» »

Revolut

Revolut

Temo vidijo: vsi
««
6 / 112
»»

miko22 ::

miko22 je izjavil:

Danes sem dal zahtevo na Lesnino(tam imam en sepoDB za obročno odplačevanje).
So mi sporočili, da ni problema, da naj javim samo novi IBAN pa bodo uredili. NIsem jim pa povedal da je račun v tujini :)
Me prav zanima ali bodo lahko uredili. Poročam, ko dobim odgovor.

Evo, danes dobil odgovor Lesnine :)

S tem , ko ste pri nas vzeli potrošniški kredit za odlog plačila pri nas kupljenega blaga, in podpisali pogodbo o prejetem potrošniškem kreditu, ste se zavezali, da ste imetnik bančnega računa v SLO, da prejemate plačo na ta bančni račun in da boste zagotavljali kritje ob zapadlosti obroka na tem bančnem računu, ko pošljemo SDD na vnovčenje.

Če eden od navedenih kriterijev ni izpolnjen, PK Lesnine ne bi mogel prejeti

b4d ::

Pred kratkim sem po Revolutu klikal pa racun odprl.

Na FURS sem preko oddaje lastnega dokumenta poslal samo posnetek zaslona s telefona, iz aplikacije, kjer se vidijo podatki o racunu. Po nekaj dnevih je bil ze vpisan. Tako da ni potrebno izpolnjevati obrazec DR-02.
b4d.sablun.org

barakus ::

Ali vsak Revolut ima privatni IBAN ali je to neka dodatna storitev?

modelno1 ::

Na voljo je vsen, moraš jo pa sam aktivirat. Oz. se ti aktivira samo, ne da bi za to vedel.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Mikrohard ::

Sedaj so ga aktivirali vsem, ki so sprejeli nove pogoje poslovanja. Tistim, ki še niso sprejeli pogojev, se bo to avtomatično storilo 20. septembra. Tako da... kdor še ni, bo moral IBAN prijaviti na FURS.

V edavkih se vidi katere račune vse imaš? Jaz sem mojega prijavil, pa ga ne vidim tam

b4d ::

miko22 je izjavil:

V edavkih se vidi katere račune vse imaš? Jaz sem mojega prijavil, pa ga ne vidim tam

Ja, meni prikaze vse kar sem prijavil in kar so sami ugotovili (SI56).
b4d.sablun.org

Mare2 ::

miko22 je izjavil:

Ne vidi se takoj. Tam greš v

Podatki o zavezancu
računi. :)

Ali pravilno sklepam, da je tole, kar je na tem screenu, moj iban?

metalc ::

Če si ti napisan pod beneficiary, potem je tvoj.

Daniel ::

Torej, tudi če ga nočeš, ti ga avtomatsko aktivirajo in ga moraš prijavljati FURSu... Kje pa piše datum odprtja, glede na to, da bi ga na FURS moral prijaviti v 8 dneh?

Pa kaj furs pol da zahtevek za prilive Revoltu ali kako oni vejo kaj imam jaz gor in kako poslujem?

miko22 je izjavil:

Pa kaj furs pol da zahtevek za prilive Revoltu ali kako oni vejo kaj imam jaz gor in kako poslujem?

Samo en klik z miško, in vse vidijo. Online. :)

Mare2 je izjavil:

miko22 je izjavil:

Pol pa svizec zavije čokolado....

polpo ::

Mare2 je izjavil:

miko22 je izjavil:

Če pogledaš od 1 minute naprej, ne vem če je res tako - http://www.rtvslo.si/tureavanture/novic...
Ali pa tega še niso prijavili :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polpo ()

bastadu ::

Pomoje je tako, da je Revolut Fursu zavezan samodejno poslati poročilo o prometu, v kolikor promet ali eno nakazilo preseže določeno vsoto ...

polpo je izjavil:

Ali pa tega še niso prijavili :)

Na FURS-u je premalo zaposlenih, da bi skontrolirali vse takoj, naenkrat. Sicer pa imajo čas. Niso dolžni storilca "dobiti takoj z roko v marmeladi". Finančni podatki, vse transakcije, pogodbe... so vidne še dolgo po storjenem dejanju. :)

Kar nekomu da motivacijo, da še nadaljuje...

perci ::

bastadu je izjavil:

Pomoje je tako, da je Revolut Fursu zavezan samodejno poslati poročilo o prometu, v kolikor promet ali eno nakazilo preseže določeno vsoto ...

Ne.

Vse države podpisnice CRS sporazuma morajo najmanj enkrat letno pošiljati podatke o vseh odprtih računih slovenskih rezidentov (tudi če ni transakcij). To v praksi izgleda tako, da tuje banke pošiljajo podatke davčni upravi države, v kateri imajo sedež, ta pa potem slovenskemu FURS. In obratno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

kokica2000 ::

Kar se tiče transakcij na Revolut, je treba razlikovati med bančnimi (SEPA) in nebančnimi transakcijami. Revolut FURSu poroča samo bančne transakcije, torej prilive in odlive na/iz Revolut IBAN računa. Ko polniš Revolutov račun s kartico, ne gre za bančno transakcijo, ker vse ostane v okviru sistema MasterCard/Visa. Teh transakcij na IBAN izpisku ni.

Zgodovina sprememb…

Torej ko uporabiš top up, furs tega ne bo videl?

amacar ::

Zaenkrat se da preverjeno deaktivirati racun. Zateziti jim je potrebno na chat s kljucno besedo beneficiary.
Kako dolgo pa bo trajalo do reaktivacije, pa je vprasanje (verjetno do 20. 9. ko se samodejno sprejmejo pogoji).

@miko22 Po mojih informacijah je Revolut (in tudi drugi ponudniki podobnih storitev) zaenkrat zavezan samo k poročanju bančnih transakcij (natančneje, SAPA prilivov). Gre namreč za identifikacijo dohodkov, ki jih prejmemo od pravnih oseb (plače, honorarji, ...). Polnjenje računa s kartico ne šteje za dohodek, saj gre v resnici samo za prestavljanje z enega računa na drugega ene in iste osebe.

Ne vem pa, kako bo s tem v prihodnje. Od kar ima Revolut storitev za podjetja (Revolut Business), lahko npr. neko podjetje izplača dohodek tudi znotraj sistema Revolut in s tem zaobide bančni sistem. Verjeno bo treba sprejet neko regulacijo na evropskem nivoju tudi za poročanju o teh transakcijah.

Ja, ampak že top up uporaba že dejansko pol lahko skriješ transakcijo. Jaz si z top up nakažem iz NKBM na Revolut. Ger za kartično transakcijo.

S tem daš iz (svojega) levega žepa v desnega. Pri tem nič ne zaslužiš in taka transakcija ni zanimiva za Furs.

kokica2000 je izjavil:

S tem daš iz (svojega) levega žepa v desnega. Pri tem nič ne zaslužiš in taka transakcija ni zanimiva za Furs.

V fazi inšpiciranja in na prvi stopnji je to vse notri. :)

Še eno vprašanje. Žena je odprla Revolut račun, ima virtualno kartico, sedaj bi imel rada še fizično, ampak mastercard(v povezavi z Gpay), ker žal visa to ne omogoča. Je možnost izbrat kaj pošljejo ali dobiš kar pač dobiš?

Mare2 je izjavil:

kokica2000 je izjavil:

V fazi inšpiciranja in na prvi stopnji je to vse notri. :)

Kaj je notri? Taka transakcija je nerelevantna za ugotavljanje neprijavljenih dohodkov.

noob96 ::

Kako pa si lahko v slo aktiviram Gpay?

@miko22: Pred naročilom kontaktiraj support in povej, kaj bi rad. Ti bodo poslali MC.

noob96 je izjavil:

Kako pa si lahko v slo aktiviram Gpay?

Tako, da namestiš aplikacijo GPay ročno, torej ne prek trgovine Play. Največkrat se za te potrebe uporablja apkmirror.

Zgodovina sprememb…

noob96 ::

Ampak to pa na iphonu verjetno ni možno ne?

Na še. Apple Pay naj bi bil podprt v kratkem.

ALT ::

Meni je support rekel da Mc/Viso automatsko dodeljuje sistem in da ne morejo sami nic spremeniti.
Tako sem vzel premium kartico ki je MC, na koncu pa tudi ta ne dela z GPay..

ALT je izjavil:

Kako ne dela?

Meni MC na Gpay dela. Sem pa slišal da ne dela Visa

ALT je izjavil:

Meni je support rekel da Mc/Viso automatsko dodeljuje sistem in da ne morejo sami nic spremeniti.

GPay instaliraj preko apkmirror. :)

ALT ::

GPay je inštaliran seveda, sprejme že kartico potegne 1€ iz nje in jo doda, vendar ne za In-store nakupe, torej brezstično plačevanje.
"This card can't be set up to pay in stores"
"This feature isn't supported by your bank for this card yet."

Torej ja, ne dela Revolut MC z GPay..

JN ::

ALT je izjavil:

Torej ja, ne dela Revolut MC z GPay..

Meni dela Revolut MC z GPay brez problema. Čudno...

buneech ::

Sej niso nikjer napisal, da so vse Mastercard podprte. Zadnja informacija je, da je skupina ljudi izbrana za beto, in da delajo njihove MC.

Meni tudi dela z MC

buneech je izjavil:

Sej niso nikjer napisal, da so vse Mastercard podprte. Zadnja informacija je, da je skupina ljudi izbrana za beto, in da delajo njihove MC.

Po mojem so izbrali take, bolj zanesljive ljudi. :)

Ne bolj zanesljive, ampak take, ki imajo kartico dlje časa. Sam imam dve Revolut kartici in sem eno (starejšo) lahko dodal, drugo (novejšo) pa ne.

No, pa še tretji poskus prenosa sepaDB
Tokrat poskušam z zavarovalnico trigav. Poskusil preko iTriglav in imajo prenastavljen SI56
Sem jim poslal mail, da kršijo direktivo če mi ne omogočijo prenosa. Očitno se več noben ne zgane za te direktive.
Me zanima kak izgovor bodo imeli na triglavu.
Zavrnjeno seveda dobil:
- lesnina
- arag

Kolega v nemčiji ne more podpisat pogodbe o zaposlitvi brez nemškega IBAN-a. Sem mu svetoval N26 :). Hočem rečt, da vsi forsirajo svoje banke in kršijo direktivo.

Kako fursu sporočit revolut račun, če nimaš digitalnega potrdila in se ne moreš prijavit v edavke?

Mikrohard ::

Izpolniš DR-02 obrazec: http://www.fu.gov.si/fileadmin/Internet...

In obiščeš najbližji davčni urad: http://www.fu.gov.si/kontakti/

Lahko si pa tudi zrihtaš sigen-ca certifikat. Ti bo gotovo še kdaj prav prišel.

Ali pa si zrihtas uporabnisko ime in geslo za edavke in oddas brez certifikata.

kljuc ::

Pozdravljeni, zanima me, če je imel kdo kakšne težave s plačevanjem hrvaške cestnine z revolutom? V sosednji temi je več ljudi pisalo, da jim je avtomat požrl N26 kartico.

Matevzs1 ::

kljuc je izjavil:

Pozdravljeni, zanima me, če je imel kdo kakšne težave s plačevanjem hrvaške cestnine z revolutom? V sosednji temi je več ljudi pisalo, da jim je avtomat požrl N26 kartico.

Jp, sem ravno ta teden šel v dalmacijo in poskusil plačati cestnino z Revolut kartico. Avtomat je ni sprejel, tako da sem se po tretjem poskusu vdal in plačal s nkbm kartico. :)

kljuc ::

Hvala, potem bo pa treba kar gotovino vzet.

OvCa77 ::

kljuc je izjavil:

Hvala, potem bo pa treba kar gotovino vzet.

Saj lahko greš namesto na avtomat na okence, tam imajo normalne terminale, tako da bi moralo delati.

Matevzs1 je izjavil:

kljuc je izjavil:

Jp, sem ravno ta teden šel v dalmacijo in poskusil plačati cestnino z Revolut kartico. Avtomat je ni sprejel, tako da sem se po tretjem poskusu vdal in plačal s nkbm kartico. :)

Si imel vklopljen magstripe?
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: OvCa77 ()
««
6 / 112
»»