Forum » Omrežja in internet » Audio streaming iz RaspberryPi preko omrežja
Audio streaming iz RaspberryPi preko omrežja
poweroff ::
Torej, na RaspberryPi (Raspbian Linux) imam priključeno spletno kamero z mikrofonom (device hw:1,0) in rad bi zajel audio stream in ga oddajal preko interneta. Rečem:
Pri meni lokalno pa:
Problem je, da na mojo stran ne pridejo nikakršni podatki. Vidom namreč samo:
Skratka, kako streamati zvok, po možnosti čim bolj optimalno (z dobro kompresijo).
Ter - ali obstaja kakšen web plugin da bi ta zvok lahko predvajal preko spletnega brskalnika?
ffmpeg -f alsa -ac 1 -re -i hw:1,0 -acodec libmp3lame -ab 32k -f rtp rtp://127.0.0.1:1234
Pri meni lokalno pa:
ffplay rtp://192.168.190.50:1234
Problem je, da na mojo stran ne pridejo nikakršni podatki. Vidom namreč samo:
nan : 0.000 fd= 0 aq= 0KB vq= 0KB sq= 0B f=0/0
Skratka, kako streamati zvok, po možnosti čim bolj optimalno (z dobro kompresijo).
Ter - ali obstaja kakšen web plugin da bi ta zvok lahko predvajal preko spletnega brskalnika?
sudo poweroff
Mavrik ::
ffmpeg .... -f mpegts udp://<ip mašine na kero streamaš>:5000
Lokalno:
ffplay udp://127.0.0.1:5000
Ne vem kako si pričakoval da boš dobil podatke če streamaš nazaj na RPi ;)
The truth is rarely pure and never simple.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mavrik ()
poweroff ::
Aha, seveda...
No, v bistvu me zanima pa tudi kako bi odprl audio stream za določenega spletnega uporabnika, on pa bi potem preko brskalnika lahko poslušal audio (HTML5 morda)?
No, v bistvu me zanima pa tudi kako bi odprl audio stream za določenega spletnega uporabnika, on pa bi potem preko brskalnika lahko poslušal audio (HTML5 morda)?
sudo poweroff
Mavrik ::
Za to boš rabil t.i. streaming server - IceCast je zelo popularen strežnik ki se na veliko uporablja za internetni radio.
Postavitev zgleda nekako takole:
Cel stack komot postaviš na RPi, lahko pa Icecast postaviš kje drugje in potem streamaš na njega preko omrežja.
Postavitev zgleda nekako takole:
[vir zvoka] --> [ffmpeg / ezstream] ---> [Icecast] <--- [uporabnik ki posluša]
Cel stack komot postaviš na RPi, lahko pa Icecast postaviš kje drugje in potem streamaš na njega preko omrežja.
The truth is rarely pure and never simple.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mavrik ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri ponudnik ima najboljši ping v competitive gameih?Oddelek: Omrežja in internet | 1178 (966) | ranko123 |
» | SIM800L modul in Arduino NanoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2947 (1760) | domenc |
» | Amis TV komunikator za usmerjevalnikom (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 13779 (9447) | Master_Yoda |
» | .mp4 to .movOddelek: Sedem umetnosti | 796 (583) | BivšiUser2 |
» | MBWE-WL 1 TB nadgradnja na 2 TBOddelek: Pomoč in nasveti | 2162 (1788) | sas084 |