» »

"Talenti" na slovenskih cestah

"Talenti" na slovenskih cestah

Temo vidijo: vsi
««
335 / 335
»
»»

VelkBla ::

Če greš samo kakšen petek ali soboto, takrat ko je malo več gužve, opazovat kako ljudje vozijo in parkirajo na kakšnih parkiriščih/parkirnih hišah Supernove, Bauhausa, CityPark, ..ipd., ti je vse jasno kako potem vozijo po cestah in AC.

blay44 ::

Torej, motoristi cepajo ko muhe. Eskiraši jim ne pridemo niti do kolen.
V duhu nediskriminacije in varnosti motoristov ter varnosti ostalih
ranjlivih udeležencev v prometu, je potrebno omejiti hitrost le teh na 60km/h. |

Ganon ::

karafeka ::

A prav berem, da je obtičal na poti nazaj dol? Se pravi, da mu je ratalo po isti poti priti gor? Vsaka čast :)

MrStein ::

To sem ravno v teh dneh videl sam. (brez obtičanja)
Pot je bila taka gozdna, ne vem pa, če je bil znak pri vhodu.
Sledeči odcepi ga imeli.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

nejc_nejc ::

Ta primer nebi smel imeti veze s cestno zakonodajo temveč z okoljsko zadevo.....
Zaračunat raznim takim modelom do konca. Ali bi vas recimo v Avstriji gledali...

Na kraju je posredovala tudi policija, ki je vozniku izdala plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa oziroma neupoštevanja prometne signalizacije.

VelkBla ::

Da pa na avtocesto daš takole 45° šikano, moraš biti pa res študiran.
https://images.24ur.com/media/images/11...

GupeM ::

Zakaj? Saj je omejitev 60. S 60 bi moral tole vsak zvozit v vsakem vozilu.

Bolj je vprašanje, kaj so delali 11 ur, da so tisto kripto na kolesa spravili in odpeljali...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

swift ::

blay44 je izjavil:

problem je v mentaliteti voznika. Indijski voznik s "Vozniškim dovoljenjem".
skor isti primer kot danes na primorski. prevelika hitrost + nenaden obrat volana in se zgodi sledeče.

hruske ::

Trivialno rešljivo, če bi prometna policija uveljavljala omejitev hitrosti pri 60kmh + merilna napaka in konsistentno za vsako ponovitev prekrška.

Če bi voznika v denarnici zapeklo čisto vsakič, ko se pelje mimo, bi se to kaj hitro nehalo.

:D
Uvedba "cone 30" na avtocesti bi bila najprimernejša. Tko k znaki "stop" na
uvozih avtoceste.
Čudno, da se po tolikšnem številu nesreč noben ne vpraša po zdravju?

energetik ::

swift je izjavil:

blay44 je izjavil:

problem je v mentaliteti voznika. Indijski voznik s "Vozniškim dovoljenjem".
skor isti primer kot danes na primorski. prevelika hitrost + nenaden obrat volana in se zgodi sledeče.

Šleperje vozijo tempirane bombe. Danes sem gledal, kako je 40-ton romunski šleper vozil 2m za ritjo avtu, ki se je s pravilnimi 80km/h vključeval iz Golovca na južno obvoznico. Pri tem mu je trobil in blendal vsaj 30 sekund. Taki pacienti so za v Polje ali v zapor, ne pa za volan 40-ton stroja.

Nujno bi rabili hitro in anonimno št. za policijo, kamor bi lahko samo na hitro med vožnjo sporočil dogajanje in prebral registrsko.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

nejc_nejc ::

blay44 je izjavil:

Rumenordeči smerniki so na dolzini okoli 70 do 80 m ....

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Včeraj so bili res ekstra talenti na avtocesti, ki so povzročili gnečo od Logatca do Ljubljane, tudi po vseh vzporednih cestah.
V najbolj prometnem vikendu letos so se pri Dragomeru odločili izločat avte z avtoceste in dajat pihat vsem po spisku.
Takih talentov res ne srečaš vsak dan.

In potem še vpraša če sem kaj pil zadnjih 15 minut. Ja kako madona, če sem eno uro v koloni zarad vas. Tudi če bi bil prej pijan kot kafra bi se ta čas streznil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

energetik ::

Utk je izjavil:

Včeraj so bili res ekstra talenti na avtocesti, ki so povzročili gnečo od Logatca do Ljubljane, tudi po vseh vzporednih cestah.
V najbolj prometnem vikendu letos so se pri Dragomeru odločili izločat avte z avtoceste in dajat pihat vsem po spisku.
Takih talentov res ne srečaš vsak dan.

In potem še vpraša če sem kaj pil zadnjih 15 minut. Ja kako madona, če sem eno uro v koloni zarad vas. Tudi če bi bil prej pijan kot kafra bi se ta čas streznil.

Seveda jih pa danes pri Dragomerju ni bilo, ko so tuji šleperji naredili neprehoden zid na voznem pasu proti primorski, da sem komajda uspel zaviti z AC na izvoz Log. Danes bi morali stati tam in dosledno uveljavljati prost prehod na zaviralni pas. Ampak ne, nikje nikogar.
vires in numeris

nejc_nejc je izjavil:

Rumenordeči smerniki so na dolzini okoli 70 do 80 m ....

15° kot. brez dvojne šikane. Tko, za normalne države.

Sam smo mi najpametnejši. Itak

Utk ::

Tudi tist pas širok 2,30 je čisto brez veze. Bolje bi bilo da je en pas in da se po njemu vozi brez ekstra počasne omejitve. Tistih 80, 90 kot grejo tovornjaki. Dodaten pas dela samo štalo, povprečne hitrosti pa ne poveča.

delavec44 ::

Saj glede na Dars bi moral itak voziti na obeh pasovih v zamiku brez prehitevanja. Zakaj so naredili 2 ne vem.

ZveeZ ::

delavec44 je izjavil:

Saj glede na Dars bi moral itak voziti na obeh pasovih v zamiku brez prehitevanja. Zakaj so naredili 2 ne vem.

Kao boljsa pretocnost.. na papirju.
Kako bi prisla intervencijska vozila mimo pa vedo samo projektanti.

jaques ::

Slovenska kultura vožnje je pač - prfkunjena.
V novem svetu so šli američani proti angležem zarad davkov, malo za njimi francozi proti oblasti zarad korupcije in za demokracijo, slovenčk je šel pa na okope v mariboru zaradi pravice do kršenja CPP.
Vožnja v rumeno in rdečo luč je v ljubljani v zadnjem letu noro povečana.
Varnostne razdalje na AC - zakaj pa to rabmo? Vožnja v koloni? Gas do odbijača potem pa bremza na polno - klasika slo vožnje in debili ne razumejo da je to #1 razlog za "gužvo" na cesti ker je ravnokar en naredu jutranji fantomski zastoj.
Delo na cesti in omejitev 60? JA pa kaj še, če pa VSI vemo, da so debilni projektanti debili in ne vejo da se da Z LAHKOTO 100 pa tudi 120 vozit. Nepredvideni dogodki, če delavec ali material slučajno pade na pot? DARS je kriv, itak, logično, moja božja pravica je prpizdit VSAJ 100 mimo če je omejitev 60.
««
335 / 335
»
»»