» »

2in1 za delovni stroj

2in1 za delovni stroj

chort ::

Trenutno kot primarni računalnik uporabljam strankin/delodajalčev Lenovo W540, a opažam, da je zadnje čase vse bolj TeamViewer terminal za več službenih in enega domačega stacionarca, in vse manj v uporabi kot samostojen PC, zato se mi ne zdi več smiselno po letališčih vlačit mobilne delovne postaje s powerbrickom težjim od marsikaterega prenosnika.

Ker je ves čas z menoj tudi počasi umirajoči Nexus 7 (2013) razmišljam, da bi poskusil z 2in1. Običajno na tablici berem knjige in stripe in surfam po netu.

Želim si dolge avtonomije, dobre povezljivosti in ne prevelikega zaslona (13-15", najraje FHD in podobno), dobre tipkovnice (numerični del je bonus, ni pa nujen). Docking station ali vsaj možnost priključitve dveh zunanjih monitorjev vsaj FHD, še raje 4k, je nuja. MacOS ne potrebujem, cena ni nek faktor.

Ogledujem si Surface Book (2), Yoga 920. Morda še kaj podobnega? Kak nasvet iz prakse?

Saul Goodman ::

thinkpad T470S. dobiš vse prednosti thinkpada + kvalitetno ohišje, dobro tipkovnico, netbook mere in teža, huda avtonomija. full hd zaslon, dela s thinkpad docki.

med kakim T470S in tablicami je sicer razlika v teži, a pri meni ne igra več nobene vloge, ker je thinkpad preprosto dovolj lahek, da bi kompliciral zaradi par 100g.

Zgodovina sprememb…

Hvala Saul, pred W540 sem imel eno leto T440 in bil z njim zelo zadovoljen, ni pa ravno uporaben za branje.

Invictus ::

Kupi si kako Yogo, kjer ekran obrneš za 180 stopinj.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus, si videl kakšno v akciji? Na papirju zgleda super, lokalna trgovina na švedskem mi lahko nabavi Yogo 920 FHD z 16GB RAM in 512 GB HDD za 1900€ z vključenim stylusom. Mogoče pa ugriznem in probam, dokler sem še tukaj.

Isotropic ::

poglej še na geizhals/ mindfactory

Invictus ::

Nimam izkušenj...

Sam bi si kupil 12" 720, sam kaj ko noter ni 16 GB RAM ;(.

Če boš pa že dal 1900 EUR, pa poglej raje X1 Yoga ;).

https://www3.lenovo.com/us/en/laptops/t...?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Pat_MaGroin ::

Jaz prodajam yogo 720 :). Poglej med oglasi.

IkeaAi ::

Microsoft Surface Pro je izvrsten all-in-one, kolega je na i5 verziji z 8gb rama lepo laufal celotno Adobe in CAD suito, samo pri večjih renderjih (3D, Afer Effects) je računalnik imel težave, sicer pa brez pripomb.

Maš trenutno ne Nemškem ebayu za "jurja" -> klik.

NikolormousB ::

Če cena ni ovira potem je Surface Book 2 top izbira. Žal (še) nimam praktičnih izkušenj, ampak glede na enko in glede na reviewe težko zgrešiš.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tablični s tipkovnico

Oddelek: Kaj kupiti
91196 (965) mtosev
»

Ultrabook

212673 (2100) fortycc
»

Prenosnik za resno delo - HP ZBook 15 vs Macbook Pro 13

428487 (7113) DOOM_er
»

Macbook Air in nekaj uprašanj o IOS (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5815614 (8189) Red_Mamba
»

Programerski laptop

417291 (5300) ragezor

Več podobnih tem