» »

Revolut

Revolut

Temo vidijo: vsi
««
115 / 115
»
»»

socialec ::

meni se zdi, da zadošča brezplačna virtualna kartica na telefonu, fizična ali dostava stane nekaj €

delavec44 ::

Je pa fizična pogoj za nagrado za povabilo. Če je povabitelj pošten, si to nagrado potem razdelita. Meni piše 50€ - stroški kartice /2. Nekaj je.

youPlonker ::

Revolut Business je začel zaračunavati 10 € mesečne naročnine. Razmišljam, da bi prešel na nekaj drugega - katere so alternative, če nimam možnosti za N26 Business, slovenske banke pa mi ne ustrezajo? Hvala.

vinkop ::

10€ je zanemarljivo malo proti našim bankam.

amacar ::

Revolut Pro, če ti gre skozi, je brezplačen.

Legon ::

vinkop je izjavil:

To je seveda neumnost, da glava pece.

vinkop je izjavil:

Možno - v katerih konkretnih scenarijih?

Legon je izjavil:

vinkop je izjavil:

mesečni strošek uporabe poslovne kartice je večji kot 10€, vsaj moj sosed tako pravi....sam pa nimam izkušenj s tem

Napisano je bilo, da zanemarljivo malo, kar namiguje na neko preverjeno primerjavo, zato sem dopolnil z vprašanjem glede konkretnih scenarijev uporabe, v smislu odlivov in uporabe povezanih storitev, in v nekaterih primerih to mogoče velja, ni pa univerzalno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

vinkop je izjavil:

Legon je izjavil:

vinkop je izjavil:

mesečni strošek uporabe poslovne kartice je večji kot 10€, vsaj moj sosed tako pravi....sam pa nimam izkušenj s tem

Ja, gostilnisko prodajanje pravljic je v takih temah vedno dobrodoslo...

BuDi79 ::

"Finančna uprava (Furs) je sporočila, da razširja vpogled v lastne podatke, do katerih lahko dostopate prek eDavkov. Po novem lahko vsak uporabnik portala eDavki in mobilne aplikacije eDavki zase preveri, kakšne podatke o njegovih dohodkih je Furs prejel zanj preko avtomatične izmenjave podatkov iz tujine."

Kot pravijo na Fursu, želijo s tem prispevati k transparentnosti svojega poslovanja, podatki pa bodo zavezancem omogočili lažje izpolnjevanje njihovih davčnih obveznosti. Dohodke iz tujine morajo namreč zavezanci sami prijavljati Finančni upravi, še opominjajo.

(to da not v resnici ni nobenih podatkov... funkcije očitno ne moti)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

youPlonker ::

amacar je izjavil:

Hvala, dober nasvet. Je slo skozi.

Sem odprl Revolut Pro in N26 Freelance (so ravnokar omogocili tudi za Slovence). Oba racuna brezplacna.

Kosek1 ::

youPlonker je izjavil:

amacar je izjavil:

Hvala, dober nasvet. Je slo skozi.

Sem odprl Revolut Pro in N26 Freelance (so ravnokar omogocili tudi za Slovence). Oba racuna brezplacna.

A to lahko imaš poleg osnovnih računov?

Revolut pro je v istem appu kot osnovni privat račun, ki je predpogoj. Tudi nakazovanje med računoma je poenostavljeno.

Za N26 pa sedaj pišejo, da bodo kmalu dovolili hkraten privat in poslovni račun.

Zgodovina sprememb…

CyberPunk ::

Vidim, da Revolut v brezplačnem paketu še vedno vključuje 5 dvigov (oz. do 200 EUR) na bankomatih, N26 pa je medtem že na 2 znižal. Kaj za eno kartico pa se zdaj dobi - Viso ali MasterCard? Je tudi nastavljena kot "slovenska", da se torej lahko tudi NLB in ex-NKBM bankomatih dviguje (tujim računajo 4 ali 5 EUR na dvig...)?

Mastercard.

Da se spet pofočkam z nečim kakor zelo pomembnim - kot navadnemu socialcu mi tako ne hasne - pa še tam vidim neke razprave, kjer se da pod blagovno znamko navidezne solidarnosti še vedno prodati marsikaj:

Revolut has removed the extra currency exchange fees on the weekends for Metal customers -- so now you can spend globally and save on fees, every day of the week.

mtosev ::

Na revolutu kako unstake-am ETH? Thx

Sem že našo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

polozweii ::

Preko nemške bolhe sem želel nekaj naročiti in sem od prodajalca dobil številko računa ki se začne z LT (za nemčijo je DE)
Rekel je da je LT ker je banka Revolut.
Ima tudi pri nas Revolut na bančnih karticah LT.... ?

Tomas 33 ::

Ja

Bolj natančno LT38 3250 XXXX XXXX XXXX je Revolut.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomas 33 ()

energetik ::

polozweii je izjavil:

Preko nemške bolhe sem želel nekaj naročiti in sem od prodajalca dobil številko računa ki se začne z LT (za nemčijo je DE)
Rekel je da je LT ker je banka Revolut.
Ima tudi pri nas Revolut na bančnih karticah LT.... ?
Tako je.
vires in numeris

kekeck ::

Pozdravljeni
Tukaj vas je gotovo kar nekaj ki imate samo Revolut (brez slo banke), tudi sam se nagibam k temu, mal zaradi stroškov mal zaradi principa (sem že uporabnik Revoluta).
Zanima me kje ste imeli največ težav ko ste prešli samo na Revolut (plača, otroški dodatek, trajniki, položnice, furs, ...)?

matobeli ::

Danes nič več. So bile pa težave leta nazaj.

Nič od naštetega. Težave so bile recimo da pošta ni znala nakazat odkupnine na tuj račun, povračilo cestne takse tudi ni šlo skoz, bile so težave s trajniki, pa še kaj bi se našlo.

Zdej pa že nekaj časa mir.

DamijanD ::

Dejansko so bile meni poznane samo težave, ko/če je neka ustanova imela software, ki je IBAN prefix SI imel že vgrajen - torej, da nisi mogel vpisati ne SI IBANa...

velikBrokoli ::

Vedno se da, le kdaj je malce nerodno, ker tega ne počnejo vsak dan in moraš vztrajati.

Danes mi direct sepa dela za elektro, komunalo, vrtec itd

Hvala za povratne odgovore, bom ukinil banko in preklopil samo na Revolut.

Se vedno lahko imas par backupov, recimo N26, pri nas pa sparkasse fit racun. Vrzes gor 1k in nimas stroska vodenja. Primarno uporabljam sicer Revolut in nikjer problemov. Imam pa odprtih se par bank brez mesecnih stroskov.

Tocno to, imet samo en bancni racun je recept za sranje, sploh ce gres v zivljenju vec kot do hrvaske obale.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Tudi OTP predplačniška visa za 10EUR (ali brezplačno, če odpreš online) na 4 leta je kul. Dejansko lahko z računom počneš skoraj vse, tudi upn.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

ramiz?! ::

Mene pa zanima kako je z dvigom večje vsote na bankomatu, če bi rabil 10 ali 20k€? Je to 2% provizije (če bi imel metal plan)?
Never regret anything, there's always a reason things happen.

cigoti še vedno nimajo trr za nakazat od nakupu avta?

Pithlit ::

Tomas 33 je izjavil:

Ja

Bolj natančno LT38 3250 XXXX XXXX XXXX je Revolut.

Revolut ne uporablja izključno LT38. Da se kdo ne bo za to zapenjal.
Life is as complicated as we make it...

Legon je izjavil:

...sploh ce gres v zivljenju vec kot do hrvaske obale.
Včasih ti 5 računov ne pomaga. V New Yorku me je enkrat rešil N26, drugič NLB, v tujini praviloma uporavljam Revolut. V Južni Koreji mi je pa enkrat na "global international pos" zavrnilo vse po vrsti Revolut, NLB, N26, T212 in TradeRepublic. Francosko govorečim sosedom je v drugo delala neka njihova žabojedna Visa. To ti je to če si vezan nujno na duet Visa/MC.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

ramiz?! ::

BuDi79 je izjavil:

Še vedno je veliko primerov, ko gotovina prav pride... tudi pri različnih majstrih od vodovodarjev, krovcev, do avtošvercerjev... ti dajo 10k€ na račun, pa 5k€ na roke ipd. ...zato me zanima, če za vsak malce večji dvig plačam 2%...
Never regret anything, there's always a reason things happen.

ramiz?! je izjavil:

BuDi79 je izjavil:

Še vedno je veliko primerov, ko gotovina prav pride... tudi pri različnih majstrih od vodovodarjev, krovcev, do avtošvercerjev... ti dajo 10k€ na račun, pa 5k€ na roke ipd. ...zato me zanima, če za vsak malce večji dvig plačam 2%...

To kar opisuješ ni legalno.

BuDi79 je izjavil:

Legon je izjavil:

...sploh ce gres v zivljenju vec kot do hrvaske obale.
Včasih ti 5 računov ne pomaga. V New Yorku me je enkrat rešil N26, drugič NLB, v tujini praviloma uporavljam Revolut. V Južni Koreji mi je pa enkrat na "global international pos" zavrnilo vse po vrsti Revolut, NLB, N26, T212 in TradeRepublic. Francosko govorečim sosedom je v drugo delala neka njihova žabojedna Visa. To ti je to če si vezan nujno na duet Visa/MC.

Res je, na Kubi mi ni sprejelo niti Revolut niti N26 kartice, sparkasse pa bp. Revolut mi je celo zamrznil sepa transfer, ker sem v opis za placilo aranzmaja dodal Kuba.

Glede na to da bom pri preklopu na Revolut ostal brez Visa kartice razmisljam da bi si mogoce zrihtal eno kripto Visa kartico, recimo od Kucoin. Ali ima kdo, izkusnje.

kekeck je izjavil:

Glede na to da bom pri preklopu na Revolut ostal brez Visa kartice razmisljam da bi si mogoce zrihtal eno kripto Visa kartico, recimo od Kucoin. Ali ima kdo, izkusnje.

tudi Viso kartico si lahko zrihtaš pri revolutu, vsaj pri meni je bilo tako, oziroma takole je bilo, brezplačne so bile mastercard, za doplačilo 10€ pa sem lahko dobil Viso.

To je čisto odvisno kaj imajo. Trenutno so virtualne in fizične mastercard.
««
115 / 115
»
»»