nič trgali, pa ravno tako uporabljam XCode. Razen če je to po novem.

Trgajo ti ko ustvariš Apple ID.

same here. Z izjemo odsotnosti proper filesystema na iOS, mi stvar dela BP. Za razliko od androidnežov, kjer si bil stalni gost na xda-devs

Na xda-devs nisi gost ker ne smeš bit. To je edini razlog.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

shadeX je izjavil:

Ni bilo trgano za xcode, ampak pač za validacijo kreditne kartice, ker sem vnesel novo (sem imel vneseno eno od prej, ko sem nazadnje uporabljal itunes, ampak to je bilo leta nazaj in je tista kartica vmes potekla).

Kar mi ni jasno je:
- zakaj sploh zahtevajo kreditno kartico za inštalacijo prostega programja? :|
- zakaj so mi dvakrat bremenili validacijski znesek?
- zakaj mi nobenega od bremenjenih zneskov niso vrnili? Vsaj enega, ffs?!

Lahko bi jim težil na podporo za tista dobra 2€, ampak po ponovni takšni izkušnji (sem imel že podobne v preteklosti) jih imam čisto dovolj in ne želim nikoli več nikarkšnega opravka z njimi.

Invictus ::

poweroff je izjavil:

Google nima mojih kontaktov. Torej ta opcija odpade.

Seveda jih imajo. Samo povedali ti niso ;).

Tako da brez zveze skrivaš to opcijo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Mavrik je izjavil:

Trgajo ti ko ustvariš Apple ID.

Verjetno res. Se ubistvu niti ne spomnim več.

- zakaj sploh zahtevajo kreditno kartico za inštalacijo prostega programja?

Razlogov za to ima Apple lahko veliko. Eden izmed teh je zagotovo ta, da Apple želi vedeti da približno kdo uporablja njihove storitve in točno te ljudi tako targetira v svojih reklamah na app storu. Brez kreditne kartice in preverljivosti teh podatkov mi ne bi vedeli, katera ciljna skupina downloada naše appe. (čeprav teoretično lahko vpišeš tudi kartico nekoga druegega, ampak dvomim, da bi šla skoz).

- zakaj so mi dvakrat bremenili validacijski znesek?

To bi moral vprašati njih.

Ta znesek imaš zagotovo v dobroimetju, ko boš kupoval kakšen app oz. IAP. Podjetja tržejo zneske iz kreditnih kartic, da vidijo, če si vpisal prave podatke, ta znesek shranijo in pri nakupu to vrednost odbijejo od končnega zneska.

Lahko bi jim težil na podporo za tista dobra 2EUR, ampak po ponovni takšni izkušnji (sem imel že podobne v preteklosti) jih imam čisto dovolj in ne želim nikoli več nikarkšnega opravka z njimi.

Zaradi 2EUR (ki jih itak imaš v dobroimetju), nočeš več imeti opravka s podjetjem, katerega telefon si lastiš. In kdaj boš telefon vrnil nazaj?

Zgodovina sprememb…

Na xda-devs nisi gost ker ne smeš bit. To je edini razlog.

That... makes no sense.
#brezpodpisa

shadeX je izjavil:

- zakaj sploh zahtevajo kreditno kartico za inštalacijo prostega programja?

Razlogov za to ima Apple lahko veliko. Eden izmed teh je zagotovo ta, da Apple želi vedeti da približno kdo uporablja njihove storitve in točno te ljudi tako targetira v svojih reklamah na app storu. Brez kreditne kartice in preverljivosti teh podatkov mi ne bi vedeli, katera ciljna skupina downloada naše appe. (čeprav teoretično lahko vpišeš tudi kartico nekoga druegega, ampak dvomim, da bi šla skoz).

Nič koristnega zame torej, zgolj večje možnosti za zlorabe in impulzivno zapravljanje. Je pa jasno dobro za Apple, brez dvoma. Ampak iz mojega stališča, kurc jih gleda.

shadeX je izjavil:

Ta znesek imaš zagotovo v dobroimetju, ko boš kupoval kakšen app oz. IAP. Podjetja tržejo zneske iz kreditnih kartic, da vidijo, če si vpisal prave podatke, ta znesek shranijo in pri nakupu to vrednost odbijejo od končnega zneska.

Še povsod drugod, kjer so mi bremenili kartico za validacijo pravilnosti podatkov, so mi bodisi tisti znesek nato takoj vrnili, ali pa validacijo izvedli šele ob dejanskem nakupu in mi ob tem takoj tistih ~1€ odšteli od kupnine. Apple pa si kar vzame tuj denar. Kdo za vraga pa pravi, da bom sploh kdaj kaj kupil pri njih, da bom lahko izkoristil tisti znesek, ki so si ga 'sposodili' od mene?

shadeX je izjavil:

Lahko bi jim težil na podporo za tista dobra 2EUR, ampak po ponovni takšni izkušnji (sem imel že podobne v preteklosti) jih imam čisto dovolj in ne želim nikoli več nikarkšnega opravka z njimi.

Zaradi 2EUR (ki jih itak imaš v dobroimetju), nočeš več imeti opravka s podjetjem, katerega telefon si lastiš. In kdaj boš telefon vrnil nazaj?

Kdo pa pravi, da si lastim njihov telefon? Na srečo si ga ne, tako da jih lahko zlahka odjebem in se ognem bodočih opravkov z njimi.

frudi je izjavil:

zakaj sploh zahtevajo kreditno kartico za inštalacijo prostega programja? :|

Account lahko ustvariš tudi brez kreditne kartice.

Kdo pa pravi, da si lastim njihov telefon? Na srečo si ga ne, tako da jih lahko zlahka odjebem in se ognem bodočih opravkov z njimi.

Kaj se potem sploh oglašaš v tej temi?

Kdo za vraga pa pravi, da bom sploh kdaj kaj kupil pri njih, da bom lahko izkoristil tisti znesek, ki so si ga 'sposodili' od mene?

Ti ne, ker nisi ciljna publika. Tisti ki bo kupil in uporabljal iOS sistem, bo prej ali slej kdaj zapravil. In pizdiš se zaradi 1EUR, lol.. se sploh poslušaš kako bedno izpadeš?

Zgodovina sprememb…

kupiš fon za 700€+ pa jokaš za 1€... Funny :))
#brezpodpisa

gusto ::

Nisem uporabnika Appla, ampak bilo bi res bizarno, da si ne moreš ID-ja ustvariti brez podatkov kreditne kartice. Nekateri je niti nimajo. Torej si ne morejo nameščati niti brezplačnih appov? Da bi tole držalo res težko verjamem, čeprav je Apple kakšnih takšnih bučk sigurno sposoben.

amacar ::

Itak da si ga lahko ustvariš brez kreditne kartice, ampak ljudje so pač nesposobni.
Še na applovi strani je vodič: https://support.apple.com/en-am/HT204034

Pa tudi tisti fee ob avtorizaciji apple vedno vrne. Včasih se na bančnem izpisku vidi kot nova transakcija v dobro (po parih dneh), včasih tako, da prvotna transakcija izgine.

gusto je izjavil:

Nisem uporabnika Appla, ampak bilo bi res bizarno, da si ne moreš ID-ja ustvariti brez podatkov kreditne kartice. Nekateri je niti nimajo. Torej si ne morejo nameščati niti brezplačnih appov? Da bi tole držalo res težko verjamem, čeprav je Apple kakšnih takšnih bučk sigurno sposoben.

Meni je prvič zatežil glede kreditne kartice. Potem sem resetiral telefon in je šlo skozi brez.

Anyway. Preko Signala sem si poslal fotko in jo naložil na "filesystem" v mapo Pages. To fotko bi rad nastavil kot profilno v Signalu. Žal profilno fotko lahko nastaviš samo s pomočjo kamere ali iz albuma. V album je pa ne morem prenesti iz "mape" Pages (z aplikacijo Files). Seveda mi ne pusti brskati za fotkami po celotnem filesystemu... kakšna ideja kako to rešit? Ker je res glupo.

Naslednji problem bo pa seveda uvoz SMS sporočil...
sudo poweroff

Naslednji problem bo pa seveda uvoz SMS sporočil...

Dobro človek wtf? Je tvoj prejšnji telefon Android?

V TRETJE

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: PureHemp ()

Hakai ::

Ne vem kako ti je uspelo sliko shranit v pages. Meni jo shrani v album.

Vprašanje je preprosto. Lahko brskam po vseh datotekah ali samo po kletki?

Mimogrede, settings - do not disturb ne onemogoči zvoka? Youtube videi namreč ostanejo glasni.
sudo poweroff

Za onemogočit zvok imaš switch na strani. Dnd pa izklopi obvestila.

Volume do konca navzdol.

Do not disturb omogoči, da vseh drugih zvokov v povezavi z zvoncem in notificationi ne boš slišal. Skoz spusti alarme in klice ljudi, ki si jih dal pod favourites.

Za onemogočit zvok imaš switch na strani. Dnd pa izklopi obvestila.

Youtube in drugo je še vedno slišat če je switch vklopljen. Switch praktično na hitro preklopi v tihi način in ne spusti klicev skoz oz. SMSjev (če se ne motim tudi od oseb, ki jih imaš pod nujne kontakte), brez da bi odklepal telefon.

Res je shadex prav imaš, je treba dat volume na tiho.

Se pravi ni načina, da greš z enik klikom v complete silent mode?
sudo poweroff

mtech7 ::

brb Za kolk prodaš ta jajc, k je tok problremov z njim ;)
?

poweroff je izjavil:

Se pravi ni načina, da greš z enik klikom v complete silent mode?

Tudi brez enega klika se da.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hakai ()

mtech7 je izjavil:

brb Za kolk prodaš ta jajc, k je tok problremov z njim ;)
?

Sej v bistvu jih ni, ampak glede na to da je slo-tech "zeleni" forum in več kot 80% ljudi ima robotke, se jim ne smeš zamerit kot da hejtaš zadevo skupaj z njimi.

Hejtaš + pobiraš uporabne informacije = Profit!

Se vesno mi ni jasno kako si uspel shraniti v pages. Aja.

Slike lahko prenasas direktno prek usbja iz racunalnika. Za prenos sms sporocil bo pa res treba uporabit kak app.

Js res nevem, kje se na android telefonu z enim klikom izklopi zvok za medij, ki ga namerno predvajas? Do not disturb pomeni "ne moti"! Funkcija, uporabna za sestanke, med spanjem, za na sluzbeni telefon na morju ipd, ki pomeni, da telefon popolnoma utisa vse kar prileti nanj. Do not disturb ne velja, takrat ko drzis prizgan telefon v rokah in namenoma predvajas video, ker to ni njegova funkcija, niti nikoli ni bila na nobenem telefonu.

Ce je s tem iPhonom tak problem, obstaja bolha in se telefon proda oz menja. Škoda jokat tukaj. Vsak ga ima prej možnost sprobat.
«
1
2 3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Prehod android - IOS ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
14027091 (23906) Mavrik
»

Apple sklenil najuspešnejši prvi kvartal (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
7120127 (16790) zmaugy
»

Prihajajoči iPhone 5S bo verjetno na voljo v zlati (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
14236266 (31465) brunoland
»

Android vs IOS (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
5917183 (15324) Gandalfar
»

Applov iPhone 4 odklenjen

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
3410109 (8563) techfreak :)

Več podobnih tem