Forum » Loža » Revolut
Revolut
Temo vidijo: vsi
David Mayer ::
Ja, fotka je sicer že izginila (namenoma, tudi ta bo v nekaj dnevih) ampak brez skeniranja qr kode je postopek neugodno zamuden, četudi imaš lastne predloge posnete. Pač prednosti časa, v katerih živimo. :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: David Mayer ()
Blaž123 ::
Če kdo slučajno potrebuje povabilo:
Join me and over 60 million users who love Revolut. Sign up with my link below: https://revolut.com/referral/?referral-...!DEC1-25-AR-H1&geo-redirect
Join me and over 60 million users who love Revolut. Sign up with my link below: https://revolut.com/referral/?referral-...!DEC1-25-AR-H1&geo-redirect

stara mama ::
Vidim da na Revolut glede instant access savings ce imas odprto v $ dobis precej vec obresti... A tole pije vodo? Se pravi prestavim vse iz EUR na $ In je to to?
Vodo pije, sam sem naredil tako (nekaj v GBP, nekaj v USD) leto in pol nazaj.
Realnost je pa takšna, da imam v USD zdaj manj kakor na začetku, v GBP pa malo več (oboje z obrestmi vred)
Vrjetno sem trofil slab timing, suma je enaka kot takrat in bi več profitiral z običnim bančnim depozitom (ko je bla akcija 1.8%)
S tem, da bom zdaj vrjetno moral še javljat fursu, ko se odločim zapret.
Ima kdo izkušnje kako je in kaj storiti po zaprtju Flexible Cash računa?
(vrjamem da je bilo že napisano, nebi preletaval 40 strani nazaj)
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
A bi kdo odprl temo teh neobank subscription perkov v času AI? Na osnovi omembe spoštovenega kolega jernejl super 58% popust na google gemini pro iz nekje 240€ na 110€...
Že Revolut Premium ima recimo vključeno 12mo Perplexity letno naročnino za 90€ namesto 12 x $20 FFS - pravkar plačano!
NordVpn skoraj vsi nekje.
Že Revolut Premium ima recimo vključeno 12mo Perplexity letno naročnino za 90€ namesto 12 x $20 FFS - pravkar plačano!
NordVpn skoraj vsi nekje.
delavec44 ::
Pa to preko private neobank računov lahko potem tudi na firmo naročnino na AI? Menda kdo ne plačuje 200€ na leto za osebno rabo?
Ja, perplexity offer, če si first-time subscriber, napiše šele potem FFS, sem moral rollbackniti - brez težav :-(
Oziroma pač priheftaš na drug račun brez naročnine.
Za osebno rabo itak, to je en top porabljen denar EVER, saj se bo pretočilo v firme tako ali drugače v smislu vložka ali saas.
Produktivnost (in povezane $tvari) je šla v stratosfero, za tak letni drobiž, raje ne povem, kaj, da se ne boste zgražali :D
Oziroma pač priheftaš na drug račun brez naročnine.
Za osebno rabo itak, to je en top porabljen denar EVER, saj se bo pretočilo v firme tako ali drugače v smislu vložka ali saas.
Produktivnost (in povezane $tvari) je šla v stratosfero, za tak letni drobiž, raje ne povem, kaj, da se ne boste zgražali :D
Zgodovina sprememb…
Musashi ::
Na metal imaš perplexity pro vključeno neomejeno, na premium pa imaš vkljuceno za 12 mesecev. Zakaj si plačal 90€?
Stari, kaj piješ!! Huh, saj nisem, sem moral rollbackniti, ker že imam eno naročnino aktivno samo na tak fin anonimen račun. Veš da metal, by all means :D
vinkop ::
kaj pa recimo povprečen človek rabi perplexity ? Resno sprašujem, ker me zanima zakaj bi recim jaz osebno potreboval ?
Ne vem, čisto možno tudi, da ga ne potrebuješ, žal nisem povezan z njimi - to pa je rekel ChatGpt.
Aja, hmm, še nekaj uporabnih - pač, kakor komu - stvari, ki jih konkurenčno (niti ni!) čvekalo ni navedlo - recimo, da pogledaš kakšne povzetke med vsakojutranjo kavo, še preden spraviš slo-tech.com-tron v obrate.
DamijanD ::
A zdaj že vemo kako točno je z obrestmi na instant access savings - glede na opis to zgleda bolj kot depozit in posledično paše v teh 1000€ oprostitve. A imamo kakšno uradno mnenje že?
In še dodatno vprašanje. Če so obresti enake, kateri instrument je manj tvegan: "flexible cash funds" ali "instant access saving"?
Vsaj meni trenutno piše, da je 2.55% APY obresti, kar (če to paše pod depozit) zadevo naredi boljše kot na TR, kjer je trenutno 2%
In še dodatno vprašanje. Če so obresti enake, kateri instrument je manj tvegan: "flexible cash funds" ali "instant access saving"?
Vsaj meni trenutno piše, da je 2.55% APY obresti, kar (če to paše pod depozit) zadevo naredi boljše kot na TR, kjer je trenutno 2%
Ti si kakšna elita ali kaj? Za nas, navadno EUR fykaro, je 2,00% FCF max (tudi za HR nič boljše)... Ne vem, če je že katero od tega zajeto v EUR1000 olajšave in še če to drži iz feb25
PS: Izgleda, da so malo usmiljeni postali, ker je v app navedena APY višja kot v spletni primerjavi za 0,01 OT.
Dohodek iz varčevalne storitve Revolut Savings ni dohodek iz klasičnega bančnega depozita. Gre za dohodek strukturiranega produkta, naložbe v podsklade denarnega trga. Več o produktu smo pisali v članku Po dveh mesecih varčevanja: dodatne razlage o Revolutu Savings. Še to, trenutna letna obrestna mera v produktu za račune brez naročnine in v evrih znaša 2,14 odstotka.
Ker ne gre za klasični bančni depozit, kjer so obresti do tisoč evrov na leto pri bankah v EU oproščene davka, je treba plačati tudi davek od obresti. Davek na druge obresti je 25 odstotkov, obresti je treba napovedati vsako leto, tudi če jih ne dvignemo in jih Revolut avtomatično reinvestira v delež podsklada. Obresti je treba Fursu napovedati do 28. februarja, za prejšnje leto
PS: Izgleda, da so malo usmiljeni postali, ker je v app navedena APY višja kot v spletni primerjavi za 0,01 OT.
Zgodovina sprememb…
DamijanD ::
Elita ja - ta neumna
Sem opazil, da teh 2.55% velja za $, za € pa je 1% - vse to za free account. Če se ne motim, je potem ta 1% - 15% njihovega davka mičkeno manj kot je 1.18% na flexible minus naš 25% davek.
dev ::
Product: Instant Access Savings
Bank: Revolut Bank UAB, ...
Product type: Demand deposit
Zgornje piše v "Deposit information Sheet" v appu, torej je to navadni depozit in se šteje v tistih 1000 EUR olajšave.
Sicer je pa obrestna mera slabša kot na TR in če že imaš v depozitu denar, potem daj raje tja.
Bank: Revolut Bank UAB, ...
Product type: Demand deposit
Zgornje piše v "Deposit information Sheet" v appu, torej je to navadni depozit in se šteje v tistih 1000 EUR olajšave.
Sicer je pa obrestna mera slabša kot na TR in če že imaš v depozitu denar, potem daj raje tja.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
Ne vem, boljše je poiskati črno na belem, čisto možno, da ima FURS drugačno interpretacijo.
WTF! En znanec je poklical, da ima dve aktivni ti pločevinasti kartici, je napisano v profilu - obe je dobil brezplačno, ena je Visa, nova MC, obe še nekaj let do poteka. Je to kakšna težava, saj izdajatelj to vse ve? Če drugo ne, mogoče bo lahko odprl kakšno zidarsko dejavnost in jih imel za gladilne lopatice, za snegec pa menda niso prožne, čeprav bi se to rabilo večkrat. Verjetno ne more kakšnih benefitov dvojno koristiti, potem? Zanimivo, kaj se vse živemu človeku zgodi.
Zgodovina sprememb…
aljaž95 ::
Ve kdo kaj vse mora Revolut poročati nasim gospodom na fursu? Stanje, prihodki jn odhodki? Ali nic od tega?
Mikrohard ::
Saj zdaj, ko (končno) podpirajo instant SEPA, ni bistvene spremembe... samo da iz drugega appa sprožiš "top up".
Joj no, delauc, bogati nio tako pozorni na vsakih 0,40€, to je samo za nas, skromneže :D
Legon ::
energetik ::
Pa plačaš-
Jaz mesečno vržem pol plače na Revolut za sprotno porabo. 40c pri pol plače ni nič, pljunek v morje.
vires in numeris
miko22 ::
Pa plačaš-
Jaz mesečno vržem pol plače na Revolut za sprotno porabo. 40c pri pol plače ni nič, pljunek v morje.
Drži, ni potrebno, pa topup je, kot opažam, lažje opraviti, kot se prijaviti v ebanko, poslati sepo... Lahko pa rešiš s trajnikom, drži, kot tudi s topup, pa še zneskovna (ne samo časovna) pravila lahko nastaviš, če je pomembno. Če že nastaviš avtomatiko, ni potrebno, da se preliva v provizijo, sicer pa - vsakemu svoje :D
Zgodovina sprememb…
delavec44 ::
David Mayer je izjavil:
V mobilni banki imam že predlogo, potrebna sta 2 prstna odtisa pa je denar na Revolutu...Pa plačaš-
Drži, ni potrebno, pa topup je, kot opažam, lažje opraviti, kot se prijaviti v ebanko, poslati sepo... Lahko pa rešiš s trajnikom, drži, kot tudi s topup, pa še zneskovna (ne samo časovna) pravila lahko nastaviš, če je pomembno. Če že nastaviš avtomatiko, ni potrebno, da se preliva v provizijo, sicer pa - vsakemu svoje :D
vires in numeris
mit3k ::
Ni provizije. Meni se zdi, da so to mediji napihnili. Možno je, da OTP ne obravnava Revoluta kot "quasi cash", za razliko od NLB oderuhov.
Gledam njihov cenik, ki velja od 1. 1. dalje, torej bi se provizija morala že obračunavati:
https://www.otpbanka.si/downloadfile.as...
Gledam njihov cenik, ki velja od 1. 1. dalje, torej bi se provizija morala že obračunavati:
https://www.otpbanka.si/downloadfile.as...
mit3k ::
Več od tega je "auto top up", ki ti samodejno nalaga sredstva, ko ta padejo pod določeno mejo.
Ja, dejansko smo o tem pisali že nekaj sporočil više, če že zanemarimo tistih 0,40€ pri vsakem nakazilu :D
Več od tega je "auto top up", ki ti samodejno nalaga sredstva, ko ta padejo pod določeno mejo.
Amppak jaz tega nočem, ti nekdo zlorabi Revolut kartico, potem mu pa auto top-up še doda...
vires in numeris
Nikonja ::
Uboge sirote, ki imajo plače in poslovne prihodke na Revolut, pa to jim ja več odtujijo kot tistim v slovenskih bankah, kot pišejo v MSM. Se je že komu zgodilo, zares? Ne sprašujem, če je imel shady nakazila in so mu zaklenili račun kot nekaterim v tej temi :D
Saj res, fizične inu virtualne kartice zaklepate, ko niso v 'obtoku'? NFC izklapljate?
Kaj pa kartice slovenskih TRR? Aja ne, te so bolj varne :D
Saj res, fizične inu virtualne kartice zaklepate, ko niso v 'obtoku'? NFC izklapljate?
Zgodovina sprememb…
še komu revoult plačila ali nakazila ne delujejo ali samo meni ?
Ravno nakazal na Binance, gor je bilo v sekundah, torej gre instantno na obeh straneh...
David Mayer je izjavil:
Saj res, fizične inu virtualne kartice zaklepate, ko niso v 'obtoku'? NFC izklapljate?Ne, za spletna plačila uporabljam samo 1-kratne disposable Revolut kartice ali pa Paypal.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
vinkop ::
še komu revoult plačila ali nakazila ne delujejo ali samo meni ?
Ravno nakazal na Binance, gor je bilo v sekundah, torej gre instantno na obeh straneh...
zdaj tudi meni deluje. ob 13:50 sem hotel plačati eno položnico, par minut kasneje sem hotel plačati kavo v baru in v obeh primerih ni šlo skozi.