» »

Kateri grelnik za kopalnico

Kateri grelnik za kopalnico

cordoba ::

Odločam se med tremi modeli, pa me zanima, če kdo pozna kakšnega in priporoča.

https://www.mimovrste.com/kaloriferji-t...

Bo pa za kopalnico, cca 20 m2. Nič posebnega, da samo malo segreje pred tuširanjem zdaj pozimi. Predvsem bi imel stenskega, pa bi bil tudi kakšen cenejši ok?
Rad bi vsaj toliko kvalitetnega, da nekaj časa zdrži.

Hvala za odgovore.

dejanslo ::

Tega prvega imava menda drugo sezono in ventilator že kar ropota. Ko ga odpreš, vidiš, da je cheap in and out. Timer funkcija pomeni samo izklop po x minutah, ne samodejnega vklopa vsak dan. Sicer zagreje OK, 2kW sva uporabila ... parkrat, 1kW je dovolj za najino kopalnico, ki ima tudi cca 20m2.
There`s More Than One Way To Do It

koyotee ::

Za kopalnico kupi IR panel.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

MoRp ::

Nekaj podobnega prvemu imamo tudi mi, letos bo 4 leto in še vedno dela ok. Bi te pa želel opozoriti na dve stvari:
- Zadeva "piha" zrak čez grelne elemente, kar pomeni da ti v kopalnici dela "prepih". Ko stopiš izpod tuša, ne glede na dejstvo, da piha toplo, občutek ni najbolj prijeten (sploh če se postaviš prav spodaj).
- Še huje je to "pihanje" na koncu ko zadeva neha gret, saj namreč zaradi varnosti, najprej ugasne grelne elemente in piha čez njih, z namenom ohladitve naprave, še kakšno minuto. Če imaš srečo, da ravno takrat stopiš izpod tuša, je mrzlo (še vedno lahko ponovno prižgeš grelec nazaj, ampak...)

Sam sem potem v drugo kopalnico zmontiral infrardeči grelnik, občutek toplote je čisto drugačen - boljši. Predvsem pa ni tistega pihanja po kopalnici.
Če te ne moti tista rdeče-oranžna svetloba je moj predlog, da daj takega ki ne piha :), čeprav zgleda manj fensi.

Perza ::

Ravno par dni nazaj zmontiral Adler AD7711 (imajo isto na mimovrste), ker je prejšnji Iskrin po treh letih crknil. Hotel sem takega s timerjem, da se ne ubadam z ugašanjem. Zadeva deluje bp. Sem imel pa pred obema infrardečega, ki pa mi je prežgal knauf na stropu, sledilo ponovno kitanje in beljenje ter nakup naprave, ki piha. Zadeva je zmontirana nad vrati kopalnice, cca. 10cm pod stropom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Perza ()

fikus_ ::

V navodilih zelo verjetno piše, da mora biti zmontirano 50 cm pod stropom (vsaj za tistega, ki ga imam doma).
Če je ogrevanje kopalnice v osnovi rešeno, za dodatno za čas tuširanja predlagam IR grelec. Tudi ta ne sme biti zmontiran čisto pod stropom.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero pvc okno in kateri radiator izbrati?

Oddelek: Loža
264090 (2953) Matevz96
»

Vigo električni radiator z ip 24 standardom

182259 (1645) nokia6310
»

Kateri električni grelnik

1510932 (9170) alba
»

Keramični grelnik vs. kalorifer