Forum » Na cesti » "Talenti" na slovenskih cestah
"Talenti" na slovenskih cestah
Temo vidijo: vsi
VelkBla ::
Če greš samo kakšen petek ali soboto, takrat ko je malo več gužve, opazovat kako ljudje vozijo in parkirajo na kakšnih parkiriščih/parkirnih hišah Supernove, Bauhausa, CityPark, ..ipd., ti je vse jasno kako potem vozijo po cestah in AC.
blay44 ::
Torej, motoristi cepajo ko muhe. Eskiraši jim ne pridemo niti do kolen.
V duhu nediskriminacije in varnosti motoristov ter varnosti ostalih
ranjlivih udeležencev v prometu, je potrebno omejiti hitrost le teh na 60km/h. |
V duhu nediskriminacije in varnosti motoristov ter varnosti ostalih
ranjlivih udeležencev v prometu, je potrebno omejiti hitrost le teh na 60km/h. |
karafeka ::
A prav berem, da je obtičal na poti nazaj dol? Se pravi, da mu je ratalo po isti poti priti gor? Vsaka čast :)
MrStein ::
To sem ravno v teh dneh videl sam. (brez obtičanja)
Pot je bila taka gozdna, ne vem pa, če je bil znak pri vhodu.
Sledeči odcepi ga imeli.
Pot je bila taka gozdna, ne vem pa, če je bil znak pri vhodu.
Sledeči odcepi ga imeli.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
nejc_nejc ::
Ta primer nebi smel imeti veze s cestno zakonodajo temveč z okoljsko zadevo.....
Zaračunat raznim takim modelom do konca. Ali bi vas recimo v Avstriji gledali...
Zaračunat raznim takim modelom do konca. Ali bi vas recimo v Avstriji gledali...
Na kraju je posredovala tudi policija, ki je vozniku izdala plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa oziroma neupoštevanja prometne signalizacije.
VelkBla ::
Da pa na avtocesto daš takole 45° šikano, moraš biti pa res študiran.
https://images.24ur.com/media/images/11...
GupeM ::
Zakaj? Saj je omejitev 60. S 60 bi moral tole vsak zvozit v vsakem vozilu.
Bolj je vprašanje, kaj so delali 11 ur, da so tisto kripto na kolesa spravili in odpeljali...
Bolj je vprašanje, kaj so delali 11 ur, da so tisto kripto na kolesa spravili in odpeljali...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
swift ::
problem je v mentaliteti voznika. Indijski voznik s "Vozniškim dovoljenjem".
skor isti primer kot danes na primorski. prevelika hitrost + nenaden obrat volana in se zgodi sledeče.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: swift ()
hruske ::
Trivialno rešljivo, če bi prometna policija uveljavljala omejitev hitrosti pri 60kmh + merilna napaka in konsistentno za vsako ponovitev prekrška.
Če bi voznika v denarnici zapeklo čisto vsakič, ko se pelje mimo, bi se to kaj hitro nehalo.
Če bi voznika v denarnici zapeklo čisto vsakič, ko se pelje mimo, bi se to kaj hitro nehalo.
Uvedba "cone 30" na avtocesti bi bila najprimernejša. Tko k znaki "stop" na
uvozih avtoceste.
Čudno, da se po tolikšnem številu nesreč noben ne vpraša po zdravju?
energetik ::
problem je v mentaliteti voznika. Indijski voznik s "Vozniškim dovoljenjem".
skor isti primer kot danes na primorski. prevelika hitrost + nenaden obrat volana in se zgodi sledeče.
Šleperje vozijo tempirane bombe. Danes sem gledal, kako je 40-ton romunski šleper vozil 2m za ritjo avtu, ki se je s pravilnimi 80km/h vključeval iz Golovca na južno obvoznico. Pri tem mu je trobil in blendal vsaj 30 sekund. Taki pacienti so za v Polje ali v zapor, ne pa za volan 40-ton stroja.
Nujno bi rabili hitro in anonimno št. za policijo, kamor bi lahko samo na hitro med vožnjo sporočil dogajanje in prebral registrsko.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Rumenordeči smerniki so na dolzini okoli 70 do 80 m ....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
Utk ::
Včeraj so bili res ekstra talenti na avtocesti, ki so povzročili gnečo od Logatca do Ljubljane, tudi po vseh vzporednih cestah.
V najbolj prometnem vikendu letos so se pri Dragomeru odločili izločat avte z avtoceste in dajat pihat vsem po spisku.
Takih talentov res ne srečaš vsak dan.
In potem še vpraša če sem kaj pil zadnjih 15 minut. Ja kako madona, če sem eno uro v koloni zarad vas. Tudi če bi bil prej pijan kot kafra bi se ta čas streznil.
V najbolj prometnem vikendu letos so se pri Dragomeru odločili izločat avte z avtoceste in dajat pihat vsem po spisku.
In potem še vpraša če sem kaj pil zadnjih 15 minut. Ja kako madona, če sem eno uro v koloni zarad vas. Tudi če bi bil prej pijan kot kafra bi se ta čas streznil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Včeraj so bili res ekstra talenti na avtocesti, ki so povzročili gnečo od Logatca do Ljubljane, tudi po vseh vzporednih cestah.
Seveda jih pa danes pri Dragomerju ni bilo, ko so tuji šleperji naredili neprehoden zid na voznem pasu proti primorski, da sem komajda uspel zaviti z AC na izvoz Log. Danes bi morali stati tam in dosledno uveljavljati prost prehod na zaviralni pas. Ampak ne, nikje nikogar.
vires in numeris
Tudi tist pas širok 2,30 je čisto brez veze. Bolje bi bilo da je en pas in da se po njemu vozi brez ekstra počasne omejitve. Tistih 80, 90 kot grejo tovornjaki. Dodaten pas dela samo štalo, povprečne hitrosti pa ne poveča.
delavec44 ::
Saj glede na Dars bi moral itak voziti na obeh pasovih v zamiku brez prehitevanja. Zakaj so naredili 2 ne vem.
ZveeZ ::
jaques ::
Slovenska kultura vožnje je pač - prfkunjena.
V novem svetu so šli američani proti angležem zarad davkov, malo za njimi francozi proti oblasti zarad korupcije in za demokracijo, slovenčk je šel pa na okope v mariboru zaradi pravice do kršenja CPP.
Vožnja v rumeno in rdečo luč je v ljubljani v zadnjem letu noro povečana.
Varnostne razdalje na AC - zakaj pa to rabmo? Vožnja v koloni? Gas do odbijača potem pa bremza na polno - klasika slo vožnje in debili ne razumejo da je to #1 razlog za "gužvo" na cesti ker je ravnokar en naredu jutranji fantomski zastoj.
Delo na cesti in omejitev 60? JA pa kaj še, če pa VSI vemo, da so debilni projektanti debili in ne vejo da se da Z LAHKOTO 100 pa tudi 120 vozit. Nepredvideni dogodki, če delavec ali material slučajno pade na pot? DARS je kriv, itak, logično, moja božja pravica je prpizdit VSAJ 100 mimo če je omejitev 60.
V novem svetu so šli američani proti angležem zarad davkov, malo za njimi francozi proti oblasti zarad korupcije in za demokracijo, slovenčk je šel pa na okope v mariboru zaradi pravice do kršenja CPP.
Varnostne razdalje na AC - zakaj pa to rabmo? Vožnja v koloni? Gas do odbijača potem pa bremza na polno - klasika slo vožnje in debili ne razumejo da je to #1 razlog za "gužvo" na cesti ker je ravnokar en naredu jutranji fantomski zastoj.
Delo na cesti in omejitev 60? JA pa kaj še, če pa VSI vemo, da so debilni projektanti debili in ne vejo da se da Z LAHKOTO 100 pa tudi 120 vozit. Nepredvideni dogodki, če delavec ali material slučajno pade na pot? DARS je kriv, itak, logično, moja božja pravica je prpizdit VSAJ 100 mimo če je omejitev 60.
OutOfTheBox ::
Glede zaprtja avtoceste. Nikoli na srečo še nisem bil udeležen v takšnem dogodku, ampak ko mediji poročajo o zaporah je skoraj vedno tudi tak dopis zraven:
Dodatno razlaga:
Kar je smiselno.
Ampak sedaj se pa vprašam. Ali je realistično pričakovat da bo nekdo sedel v avtu 11 ur? Kaj šele da je cela familija v avtu z majhnimi otroci? V vročini?
OutOfTheBox rešitev v takem primeru, ki ne bi ogrožala življenja posameznikov?
Ker je bila avtocesta zaprta 11 ur, so se nekateri vozniki in potniki sprehajali po avtocesti, otroci so se na odstavnem pasu igrali z žogo. "To početje res ne sodi na avtocesto, ne glede na to, ali promet teče ali ne,"
Dodatno razlaga:
Tudi če na eni strani avtoceste promet stoji, se lahko nesreča zgodi na drugi strani, saj so ljudje radovedni, snemajo in opazujejo, kaj se dogaja.
Kar je smiselno.
Ampak sedaj se pa vprašam. Ali je realistično pričakovat da bo nekdo sedel v avtu 11 ur? Kaj šele da je cela familija v avtu z majhnimi otroci? V vročini?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Koga so ogrožali? Če pride rešilc, pride z lučkami in sireno. In ne pride po dveh urah s polno hitrostjo. Malo se pretirava.
S tem samo prelagajo fokus s tega zakaj sploh prihaja do nesreč. Za kar so pa odgovorni oni. Naj delajo svoje delo, čuvanje otrok v koloni pa naj prepustijo staršem. Nobenga otroka ni povozilo, v tisti zapori bo pa še danes najbrž spet nesreča.
S tem samo prelagajo fokus s tega zakaj sploh prihaja do nesreč. Za kar so pa odgovorni oni. Naj delajo svoje delo, čuvanje otrok v koloni pa naj prepustijo staršem. Nobenga otroka ni povozilo, v tisti zapori bo pa še danes najbrž spet nesreča.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
c23po ::
Koga so ogrožali? Če pride rešilc, pride z lučkami in sireno. In ne pride po dveh urah s polno hitrostjo. Malo se pretirava.
Ne, prekleto! Post je sicer čisto v redu, le obtoževanje DARS-a za prav vse nesreče je prelaganje fokusa. Za nesreče so v prvi vrsti odgovorni vozniki z neupoštevanjem omejitev hitrosti.
Računalniki nimajo spominov.
bm1973 ::
Ni povečana, ti si to šele letos opazil
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
OutOfTheBox je izjavil:
Je ni. Življenje samo po sebi je smrtno nevarno.
Kakorkoli, tudi jaz ne razumem, kako bo kdorkoli zdržal v avtu nekaj ur v kosu. Da ne govorimo o manjših otrokih. Po možnosti še brez hrane in pijače.
Najboljša rešitev bi bila, da bi jebeno raztreseno meso zbrcali nekam na rob cestišča in odprli avtocesto, meso pa pobrali kasneje. Ne pa, da ure in ure čakajo kravatarje iz veterinarske inšpekcije za neko mnenje, kjer so jim na koncu verjetno povedali isto, kot sem jaz tukaj zapisal.
Da pa se takšne nesreče sploh preprečijo, naj pa namesto dveh ozkih pasov naredijo enega, ki bo širok 4 metre in dajo omejitev hitrosti recimo 80. Če vozilo ne zmore vsaj 60 (recimo težek kamion v klanec ali nemec s passatom in pretežko počitniško prikolico v klanec), tja pač ne sme.
Z enim pasom pridobimo vozniki na širini in delavci dobijo še kakšen dodaten meter bufferja. Prehitevati je tako ali tako nemogoče, če na desni pas še kombi komaj spraviš, kaj šele šleparja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
mojsterleo ::
Mi lahko en pojasni, zakaj je treba zaradi enega razbitega kamiona polnega mesa zaustaviti avtocesto za 11 ur? In koliko škode je bilo s tem povzročene ljudem in drugim deležnikom ki uporabljajo cesto?
Hkrati pa DARS priporoča, da naj vozniki s sabo na pot jemljejo pijačo in prigrizke. Smo dejansko že tako daleč, da bomo morali v avte spravljati poleg paketa prve pomoči še kit za izredne razmere?
Hkrati pa DARS priporoča, da naj vozniki s sabo na pot jemljejo pijačo in prigrizke. Smo dejansko že tako daleč, da bomo morali v avte spravljati poleg paketa prve pomoči še kit za izredne razmere?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mojsterleo ()
donvito ::
OutOfTheBox je izjavil:
Kakorkoli, tudi jaz ne razumem, kako bo kdorkoli zdržal v avtu nekaj ur v kosu. Da ne govorimo o manjših otrokih. Po možnosti še brez hrane in pijače.
Najboljša rešitev bi bila, da bi jebeno raztreseno meso zbrcali nekam na rob cestišča in odprli avtocesto, meso pa pobrali kasneje. Ne pa, da ure in ure čakajo kravatarje iz veterinarske inšpekcije za neko mnenje, kjer so jim na koncu verjetno povedali isto, kot sem jaz tukaj zapisal.
Da pa se takšne nesreče sploh preprečijo, naj pa namesto dveh ozkih pasov naredijo enega, ki bo širok 4 metre in dajo omejitev hitrosti recimo 80. Če vozilo ne zmore vsaj 60 (recimo težek kamion v klanec ali nemec s passatom in pretežko počitniško prikolico v klanec), tja pač ne sme.
Z enim pasom pridobimo vozniki na širini in delavci dobijo še kakšen dodaten meter bufferja. Prehitevati je tako ali tako nemogoče, če na desni pas še kombi komaj spraviš, kaj šele šleparja.
Kot prvo, meso ni bilo raztreseno po cesti, kot drugo, boš pa ti povedal kako bi svinjske ali kakršne koli že polovice zbrcal s ceste.
LeQuack ::
Naivni ste vi, ki pričakujete da boš v Sloveniji dobil nekaj za svoj denar. To ni Švica.
Quack !
predi ::
Naiven je tisti, ki misli, da se bo na Balkanu spoštovala prometna signalizacija brez nadzora.
Kot prvo, meso ni bilo raztreseno po cesti, kot drugo, boš pa ti povedal kako bi svinjske ali kakršne koli že polovice zbrcal s ceste.
Kot prvo, če meso ni bilo raztreseno, pa sploh ni problema. Dvigneš kamion in ga odpelješ.
Kot drugo, zbrcati s ceste ni bilo mišljeno dobesedno. Pač jih na nek način odstraniš s ceste. Če te ni dovolj v hlačah, da bi jih zbrcal, jih pač odvlečeš. Sem prepričan, da bi se v koloni našlo mnogo prostovoljcev, ki bi pomagali odstraniti svinjske polovice, če bi bilo potrebno. In bi jih tudi uspešno odstranili v roku nekaj deset minut, ne pa 11 ur. Zaradi jebenih kravatarjev. Pač fukneš vso meso stran in je. Doniraš živalskemu vrtu. Po 11 urah na vročini je tako ali tako neuporabno. Če bi ga takoj pospravili, bi bilo še hladno.
OutOfTheBox je izjavil:
Zakaj AC ne zaprejo, stoječe obrnejo in jih dajo dol čez prvi uvoz? Ker se ne da nobenemu s tem ukvarjati?
mojsterleo je izjavil:
Hkrati pa DARS priporoča, da naj vozniki s sabo na pot jemljejo pijačo in prigrizke. Smo dejansko že tako daleč, da bomo morali v avte spravljati poleg paketa prve pomoči še kit za izredne razmere?![]()
Dars bi lahko sam delil vodo čakajočim saj so vsi plačali vinjeto. Če so tako nesposobni za kaj drugega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
jaques ::
Jaz bom naredu stranko "ceste so naše"
program:
-80%znižanje kazni za prekoračitev omejitev hitrosti v naselju, podaljšanje roka polovičke na 1 leto namesto 8 dni
-odprava omejitev hitrosti na avtocestah
-prepoved cone 30 kjerkoli po sloveniji
-ukinitev koncepta "umirjenega prometa" in tiste krneki brezvene modre table ko je neka žoga pa hiša gor
-dvig omejitev hitrosti iz 90 na 130 izven naselja
-mestni promet bo namesto 500m postaja postaja na vsakih 100m, povečat frekvenco ustavljanja avtobusov na vsaki postaji x10
-tovornjakom in darsom pripisat večjo odgovornost
-odprava vinjet
-odprava parkirnin
-dvig ravni alkohola v krvi za sposobnost vožnje
-odprava kazni za vožnjo pod vplivom psihoaktivnih substanc (saj so aktivne torej si pri vožnji bolj zbran kot običjano)
program:
-80%znižanje kazni za prekoračitev omejitev hitrosti v naselju, podaljšanje roka polovičke na 1 leto namesto 8 dni
-ukinitev koncepta "umirjenega prometa" in tiste krneki brezvene modre table ko je neka žoga pa hiša gor
-mestni promet bo namesto 500m postaja postaja na vsakih 100m, povečat frekvenco ustavljanja avtobusov na vsaki postaji x10
-odprava vinjet
-odprava parkirnin
-odprava kazni za vožnjo pod vplivom psihoaktivnih substanc (saj so aktivne torej si pri vožnji bolj zbran kot običjano)
c23po ::
Pozabil si na parkiranje po prosti izbiri in abolicijo ter vračilo plačanih kazni za 10 let nazaj.
Računalniki nimajo spominov.
hruske ::
Jaz bi rekel, da so rabili 11 ur, da so sredinsko pregrado ponovno postavili pokonci. Talentu v kamionu jo je uspelo podret kot domine.
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: hruske ()
bm1973 ::
Jaz bom naredu stranko "ceste so naše"
program:
-odprava vinjet
-odprava parkirnin
Carmaggedon SLO FTW
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Ne, prekleto! Post je sicer čisto v redu, le obtoževanje DARS-a za prav vse nesreče je prelaganje fokusa. Za nesreče so v prvi vrsti odgovorni vozniki z neupoštevanjem omejitev hitrosti.
Za nobeno posamezno nesrečo ne moreš krivit DARS. Ampak če se ti na istem gradbišču zgodi 47 nesreč v 60 dneh, se pa moraš nekaj vprašat. Se tudi na vseh drugih gradbiščih po Sloveniji in Evropi tako pogosto dogajajo?
MrStein ::
Saj to je DARS, pardon, AMZS, lepo odgovoril: če se 99% voznikom ne zgodi nesreča, 1% pa se, je očitno problem v teh 1% voznikov!
Če pa se nesreče dogajajo na 1% cest, na 99% pa ne, pa to sploh ni povezano, ne vem o čem govorite??
Vir: "Če vemo, da gre dnevno na tisoče vozil skozi te delovne zapore in večina jih lahko, čeprav so pasovi zoženi, to prepelje brez težav, potem lahko sklepamo samo, da je bil nepazljiv voznik, kar potem povzroči, sploh ob povečanem prometu, daljše zastoje," je komentiral predstavnik AMZS-ja Erik Logar.
https://www.rtvslo.si/crna-kronika/na-s...
Če pa se nesreče dogajajo na 1% cest, na 99% pa ne, pa to sploh ni povezano, ne vem o čem govorite??
Vir: "Če vemo, da gre dnevno na tisoče vozil skozi te delovne zapore in večina jih lahko, čeprav so pasovi zoženi, to prepelje brez težav, potem lahko sklepamo samo, da je bil nepazljiv voznik, kar potem povzroči, sploh ob povečanem prometu, daljše zastoje," je komentiral predstavnik AMZS-ja Erik Logar.
Motiti se je človeško.
Ne da ne razumem pointa, ampak 1% je drugače ogromno.
To bi pomenilo, da se na vsakih 100 avtov 1 zabije.
To bi pomenilo, da se na vsakih 100 avtov 1 zabije.
Zanimivo kako ti "kravatarji", kakor se je eden slikovito, z močno besedo izrazil,
naredijo vse, da se nič ne spremeni.
Dokler se teh ne rešimo ne bo nobenih tektonskih sprememb. Ne v energetiki, ne v
javem prometu, šolstvi, zdravstvu, itd....
naredijo vse, da se nič ne spremeni.
Dokler se teh ne rešimo ne bo nobenih tektonskih sprememb. Ne v energetiki, ne v
javem prometu, šolstvi, zdravstvu, itd....
predi ::
Podobno bi nekateri naredili vse, da se nič ne spremeni v smislu povečanja nadzora v prometu. Vožnja mora ostati kot private browsing v brskalniku, ker so drugače teptane pravice posameznikov in ti trpijo.
Zakaj AC ne zaprejo, stoječe obrnejo in jih dajo dol čez prvi uvoz? Ker se ne da nobenemu s tem ukvarjati?
Če se ne motim, so to že počeli, kjer je bila kolona do prvega uvoza relativno kratka. V tem primeru pa se mi zdi da je kar daleč do prvega uvoza. Pa verjetno noben ni pričakoval, da bojo kravatarje z veterinarske inšpekcije tako dolgo čakali. Pa še nevarno je, če pride nasproti intervencijsko vozilo. Ne samo do nesreče, mogoče mora kakšno intervencijsko vozilo tudi mimo nesreče in naprej proti cilju.
solatko ::
Že 50+ let razmišljam, kakšni so vozniki, ki pri vožnji v isto smer (AC, dvopasovnice, enosmerne ceste,....), povzročijo prometno nesrečo. Zame so to zblojenci, katerim bi bilo potrebno trajno prepovedati upravljanje kakršnih koli vozil doživljensko, ker enostavno ne obvladajo premikanja, brez ogrožanja tistih, pred seboj.
Delo krepa človeka
Če se ne motim, so to že počeli, kjer je bila kolona do prvega uvoza relativno kratka. V tem primeru pa se mi zdi da je kar daleč do prvega uvoza. Pa verjetno noben ni pričakoval, da bojo kravatarje z veterinarske inšpekcije tako dolgo čakali. Pa še nevarno je, če pride nasproti intervencijsko vozilo. Ne samo do nesreče, mogoče mora kakšno intervencijsko vozilo tudi mimo nesreče in naprej proti cilju.
To razumem, samo če je AC zaprta zaradi izvoza stoječih nima potem tam več kaj voziti intervencijsko vozilo. Naj gre potem iz druge strani. Saj to narediš, ko mesto nesreče ni več kritično.
Mimo in naprej proti cilju pa itak ne more, če nesreča fizično zapre vse pasove. Če bi lahko šlo, bi tudi za stoječe odprli en pas.
ZveeZ ::
Že 50+ let razmišljam, kakšni so vozniki, ki pri vožnji v isto smer (AC, dvopasovnice, enosmerne ceste,....), povzročijo prometno nesrečo. Zame so to zblojenci, katerim bi bilo potrebno trajno prepovedati upravljanje kakršnih koli vozil doživljensko, ker enostavno ne obvladajo premikanja, brez ogrožanja tistih, pred seboj.
Lahko, da je imel voznik neenakomerno razporejen tovor ali je bil le delno naložen in ne fiksiran. Dodamo še neizkušenost voznika in dobiš takoj bočno parkiranje pri 60 (lahko tudi 40km/h), ko gre 40t v "moose test" na avtocesti. Shift teže tovora najprej na desno, pol takoj na levo in je pristanek na boku neizogiben.
Edti: krivec pa seveda neprilagojena hitrost, čeprav verjetno pod omejitvijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZveeZ ()
Jaz pa mislim, da se generalno vsi vpleteni bojijo vseh, posebej policaji in darsovci svojih šefov.
Vsi čakajo na neka navodila ter komande in se nič sami ne odločajo.
Zakaj je tako, si predstavljam in ne bom dalje...
Oćitno se nam dogaja negativna selekcija.
Vsi čakajo na neka navodila ter komande in se nič sami ne odločajo.
Zakaj je tako, si predstavljam in ne bom dalje...
Oćitno se nam dogaja negativna selekcija.
Predstavljam si, da bi v takem primeru lahko uporabili npr. vozni pas za vožnjo nazaj proti zadnjemu izvozu, prehitevalni pa za vožnjo proti mestu nesreče, seveda lepo z nizko hitrostjo in pod nadzorom policije, ki bi tudi ustrezno usmerjala intervencijska vozila (ta itak že prej pridejo na mesto nesreče ali pa iz druge smeri). Vse se da, če se hoče. Ampak pri nas se noče oz. se nobenemu ne da, ker se je lažje neprestano sklicevati na neko birokracijo.
vires in numeris
IgorCardanof ::
Saj to je DARS, pardon, AMZS, lepo odgovoril: če se 99% voznikom ne zgodi nesreča, 1% pa se, je očitno problem v teh 1% voznikov!
Zelo slab argument. Upam, da je to sala. Kie postavimo to njihovo mejo? Ce se zabije 30% ljudi, 70% pa jih odpelje ok, potem je problem v teh 30%?
Obviously ne vemo kje je ta meja, ampak za moje pojme je 47 nesrec v dveh mesecih ogromno prevec. Lahko pa najbrz primerjamo s podobnimi odseki drugje ali pa v tujini in vidimo kaksno je razmerje recimo st nesrec / stevilo vseh avtomobilov. Bi rekel, da tale del zelo izstopa po tej metriki.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.