Forum » Programiranje » Powershell v AD-ju
Powershell v AD-ju
OmegaM ::
Pozdravljeni.
Upam, da sem dal v pravo temo.
V glavnem se igram v powershellu za activni direktorij.
Pojavlja se mi težava pri pridobivanju/prenosu računalnikov v druge OU-je, glede na njihove ip naslove.
Uspe mi izbrskati vse računalnike na določnem ip nivoju, ter tudi prenos, vendar če želim izbrskati računalnike samo za specifični ip nivo npr. 192.17.*.* in pa 192.18.*.* naletim na težavo.
Poizkušam z pogoji, itd. na googlu ne naletim na to kar hočem.
Primer ukaza kateri deluje:
get-adcomputer -Filter * -properties ipv4address | where ipv4address -like "192.17.*" | ft name, ipv4address -auto
Če le to želim dodati še za "192.18.*" pa naletim na težave.
get-adcomputer -Filter * -properties ipv4address | where ipv4address -like "192.17.*" -or "192.18.*" | ft name, ipv4address -auto
V spodnji primer ne deluje, ker mi zajamra glede or, če poizkusim z različnimi oklepaji in načini pa nikakor do pametnega koraka.
Hvala za nasvet.
Upam, da sem dal v pravo temo.
V glavnem se igram v powershellu za activni direktorij.
Pojavlja se mi težava pri pridobivanju/prenosu računalnikov v druge OU-je, glede na njihove ip naslove.
Uspe mi izbrskati vse računalnike na določnem ip nivoju, ter tudi prenos, vendar če želim izbrskati računalnike samo za specifični ip nivo npr. 192.17.*.* in pa 192.18.*.* naletim na težavo.
Poizkušam z pogoji, itd. na googlu ne naletim na to kar hočem.
Primer ukaza kateri deluje:
get-adcomputer -Filter * -properties ipv4address | where ipv4address -like "192.17.*" | ft name, ipv4address -auto
Če le to želim dodati še za "192.18.*" pa naletim na težave.
get-adcomputer -Filter * -properties ipv4address | where ipv4address -like "192.17.*" -or "192.18.*" | ft name, ipv4address -auto
V spodnji primer ne deluje, ker mi zajamra glede or, če poizkusim z različnimi oklepaji in načini pa nikakor do pametnega koraka.
Hvala za nasvet.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VMware Player - DNS server zmešanOddelek: Programska oprema | 5310 (4879) | AndrejO |
» | Zaradi mreže se mi tresejo možganiOddelek: Pomoč in nasveti | 3040 (2056) | Cervantes |
» | DNS nima podatka - od kje dobim IP?Oddelek: Omrežja in internet | 2247 (1988) | Invictus |
» | Problem z internetomOddelek: Pomoč in nasveti | 3159 (2710) | RuskiSnajper |
» | vista in dve mrežni kartici - problemOddelek: Omrežja in internet | 2448 (2274) | sosko1 |