» »

Revolut

Revolut

Temo vidijo: vsi
««
102 / 109
»»

Legon ::

To jokanje bo imelo smisel, ko bomo dejansko govorili o necem kar pade v ipd. Dokler govorimo o top up na revolut, pa je zadeva zelo crno bela.

Pri NLB je v ceniku tudi jasno zavedeno da zaracunajo samo za nakazila tujin ponudnikom. Za valu pa nikjer nisem zasledil, da bi zaracunavali samo tujim ponudnikom. Aja, pa valu ima to na ceniku ze vsaj od leta 2020!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Ales je izjavil:

Legon je izjavil:

Če smo pošteni, je vsem jasno kaj se zaračuna, samo eni se radi delate ene tri stopničke bolj neumne, da lahko jokate po forumih. Kot je bilo že poudarjeno: Popolnoma nikakršnega dvoma ni, da je top-up na Revolut zajet v tej definiciji.

A bejš no, v ceniku napišejo "itd." in uporabljajo termine brez točnih definicij, po tvoje je pa "vsem jasno, kaj se zaračuna"?

Tak cenik je enostavno neustrezen.

Sure thing, zdaj bo pa sam se kaj vec od tvoje lastne avtoritete treba da bo to pilo vodo. Cenikov in splosnih pogojev z uporabo takih izrazov je nebroj, pa noben pri zdravi pameti ne trdi da so neustrezni. Poglej si naprimer splosne pogoje zavarovalne police in podobno. Ravno tako jim ne prilagajo SSKJ za vse snezinkice, ki imajo tezave z razumevanjem posameznih besed.

Zgodovina sprememb…

Ales ::

Legon je izjavil:

Ales je izjavil:

Legon je izjavil:

Če smo pošteni, je vsem jasno kaj se zaračuna, samo eni se radi delate ene tri stopničke bolj neumne, da lahko jokate po forumih. Kot je bilo že poudarjeno: Popolnoma nikakršnega dvoma ni, da je top-up na Revolut zajet v tej definiciji.

A bejš no, v ceniku napišejo "itd." in uporabljajo termine brez točnih definicij, po tvoje je pa "vsem jasno, kaj se zaračuna"?

Tak cenik je enostavno neustrezen.

Sure thing, zdaj bo pa sam se kaj vec od tvoje lastne avtoritete treba da bo to pilo vodo. Cenikov in splosnih pogojev z uporabo takih izrazov je nebroj, pa noben pri zdravi pameti ne trdi da so neustrezni. Poglej si naprimer splosne pogoje zavarovalne police in podobno. Ravno tako jim ne prilagajo SSKJ za vse snezinkice, ki imajo tezave z razumevanjem posameznih besed.

Saj mogoče se bo izkazalo, da so pri Banki Slovenije in kakem drugem pristojnem organu tako zabitega mnenja, kot ti, pa boš imel prav! Upanje ti ostaja! :))

Seveda, zato imajo banke in zavarovalnice (zgolj kot primer) to ze leta v svojem ceniku/splosnih pogojih in ste sedaj na slo tech izumili toplo vodo... Tako da o zabitosti bi se dalo razpravlajt.

Se predpisi, ki urejajo poslovanje Banke Slovenije imajo v svojih clenih primerljive dikcije, ker vsakemu z vsaj malo poznavanja je seveda jasno, da ni mozno eksplicitno popisat polplnoma vseh moznosti. Ker se bo nedvomno nasel cvet slo tech intelekta, ki bo trdil da on ne prenasa sredstev amapak EUR in potem ne pade pod definicijo.

Zgodovina sprememb…

nejc_nejc ::

vinkop je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

vinkop je izjavil:

zato, ker bi lahko obračunali kot klasično transakcijo, 0.40€, kajne ???

To ni isti kanal.....

tudi dokapitalizacija zloglasne NLB ne bi bilo potrebno in jo pustiti bankrotirat....saj so še druge....

Pa kaj mešaš stvari v isto košaro.

BuDi79 ::

Legon je izjavil:

Seveda, zato imajo banke in zavarovalnice (zgolj kot primer) to ze leta v svojem ceniku/splosnih pogojih in ste sedaj na slo tech izumili toplo vodo... Tako da o zabitosti bi se dalo razpravlajt.
Blefer si... in to veš.

BuDi79 je izjavil:

Legon je izjavil:

Blefer si... in to veš.

Ce ti tako pravis bo ze drzalo Argumentacije pa na tem forumu ocitno nobeden ni sposoben. Kaj pise pa v cenikih, splosnih pogojih in ne navsezadnje tudi zakonodajo si pa vsak lahko sam prebere in si ustvari svoje mnenje. Je pa to seveda bolj zahtevno kot pisat enovrsticnice.

Zgodovina sprememb…

Ales ::

Ego udari ven, potem pa ljudje ne odnehajo/mo od ponavljanja enega in istega.

Ane Legion?? ;)

To bo to ja, tako neko kot tvoje brezvezno zaljenje brez da bi dodal eno vrstico uporabnih informacij. Zdaj pa se mogoce zgodi cudez in probas se kaj na konkretno temo povedat.

Tako da lahko gremo nazaj na temo. Kaj tocno naj bi bila osnova da cenik/splosni pogoji in nenavsezadnje zakonodaja ne bi smel imet dikcije "in podobno"/"in tako dalje"/..."... oziroma poljubno razlicico le tega?

In se bolj bizarno vprasanje, kaj tocno ima to s problematiko zaracunavanja top up storitev?

Zgodovina sprememb…

acookook ::

Počasi migriram iz nlbja na Revolut, pa me zanima kako imate urejene račune. Gledam opcijo Pockets, da bi poleg računa, kjer si samo delam top up prek sepa nakazila za varno plačevanje na netu, tudi uredil račun za plačo.
Vidim, da vas ima tudi dosti N26 in seveda TR (to še pride). Mogoče bi z najemnino zapravil do 1000€ mesečno, več kaj pa komaj naslednje leto.
Trenutno sem pri NLBju za 44c na boljšem (2,15€ za paket in 2,40e za povprečno 6 položnic/nakazil) kar se provizij in stroškov vodenja paketa tiče, jih pa tiste trenutne jadne obresti na varčevalnem računu ne pokrijejo.
Torej bil v vsakem primeru imel en safe shopping račun, plačilni račun in nekaj za depozit (čeprav je 7k zaenkrat skoraj tak-tak...no na TR bi 15€ tudi dobil).
.

vinkop ::

Legon je izjavil:

Tako da lahko gremo nazaj na temo. Kaj tocno naj bi bila osnova da cenik/splosni pogoji in nenavsezadnje zakonodaja ne bi smel imet dikcije "in podobno"/"in tako dalje"/..."... oziroma poljubno razlicico le tega?

In se bolj bizarno vprasanje, kaj tocno ima to s problematiko zaracunavanja top up storitev?

čist enostaven odgovor, rešitev obstaja. Predno narediš topup te mora že v aplikaciji obvestit koliko bo znašal fee. na relaciji DBS-Revolut teh težav ni, da prej ne bi vedel kolikšen bo fee....

vinkop je izjavil:

Legon je izjavil:

čist enostaven odgovor, rešitev obstaja. Predno narediš topup te mora že v aplikaciji obvestit koliko bo znašal fee. na relaciji DBS-Revolut teh težav ni, da prej ne bi vedel kolikšen bo fee....

Obstaja še boljša rešitev, tega feeja ne zaračunajo. Ampak to, da je NLB pogoltna do amena že vemo, samo med tem in trditvami, da je njhovo ravnaje v nasprotju s pravili, je pa vseeno kar velika razlika.

In to je? SEPA nakazilo je 40c (vsaj na mojem paketu).
.

acookook je izjavil:

Počasi migriram iz nlbja na Revolut, pa me zanima kako imate urejene račune. Gledam opcijo Pockets, da bi poleg računa, kjer si samo delam top up prek sepa nakazila za varno plačevanje na netu, tudi uredil račun za plačo.
Vidim, da vas ima tudi dosti N26 in seveda TR (to še pride). Mogoče bi z najemnino zapravil do 1000EUR mesečno, več kaj pa komaj naslednje leto.
Trenutno sem pri NLBju za 44c na boljšem (2,15EUR za paket in 2,40e za povprečno 6 položnic/nakazil) kar se provizij in stroškov vodenja paketa tiče, jih pa tiste trenutne jadne obresti na varčevalnem računu ne pokrijejo.
Torej bil v vsakem primeru imel en safe shopping račun, plačilni račun in nekaj za depozit (čeprav je 7k zaenkrat skoraj tak-tak...no na TR bi 15EUR tudi dobil).

Pri več pocketih/spacih oziroma kakorkoli to poimenujejo moraš bit samo v toliko pozoren, da če imajo vsak svoj unikaten IBAN, ki omogoča plačilni promet potem moraš vse prijavit na FURS. Kaj točno misliš, da si na NLB na boljšem? Neobanke (revolut, n25...) imajo praviloma osnoven račun, ki omogoča tudi SEPA nakazila (položnice) brezplačno.

acookook je izjavil:

In to je? SEPA nakazilo je 40c (vsaj na mojem paketu).

Govorimo o feejih, ki se računajo za quasi cash transakcije, kot je top up vplačilo, ne za SEPA nakazila.

Zgodovina sprememb…

Pri več pocketih/spacih oziroma kakorkoli to poimenujejo moraš bit samo v toliko pozoren, da če imajo vsak svoj unikaten IBAN, ki omogoča plačilni promet potem moraš vse prijavit na FURS. Kaj točno misliš, da si na NLB na boljšem? Neobanke (revolut, n25...) imajo praviloma osnoven račun, ki omogoča tudi SEPA nakazila (položnice) brezplačno.
Aja, ne. Hotel sem samo povedati, da bom dejansko kmalu upravičil stroške prvega plačljivega paketa na Revolutu.

Govorimo o feejih, ki se računajo za quasi cash transakcije, kot je top up vplačilo, ne za SEPA nakazila.
Saj za SEPA nakazila imaš tudi fee-je za najcenejši paket.
.

jabe ::

acookook je izjavil:

Torej bil v vsakem primeru imel en safe shopping račun, plačilni račun in nekaj za depozit (čeprav je 7k zaenkrat skoraj tak-tak...no na TR bi 15EUR tudi dobil).

Odpres, kar lahko in te banke imajo ena en dan boljso ponudbo, čez par mesecev pa druga, pa zastonj pelješ denar tja, ker ni nobenih vezav. Kam placo in trajnike, je pa vseeno, izberi enega in pozabi.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: jabe ()

acookook je izjavil:

Aja, ne. Hotel sem samo povedati, da bom dejansko kmalu upravičil stroške prvega plačljivega paketa na Revolutu.

Saj za SEPA nakazila imaš tudi fee-je za najcenejši paket.

Če ne slediš deabti je malo težko debatrat. Eno je fee za SEPA transakcijo, ki je ranga 0,4 EUR ne glede na znesek in ne glede na to kam v SEPA območju je nakazan, povsem drugo pa so feeji, ki jih je NLB začela zaračunavat za qausicash transkacije in se začnejo pri par eur in gredo nekje do 150 EUR za posamezno transakcijo.

Ti zdaj ne sledis... Se enkrat preberi, kaj pise... Tocno ti je povedal, koliko ima za SEPO in tudi to je fee. In ima pac poln kufr vsega in bi zdaj vse migriral na neobanke, kjer tudi tega ni...

GupeM ::

Mislim, da za vso kregarijo o SEPA feejih in top-up feejih stoji sledeča poved, ki je nekoliko nerazumljivo napisana.

Legon je izjavil:

Obstaja še boljša rešitev, tega feeja ne zaračunajo.

Vinkop je hotel povedat, da obstaja rešitev, kako se znebiti nepričakovanih feejev. In sicer tako, da se pred potrditvijo transakcije izpiše točen fee.

Legon je hotel povedat, da obstaja boljša rešitev kot prikaz točnega zneska feeja pri potrditvi transakcije. In sicer takšna, da banke tega feeja sploh ne zaračunajo.

Acookook je pa narobe razumel, da je Legon hotel povedat, da rešitev že obstaja v obliki SEPA nakazila.

Dark000 ::

Sicer nimam NLB in teh težav s top-upom. Ampak, namesto topup-a, za Revolut nakazilo na račun obstaja še druga "alternativa": Pod 'Payments', zgoraj +,'Create payment link'>Request money. Nakar lahko na generirani povezavi opraviš spletno plačilo kot vsako drugo. Je to tudi zajeto? (če je kdo že preveril).

BuDi79 ::

Dark000 je izjavil:

Sicer nimam NLB in teh težav s top-upom. Ampak, namesto topup-a, za Revolut nakazilo na račun obstaja še druga "alternativa": Pod 'Payments', zgoraj +,'Create payment link'>Request money. Nakar lahko na generirani povezavi opraviš spletno plačilo kot vsako drugo. Je to tudi zajeto? (če je kdo že preveril).
Ja, je zajeto. Ker je isto spletno plačilo kot vsako drugo kot top-up (ki je, da ponovimo - spletno plačilo)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

GupeM ::

V tem primeru je pa fee oz ne obveščanje o feeju še posebej nepravično. Če moji mami rečem naj mi preko xyz spletne strani nakaže, ona ne ve, da bo plačala fee. Za Revolut še slišala ni.

GupeM je izjavil:

V tem primeru je pa fee oz ne obveščanje o feeju še posebej nepravično. Če moji mami rečem naj mi preko xyz spletne strani nakaže, ona ne ve, da bo plačala fee. Za Revolut še slišala ni.

Končno konstruktiven predlog. Še več, to je nekaj kar bi regulator dejansko lahko zahteval od bank. Torej, da mora bit črno na belem pri vsaki transakciji v naprej izpisano kakšen bo fee. Ni sicer čisto tako enostavno, ker se ta nakazila praviloma vršijo preko portalov tretjih oseb in ne preko bančne aplikacije, ampak najmanj kar bi moralo bit, je da te pri 2FA potrditvi, ki jo moraš izpeljat v APPu od banke, opozori, da ne gre za klasično plačilo s kartico ampak quasi cash transakcijo, ki ima dodatne stroške.

Smo pa imeli podobno situacijo pred leti, ko je recimo Pošta Slovenije, ker niso želeli plačevati provizije za kartično poslovanje, namesto klasičnega kartičnega plačila opravila storitev dviga gotovine. Kar pa je seveda pomenilo, da si lahko plačal konkretne stroške pri banki. Tudi tam recimo uporabnik, dokler ni pogledal na izpisek, ni mogel vedet za kaj gre in tudi to je bil primer, ko je v bistvu šlo za kombinacijo neke "skrite" provizije, s katero se praviloma nisi srečal, če ponudnik ni izumljal tople vode. Tako, da tile request for payment s strani Revolut sodijo v podobno kategirijo. Uporabnik misli, da plačluje blago/storitev, v resnici pa je zadeva poknjižena kot prenos sredstev. Zato tudi močno dvomim v trditve, da pri quasi cash transakcija celotno breme nosi samo prejemnik sredstev.

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Legon je izjavil:

Zato tudi močno dvomim v trditve, da pri quasi cash transakcija celotno breme nosi samo prejemnik sredstev.

Saj si pameten. Se boš že pozanimal, da ne boš več rabil dvomiti.

Ah, spet cvet forumske inteligence z enovrstičnicami... Da bi pa seveda konstruktivno dodal kaj v debato (recimo na temo razdelitve stroškovnega bremena pri quasi cash transakcijah, ki presega sklicevanje na alstno avtoriteto), pa očitno presega tvoj domet.

Smo ti že napisali. Če ti dvomiš, dokaži sam. Teoretik zarote.

Ne rabiš pa nabijati kaj je po tvoje brez argumentov.

Zgodovina sprememb…

ROFL, ti imaš pa malo veliko težav z razumevanjem kaj je argumentirana debata kaj? Do sedaj je vse kar sem slišal sklicevanje na lastno avtoriteto. Ko ljudi povprašaš po konkretnih navedbah, pa dobiš nazaj tako neumnost, kot je ta s teorijami zarote. V argumentirani debati, namreč dokazuje tisti, ki trditev postavi.

Osebno dvomim v to, da so quasi cash transkacije obremenjene enako kot dejanska plačila. Zakaj dvomim? Ker vidim, da različne banke ta plačila različno vrednostijo in tudi zaračunavajo različne feeje. Nič drugače kot je bilo to pri dvigih gotovine s kreditnimi kartivami. Ranvno tako se ti. processing fees, ki jih ponudniki kartičnih storitev zaračunavajo lahko razlikujejo glede na tip transkacije. Lahko se motim, samo bo za treba kaj več kot slaboumne enovstičnice.

Zgodovina sprememb…

Enovrstičnice, ker smo to debato že imeli 22. jul 2024, 17:17:44 in se spet ponavljamo. Boš pač raziskal, kar eni že vemo, in potem napisal...

A takrat, ko si lagal okrog tega, da Revolut top up označi kot spletni nakup? Ja, točno zato ne kupim vsake izjave, kjer se ljudje sklicujejo na lastno avtoriteto.

Zgodovina sprememb…

Legon je izjavil:

A takrat, ko si lagal okrog tega, da Revolut top up označi kot spletni nakup? Ja, točno zato ne kupim vsake izjave, kjer se ljudje sklicujejo na lastno avtoriteto.

To je zame spletni nakup (MERCHANDISE):
MCC 6012 FINANCIAL INSTITUTIONS - MERCHANDISE & SERVICES

delavec44 je izjavil:

Legon je izjavil:

To je zame spletni nakup (MERCHANDISE):
MCC 6012 FINANCIAL INSTITUTIONS - MERCHANDISE & SERVICES

https://www.totalprocessing.com/support...

In točno zato pravim, da ni popolnoma nič vredno, ko se ti sklicuješ na lastno avtoriteto.

No, ko si tako pameten, razišči še kdo plača stroške.

Verjetno so banke, ki tega ne zaračunavajo dobrodelne ustanove.

Kripto mesi ::

Dve enostavni pravili:
1. Lakotnik/Legon/še 10 njegovih računov/... ima vedno prav
2. Če nima prav, se delaj da ima prav, drugače bo tupil svoje do onemoglosti

delavec44 je izjavil:

No, ko si tako pameten, razišči še kdo plača stroške.

Verjetno so banke, ki tega ne zaračunavajo dobrodelne ustanove.

Še enkrat: ti trdiš, da so vsi stroški banko prejemnico. Ampak za to nisi dal popolnoma nič oprijemljivega razen sklicevanja na lastno avtoriteto. Kako zanesljivo je to, smo se lahko ravno kar prepričali.

Jaz pravim, da dvomim, da je zadeva tako črno bela in da je povsem možno, da so stroški pri quasi cash transkacijami drugače razporejeni. Lahko se motim mapak bom rabil kaj več od tvoje besede.

Zakaj naj bi bile banke dobrodelno ustnove pa samo ti veš. Dejstvo je da se pri kartičnih transkacijah zaračunavajo provzije, debata je o tem komu in na kakšnen način se zaračunajo pri quasi cash transakcijah.

Kripto mesi je izjavil:

Dve enostavni pravili:
1. Lakotnik/Legon/še 10 njegovih računov/... ima vedno prav
2. Če nima prav, se delaj da ima prav, drugače bo tupil svoje do onemoglosti

Ko zamanjka argumentov se začne pa podtikanje. Še pravopisne napake dodaj, kaj ne Delavec?

Zgodovina sprememb…

Kako se uploada .pdf. Chat z revoluta, ko zatrdijo, da je top-up zahtevek kot spletni nakup in nic drugega. legon ne verjame... Sicer pa nic hudega. ZPS in BS se mozgata, kaj in kako, očitno ni vse tako straigt-forward, kot bi Legon rad predstavil. Ze skoraj 4 tedne meljejo. za ostale stvari, ki so jasne, so hitrejsi.

Vsekakor pa, ce se enkrat povem kot sem nekje drugje:
Iskreno povedano, oni paket za 9,99EUR pri NLB je čisto korekten, da ne rečem, da cenejšega praktično ni za s.p. mojega ranga glede na nabor storitev. Bi že zdavnej ga imela, če me ne bi zajebavali s takilimi forami durh na durh. pol sem pa užaljena. ko se ravno malo pomirim, pa že si že skoraj rečem, naj ne bom tok malenkostna, pa da si delo dajem iz inata, pa spet neka taka fora.

Saj je zdaj tudi Revolut spreminjal pakete in seveda ne na ceneje. Mojega freelancerja za 7EUR (če prištejem 2,89 z nlb, plačuejem torej enako kot če bi vzela pkaet pri NLB za 9,99EUR) je spremenil v business za 19EUR/mesec. Preskok je ogromen. Ampak način, kako to naredi je pa diametralen. Ne vem koliko mailov dobila. ker jih itak ne berem, kot izpiskov ne, kot noben ne, me v appu skozi ne spusti na prvo stran, dokler se ne prebijem čez vse klicaje, ki opozarjajo o spremembi. Če naredim nič, me vrže samodejno na najnižji paket, ki je brezplačen in potem naj izberem drugega, če hočem. Ko sem enkrat nekaj narobe razumela in izbrala neko funkcijo za, ne vem, 10EUR, pa potem niti uporabljala (ker je bilo pomotoma) so mi vrnili denar, čeprav roko na srce nisem niti pričakovala, ker sem sama zafrknila. Naše banke pa na koncu na izpisek napišejo eno pasico in upajo, da se jih bo čimveč nasralo. Ne štekam, zakaj ne pogledajo, kako se lotijo tisti, ki jim stranke (uspešno) kradejo in ponavljajo za njimi. Glede na sicer mojo urno postavko nima prav nobenega smisla, da si dajem toliko dela s tem, ker sem močno v minusu, pa vendar se, ker me tako pojezijo, ker mi nonstop dajejo občutek, da me hočejo nategnit. Samo še zavarovalnice mrzim bolj...

Bedaki na kubik. Slovenci smo res Balkanci, samo kje bo kdo koga nategnil na prvi korak, na drugega pa se ne pomisli. Tok dalec ne nese.

Zgodovina sprememb…

Kako se uploada .pdf. Chat z revoluta, ko zatrdijo, da je top-up zahtevek kot spletni nakup in nic drugega. legon ne verjame...

Saj nismo v cerkvi, da bi bila stvar vere. Do sedaj je bilo govora o dveh MCC kodah 6012 in 4829. Nič od tega ni spletni nakup. Ravno tako je iz aviona jasno da top-up na Revolut ni spletni nakup ampak gre za quasi cash transakcijo. In tega nobena spletna podpora ne more spremenit.

Da je pa odnos NLB do strank katastrofalen, smo pa že večrat razčistili.

Spletna podpora ne... Lahko pa pove, kaki zahtevek poslje - to pa lahko pove, preveri, dasiravno ne določa. Jaz ne vem kaka je MCC koda, ker mi to na NLB izpisku ne piše, pise pa "Nakup". Zakaj? Ker pac avtomatika naredi svoje in imajo pod MCC kodo to kot nakup in potem sami spremenijo na nekaj drugega, zato da lahko provizijo upalijo.

eEdbM ::

Mi v kraj pameti ne pade, da bi jemal hohštaplerski Revolut Ultra, ampak vam v app tudi kaže 55€/mo, tule pa 45€/mo?

Na netu piše Ultra €45/month Introductory offer. Verjetno samo za nove stranke.

vinkop ::

pa revolut ultra se ve za koga je namenjen. Prav je, da obstajajo tudi taki paketi, zakaj pa ne ? za vsako stvar se najdejo interesenti in kupci, kajne ?

boocko ::

Legon je izjavil:

Ravno tako je iz aviona jasno da top-up na Revolut ni spletni nakup ampak gre za quasi cash transakcijo. In tega nobena spletna podpora ne more spremenit.

Zakaj točno? Kaj pa, če z Revoluta ne bom dvigoval denarja, ampak plačeval naprej z njihovo debetno kartico, kar v resnici tudi precej ljudi počne, morda celo velika večina? Pri meni gre praktično 100% Revoluta naprej v online nakupe. Potem je po vsebini stvar podobna Curvu (ki mcc takoj prenese), le z dodatno časovno zamaknjeno transakcijo vmes (in pravi mcc takrat še ni znan, lahko jih je tudi več različnih). Glede na to, da vsevedna NLB ve, kaj je v ozadju transakcij ne glede na njihove MCC kode, bi me potem lahko oprostili dodatne provizije, kali?

In še več, zgodilo se mi je, da sem v določeni trgovini kupil s kreditno kartico izdelek, pa ga čez nekaj ur vrnil, ker sem se zavedel napake. Dobil nazaj gotovino. Bo v takih primerih vsevedna NLB računala cash provizijo čeprav ji piše, da sem kupil sesalec?

Imaš bolj natančno sliko, koliko nakazanega denarja Revolut porabi naprej preko kartičnih sistemov in koliko preko gotovinskih? Predvidevam, da imajo te podatke tisti, ki so Revolutu dovolili uporabo ustreznih kod preko MC sistemov, ki odražajo večinsko povprečno namembnost transakcije (purchase).
Skratka, mandeljci, ki vodijo nekoč monopolistični sovhoz z 800k uporabniki, ki na prostem trgu potrebuje politično zaščito in javnofinančne injekcije, se imajo za bolj pametne od tistih, ki so v nekaj letih na prostem trgu postavili sistem s preko 40 mio uporabniki in jim sedaj jemlje stranke.

To kam gre denar naprej iz Revoluta nič ne spremeni tipa transakcije med NLB in Revolutom. Veliko quasi cash transakcij je mogoče v naslednih korakih porabit za nakup dobrin in storitev, pa to ne spremeni tega, da je bila prvotna transakcija quasi cash.

Jaz sem zdaj si dobila prepaid VISAo od NLB. Prenos na to ni kvazi keš po njihovo, ceprav je čisti kvazi keš, top-up iz te pa nima provizije za kvazi keš. Tako da mi NLB topupa Revolut brezplacno se naprej. Klinc jih gleda...

Zgodovina sprememb…

matic492 ::

Quasi-cash fee je samo na kreditnih karticah, ker če vzameš "denar" iz kreditne kartice, lahko exploitaš kakšne cashbacke ali podobne zadeve "na kredit".

Dokler je to debetna ali prepaid kartica, pa nima tega. Sej je isto če greš s kreditno kartico na bankomat, je ponavadi 3% fee, če greš pa z debetno kartico na bankomat pa ni nič, ker je to tvoj denar.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Probaj z debetno ob NLB top-upat Revolut, pa poročaj...

matic492 ::

Je nimam :D Samo jaz sem novice razumel, da zaračunavajo samo kreditne?
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

matic492 je izjavil:

to kar omenjaš (dvig gotovine na bankomatu s kreditno kartico) je ti. Cash Advance in ni ravno quasi cash transakcija. Zato so tudi provizije drugačne.

matic492 je izjavil:

Ne, ravno obratno... Racunajo debetnim, kreditnim in prepaid pa ne. To NLB.

Addiko pa ravno obratno, kot si ti razumel.

jabe je izjavil:

Jaz sem zdaj si dobila prepaid VISAo od NLB. Prenos na to ni kvazi keš po njihovo, ceprav je čisti kvazi keš, top-up iz te pa nima provizije za kvazi keš. Tako da mi NLB topupa Revolut brezplacno se naprej. Klinc jih gleda...

Pod predplačniško visa misliš CeKR?

Pa si pogledala njihov cenik? Kolikor sem na hitro pogledal iz cenika NLB izhaja, da zaračunavajo to prvizijo za BA maestro, mastercard debit ter plačilne kartice z odloženim plačilom. To ločevanje mi spet nakazuje na to, da ni čisto samoumevno kako je urejeno breme provizij.

Zgodovina sprememb…

««
102 / 109
»»