Forum » Loža » Revolut
Revolut
Temo vidijo: vsi

nekdoo ::
Revolut po novem ponuja tudi klasičen depozit. Obrestna merja na brezplačnem planu je 1%. Če prav razumem, do 1000€ obresti ni potrebno prijaviti.

urosz ::

socialec ::
Ne, vezava je samo v Sloveniji, fin-techi so praktično vpogledni ampak ne spremeni obdavčevanja, olajšave navadno ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

Nikonja ::
Če dobiš 2,5% na "old school" banki, a se potem splača zaj... z revolut naložbenim varčevanjem in prijavljanjem na furs - ker ko vse odšteješ tudi tam ti približno tolk ostane ane?

energetik ::
Če dobiš 2,5% na "old school" banki, a se potem splača zaj... z revolut naložbenim varčevanjem in prijavljanjem na furs - ker ko vse odšteješ tudi tam ti približno tolk ostane ane?Saj tudi navaden depozit moraš prijavljati, če je preko 1000 obresti.
Sicer pa ti prijava prodaje MM etf vzame na e-davki morda 5min časa... In če pravi čas prodaš, niti davka ni.
vires in numeris

nekdoo ::
Na naših bankah se za vec kot 0,01% potrebko vezat, s tem pa bi emergency found zgubil svoj point. Ostalo pa itak vlagam v ETF. Za emergency found se mi zdi Revolut ok, dobim vsaj nekaj, kar je boljše kot nič na slovenski banki.

111111111111 ::
Če dobiš 2,5% na "old school" banki, a se potem splača zaj... z revolut naložbenim varčevanjem in prijavljanjem na furs - ker ko vse odšteješ tudi tam ti približno tolk ostane ane?
eToro ponuja dobre % če imaš pri njih denar.
Mah ne vem če tvoja trditev drži. Jaz sem dal v začetku leta v Nvidio 1000€ in sem sedaj na 1450€. Od 450€ bom plačal 25% davka, tako da nekaj se bo zaslužilo. Seveda pa tvegam da bom lahko tudi v minusu. Tega strahu pri ležanju denarja na banki pač ni.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Na naših bankah se za vec kot 0,01% potrebko vezat, s tem pa bi emergency found zgubil svoj point. Ostalo pa itak vlagam v ETF. Za emergency found se mi zdi Revolut ok, dobim vsaj nekaj, kar je boljše kot nič na slovenski banki.No, na moji banki je na varčevalcu 0,5%, pa ni vezan.
Sicer pa tudi navadni depozit ni tako hudo vezan, vedno se da dobiti ven z določenimi stroški.
vires in numeris

delavec44 ::
111111111111 je izjavil:
eToro ponuja dobre % če imaš pri njih denar.
Mah ne vem če tvoja trditev drži. Jaz sem dal v začetku leta v Nvidio 1000€ in sem sedaj na 1450€. Od 450€ bom plačal 25% davka, tako da nekaj se bo zaslužilo. Seveda pa tvegam da bom lahko tudi v minusu. Tega strahu pri ležanju denarja na banki pač ni.
Odvisno kaj je zate začetek leta ampak zaradi padca dolarja si sedaj na istem. Razen če si kupoval marca ali aprila.

urosz ::
Na naših bankah se za vec kot 0,01% potrebko vezat, s tem pa bi emergency found zgubil svoj point. Ostalo pa itak vlagam v ETF. Za emergency found se mi zdi Revolut ok, dobim vsaj nekaj, kar je boljše kot nič na slovenski banki.No, na moji banki je na varčevalcu 0,5%, pa ni vezan.
Sicer pa tudi navadni depozit ni tako hudo vezan, vedno se da dobiti ven z določenimi stroški.
A se ti kaj sanja, kakšni so ti stroški? So večji od pričakovanega donosa ali lahko greš vsaj približno z 0 ven, v kolikor rabiš izstopit?

amacar ::
Vedno se ne da, odvisno od banke.

Beri cenik svoje banke. Če se ne motim ima vsaka to nekje zapisano.Na naših bankah se za vec kot 0,01% potrebko vezat, s tem pa bi emergency found zgubil svoj point. Ostalo pa itak vlagam v ETF. Za emergency found se mi zdi Revolut ok, dobim vsaj nekaj, kar je boljše kot nič na slovenski banki.No, na moji banki je na varčevalcu 0,5%, pa ni vezan.
A se ti kaj sanja, kakšni so ti stroški? So večji od pričakovanega donosa ali lahko greš vsaj približno z 0 ven, v kolikor rabiš izstopit?
vires in numeris

buttcrack ::
Če dobiš 2,5% na "old school" banki, a se potem splača zaj... z revolut naložbenim varčevanjem in prijavljanjem na furs - ker ko vse odšteješ tudi tam ti približno tolk ostane ane?Saj tudi navaden depozit moraš prijavljati, če je preko 1000 obresti.
Sicer pa ti prijava prodaje MM etf vzame na e-davki morda 5min časa... In če pravi čas prodaš, niti davka ni.
verjetno sicer že kje piše, ampak sem očitno zgrešil...
kako točno poteka tole z MM etf? predvsem me zanima kako se izogneš obdavčitvi, ko gre preko 1k obresti. Degiro ponuja kaj podobnega?

velikBrokoli ::
verjetno sicer že kje piše, ampak sem očitno zgrešil...
kako točno poteka tole z MM etf? predvsem me zanima kako se izogneš obdavčitvi, ko gre preko 1k obresti. Degiro ponuja kaj podobnega?
Tu ne gre za depozit, ampak dejansko kupis delnice market making funda, ki ponuja nizko rast, okoli 2%. Kupis in prodas, ko naraste za 1%, v SLO ti 1% vrednosti (vsaj mislim, naj me kdo popravi) priznajo kot stroške in na to davka ne plačaš.
Zato lahko preprosto kupis MMF, nastimas limit sell order, ki je ravno pod 1%, ko pride do prodaje pa spet kupis in to ponavljas.

velikBrokoli je izjavil:
Tu ne gre za depozit, ampak dejansko kupis delnice market making funda, ki ponuja nizko rast, okoli 2%. Kupis in prodas, ko naraste za 1%, v SLO ti 1% vrednosti (vsaj mislim, naj me kdo popravi) priznajo kot stroške in na to davka ne plačaš.Money market pa res
Zato lahko preprosto kupis MMF, nastimas limit sell order, ki je ravno pod 1%, ko pride do prodaje pa spet kupis in to ponavljas.

Kakšno rast ima, pa je odvisno točno in samo od ECB in njenih obresti. Trenutno na CSH2 ali PRAB dobiš za odtenek preko 2% letno. CSH2 malce več, ampak jaz imam skoraj raje PRAB, ki drži dejanske EU državne obveznice, medtem kot CSH2 drži cca. delnice iz SP500, le da tebi garantira tistih 2.x%. Si bolj odvisen od 3rd party.
Ne, FURS prizna 1% normiranih stroškov pri nakupu ter 1% pri prodaji. Ker ima MM etf zelo predvidljiv, linearen donos, ga lahko prodaš natančno pri 2% donosa in v e-davkih prijaviš prodajo. Davka ni, ker je osnova 0€. Ni to nič posebnega, normalen nakup in prodaja.
vires in numeris

Odvisno kaj je zate začetek leta ampak zaradi padca dolarja si sedaj na istem. Razen če si kupoval marca ali aprila.
Prosim razlago oz. popravek mojih izračunov.
Investiral sem 1000€, če dvignem danes dobim ven 1493€
Ven dobim 493€ - 25% = cca. 300€
Letne obresti na banki bi bile 2,5% kar je za 1000€ enako 25€ torej v pol leta 12€.
Ne razumem kako sem na istem?

Nikonja ::
Mogoče je mislil da če si kupil v $ katerem je padla vrednost od začetka leta, ampak spet ni tolk padel, plus to da si pozabil upoštevat inflacijo, ampak v vsakem primeru si v plusu. Kot si sam povedal lahko bi tudi zgubil vse, ampak to je rizik z delnicami... ker če bi bilo enostavno vsi bi to delali!

111111111111 je izjavil:
Prosim razlago oz. popravek mojih izračunov.
Investiral sem 1000€, če dvignem danes dobim ven 1493€
Ven dobim 493€ - 25% = cca. 300€
Letne obresti na banki bi bile 2,5% kar je za 1000€ enako 25€ torej v pol leta 12€.
Ne razumem kako sem na istem?
Zato ker je delnica NVIDIE v EUR danes vredna manj kot na začetku leta.
https://www.justetf.com/en/stock-profil...

Še vedno bi prosil izračun če bi pustil 1000€ na banki po 2.5% na leto, da bi bil bolj v plusu kot, če delnice prodam.
Jasen mi je padec $ itd... Ampak glede na opisano sem dobil še vedno več ven za svoj denar, kot če bi ga pustil pri miru.
Seveda pa je bilo tveganje, da ga bo manj.
Jasen mi je padec $ itd... Ampak glede na opisano sem dobil še vedno več ven za svoj denar, kot če bi ga pustil pri miru.
Seveda pa je bilo tveganje, da ga bo manj.

Caracas ::
Če ti je Nvidia zrasla za 49,3% v EUR je nisi kupil na začetku tega leta ampak na nek drugi datum, še najverjetneje na začetku prejšnjega leta...

Nope. 24 aprila 2025 50% donos 1000€
Ko ga je Trump sral sem kupoval, kar sem imel. :D
Ko ga je Trump sral sem kupoval, kar sem imel. :D

Caracas ::
ja a konec aprila je zate začetek leta? Zgolj o tem je debata... Si, kolikor trdiš, kupil na najnižji točki v zadnjem letu in pol..

OK, to kar sem napisal že v prvem postu. Konec marca ali aprila. Zadeva rešena.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Kosek1 ::
En kolega rabi Visa kartico. Jaz bi ga invajtal preko mojega acc. Ali dobi vitrtualno Viso? Koliko računajo, če mu pošljejo fizično kartico? Bo to Visa? Čez koliko časa jo dobi?

Fizična stane ca. 7EUR ampak se ti splača, če na povabilu zaslužiš 50EUR. Hodi ca. 10 delovnih dni. Zadnje čase so bile virtualne in fizične Vise, ni pa 100% kaj bo dobil (mu bo pisalo v appu ob naročilu).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Fizična stane ca. 7EUR ampak se ti splača, če na povabilu zaslužiš 50EUR. Hodi ca. 10 delovnih dni. Zadnje čase so bile virtualne in fizične Vise, ni pa 100% kaj bo dobil (mu bo pisalo v appu ob naročilu).
Malo brskam nazaj. Meseca maja si napisal.
To je čisto odvisno kaj imajo. Trenutno so virtualne in fizične mastercard.

Ja, imaš prav. Imam plačljiv plan in sem gledal pri sebi. Na plačljivem zgleda lahko izbiraš med viso in mastercard. Na free planu je pa le mastercard.
Virtualna in disposable so mastercard. Se opravičujem za prej napačno info.

Ja, imaš prav. Imam plačljiv plan in sem gledal pri sebi. Na plačljivem zgleda lahko izbiraš med viso in mastercard. Na free planu je pa le mastercard.Ne vem po kakšnem ključu to dodelijo. Jaz imam na free planu 2 virtualni Visa; disposable in še en virtualna pa so Mastercard. Čisto random zgleda, ali pa morda po starosti kreiranja?
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()

Vprašanje je bilo, katero kartico izdajajo v zadnjem času. Fajn bi bilo, da se oglasi kak nov član.
Kaj pa, če jim pošlje email?
Kaj pa, če jim pošlje email?

BuDi79 ::

mihi2018 ::
Konec junija sem naročil fizično kartico in sem dobil Visa. Virtualna pa je MC. Račun imam odprt od nekje decembra 2024.
Imam še vedno free account. Drugi mesec imam namen izbrati plačljivega.
Pa je pri plačevanju v Slo. sploh pomembno, ali je Visa ali Mastercard?
Imam še vedno free account. Drugi mesec imam namen izbrati plačljivega.
Pa je pri plačevanju v Slo. sploh pomembno, ali je Visa ali Mastercard?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mihi2018 ()

BlaY0 ::
Kje pa dobiš 2,5% na banki? Ali gre le za par mesecev kot bonbonček za nove stranke?
V Nemčiji imaš cel kup Tagesgeld (flex račun) providerjev, ki ponujajo več kot 2,5%. Keč je ponavadi v tem, da je ponudba omejena na nove stranke in recimo na prvega pol leta. Samo ni problem, ker je teh providerjev toliko, da lahko vsakega pol leta prestaviš denar k novemu.

Thomxy ::

andro572 ::
razmišljam da bi se logiral v revoult
kaj pomeni
pod personal je alineja
Freelancer Account
kaj so minusi in plusi tega Freelancer Account - računa
ne bi račun povezoval z nobenim računom / kartico v sloveniji
ali to pomeni da nanj nakazuješ denar in posledično s tem denarjem plačuješ spletne nakupe
nimaš pa pod tem računom možnost kredita/depozita in ostalih ugodnosti
nekaj se je v začetku tega foruma govorilo da ne rabiš ta
Freelancer Account prijavljati na furs
kaj pomeni
pod personal je alineja
Freelancer Account
kaj so minusi in plusi tega Freelancer Account - računa
ne bi račun povezoval z nobenim računom / kartico v sloveniji
ali to pomeni da nanj nakazuješ denar in posledično s tem denarjem plačuješ spletne nakupe
nimaš pa pod tem računom možnost kredita/depozita in ostalih ugodnosti
nekaj se je v začetku tega foruma govorilo da ne rabiš ta
Freelancer Account prijavljati na furs