Forum » Programiranje » Deregistracija DLL-a?
Deregistracija DLL-a?
Nazgul ::
V Visual Basic-u sem ustvaril neki DLL, ki ga potem registriram z ukazom "regsvr32 [ime dll-a]", potem pa ga deregistriram (ker bi npr. rad spremenil neki v DLL-u in ga potem drugačnega ponovno registriral) z ukazom "regsvr32 /u [ime dll-a]". Do tu izgleda vse lepo in prav, vendar se mi nato pojavi problem ker mi Winsi, ko želim zbrisat ali prepisat ta DLL, javijo da je ta DLL datoteka še kr v uporabi. Edina možnost da se znebim DLL-a je ponovni zagon Winsow, kar pa ni ravno prijetno. Kako torej Winsom dopovedat da ta DLL ni več v uporabi? Prosim nujno za pomoč.
Po tvojem priporočilu sem dodal argument /i, torej "regsvr32 /u /i [ime dll-a]", vendar potem dobim sporočilo "[ime dll-a] was loaded, but the dllinstal entry point was not found. This file can not be registered.", kot da bi hotel registrirat, ne pa obratno, čeprav piše v helpu da /i skupaj z /u pomeni uninstall. DLL-a seveda ponovno ne morem zbrisat. Pa kaj je zdaj to? Kje so profesionalci ko jih rabiš? PROSIM pokažite se.
EDIT:
Tudi če uporabljam - namesto / ne funkcionira oz. deluje enako, torej vseeno je ali napišem z minusom ali z ono poševno črto.
EDIT:
Tudi če uporabljam - namesto / ne funkcionira oz. deluje enako, torej vseeno je ali napišem z minusom ali z ono poševno črto.
kopernik ::
nazadnje sem programiral dll-je kake 3,4 leta nazaj in takrat je stvar delovala kot pravi mile (torej switch /u). Zakaj pa tebi ne dela, ne vem. Moralo bi !
hruske ::
morda bi pomagal ponovni zagon?
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator
hruske ::
drugače pa prižgi "task manager", killaj "explorerja", "new task" -> "cmd" in ročno pobriši datoteko. potem pa spet "new task" in "explorer".
Ponavadi to deluje.
Ponavadi to deluje.
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator
Ne vem no kaj bi lahko bilo corrupted oz. slabo napisano. Stvar je čist neki enostavnega, nič kaj takega. Mislim da je z dll-om vse v redu. Sem tud neke dll-e od kolegov sprobal (naloga je za faks) in isto slabo deluje. Čudno se mi zdi da ko unregistriram piše da je succesfull, čeprav ni. Potem pa lahka še 100-krat poženem unregister pa vedno mi piše succesfull čeprav ne bi smelo če je pa že unregistriran. SHIT!
kopernik ::
Kaj pa programsko z winAPI funkcijami si že proval? DllRegister in DllUnregister (hmm, čeprav kolikor vem regsvr32 kliče ravno te funkcije...)
nevone ::
Sej jest bl sklepam kot da bi vedla ampak po moje je /i za install /u pa za uninstall. Ti si pa zgoraj napisal da si za instal uporabil /u pol za uninstal pa /i /u .
Ah ne sem šla še enkrat brat, nč ne vem.
o+ nevone
Ah ne sem šla še enkrat brat, nč ne vem.
o+ nevone
Zgodovina sprememb…
- spremenila: nevone ()
BigMan ::
Če si ta dll uporabil v kaki web aplikaciji, moraš v command promptu zagnat iisreset, ker ti iis še vedno drži komponento, če ravno si jo odregistriral.
TO JE BILO TO JA!!! Hvala BigMan. Mogoče sem storil napak da nisem omenil da delam web aplikacijo sam nisem vedel da je to pomembno. Tudi ostalim se zahvaljujem za dobre namene.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z cut/copy/paste/move v Windows XP proOddelek: Operacijski sistemi | 1194 (1017) | smejko18 |
» | [Visual Studio .NET] Uvoz Delphi DLL-ja v okolje ASP.NETOddelek: Programiranje | 1574 (1475) | Kekec |
» | Nova luknja v Windowsih povzroči Infocon Yellow (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 11263 (8665) | denial |
» | avi broken file - se ne da zbrisat. pomoč?!?Oddelek: Pomoč in nasveti | 888 (833) | OZZY |
» | Outlook Express: samo headerji, prazna vsebinaOddelek: Programska oprema | 1481 (1349) | SasoS |