» »

Izkušnje s čistilniki zraka

Izkušnje s čistilniki zraka

techuser ::

Zanima me, kakšne izkušnje imate tisti, ki imate doma vsaj en čistilnik zraka oziroma ste jih že nekaj zamenjali.

Namreč po spletnih trgovinah je polno proizvodov različnih blagovnih znamk, ponavadi pa so razlike med njimi kar velike. Cene pa so tudi kar visoke. Imam namreč Beurer LR 200 in sem opazil, da bi potreboval še kakšnega, morda drugo znamko in druge filtre, ker imam namreč prostore, kjer je kar veliko alergenov. Redno sesanje in zračenje ni povsem dovolj, zato sporočite za vaše izkušnje in s čim ste zadovoljni.
  • poskusil klonirati: techuser ()

Magic1 ::

Moje mnenje je da so vsi te čistilci en bullshit. Edino kar res filtrira, je prah. Kar pa je tudi nekaj, samo hkrati pa povzočajo, da je več delcev v zraku, ker konstantno premika zrak. Raje večkrat pomedi/posesaj/prezrači.
Magic

techuser ::

Točno tako. To je res, da čistilci vrtijo alergene po zraku, če nimaš dosti čisto v sobi. Vendar pa vseeno opazim veliko manj težav, če mi čistilnik dela na polno vsaj nekaj minut da prečisti večino zraka.

APPluk ::

Mene malo mika, da bi kupil Mi Air 2 (za 180€), kaj pravite? Ga ima kdo?

Unknown_001 ::

Efekt bo isti, če ne še boljši, če nabaviš HEPA filter in zadaj postaviš ventilator, ki bo "sesal" zrak skozi filter.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

joze67 ::

APPluk je izjavil:

Mene malo mika, da bi kupil Mi Air 2 (za 180€), kaj pravite? Ga ima kdo?

Unknown_001 je izjavil:

Efekt bo isti, če ne še boljši, če nabaviš HEPA filter in zadaj postaviš ventilator, ki bo "sesal" zrak skozi filter.

Žalostno, a resnično.

techuser ::

Meni je beurer lr 200 vredu, ampak premalo za čisto sobo. Je pa dobro najdt best buy opcijo, ker s temi čistilniki zraka nekateri mastno služijo pa ne dajo nobene dodane vrednosti. Veliko review strani je pa takšnih da sami služijo s tem, da nalimajo linke na amazon in dobivajo provizijo namesto da bi ljudem ponudili realno oceno.

Dr_M ::

Tole je definitivno p/p, brez dvoma.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Unknown_001 ::

Dr_M je izjavil:

Tole je definitivno p/p, brez dvoma.


No evo... hepa filter in jebentilator zadaj.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

techuser ::

Drugače pa je potrebno dobro očistiti sobo s takšnim sesalnikom, ki ima električno stepalno krtačo, ki pa je večina naših prodajalcev sploh ne ponudi, kar je sramota, da prodajajo samo zračno gnane, ki so skoraj nič v primerjavi z električno. Včasih vem, da je AEG prodajal poceni dodatno krtačo za določene modele, ki imajo možnost priklopa električne krtače, sam je dal ven iz ponudbe.

lukap1 ::

Jaz tudi trenutno izbiram čistilnik zraka in sem prav tako našel omenjeni Smart Air. Zadeva je res obetavna in poceni, ampak kaj ko je poštnina tako draga, da npr. ceno njihovega modela Sqair kar podvoji (pa carine sploh nisem upošteval). Gre za (socialno) podjetje, ki so ga na Kitajskem ustanovili ljudje z različnih vetrov, ko so ugotavljali, da je cena priznanih znamk za nekaj, kar je v osnovi ventilator + (HEPA) filter, precej pretirana. Prodajajo tudi zelo enostaven "DIY" model: ventilator s privezanim HEPA-filtrom spredaj.

Skratka, osredotočajo se na JV Azijo, tako da nimajo lokalnih distributerjev v Evropi, razen francoske trgovske verige Auchan (najbližja njihova trgovina je najbrž na Madžarskem), ki pa prek spleta prodaja samo v domačih državah. Prodajajo pa samo model Sqair, ki se pri njih imenuje QILIVE Q.6815. Najti bi bilo treba nekoga, ki bi v Franciji ali v eni od drugih držav, kjer Auchan je (Francija, Italija, Španija, Portugalska, Luksemburg, Poljska, Romunija, Madžarska), prevzel paket in ga preposlal.

Druga varianta je naročilo v malenkost večji količini direktno pri podjetju in prevoz z ladjo, kar tudi ponujajo. Naročiti bi morali 3 Blaste ali 5 Mini Blastov ali pa 20 Sqairov (ali pač kombinacijo ustrezne prostornine).

Bi šel torej kdo v skupinsko naročilo?

mulc007 ::

Manjši kot je čistilnik, manjši je premer ventilatorja. Posledično je večja hitrost pretoka zraka da sploh kaj naredi. Večja hitrost povzroča da se v zrak vrne več finejših delcev ki jih tvoja pljuča pridno prefiltrirajo. Ker v bivalnem prostoru zmanjkuje kisika je potrebno zračenje in s tem nove zaloge prahu.

Višja kot bo pozimi temperatura radiatorjev več prahu se bo cepilo na manjše delce.
Pred kurilno sezono na dan ko je skozi okna prepih, odprem okna in vse radiatorje pošteno spiham s kompresorjem.

Za sesalnike uporabljati antialergijske vrečke in sesati pri nekoliko nižji moči. Pri odprtih oknih in upanju na prepih.

Mogoče je kdo poskusil z ionizatorjem zraka ki ga obrneš tako da piha v neko površino- vrata omare. Na površino se prime fini prah ki ga pobrišeš z vlažno krpo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mulc007 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sobni Ionizator / Filter zraka

Oddelek: Loža
115221 (4792) Mare2
»

Kaj dejansko pomaga proti prahu ??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6113200 (11122) m0LN4r
»

Sesalniki z najvišjo stopnjo filtracije (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14567596 (32462) LordPero
»

Doma narejena filtracija zraka

Oddelek: Loža
264097 (2553) Heisenberg
»

prah v sobi

Oddelek: Loža
184502 (4166) Alen T 1978

Več podobnih tem